Отговори
# 255
Момичета, какво да направя, за да имам кърма? Вече какво ли не опитах - грозде, много течности, сукане на поискване, жито, овесени ядки - намалява и намалява... Като спре да яде Катринка и не мога нищо да изцедя, а тя яде по 10 - 15 мин максимум...

# 256
Малееееееее,за един ден само шокови ситуации при вас бре момичета
 Хепи добре си ни дошла  Hug
Маслинке Thinking мисля,че е доста деликатно положението щом има и свекървещица намесена. Дай да видим с какво можем да помогнем,като за начало можеш да я попренрегнеш тази женица и да и се троснеш! На мъжлето е хубаво да му спретнеш една палава вечер.Малко манипуилация не е зле да приложиш,явно обича да го маниполират  Mr. Green пък знам ли?Ако е по добре за теб и детето да сте спокойни се разделете!Но това е много крайно!
Тед между 150 и 250гр. на седмица е нормално да наддават децата първите 3 месеца,незнам дали оказва влияние за краката на детето!
трапезицатова с почивчицата много хубаво,но сега се замислям,че ще се затъжа за малкото човече още първия ден и ще искам да се връщам  Heart Eyes
При нас, момичета, сушата продължава, ако нет Cry, ко да правя, вече в чудо съм се живяла, дали да не я изтормозя Габи със сокчета?
Я сега сокчета! Бръкна ли с термометърчето ти?
Еличко пробвай да се изцедиш след 10 минутки или 30. И не се настройвай,че кърмата ти спира! Хапвай си ядки и пий повечко течности!Имай предвид,че психическата настройка е много важна! Naughty
asq82ех че хубвао за тревичката и косачката,аз се наслаждавам на малко бодили,паркинг шумна улица и след нея канал обрасал с люляк в който се крият глутница от 8 кучета,който обожават да лаят в 03:00 когато нищо друго не се чува освен бръмченето на лампата от уличното осветление  Mr. Greenдобре, че имам хубава дограма и като затворя джама нищо не се чува  Flutter Всеки се оплаква и аз да се оплача
ХЪЛЦАМ!Днес за 10 път хълцам,ей така от веднъж почва,хълцам 20 минути и спирам  Shocked Ади лека от мен   bouquet

# 257
  • Варна
Здравейте момичета!
Да се отчета и аз. Днес бяхме на консултация. Вече сме 5.410 кг. и 60 см.. Докторката каза, че всичко с Владко е наред. Биха ни ваксините. Плака повече от предния път, но когато излязохме от кабинета заспа и до вечерта се успокои. Сега спи вечерният си сън след като му дадох Панадол. Имаше температура 37.9.

Благодаря на всички за хубавите думи за сайта.

Поздравления  на всички празнуващи.

Много усмивки.

# 258
  • В сърцето на ММ
Здравейте и от нас.Вече спим и реших да надникна.
Маслинка,искрено ти съчувствам.Не съм живяла при свекърва,но напълно те разбирам.Моята я виждам веднъж годишно за месец и през това време с мъжа ми сме на нож.Трудно е да угодиш на две жени,които обичаш.Но съпругата винаги трябва да е с предимство.Дано той  поне това да осъзнае.
Уси,яж спокойно сладолед.Аз ям всеки ден по 1-2.Също отслабвам. Flutter
Елица Петрова,не се притеснявай.Това,че нищо не изцеждаш не означава,че нямаш кърма.Просто гърдите  са се регулирали според нуждите на беба.Иначе динята действа страхотно на лактацията.Пробвай.А може и да минавате през криза на растежа. Hug
Тед,бебетата качват така само първите месеци.После започват със по-малко-така че няма страшно.Радвай се,че расте едър,така се гледа по-лесно.
Ася,и ние живеем в къща.Завиждам ти за райграса.Ние сме потънали в ремонти и скоро не му се вижда края.Райграс може би ще имам догодина.Сега всичко се тъпче,навсякъде има тухли,блокчета и керемиди.
Моята кърма още не се е регулирала.Ту тече нормално,ту трябва да го храня легнала,защото му е много силна струята.Но по-добре така отколкото да няма хич.
Хайде олях се.Отивам да спя,че не се знае дали през нощта няма да играем.

