Грандиозни празници и веселби, готвят СеПтЕмВрИйСкИ майки и бащи!

• 12 823
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Честита ви последна месечинка Assita!!! Бъдете все така лъчезарни с малката Ивана и много обичани от вашия татко  Heart Eyes

Ивелина,ако партито е в София,сигурна съм че ще има гостоприемна мама да ви покани да останете. Wink
Не се и съмнявам в гостоприемството на всички вас  Hug , но там е работата, че не съм само аз съм от провинцията. Не се бях замисляла за пътя много много, докато fibi4ka не го спомена. Има много мами, които са и доста по-далеч и от нас, от Варна, Бургас и т.н. Нали все пак се опитваме да направим срещичка на всички септемврийчета доколкото е възможно, нали? И все пак не е задължително да го направим така, нека всеки даде някакво мнение и ако повечето не са съгласни ще пътуваме цял ден, какво да се прави  Rolling Eyes

Споделета кой ще идва с татковците и какви занимания ще им измислим докато трае партито?!
Ние ще сме с нашия татко  Peace Ами най-вероятно ще ги настаним на някоя маса и ще ги оставим да си говорят, все за нещо ще намерят тема   Wink И от време на време може да ни отменят в грижата за палвниците  Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 23:08 от ive1ina

# 196
ЧЕСТИТА ПОСЛЕДНА МЕСЕЧИНКА НА ИВАНА! БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО И ВСИЧКОТО ЗДРАВЕ НА СВЕТА!

За идеята на Фибичка и аз съм ЗА, защото иначе ще ни е зор да пътуваме 4-5 часа до София, а и за 6 месеца сме без кола.............
По-съгласна съм да е някъде по-средата, така според мен е най-справедливо. ЗАщото нали се сещате, че иначе разходите стават твърде много като включим безнин за 400 км. например и евентуално нощувка и куп други, които ще трябва да платят само тези от "провинцията" ...

Аз само предлагам. Но и За София да остане, пак мога да дойда, то вече зависи от септемврийските ни ангажименти, че хич не са малко.
Ще следя темата ...

Лека вечер!

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 23:36 от Мамичка Яничка

# 197
4естит рожден ден Муцката   bouquet
Ех как ми липствахте  Hug
Сега съм доста натоварена както писах работя на плажа и този месец е направо ужас но като приспим малкя и си отворя сайта релакса е пълен
4естито на вси4ки проходили за съжаление изпуснах кои са те Крис за сега ходи само като се държи но щом се пусне и пада Имаме Уокър като на Лаци на МамаМеги но Крис го ползва само като игра4ка
Крис е много доволен когато е на плажа на 10 минути от нас е и ходим ве4ер към 7-8 когато няма много хора хапваме си пясък събира вси4ки боклуци пълзи по пясъка и ходи като се държи за шезлонгите
За храненето - сутрин към 7-8 като се събуди пие от шише кисело мляко разбито с малко вода и с малко плодово мляко без плодово го отказва или пие много малко, 12 е обяд(редуваме 2 пъти в седмицата зелен4уци с месо, 2 пъти зелен4уци с 1/3 жълтък, 2 пъти зелен4уци с риба и 1 път само зелен4уци), после спи 1-2-3 4аса, 17 4аса е следобедна закуска каша с плод или овесени ядки със сирене и масло и 21 4аса АМ в шише и заспива сам като си гушне малко плушено ме4е. Водата също пие от шише.
Моля ако не сте обсъждали скоро споделете вашите режими
Сега отивам малко да по4ета та да вляза в 4ас как сте и какво ново покрай вас
Така и не открих това 4 а ако ви кажа колко време го пиша този пост  ooooh!

# 198
Здравейте, разписвам се набързо , че много ми се спи.Цял ден ми прекъсва нета, почвам нещо да чета или пиша и хоп- не може да отвори следваща страница- незнам от доставчика ли е или от моя компютър.
По повод за Интернационалната среща - реших  да я напиша такава, тъй като има и мами, дето се включват от чужбина и ако някоя от тях в момента е в България, значи срещата ще е интернационална. Умувам си по въпроса за срещата цял ден, но не измислям кой звае какво Embarassed, то е ясно, че не може да има вариант, който да устройва всички. Ако я направим на някое място близо до София, за уикенда, разходите ще са доста по-големи и много мами ще се откажат, а пък има и такива от София, които са без кола.  Ако я направим в друг град, в центр. България, присъстващите ще са още по-малко. Затова предложението ми беше за този детски клуб Барбарони, който е нов, отворен преди 2 месеца, с тревичка отвън и общо взето е голям. За татковците наблизо има друг клуб, където биха могли да отседнат на скара и биричка, или пък да останат с нас и наистина да ни отменят с грижите по бебоците! Това си размишлявам засега, давайте идеи, но време не остана, предлагам до 20 септември максимум който иска да дойде да заяви категорично и да събираме парички!  Hug
Честит рожден ден на Muckata с малко закъснение!

