Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 840
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Честит 1-ви рожден ден на Рая!!! Бъди най - щастливото дете!!!

Ирини, забелязох линковете, даже най - щателно ги разгледах, благодаря ти   bouquet
Лиллина - и аз мисля че е излишно да купуваш нова проходилка, но ти си решаваш все пак.
Казо, и ние с моя мъж често се карахме докато бях в София, и то най - вече защото почти не го виждахме, но сега раздялата ни се отразява благотворно. Ще видим после като се върнем в София как ще е  Mr. Green
Дилипили, браво за рационализацията. Аз пък взех каишки за тази цел  Laughing
Още нещо щях да пиша, но забравих...другия път
Целувки

Стес, рожденничката и тортата са страхотни  Hug

# 211
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РАЯ!!!! Бъди много щастлива и добричка!  newsm59

Добре дошла на новата мама  welcome
Момичета, ние утре тръгваме към морето  newsm44 newsm68 най-сетне.
Ники засега няма температура. Мислех си, че температурата, която имаше ще е от зъби, но странното е, че не се появиха такива  newsm78
А от вчера маха за чао /баба му го научи  Mr. Green/. От няколко дни прави едни гооолеми крачки и е много щастлив, че "ходи" /с помощ все още/  newsm32

Усмихнат ден на всички!!!

Да питам - срещичката къде ще бъде, че не можах да изчета всичко?    bouquet

# 212
Прекрасната Рая, Честит празник мило вече пораснало дете! Бъди здрава, умна и щастлива! Стес, имаш едно истинско съкровище, нека винаги те радва и прави щастлива и горда майка! Незабравимо детство и желая...
 Сега от нас, чета ви режимите и естествено сравнявам с нашия, но аз от известно време като Деси давам постно готвено за вечеря, а ако нямам може и местно (но рядко) и в краен случай ако не съм сготвила нищо минавам на каша млечна... по едно време бях почнала да се чудя дали е правилно, тъй като повечето дават каши, но разговаряйки с майки на по- големички и те са давали манджа, още повече че аз започнах това след съвет на педито ни..  и така нашия режим е : 6-7 - кърма; 9 - попара, домати със сирене, кус-кус със сирене или овесени ядки с пресен плод(праскова, пъпеш); 13:30 - салатка от настъргани краставици, наситно домат и малко зехтин(може и сиренце) после готвено на ситно местна манджа или постна(към постното варения жълтък) и десерт от няколко парчета плод; 5 - след. закуска намачкан плод с бисквити, овес. ядки с плод или от готовите бурканчета някаква каша; 7-8 - вечеря както казах готвено постно и когато му дойде времето кърма за заспиване. По тоя повод понеже не давам много млечни неща се чудех и аз дали да не въведа АМ, но сега на морето Лаци суче много повече от обикновено и оставих това тежко решение за София, там ще му мислим. Пък и като отидем на консултация( не сме ходили от 3 мес) ще се консултирам и с доки... тя е фен на
кърменето да видим какво ще каже..
 Сега и  да ви кажа какво за сега ми е постно меню - тиквички с ориз, червени чушки с домати, лук, морков(нещо като шарена маджа), спанак с ориз и се изчерпвам давайте идеи, а местните съм правила с телешко и с пилешко различни вариации. Нещо разновидностите прясно месо по магазините е ... а днес ще имам възможност пресен заек за взема, но мисла да го сготвя с картоф и морков... нещо такова.. Дайте идеи
 Сега за партито.. аз мисля, че Фибичка си е права за себе си, но мисля че е най- правилно всеки да прецени (за несофиянците) дали ще може да дойде, дали има възможножст да спи при приятели, роднини или хотел. Също предложението да е в централно Б-я мисля, че ще затрудни много повече хора имайки предвид, че основния състав е от Сф. Естествено е , че ако 80 % от всички бяха например северна Б-я щяхме да се съобразим с тях и всеки да прецени за себе си какви са му възможностите. Все пак нали правим това, за да си изкараме приятно и да се забавляваме, а не да се натоварваме.. А това, че някой каза , че партито ще продължи средно 2 часа мисля, че си зависи изцяло от нас. Ние като се срещаме изкарваме по цял ден, ако парти центъра ни писне, спокойно и пеша с количките може да се разходим до южния парк и там да продължим ... естествено ако времето го позволява. Това са моите разсъждения надявам се никого не съм засегнала. Аз лично съм с кола и дори извън Сф мога да дойда, но може би без преспиване.. но това вече са подробности.
 При всички положения всеки трябва да си каже мнението за се избере компромисен вариант и дано успеем да се съберем максимално много , да ни е хубаво и си спомняме дълго за септемврийското ни тържество.
 Лаци спи и аз отивам да се включа... приятен следобед

# 213
Имаме си 7 зъб!!! Проби вчера! И покрай него имахме доста неразположения - вдигна температура и разстройство. Е, вече се пооправихме.

