Отговори
# 195
  • София
Здравейте от нас!

Вчера два пъти писах и изтрих постовете и накрая се ядосах и се отказах да пиша. Днес дано успея да напиша и да пусна поста.

На активната гимнастика и се радва ако някой друг удря играчките и то не за дълго. Надявам се като почне сама да ги удря да й е по-интересно. Ваксините още не са ни ги били, чак на 17.09, защото доки ще излиза отпуска. За последно на консултация бяхме на 09.08 и тогава беше 5 кг., сега такива бузки, гривнички и коремче е направила, та се чудя да ли не е станала вече 6кг. Shocked, през ноща още се буди да яде. Общо за деня яденетата са между 5 и 7.

Кики, добре че детенце се е управило и дано при теб не се усложнят нещата.
Еличко, това е количката:

Не е от най-тежките, но като прибавим детето и някоя друга торба си става тежичка.

gadje, честити ви два месеца да сте много здрави и усмихнати.  bouquet

Е това е от нас, а това е за вас  Hug

# 196
Gery, много ви е хубава количката, каква е?
Ycu, то и аз бих изчакала 10 дни, обаче като я гледам как жално се извива и пъшка, не спи спокойно и т.н., не издържам.
Поздрави на всички ви  bouquet

# 197
Момичета, не мога да повярвам, че това ми се случва от една гърда  Crazy През нощта вдигнах 39,7 и майка ми и мъжът ми ми сваляха температурата с кърпи с оцет и вода  ooooh! Обадихме се и на лекар и вече съм на антибиотик  Sad От сутринта съм с по-ниска температура и съм малко по-добре. Иначе не спирам да кърмя малкия, слагам го често на гърдата и се цедя и да се надяваме, че ще се оправя по-скоро...

# 198
Кики,  Hug Ще се оправиш, но докато мине, е много неприятно. На мен ми се случи същото, когато големият ми син беше на около месец, бях с 40 градуса и се чувствах като премазана от автобус. Наложи се да викна мъжа ми да се прибира от работа, че бях сама с бебето и не можех дори да го вдигна, за да го накърмя. Оправих се за 2 дни, но още си спомням колко беше кофти. Така че се лекувай и продължавай да кърмиш (стига да го позволяват антибиотиците де) и всичко ще се оправи!   bouquet

# 199
  • София
Кики, пробвай това дори и да не ти помогне със сигурност няма да ти навреди: зелеви листа - увиваш гърдите без зърното /ако се сетиш леко нараняваш зелката от вътрешната страна т.е. откъм кожата/. Преди месец и аз бях с много висока температура + зачервяване, абе ужас.. панадол.. мокри кърпи с оцет по цяла нощ. Знам, че  тъпичко ще ти прузвучи, но при мен подейства и след няколко часа вече гърдите ми бяха меки и спокойни.

# 200
  • София
Лаленце, количката е на MAG, но не знам модела. Може би е на 5-6 г., ние сме третото бебче, което вози.  Grinning

# 201
  • Варна
Кики, дано бързо да ти мине! Много е неприятно, поне да е за кратко!

Краси, на мен още ми предстои подготовката на госпожицата за училище. Милата ще чака баща й да е свободен да гледа бебчо, за да можем да излезем по магазини. Миналата събота тъкмо се бяхме наканили, той вдигна температура и си останахме в къщи. Колко бързо й свърши ваканцията на щерка ти! Тръгваше ли й се въобще за Виена? Или и на нея й беше много мъчно за вас?

Честита месечинка на бебе Стами![smilie=smile3525.gif]

# 202
Кики ,адашке, какво му беше на твоето бебче,че май съм пропуснала да прочета?!

Да ви се оплача, май получих някаква инфекция на гърдата и ако до утре сутринта не спра да вдигам температура, започвам антибиотик. Разбрах, че нещо не е наред чак като ме втресе и ми се зачерви гърдата и вдигнах почти 39. С баткото не съм имала такива проблеми  ooooh!

