Как приемате идеята за прераждането?

• 46 572
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 105

Не тази вечер, Жозефина!, задължително ли е нещо да ни управлява, а него кой го управлява, а кокошката и яйцето?Wink
На мен произхода от маймуната ми звучи по-достоверен от прераждането или Сътворението от кал.
Ми веднага ти опонирам-защо не всички маймуни стават Човеци?  Mr. Green
И второ, ти лично в Случайността ли вярваш? Всичко в живота ти е просто низ от случайности? Които нямат ама никаква връзка помежду си, както и с предходни събития?

# 106
  • Ямбол
Но досега, доколкото ми е известно,л никой не е разказал, документирал прераждане.

Разкази има много, само трябва да потърсиш. Документирането - как би могло да се документира?
Всеки може да напише разказ. Няма разкази на мои близки, за които съм сигурна, че няма да ме излъжат.
Да, има много книги изписани за това, някои съм чела и пак не са успели да ме убедят, че има прераждане, все някъде съм се натъквала на противоречия.

# 107
Но досега, доколкото ми е известно,л никой не е разказал, документирал прераждане.

Разкази има много, само трябва да потърсиш. Документирането - как би могло да се документира?
Всеки може да напише разказ. Няма разкази на мои близки, за които съм сигурна, че няма да ме излъжат.
Да, има много книги изписани за това, някои съм чела и пак не са успели да ме убедят, че има прераждане, все някъде съм се натъквала на противоречия.
Щом чакаш да бъдеш убедена, нямаш шанс засега. Приемането на такъв момент от съществуването идва от теб, не от друг.

# 108
  • Ямбол
Жози, аз не вярвам в нищо. Аз не знам как е възникнал живот, не знам дали е случайност. Но проверявам всяка теза за логичност. Може би не всичко е случайност, но още не съм го разбрала.

averbod, да, за да повярвам на бог, то той поне трябва да ми се представи, ако е такъв, какъвто го описват вярващите.

# 109
за мен това са глупости.
като не помниш какво си сгрешил в миналия си живот как ще го оправиш в настоящия?

Да, именно newsm78Направо  си е загуба на време, де.
Ако не помниш урока по история, който си учил преди месец, означава ли, че не можеш пак да го научиш? Grinning

# 110
Лиляна, ти явно си не само агностик, ми и нихилист. Mr. Green Това го казвам приятелски, не за да те обидя. Да не би да си инженер по професия или математик? Peace

# 111
Жози, аз не вярвам в нищо. Аз не знам как е възникнал живот, не знам дали е случайност. Но проверявам всяка теза за логичност. Може би не всичко е случайност, но още не съм го разбрала.

averbod, да, за да повярвам на бог, то той поне трябва да ми се представи, ако е такъв, какъвто го описват вярващите.
Дори и в детето си ли не вярваш?  А, ако вярваш в него, защо го правиш, то е толкова малко и по никакъв начин не ти е дало основание да му вярваш - не ти се е представило в пълния си вид, тепърва ще расте, може да те разочарова...
Повечето тук говорят за сигурността, която си основава на подкрепа отвън - да повярваме на друг, който е сигурен.Е,да, ама това не е сигурно. Най-сигурната сигурност е тази, която произтича от нас и поради нас.

# 112
  • Linz
Аз вярвам в произхода ни от маймуни, защото има доказателства. Съответно не вярвам, че някой ни управлява.
Не вярвам и в разказите за прераждане отново, защото няма доказателства, че са реални (нещо повече- има доказатлества, че са халюцинации).

# 113
Аз вярвам в произхода ни от маймуни, защото има доказателства. Съответно не вярвам, че някой ни управлява.
Не вярвам и в разказите за прераждане отново, защото няма доказателства, че са реални (нещо повече- има доказатлества, че са халюцинации).

Кои са доказателствата? Има ли в днешно време маймуна, която да се е "превърнала" в човек? Питам наистина сериозно.

# 114
Да отбележа, че повечето от великите математици и физици са вярващи.

Аз също вярвам, че човек е еволюирал от маймуна. Но двете идеи за мен не си противоречат.
А защо са еволюирали? Защо?

# 115

Потърси си повече информация е моят съвет! Такива даказателства ИЗОБЩО  не съществуват. Няма намерени досега находки от междинни видове и поради това Дарвин е спорен Simple Smile

# 116
  • Ямбол
Ееее, какво се хванахте всички за моите разсъждения, които не ги пиша за първи път тук.

Жози, математик съм.

Авербод, откъде ги направи тези заключения за вярата ми в действителни и съществуващи лица - децата ми? Децата ми растат и се развиват, както всички други деца, с разликата, че аз ги възпитавам. Затова няма начин да ме разочароват, те са мои и това е неоспоримо за мен.

# 117
Възпитанието е рационално, а вярата е ирационална. "Възпитанието" като понятие е базирано на теория и наука, а вярата...Предлагам да си уточняваме понятията, за да се разбираме. Не искам да засегна никого, простете. Използвам изказванията, за да има връзка разговора ни и защото, ако сте забелязали, сме на различни позиции. Това е истински разговор и аз съм удовлетворена. Peace

# 118

Прераждане

"Докато не проумееш вечния законна смъртта и прераждането, ти си само пасивен гост на тъмната земя"

Гьоте

http://www.izvorite.com/text/text26.htm

# 119

Кои са доказателствата? Има ли в днешно време маймуна, която да се е "превърнала" в човек? Питам наистина сериозно.
E, тя маймуната не си е легнала, а на сутринта да се е събудила човек. Все пак това е бил дълъг процес, хиляди години...След 200 000 години може днешните маймуни да са хора Crazy Като в Планетата на Маймуните....

Общи условия

Активация на акаунт