Мамо Меги - направо ми се доядоха твоите готвени яденета. Simple Smile

# 214
Влизам и аз да се похваля с ОСМИ зъб! Проби ни днес, без никакви проблеми, както всички до сега!

Рая, честит рожден ден! Бъди щастлива, усмихната, със самочувствие и малко дива!

la estrella, приятно ви изкарване, да се върнете с хубав тен и много спомени!

Desssy, честито ви зъбче! Все здрави и бели да растат!

За партито, още не сме 100% сигурни, че ще дойдем, но в този клуб ми е най-удобно!

# 215
Честит Рожден Ден на Рая , порасни едно щастливо и усмихнато дете !

Едно подаръче от Мони !

Стес да ти е жива и здрава дъщеричката и много да те радва!Голяма сладурана е  Hug

# 216
  • София
Честит рожден ден, Рая ! Желая ти весело и щастливо детство Simple Smile

И нещо за мама Стес

Ох, седя и реки текат от мен Sad
Вчера Хриси си имаше гост-кръщелника на мъжа на Сесилия-бате Дари. Цял ден двамата обръщаха къщата с главата на горе и ми беше много смешно, защо баткото(на 3 г) имитираше през цялото време как Хриси пълзи, как си лапа играчките...И на края на веселбите дребчо взе да се омърлушва и като го цунках по челото-пареше. Чакаме в момента 5,6 и 7 зъб, които избиват на куп. Днес цял ден е кисел, само мрънка...Дано избият по-бързо. Сутринта реших да проверя и в момента в който го сторих съжалих-щях да остана без пръст Joy
На срещата ние също сигурно ще сме с татко-не съм се чувала със Щасливка евентуално да дойдем заедно, ако идват с Бобо
Честито на ходещата Стефи Simple Smile
Откраднах си идейка от стаята на Лаци (дано не се сърди Embarassed) с диванчето. Имаме едни, които просто трябва да има сменя дамаската и ще потърся някоя по-детска.
Един въпрос-вие давали ли сте детски пастет? Аз пробвах един на Хаме и Хриси го хареса, а е каприз по принцип.
Добре дошла при нас и на Desisue
Ох, мацки, много ми е приятно тук, но съм се заела с пране на дивани-за сватбата ни подариха прахосмукачка 7 в едно, а за срамотиите само 2 функции съм пробвала Embarassed Чистене и пране. Уж мие и прозорци, но се сещам след като съм ги измила hahaha

# 217
  • София
Привет!

За срещата. Чудесно го е измислила Фиби4ка, ама не виждам как ще стане. Много народ сме, а и сме за никъде с тия бебета. Като ни видят само, хората ще избягат ...

Режим нямаме. Храни се около 4 пъти на ден. Ставаме в 9, закуска към 10 с варени макарони със сирене и зехтин. Обяд към 14-15 часа: варени и после запечени картофи, моркови и месо през ден. Жълтък през ден или по-рядко. Закуска към 17-18 часа с плод (пъпеш, нектарина). Вечер към 21 часа: кисело мляко с 2-3 бишкоти. Кърмене  по всяко време. Къпане към 22 часа и приспиване след баня към 23 часа, че и по-късно.

Добре дошла на Десисю и да забрави за всички притеснения за Мартин!

Каролина, честито ти християнче! И Мия по същия начин отказва пюретата. Така е от около два месеца. Моите хитринки са:
 - давам храната с ръка (намрази лъжицата покрай гадните пюрета);
 - позволявам й да хваща храната с ръце и да я изследва;
 - обича храната да е запечена на фурна, а не само варена.
Изобщо, хитрува много. Дядо й й иска дипломата за завършено средно образование...

Честити ходещи крачета на Стефания! Да стигне надалеч!

# 218
  • София
Уф, забравих да честитя първият рожден ден на Рая! Да расте умна, здрава и красива! Щастливо детство, мило дете!

# 219
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКАТА РАЯ!!!
С пожелания за безгрижни детски игри, много усмивки и бели!!!

За партито - ние още не сме решили дали ще оставаме с преспиване или не, но наистина така е по-трудно да се организира! Май всеки ще импровизира на място! Нашия татко не го виждам да стои в клуба и да гледа Стенли с куп майки повече от 10мин /а и това му е много/, но щом наблизо има и място за мъжката част е добре!
Ирини, ще разгледам идеите за подаръци и празнувания - имам нужда от свежи идеи!
Нашия режим - 8 - 8,30ч. АМ, 10ч. - плод, сок /попарата не я харесваме/, 12-12,30ч - месно или зеленчуково ядене /от кухнята или пюре/, 15,30ч -16ч - кремче с плод, 18,30ч - 19ч- супа /от кухнята или каша/, 10ч- АМ. Но мисля да минем вече на 4-кратно хранене! Идеи за ядене не мога да дам много, защото не му готвя!
Яденето на мама Меги звучи много апетитно .....  chef
Честито за  новите зъбчета  на Assita и Деси!
Дилипили, супер идея, и ние сме сега без килими, но нямам стол на колелца... #Crazy newsm78

П.С. Опитвам се да спретна детски кът на Стенли и имам един въпрос към мамите от София - Виждали ли сте да продават пластмасови оградки - ползват се най-вече за къщички за игра /пластмасови/?! Преди е имало в Хипо, но сега тук нямат!!!