Кики, и аз го имах този проблем. Оправих се с Лецитин ( 2 дена по 4 хапчета) и после 2-3 дена по 2. И яко цедене, както и на всяко хранене давах на бебка да суче от тази гърда. Ако проблемът ти е като моят, вероятно имаш запушени млечни каналчета, напипват се като малки бучици. Съветваха ме да налагам и със зеле,но аз не успях да издържа на миризмата на зелето  Sick
Маслинка, и ние така реагирахме на активната гимнастика. Тя не се сеща още да хваща играчките и след като им "поговори", а те не направят нищо, се ядосва и почва да мрънка като за реване...
Честити два месеца на бебчовците на gadje и m_mm Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet
босилече, искрено ти съчуствам  Cry Дано вашият татко се прибира по - бързо, че малката Мишка да не е тъжен  Heart Eyes И на нас ни предстои да останем 3 дена без тати, но мисля,че това ще е по-голям стрес за мен, отколкото за малката...
Гери, количката изглежда доста маневрена   Peace Но си е трудно като си сама...

След като вчера цял следобед малката мрънка да е на ръце, днес досега някакси успяваме да се разделим. Не мога да разбера дали я е боляло нещо или просто се поглезваше и искаше при мама. Още не мога да намеря златна среда в нашите отношения. Да има и любов, и гушкане, но и самостоятелност...Мамите с опит, казвайте рецептата   Praynig
Момичета, преди време бях питала колко големи са горните фонтанели на децата, но май въпросът не беше забелязан. Задната ни фонтанела е почти затворена, но горната ми се струва необичайно голяма. Отделно педиатърката беше писала,ч е двете са по 2см, а горната определено клони към 3см(!). Показах и я и тя само каза, че била нормално голяма за бебе на 2месеца. Взех понякога да давам по 3капки Вигатолойл, но ме е страх без лекарско предписание...  Thinking ooooh!

Отивам да се изкъпя, че малката тъкмо заспа...

# 203
  • Пловдив
 Здравейте на всички ! Аз да се отчета, че най-после се завърнахме от Сливен. Изкарахме много хубаво, времето мина бързо, ходихме по разходки, по басейни, срещи с роднини и т.н. и ето ни отново в къщи. Колко много сте писали, прочетох ви по диагонал на бързо. Малката тъкмо заспа и аз ще се пробвам да поспя, че пътя ни измори .... че и  багаж ме чака за оправяне. После ще се включа пак.  Hug

# 204
  • В сърцето на ММ
 Честити месечинки на СТАМЕН на мама Гадже и на ЗОРНИЦА на мама Супичка bouquet
Ние днес също празнуваме.Почерпете се с нещо,което ви харесва.Торта нямах време да намеря. EmbarassedДнес Йоан е адски кисел и само хленчи и се носим на ръце.А аз се "уредих" с новия вирус-треска и разстройство.Едва стоя на краката си. Tired
Кики,стискам палци да се оправиш. Hug

# 205
Здравйте на всички

Честити месечинки на всички   smile3525

Ние вчера изкарахме много добре в планината но за съжаление малката НЕ спа много!Като цяло вчера беше доста нервна но го отдавам на ваксината!
Днес тук в Пловдив не е много хубаво времето но успяхме да си направим една хубава разходка!

ElitsaPetrova нашата е 3.5 см.но педи каза че е нормално но като бяхме на консултация откри че малко и е омекнала главичката и ми каза да я държа на слънце по 5 мин без лицето но не било за препоръчване да увеличавам капките.Ние взимаме по 2 на ден!

asq добре дошла.Много се радвам че сте изкарали добре!