# 199
Честит първи рожден ден на Рая на мама Стес!Да е жива и здрава,палава,засмяна за радост на всички около нея!

Айде и кафенце да пийнем Hug

За срещата,независимо,че не съм от София,мисля,че в друг град няма да има кой да я организира.И моето предложение е нека да е в този център,мисля,че ще е забавно,но наистина всеки който ще пътува да помисли за някакъв вариант за приспиване. И наистина и аз съм на мнение като Цвети,че организирано с приспиване ще излезе доста скъпичко newsm78Това е моето мнение.Хайде това е засега лек и усмихнат ден на всички!

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 09:38 от yoana77

# 200
Какво е това затишие тази сутрин,даже и Марианка я няма да сподели с мен кафето си newsm78 О,тя усилено готви кръщенката Hug

# 201
  • Munich
Честит рожден ден, Рая! А за мама   bouquet Да сте живи и здрави и весел празник!
Вики и Каролина, радвам се да ви видя пак! За режима, леко плаващ е Simple Smile, а храненето малко по-различно от на повечето други дечица, но различни държави, различни школи и съответно режим на хранене
7-8ч. събуждане, кърма или АМ
9ч. плод - 1 ябълка, круша или праскова, пъпеш или диня или вместо това филийка ръжен хляб с малко кашкавал
11.30 обяд редувам през ден зеленчуково и месно пюре (изместих толкова рано обяда, за да се нагодим към режима в яслата)
12.30-14 сън
16ч. безмлечна каша, редувам грис, ориз, овесена и т.н.
20ч. млечна каша с АМ
21ч. баня и сън
Понякога се налага да го сложа да спи два пъти на ден. В кофти период сме. Един сън му е малко, два са много...
Сваля си нон стоп чорапите, някой да има рецепта против това?
Desisue, добре дошла сред нас, зарадвах се много на добрия край и дано "всяко зло да ви забрави"!
Страхотно време е при нас 26градуса, слънце, трябва да измисля нещо...

# 202

честит рожден ден мила Рая!!! Бъди здрава, много усмихната и палава. Стес, на теб пожелава много радост да ти носи принцесата и с татко й много да се обичате!
Вики, нашият режим го писах скоро, но общо взето е подобен на вашия - 7.30 - АМ;9.00- закуска /напоследък отказва попарата и яде плодови млека/;11.00 - фреш;12.30 - обяд - "човешка храна" на малки парченца и по няколко лъжици супа; към 16.30 - плодова закуска с бисквити;19.00 - млечна каша или кис.мляко с бисквити; 21 - АМ.
Дайде идейки за вечерно меню, че нещо напоследък ми се струва, че много еднообразно го храня Tired
Дилипили, кога ще тръгвате на ясла? Мама как е след неприятната случка? Ние общо взето нямаме проблеми с чорапите, защото почти не слагаме такива...
Благодарности на Денис за припомнянето на 8мия ревлив период   bouquet

!!!Момичета, ако сте обърнали внимание, когато наравих темата сложих и линкове с идеи  за празнуване на първи РД. - организация, подходящи подаръци и т.н.

# 203
  • Munich
Измислила съм една рационализация, да дам идея на тези от вас, които имат подобни условия вкъщи. За да не водя Вико нон стоп за ръчичките, сгъната на две, сядам на стола, който е на колелца и се оттласквам с краката си, а той крачи пред мен и така гърбът ми е изправен. Но ние сме само по паркет, нямаме килими, с тях би бил неизпълним номерът Simple Smile
Irinii, добре е майка ми, благодаря! Тя е много смела и силна и продължава борбата. Вече не се и сеща за случая. Не знам как да благодаря на екипа на онкото, който се грижи за нея, правят и невъзможното, страхотно мили са и грижовни. За чорапите въобще не съобразих, забравих, че и Виктор все бос беше като бяхме в България. Но тук е хладно и съм конфронтирана с този проблем Simple Smile Кога ще започне ясла ще се изясни на 30и на първата родителска среща, в периода 15и септември - 15и октомври ще е.

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 11:54 от дилИпилИ

# 204
Добро утро момичета! /За нас е такова Embarassed/
Ех, какво удоволствие е да седна с чаша 3 в 1 и да си прочета "сутрешния вестник"....

ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН НА ГОЛЯМАТА вече РАЯ!
Да е жива и здрава, игрива и щастлива, да радва всеки ден мама и татко!

Хубав празник днес!

