Отговори
# 210
  • София
Gery80, количката изглежда супер въпреки че е возила вече две деца, а сега вози трето Hug

smile3521

Да ви се оплача преди лягане. Утре от 9:30 до 16:00 няма да имаме ток заради профилактика.   smile3518 Дано времето е хубаво да се разхождаме, че иначе ще откача.

Лека и спокойна нощ на всички.

# 211
  • Пловдив
Gery80, количката изглежда супер въпреки че е возила вече две деца, а сега вози трето Hug

smile3521

Да ви се оплача преди лягане. Утре от 9:30 до 16:00 няма да имаме ток заради профилактика.   smile3518 Дано времето е хубаво да се разхождаме, че иначе ще откача.

Лека и спокойна нощ на всички.
дават го да вали, почти в цялата страна  Sad

# 212
Гери,  и ние минахме през гадната профилактика, хубаво, че е само за един ден.
Нас това лято август месец непрекъснато ни мъчеха с някакви ремонти на тръбите по съседните улици и нямахме вода с дни - сутрин от 9.00 вечерта до 22.00 #Cussing out #2gunfire
Щях да откача,

# 213
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Момичета, сколасах най-накрая!
Все почвам с първото изречение "Здравейте и от мен!" и по-натаък не успявам да продължа ... Sad ooooh!
Рождени дни, зимнини, компоти, сладка и прочие брррррррр
Ама съм готова - сега остава на бебчо да замразя папуто.
Освен пресните зленчуци, почнах да замразявам и прясна кърма /старата я изхърлих, ма все се чудя пусто има ли смисъл от това замразяване  newsm78/
Виждам, че масово обсъждате ваксините - Ники след първия прием на Пентаксима се отспа  Peace иначе почти не спинка през деня детето - само някакви дремки скромнички от 15-20минути.
Та като чета, почвам да се притеснявам - втори прием предстои.
Момичета, извинете за въпроса, ама вие всеки ден ли а...е?  Embarassed Sick Ако имате такъв род проблеми, май е нормално и бебоците да са като вас. Имам предвид кърмачките. А и когато няма запек май място за притеснение няма. Да кажат по-врелите и кипелите. Иначе и моето момче почна да се изхожда по 1 път на 2-3-4 дни. Веднъж, ама е качествено и количествено   Joy hahaha
И за фонданелите да споделя - това, че не използват метър и линийка, не значи че не ги гледат - според мен педиатрите имат достатъчно набито око и преценяват на око. Дето вика нашта педиатърка "Малко нещо и месари си падаме след толкова години - само като видя лапето и си казвам: Абе, горе-долу 6.000-6.200 кг ще ги има"  Laughing Laughing Laughing
Така, че това е основен пункт от месечната консултация и едва ли го пропускат.
Колкото до Вигантола, почнахме го на 1 мес. - 1 по 2 капки, щото много наддаваме /роден е 3.250, на 1 мес. беше 4950/. На 2 мес. вече бяхме 6200, та учвеличихме дозата на 2 по 2 капки за около 10 дни + 3 по 3 мл Калций. Сега сме отново на 1 по 2 капки.
Еличко, на Ники му подариха същото мече като беше на 15 -20 дни и до края на първия месец вече го търсеше с поглед - аз го оставях на плота за повиване и щом го сложех за преобуване го пусках да хърка. Като стана на месец вече автоматично вдигаше главица да търси мечо и се смееше. Ама сега вече мечо се развали и не хърка.  Sad
Кики, да се оправяш, ей, стискам палци! Hug
Уси, ти си наша гордост и пример за подражание!  Peace
Хайде до скоро, че се олях!
Лека и прохладна!
 Hug  bouquet

# 214
  • Варна
Леле, дойде време да се включа. Днес беше забележителен ден - бебчо беше на бабин дом, а ние с тати му по гости  Flutter Накрая едва удържах да идем да си го приберем и да си го нагушкам. То пък милото беше гладно и уморено, изкъпахме го, едвам яде и заспа  Heart Eyes
Утре няма да го изпускам!
Иначе тук във Варна най-сетне се разхладихме, даже валя! Невероятно направо! А утре щяло да е едва 25 градуса, да не повярваш!

Мойто детенце още се бори с ваксината. Температура няма, но пък има порядъчна бучка в ръчичката и зачервена кожа отгоре. Още му правя компреси с риванол да се разкара.