Аз отивам да chef: newsm64 докато малката спи че да не останем гладни довечера  Grinning

На всички   bouquet Hug

# 206
  • Пловдив
Пак съм аз. Като ви чета май на всички бебоци докитата им мерят фунтанелките  Thinking, пък моята нито веднъж не я е премерелиа колко см. е. Това задължително ли е, я ме светнете, та да й кажа аз на нея....?? Аз пък да ви кажа, от няколко дни /почти от седмица/ дохранвам Виктория с Нутрилон. Усещам си гърдите меки и мисля, че нямам достатъчно кърма, та за това почнах. Интересното е обаче, че някой път се нахвърля на млякото, друг път точно обратното почва да плаче като види шишето още, бутам й го неще. Много ми е странно. Точно така се случи и преди малко, хапна малко от цицата, давам й шишенце и като почна един рев... и тва си е то. Ще я видим как ще нататък  newsm78. Иначе не съм почнала още сокове, въпреки че доки ми каза да почвам ябълка, но аз НЕ.  Мисля, че е рано още.
Да не забравя ... честити месечинки на СТАМЕН на мама Гадже и на ЗОРНИЦА на мама Супичка /има и подаръци за мамитеnewsm10
juzefina и вие сте разнообразили малко. Имаме нужда от време на време.
Di13 кофти това с вируса, доста хора се оплакват. Дано се оправиш по - скоро.
Lilibon зарадвах се като прочетох, че сладкишчето е по-добре. Нещо за заминаване?
kiki29   Скорошно оздравяване !  newsm17
И накрая да ви почерпя по едно питие, че моята сестрица днес има рожден ден и е юбилярка дори, става на цели 30  smile3501
Наздраве !

# 207
  • София
Еличко, аз доколкото знам фонтанелите се затварят напълно към годинката, дотогава се оформя формата на главичката. Нашата докторка досега не ги е мерила newsm78

Честити месечинки на ЗОРНИЦА на мама Супичка  и на СТАМЕН на мама Гадже ! Да сте фживи и здрави!   ura

asq82, да ти е жива и здрава и много да се разбирате и обичате!
Сигурна ли си, че нямаш достатъчно кърма, защото това че са ти меки гърдите не означава, че млякото е намаляло, а просто бебчо трябва да си го "извика" (с малко повече усилия, като за съжаление понякога ги мързи).

Hug

# 208
Di13 и аз ти пожелавам бързо да се оправяш  Hug

Благодаря на всички за подкрепата  Hug  Hug  Hug, но аз за съжаление и днес съм почти през цялото време с температура  Sick Антибиотикът ми (Аугментин) за щастие е съвместим с кърменето и няма да спирам да кърмя Simple Smile.

От сърце желая здраве и късмет на всички бебчета и на сестричката на asq82 празнуващи днес   bouquet

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 21:30 от kiki29

# 209
Ех, Кики, стискам палци много бързо да се оправиш. Hug
Като знам колко трудно е хем да не ти е добре, хем да се жертваш за малкото слънчице когато ти се иска само да лежиш и никой да не те закача за нищо.

Еличко, кажи за запека, моля те Praynig, сигурно не си прочела постинга ми.
Фонтанелите не са ни ги мерили, мерят само обиколката на главата и гърдите като отидем на консултация, знам също че както са писали вече другите чак към годинката се затварят, даже ако по-рано се затвори е по-кофти, така че не давай повече от 2 капки Вигантол.
Честити месечинки на бебенцата на Gadje и Супичка  bouquet
Gery80, количката изглежда супер въпреки че е возила вече две деца, а сега вози трето Hug
Не знаех, че Маг Ингланд имат такъв модел.
Лъвичке, къде изчезна уикенда?
Поздрави на всички и лека вечер.

Ycu, браво за свалените килограми, 5 кг. за месец си е супер направо.
А как хем правиш диета, хем кърмиш? Не ти ли намалява кърмата от диетата?
Как сте днес с акането? Ставам досадна вече с това мое питане, но за мен това е много сериозен проблем Cry

Общи условия

Активация на акаунт