Мацки, моите мотиви за предложението за партито бяха, че просто ми се иска да разпусна някъде сред хубава природа и Рожденния ден на хлапетата ми се стори чудесен повод за това. Просто, така или иначе ще пътуваме, поне да е за някое хубаво място, а не за мръсната, прашна и шумна София. Нали ме знаете, с таз мойта селска душа, все ме влече към зелено  ooooh!. Мислих си, че и ако вие си търсите поводи за релакс, просто можем да съчетаем двете неща. В крайна сметка естествено ще направим това, което е най-удобно за повечето...
Ние в София и без това трябва да идваме, да си оправяме изпитите /всеки път като се сетя и само се ядосвам, за какво я записахме тази тъпа магистратура  #Cussing out/, тъй че това пък е друг повод за нас.... Mr. Green
tzvety roussimova - по този повод просто не мога да заява участие от сега /независимо къде ще е/, че с този ремонт, въобще не знам на какъв хал ще е Димитър по това време. Аз ще съм от тези, които ще кажат в последния момент - 20.09.!
viki81 - с удоволствие бих ти споделила режим, но Йоанка просто няма такъв. Всеки ден - различно. Единственото сигурно е, че яде по 4 пъти на ден, а понякога и това не е сигурно... Thinking
дилИпилИ - поздрави за теб!
Хайде - 3 в 1-то свърши, значи и аз ще приключвам.
Хубав, весел ден на всички!

# 205
Здравейте мацки ,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РАЯ!
МНОГО ДА СЛУШКА И РАДВА МАМА!
Най-накрая да намеря време и да се включа.То напоследък все неприятности ми се случваха (за щастие не с Дари ) и за това умишлено избягвах пускането на постинги за да не помрачавам веселия форум.Днес обаче за капак на всичко и гледачката ми съобщи ,че не може да гледа Дари(поради нейни лични ангажименти) и сега отново трябва да търся  жена.Това направо преля чашата.Много ми е мъчно за малката принцеса ,как ли ще свикне с новата бабка ,дали пък тя ще се окаже свястна?Но така ще е докато порасне достатъчно за да я пусна на ясла.Вие от кога смятате да ги давате (ако въобще сте решили това)?
Ирини -не бях забелязала линка ти за празнуване на рождени дни ,веднага отивам да го разгледам.
Вие как сте с взаимоотношенията с татковците?Ние напоследък сме доста изнервени и двамата и постоянно се караме за глупости.

# 206
ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН, РАЯ!
Да си жива и здрава!

Ето ни и нас най-накрая след няколко дни отсъствие, но ще ни пишете извинени WinkЯна беше 3 дни и 4 нощи с температура, откакто ви казах, 4е вдигна имахме 4 доста тежки нощи. После Т спадна и се появи обрив - та изкарахме и ние шестата болест, от което съм доволна. Откъде я лепнахме незнам, но...факт.
Цвети, аз също ще кажа за партито в последния момент, 4е планирането за толкова напред не ми се отдава сега с ангажиментите, които имам. Много се надявам да дойдем!
viki81, нашият режим е горе-долу следният, като и ние "плаваме" във времето според обстоятелствата:
6-7-8.00 - кърма. Така се излежаваме в леглото и си поспиваме докъм 10.00.
10.00 - закуска /попара, каша или нещо друго/
13.30 - обяд /редувам зелен4уково и месно пюре или 2 дни зелен4ук, 1 - месо/
17.00 - кисел с плод, грис или разни купени пюренца
20.30-21.00 - мле4на каша
22.30  кърма за приспиване
Междувременно през деня си су4е, когато поиска, пристрастени сме ooooh!

Айде взимайте по бири4ка, 4е в тази жега...добре ще ни дойде

# 207
Честита 1 годинка на Рая!!!

Каролина - браво за постиженията ви с храненето!

Иринии - Георги пие от биберон АМ, вода и чай. Пробвала съм с чаша с накрайник да му давам сок - пие го, но не го изпива до края. За вечерно меню - незнам какво да те посъветвам - виждам, че всички предпочитат млечна вечеря, а педиатърката ни каза за вечеря постна супа или постно ядене. Чела съм, че някои дават - чушки с извара, мусака, гювеч, супа топчета.

Лиллина - и на нас ни се вади едното колелце от проходилката, но все още си я ползваме от време на време. То не остана време за кога да седят вътре, за да купуваш нова.

Лаци - стаята е чудесна!

Казо - нормално е да се поскарвате от време на време, все пак ангажиментите покрай едно бебе са изключително много, а и когато родителите се уморят ситуацията става напрегната.

Ви - нашият режим е почти като вашия.
7.00 - кърма
10.00 - попара
11.30 - плод или сок
13.30 - супа + пюре
15.00 - плод или сок
17-18 - млечна каша или кисел
21 - АМ + кърма

# 208
Здравейте момичета!
Благодаря на всички, които ни се обадиха и ни поздравиха, и за хубавите пожелания тук  във форумчето! Hug Благодаря ви, че ни карате да се чувстваме специално! Heart Eyes
А ето и рожденничката : Вече съм на Една!

А това е почерпката!

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 13:44 от stes

# 209
Stes,Рая е много сладка! Hug

Общи условия

Активация на акаунт