Кики, аз като патила с гърдите да кажа кое помогна при мен - яко цедене на ръка и топлене, особено комбинацията горещ душ с цедене. Ни зеле, ни помпи помогнаха. Дано ти мине бързо  Praynig

# 215
уси се тупа по гърдите гордо, за килата  Mr. Green Лаленце бръкни му с термометърчето един път! Значи бъркаш и после почваш да въртиш термометирчето, все едно бъркаш с пръчка в лайна  Laughing А детенцето пръцка ли си?Аз откакто бръкнах на моя всеки ден си ака вече! Елз а на твоя деликатен въпрос
Момичета, извинете за въпроса, ама вие всеки ден ли а...е?  Embarassed
Мдам всеки ден даже понякога и по 2 пъти! Mr. Green
Еличко за фонтанелите,чак пък с линия да се мери! Докторката когато мери главичката и раменцата на бебето напипва главичката и фонтанелата и преценява.Преслушва на бебето гърдичките и после казва.Продължавате с капките по 2! Тя ако тръгне да намалява и капките ще намали Wink Светли аз се замислям дали да не изляза на разходка днес с малкия  Wink Ади лека от мене   bouquet

# 216
  • Варна
Светли аз се замислям дали да не изляза на разходка днес с малкия  Wink Ади лека от мене   bouquet
И аз се чудя, май дообеда ще е много влажно и пейките ще са мокри  Thinking Следобеда може да мръдна, имам и работа към гарата. Ако излизаме ще ти звънна.

# 217
Влизам, но да видим докога, че малката се събуди...
Лаленце, мислех, че съм писала, но сега няма кога да го търся. За запека започнах да ям сини сливи в комбинация с прясно мляко и на нея и помага. Опитвам се да намаля до минимум и капките за колики, но не винаги успявам. Ям и овесени ядки, но незнам дали те помагат  newsm78
Вчера беше кошмарен ден, дали от магнитните бури, дали от друго, незнам. Цял ден беше супер неспокойна! Докато я нахраня, почва да нервничи за приспиване, приспя я, после след 30-40 мин е будна и пак се храним и така до вечерта... ooooh! Направо ми разказа играта! Не искаше да се разхожда, плака в количката, абе - ужас. Днес тъкмо се надявах да е по - добре, а ето, че спа само около половин час и се събуди.. А обикновено сутрин спи доста повечко  Cry
Имам чувството, че докато свикна с една Катринка и се появява друга  Mr. Green
Момичета, благодаря за отговорите за фонтанелите, че много се бях стреснала
  Rolling Eyes Heart Eyes Heart Eyes
По въпроса за намалялата кърма - и аз съм така. Гърдите ми не са толкова  меки, но снощи след като "Яде" 20 мин и започна да се подсмихва, пробвах да се изцедя - НЯМАШЕ НИТО КАПКА! Направо се ококорих   Shocked Днес започнах с житото, бозата, овесените ядки, че ако няма папу, много страшно  Sick
Кики29, дано по - бързо се оправяш   Praynig Както Светли ти е писала, затоплянето на гърдата преди яденето на бебето или цеденето е много важно  Peace
Ди13, оправяй се по - бързо  Hug  bouquet
Елз, и ние много му се радвахме, но тя иска и той да и говори и нещо му се цупи напоследък  Mr. Green
Момичета, засега ще бягам, че малката е будна и се "бори" с мечето, а и мама вари жито....

# 218
Здравейте мамчета ! Не ми остава време за писане но влизам да се похваля с първата успешна разходка без рееееев,щастлива съм дано по-често ми се случва,беше около половин час през който се кокореше в количката и направи на няколко пъти гримаски ,че ще зареве но неееее. Бях категорична да я разхождаме докато ревне но мъжа ми не даде каза"един път да се приберем доволни" и се съгласих с него. УСИ браво за килцата аз с това обездвижване май качих нагоре ноооо един път да свикнем и ще щурмувам улиците   Laughing КИКИ пожелавам по-бързо да се оправиш  Hug ЕЛЗ на в-са ти за а....то   Embarassed голям проблем ми е от раждането даже на майтап мъжа ми казва ,че са ми зашили нещо по погрешка  Laughing уж ям неща от които преди ми е било добре но уви действат май само на малката  Rolling Eyes сигурно съм изяла един тон сини сливи но... ефект нула.  И накрая честити месечинки на празнуващите. Лек и спокоен ден от мен!