# 220
Я да питам - Ирини, какви фрешове правиш и как ти се занимава и с това... Ние и без това сокове не искаме да близнем, ама да питам, пък може да пробваме да видим дали ще й харесат фрешове на моята глезанка... newsm78
diman, и ние папкаме макарони понякога, а за изследването на храната с ръка - и аз позволявам, а днес с една диня на обяд такова изследване падна...бърка в 4инията и с двете ръце, взима пар4ета и стиска, стиска, ама с ръце настрани, напред, по главата и лицето...около нея мазало стана hahahaИ все се 4удя как да я давам тая пуста диня, щото все така става като яде диня. И то да ядеше поне, ами по съвсем малко хапва...

# 221
Стес - да ти е жива и здрава вече голямата Рая.Много е красива на снимката и има чудесна торта. Heart Eyes
Вирадвам се ,че Яна е по-добре и е минала и през това препятствие.Ххихи представих си яденето на диня.Арен чинно сяда,излапва си яденето и хуква на игра.
За  режима при нас са 4 хранения на ден.3 от тях са от кухнята и едно шише с АМ
steli-ssd тези вратички съм ги виждала в магазина на прасето тук в София.
За септемврийската среща съм ЗА детския клуб.Първо е много по-лесно за организиране,за плащане,резервиране и събиране на парите.Коледното парти което организирах миналата година макар с 20 мами се оказа не съвсем лека задача.Винаги има такива който не могат да планират,или в последния момент нещо се случва,едни се отказват,други се записват,някое бебе е болно и т.н. Та в този аспект събиране в клуб е доста не ангажиращо.И цената е достъпна.Сигурна съм,че под хубав хотел всички ние имаме предвид различни неща.Както и за цената на този хотел и стигането до там.Нас ни свързва форума и разказите за децата,но татковците не си ги представям като участници.Знам че е хубаво да дойдат и мамите от другите градове,в случая мнозенството е в София.Ако повечто бяха например от Варна,аз за себе си знам,че не бих могла да пропътувам 6-7 ч.да стоя наистина 2 и да си тръгна при това с детето,което е убийствено.Тази сбирка все пак е за удоволствие на нас и на децата и в случай на невъзможност тя не се явява задължителна.Надявам се,че не съм обидила никого.Това е мое виждане.
След няколко часа потегляме към голямата солена вода.Целувки и до нови срещи  Heart Eyes

# 222
Здравейте!
Днес моят разбойник успял да пусне ключовете на мъжа ми в тоалетната-пак я бяхме забравили отворена!Търсихме ги,търсихме ги-няма ги..После добре че случайно погледнах в тоалетната-там бяха!!За 1 бройка да се загубят безвъзмездно.

За голямата среща-аз бях доста навита в началото,докато сестра ми не поохлади ентусиазма ми с пример от първия рожден ден на племенника ми.Повечето деца ревяли хванати за майките си,включително и братовчеда на Румчо.Сега  е период,когато ревят или мрънкат от непознати,какво остава от такава голяма компания,каквато се очертава.Чудя се дали ще е забавно или малко изнервящо ако се получи така..

# 223
  • sofia
Честит рожден ден на Рая!
Да е жива и здрава, много весело детство, игри и звънък детски смях, пожелавам и да изучава с интерес нещата от живота, да е много послушна и малко палава. Весел празник
Момичета бройте ни и нас за големия купон. Съгласна съм с идеята купона да е в София в детски клуб доводите дадени от всички по-нагоре са разумни.
Да честитя новите зъбчета на сладурчетата на Деси и Асита, да растат здрави и белички.
Честито християнче на Каролина. Честити крачета на Стефания. Да я водят все напред и нагоре в живота.
Добре дошла на Десисю. Пожелавам и всички големи изпитания да са зад гърба им и да останат хубавите моменти  Simple Smile
Ето няколко идеи за постни манджички: огретен с картофи, картофи яхния, зелен фасул, грах яхния, домати с ориз, праз с ориз, картофи с ориз, тиквички или зеле с ориз, постни пълнени тиквички, вегетарианска мусака, остен гювеч, спагети. С месото естествено има повече вариации.
Ами това е засега. Много целувки за всички септемврийчета и техните майки.  Heart Eyes

# 224
  • София
Честит рожден ден на Рая и от мен!Да расте здрава и усмихната!

Общи условия

Активация на акаунт