# 259
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Хей, има ли още будуващи като нас!?
Привет!
Маслинка, ужасно съжалявам.  Cry
Я вземете да си поговорите с мъжа ти какви са му приоротетите и да се разберете кое е неговото семейство вече - майка му и баща му или или вие с бебо?
Ние в момента също сме заедно по стечение на обстоятелствата, но няма да е вечно.
Доста ми е трудно признавам, но съм попаднала на мъж явно и много ме подкрепя.
Моята свекърва претърпя много тежка операция и сега се грижим за нея. И смятай - вместо по цял ден навън, аз бая време прекарвам в кухненски задължения - все пак се грижа за огромен етаж, бебе, съпруг, свекър и болна свекърва. Е, вярно, че всеки помага с каквото може, но не е като да сме си сами с бебо и само вечер да мисля за манджите на тати.
Та си поговорете двамката. А свекървата много ли е зле или има начин да я спечелиш?  newsm78
Стискам палци нещата да влязат в релси!  Hug
Лаленце, пробвай с термометър. И аз мисля, че е за предпочитане пред сокчета. А ти ядеш ли плодове - пъпеш, круша, праскова, смокиня  - такива разхлабващи. Пробвай и лъжица мед сутрин на гладно /за теб става въпрос/.  Peace
Еличко,  Ди13 е права и според мен просто се е нормализирала кърмата. И аз в началото цедях безумни количества, ма сега като нахраня Ники /стига си му едната гърда/, почти нищо не цедя - от двете около 20-30 мл. Е, ако съм упорита и се мъча 10-ина минути може да пусна 100 мл предполагам, но не се и опитвам. Толкова ми е втръснало тва цедене.  ooooh!
А ти можеш ли да разбереш дали Катрин остава гладна. По това ще се ориентираш най-добре дали кърмата ти спира, или се нормализира!  Peace

Момичета, олях се. Лека от нас.

А, Уси,
Уси,яж спокойно сладолед.Аз ям всеки ден по 1-2.Също отслабвам. Flutter
и аз  Heart Eyes

# 260
Ycu, термометъра ни стана като ежедневие почти Cry, чакам по няколко дни и бръквам, ама не ми се струва нормална тази работа значи.
Утре ще се замъкна при педито да дава един талон за гастроентеролог, все си мисля някакви глупости от рода да няма стеснение някъде по червата или нещо подобно Sad
А ти що хълцаш, душата Grinning?
Я да спираш и хубаво да си поспиш. Hug
Еличко, не се шашкай, и аз си мисля, че кърмата ти се е нагодила спрямо нуждите на детенцето, и аз нищо не изцеждам след храненето, затова и спрях да се мъча с помпата.
Лактогонен чай пиеш ли? Аз пия и българския, и този на Хип, не че има голям ефект, но пък кой знае.
Наскоро в парка ми казаха, че една мама си купувала всеки ден карамелизирани пуканки, понеже й се увеличавала кърмата и аз взех да си купувам по малко, първия ден като че ли имаше ефект.
Елз, и аз съм сред будуващите Simple Smile Плодове ям до скъсване, пъпеши, праскови, овесени ядки, какво ли не и ефект - нулев.

# 261
  • Карлово
Момичета, имам една малко шантава молба!  Grinning
Периодично фотошопките си организираме разни конкурси, някои от вас може и да са запознати. Нашите работи може да видите тук. За новия конкурс ще имаме нужда от снимки на бременни и бебета. Условията и какво ще се прави може да прочетете тук  . Затова, ако някоя от вас желае снимката на бебето й или бременното й коремче да бъде използвана, моля да се свърже с мен микки на лични или ми изпрати снимка/и на мейл christozovi@mail.bg. Снимките на бременните момичета могат да бъдат и без лица, важното е да се вижда голо коремче. Напишете в писмото и ника си.  Така, ако вашата снимка е използвана, след приключване на конкурса ще ви бъде изпратен колажът, в който сте участвали. А колажите ще бъдат невероятно красиви, уверявам ви!
Благодаря ви предварително за съдействието!  bouquet

# 262
Добро утро момичета!

Ние днес станахме в 7.30 след като спахме цяла нощ и даже не сме се събуждали за ядене  Simple Smile
Малката тези дни много слуша.Спи следобед по 3 часа.А мама има време да се завърти из кухнята  chef

Гледам че обсъждате пак запека.Много лошо се получава като го има този пусти запек.Но аз специално не съм много ЗА термометъра защото бебчето трябва да свиква само да се изаква.
Ние сега ще излезем да разходка докато е по-хладничко.
Между другото и аз тези дни съм много зле с кармата.Почти нямам вече.Май ще свършва вече Crossing Arms

Честити месечинки на всички днес.Да са им живи и здрави бебоците  smile3525 Tada

# 263
ей уси страшен съвет.Ами каките явно по знаят  LaughingНие малките и неопитните все ни тъпчат и маниполират.Прави сте момичета няма повече да се занимавам с никой ще гледам мен и детето.всеки да се спасява по единично.ми така де .няма само да си троша нервите с бабешки интриги.Тя сигурно от сериалите се учи да е такава.Мисли си ,че е в сапунен сериал. Joy