# 219
Ето и сега пак направи номера от вчера - яде 10 минути, после започна да ми се усмихва и категорично отказа да продължи. И сега след 2 часа пак ще искаме  ooooh!

# 220
Здравейте  bouquet
Днес след голяма чуденка дали да излизаме или не,си останахме в къщи.Тъкмо се бяхме нагласили и на входната врата дръжката на количката се счупи #Cussing outНяма какво да я виня горката,че и тя не знае кое поред бебе гледа,но се надявах да издържи поне до март и тогава да купувам лятна.Дано мъжа ми да успее да я поправи Praynig,че утре сме на консултация.
Стами спи в момента в шезлонга и се усмихва хитричко.Иначе вече се опитваме да се обърнем по корем с малко помощ от мама,но не мога да разбера дали му харесва.Стои кокори се,но бързо се уморява.
Е толкова от мен.
П.Пкачила съм две нови снимчици в албумчето.

# 221
Ето и сега пак направи номера от вчера - яде 10 минути, после започна да ми се усмихва и категорично отказа да продължи. И сега след 2 часа пак ще искаме  ooooh!
И на мен Максим ми прави този номер, ако е ял по-малко от 10 мин. Иначе 10-12 мин. са му напълно достатъчни да издържи от 3 до 5 часа, през нощта - и повече. Ако яде по-дълго време, после пада голямо повръщане и резултатът е бързо огладняване.
lusia, браво за разходките! Дано вече така да бъде и постепенно да увеличавате времето, докато стигнете целодневно маане на гащи по улиците! Mr. Green
Гадже, при вас пък много кофти с тази дръжка! дано бързо я оправите и да издържи после до март, както искаш. Peace

# 222
  • Варна
Добър ден и от нас!

Ди13, Кики, дано бързо да се оправяте, че наистина е много неприятно когато единственото, което ти се прави да е да си полегнеш, а да трябва да гледаш и бебо.  Hug Hug

Лилибонче, при вас как са нещата с температурата? Много цунки на Криско.

Лусия, браво на вас за разходките! Дано тази тенденция се запази и както казва мам_ан скоро да маате крачоли по цял ден.

Гадже, наистина неприятна работа с тази количка. Аз взех направо лятна. Имам и комбинирана от каката, но не смятам да я ползвам. Когато е студено зимата ще слагам дъждобрана. Вътре в количката става като парник.

Уси, браво за килцата. Де да имах твоята воля.  newsm10

Моята госпожица понесе добре пентаксима. Нито е плакала, нито е спала по-дълго и не е вдигала температура поне на пипане, защото не съм я мерила. И да е имало нещо е била съвсем лека, но то е в границите на нормалното. Даже не мога да кажа, че е зачервено мястото на поставянето има съвсем малка бучица.
Да ви се оплача много лошо е взела да си смуче палеца и от вчера е с ръкавички. Въобще не са и вкусни, но от време навреме ги намирам накиснати  Mr. Green. Дано да се отучи по-бързичко, че в тази жега с ръкавици  ooooh!. Хич не ми се ще да имаме проблеми със зъбките и захапката после.

Светли, коя ваксина слагахте тази по здравната каса или пентаксим?

Краси, направо ми настърча косата като прочетох от какво се нуждае една тинейджърка. Аз ще ги имам две, както и ти де. Определено ще се разминават по-скромно.

Еличко, и аз съм имала такива периоди. Давай по-често да цока и ще се нормализират нещата.

# 223
И на мен Максим ми прави този номер, ако е ял по-малко от 10 мин. Иначе 10-12 мин. са му напълно достатъчни да издържи от 3 до 5 часа, през нощта - и повече. Ако яде по-дълго време, после пада голямо повръщане и резултатът е бързо огладняване.

Сега пък заспа като за сутрешен сън  Hug Голяма ми е шушонка... Явно тя определя режима си, така че ще я "слушам" Wink Преди малко пробвах да и измеря температурата и познайте  Joy Направи ми един подарък  smile3550
мама Ана, браво, че така добре сте понесли ваксината  Hug Дано и занапред да е така.  Peace А иначе - така и правя, храним се колкото иска детенце  Heart Eyes

# 224
сто пъти пиша и все става нещо или нета ще спрат или ще объркам нещо.затова повече от това за днес няма да пиша утре пак ще се мъча.

Общи условия

Активация на акаунт