хайде ние отиваме да се мием и на разходка.днес май пак ще е хубаво времето.Тази сутрин кам 5 часа беше адски студ.Докато простирах краката ми измръзнаха и миришеше на есен.Май идва вече есента и лошшто време.Така ,че момичета дерзаите по улиците докато е топло.Вчера почти цял ден бях навън и Ивайла заспа кам 9 часа и тази сутрин се събуди 6 и 30 да хапне и сега пак спи.
Да ви питам момичета гледам,по снимките ви ,че слагате бебенцата на възглавници.Аз не я слагам ,защото може да се получи изкривяване на врата а и сами казвали,че до годината не трябва да се слага .ИЛи ако се сложи да е на много тънка възглавничка. newsm78
Още малко и ние сме на консултация

# 264
 Днес времето е прекрасно! Маслинке  точно така!
Хайде мацки желая Ви хубав ден!
Днес ще послушам савета Ви и ще хапна  правя месец от диетката и си заслужавам да се почерпя! Ади

# 265
Утре ще се замъкна при педито да дава един талон за гастроентеролог, все си мисля някакви глупости от рода да няма стеснение някъде по червата или нещо подобно Sad

Не ме карай да ти разказвам през какво минахме с бебчо, не ми се говори за това, но имам доста голяма представа от черва и ми се струва, че на Габи нищо й няма, Лаленце  Grinning Наистина много деца на кърма са така с акането, да не кажа 90%. При захранването с твърда храна този проблем напълно изчезва. Тъпото е, че аз нямам добри впечатления от нито един гастроентеролог, но за твое успокоение отиди само за да се изключи напълно верятността от една аномалия на дебелото черво (която е много рядка), проблемите с тънките черва имат по-различни симптоми, така че напълно ги изключи  Peace

# 266
Добрутро, добрутро... Моите терзания за кърмата все още продължават...Лаленце, от тази сутрин пия лактогенен чай и се надявам да има подобрения. Момичета, благодаря за насърчителните думи  Hug  bouquet Но явно през деня не получава толкова кърма, че да спи повечко и да е по - спокойна. Просто я виждам сутрин, когато я накърмя след нощната пауза (имам доста кърма, дори успявам да отделя по 70 - 80грама) как се усмихва и заспива самичка на леглото. Такова нещо обаче не се случва през останалото време...И не стига изобщо едната гърда, а се налага да давам и другата и така се получава един омагьосан кръг...ycu, пробвах да се цедя след половин час снощи, но цръкна 10 пъти и спря Sad
милейди, вие коя ваксина сложихте и след колко време му даде Панадол?
маслинка, само така   smile3501 Аз я слагам отдавна на възглавница, но тя е много тънка. Де факто, там, където и е главичката е почти само на калъфка, защото пълнежът е отишъл от двете страни. Но тя определено си я обича и сама се гушка с нея  smile3524 newsm46
Отивам да си почина малко докато бебка спи   bouquet

# 267
Здравейте на всички днес да почерпя навършваме 3 мес. Popcorn cook  cheers   cook а за бебчовци това Misc Baby Bottle Честито и на КЕТКАТА но тя нещо се загуби и вече много ни липсва  Hug Маслинка радвам се ,че си почнала да търсиш решение не се предавай мила, заради това съкровище ,което имате  fingerscrossed ЕЛИ не се предавай за кърмата ако искаш да кърмиш и аз преминах през тези етапи но с много воля си я върнах ,цеденето и силна храна това ми помогна най много ,а иначе и аз пия лактогенен чай и не го спирам ,а колко ми помага незнам. Приятни разходки на всички ние пак си ревем ,но щом един път бяхме кротки ще има и друг такъв вече съм 100%сигурна  Peace

# 268
  • Варна
като чета какви проблеми имате - коя има проблеми с гърдите, коя няма кърма, на кое бебче не му стига кърмата, направо се радвам newsm44 newsm44 че ние нямаме тия препятствия.
моя Дани така сладко си хапва, а и има какво. още от началото ми тръгна кърмата без проблеми и няма свършване. може капка да е ама като стиснеш има.а след нощната пауза направо хвърчи в струйки. и като реши да пусне зърното млякото го изкъпва и следва плач  newsm45.
има ли други такива мами?

и затова мъничето расте ли расте.
пожелавам и вие да нямате проблем с папането и бебоците да растат! smile3521

# 269
  • FRANCE
Здравейте и от нас,
Ние продължаваме битката да се учим да пием от шише, ама за сега напално неуспешна  Cry Всички ме съветват да я оставя един ден само на шише (тоест да не яде) и тя щяла да приеме шишето. Ама тя така плаче че още не сам се решила да го правя, пак и ме е страх после от кърмаческа стачка. чаша (асаптирана) също отказва.

Десита и ние сме така Simple Smile
Лусиа, честити ви три месеца, да е жив и здрав бебчо и много усмивки.
Лалето и аз не съм фен на термометъра. Тук има глицериниви свещички. Мушкаш в дупенцето и готово. И не са вредни.Виж няма ли в БГ.

целувки и приятен ден

Общи условия

Активация на акаунт