Отговори
# 30
Добро утро и от мен!Днес съм от раннобудните,събудих се в 3 за да се храним,и след това стоях да ги пазя моите мъже Mr. GreenСакън да не ми избягат Grinning.Сама се ядосвам на себе си,всичко живо спи,а аз се кокоря,надали има други луди като мен.Та изчаках поне да стане 5ч ,че като почнах newsm79 wash hang 1dishesСега вече съм готова за разходки.
Стами също започна да си яде юмручетата,явно са много сладки така си ги облизва все едно нищо друго не е ял.Сега върши тази дейност плюс гукане на дивана до мен докато аз пиша.
Радвам се че Криско си е вкъщи и мама може хубаво да го нагушка и нацелува!
Хайде чао и весел ден!

# 31
  • Варна
Цитат
Magdi Ами тя хубаво се заформя ама каде ще бъде  Simple Smile и каква е идеята,повечето майки са с големи дечица вече който си играят,викат  newsm78 знам ли! За сега предпочитам дасе виждаме майките с малките бебоци, защото те само спинкат и са тихички и искат тишина Wink
ycu все още се гласува за часа.Значи с вас ще се видим септември месец че с нашия батко не сме от най тихите.

# 32
Ето ни и нас  Hug
Цяла седмица "отсъствахме" заради компютъра ни, който се скапа,   comp03но вчера с таткото се взехме в ръце и го оправихме  Mr. Green
Добре дошли на новодошлите и честити 2 месеца на празнуващите  smile3525 smile3525 smile3525

Около нас почти нищо ново. Биха ни 2 ваксини, които не понесохме много добре, но нямаше парички за Пентаксим... Вечерта малката дръпна един страхотен 15 минутен рев, с който тотално ми изкара акъла и след като я приспах в 9, спа до 8 сутринта (!).. Давахме на 3 пъти Панадол, който явно я успиваше, та 2-3 дена си поспахме и ние с баща и. Сега вече сме добре, почти спряхме и капките за колики и се надявам най - сетне да почне сама да  smile3550
Най - хубавото е, че си спи и без приспиващия ефект на Саб Симплекс  newsm07 Понякога я оставям в леглото само обръщайки я на една страна и тя се унася, без да разбера   love001
На контролния преглед установиха, че е наддала само 600г и 3см и сега се чудя дали я храня достатъчно..Но педиатърката каза, че бебета, които са само на кърма, не наддават много..  Успокоявам се с мисълта, че от раждането до сега е наддала 1.700, което все пак не е малко..  love001

Вчера за пръв път излязохме сутринта на разходка и дори успяхме да изпием по кафе и да закусим преди да е станало много горещо и малката да се събуди... Чувствах се почти като на почивка, въпреки че всичко това се случи в квартал Обеля  Joy Но все пак е нещо  Peace

Ще ида да погледам малко филм, докато Катринка спи и после пак ще се включим  Hug

# 33
Здравейте и от нас!  Grinning

Изкарахме си един страхотен уикенд, пълен с гости, смях и хубаво хапване - направо се почувствах бял човек!  Mr. Green   Аз съм много по манджоренето, даже искам да си направя готварски сайт с рецепти от най-различни кухни, препратки, хитринки и тем подобни.  Blush  Ама да видим кога ще стане. Засега мога да ви почерпя с едно много вкусно предястие, което правих за едните гости в събота.    chef  Е, нямаме си повод, нито кръгла месечинка, ама да речем - ей така, за доброто настроение  Wink 
Заповядайте:

Иначе сме добре, нищо ново при нас, днес минах 5 километра на разходка и сега съм приятно уморена, а Мишето спи и не е ял вече 4 часа и половина, ама няма да го будя.

Почнахте ли масажите и гимнастиките?
Как ги пртавите?

От 10 дена сме на активната гимнастика и много много ни харесва  Grinning  Направо се тресе от вълнение, като я види и веднага иска да го сложим. Гледам да не прекаляваме, че много се превъзбужда на нея, започва се едно ритане с крака и протягане на ръце, а пък като вземе да върти глава направо се притеснявам. Та затова го ограничаваме и го оставяме само по 15 минути и преди вечерния сън въобще не го слагам... 

Лъвичке, от две седмици искам да те питам нещо, и все забравям (от майчинството ще де е  Mr. Green ). Ние още пием Инфакол, ама се чудя да му го спра ли....? newsm78  Все ми се струва, че няма колики... Даже малко невежо ще прозвучи, ама не знам дали е имал  Embarassed  От време на време се напъва и почервенява, после идва акото, или само трт-трт и се успокоява. И това един път на два дена. През останалото време ака нормално, без някакви особени напъни...

Опа, нашата малка пираня се събуди.... Дръжте се, зърна мои!  Crazy

# 34
............
Опа, нашата малка пираня се събуди.... Дръжте се, зърна мои!  Crazy

smile3532

# 35
Тед честито и на теб,явно в един ден сме правили питка.Как мина при теб,при мен мина много добре получихме все големи подаръци.Днес обаче Ивайличка  е кисела нещо.И в момента е долу на земята на шезлонга и я люлея  с крак и пиша.Плучих пари за активната гимнастика и сега трябва да ходя да си търся че в наше село няма никъде.До колко време се ползва активната гимнастика.После дали ще мога да я продам. newsm78

# 36
  • FRANCE
Здравейте майчета и бебоци,

Ние пак сме на линия. Девойката е 5.5кг и 57 см (а трагна от 46см и 2.450 кг, сега е на три месетса без една седмица). Добре си папка, горките ми цици. Сега ми спи на рамото, биха ни днес ваксини и голямо реване падна. Сега почива но не иска в хоризонтално положение.

честито на всички празнувщи

Тук пак вали. Целувки от нас

# 37
Босиличе,браво на теб изглежда доста вкусно,направо ми се прииска да си хапна  bouquetСигурно си голяма майсторка в кухнята  food002И аз обичам да готвя,но още не мога да си организирам времето,а и в тези жеги не ми се влиза много в кухнята.
Маслинка аз не съм използвала активна гимнастика за баткото/то и тогава нямаше такива екстри/,но предполагам че ще можеш да я използваш докато проходи.Тогава всичко наоколо ще се изследва и ще бъде много интересно newsm32
Аз ще бягам че малкото се събуди.

# 38
  • welcome to the Jungle
Босилек, направо ще падна от стола  newsm62, защото аз днес за сефте направих същата манджа!!! Егати съвпадението, аз случайно я открих в Готварската книга на БГ-мама, където една мама каза, че си я е измислила  Mr. Green  ВИЖ ЕТО ТУК  newsm53

Относно Инфакола - можеш да опиташ да разреждаш даването на капките...
Това с напъването и трт-трт си е "стъпкана и размазана от инфакол колика" според мен Thinking.
Но от друга страна - вече е време да се сбогуваме с коликите  #Sniper, така че ..разреждай даването и в един момент като намалее съвсем симетикончето в черевцата - самичко ще поокаже какво е положението.
Любослав например вече почти няма колики и не му давам нищо против тях...

Маслинка - активната гимнастика се ползв а3-4 месеца. После със сигурност ще я продадеш на половин цена.
Но имай предвид, че е много важна за развитието на бебето  Peace

# 39
  • София
Здравейте мами,

Как сте в тези жеги? Да се похваля от събота сме на климатик и този пък ще ги преживеем леко.
Исках да ви питам вие мажете ли бебетата с крем против слънце, когато излизате навън?

И още имате ли вече режим през деня, че ние май направихме режим, ръководен от Алекс с малка моя намеса. Струва ми се, че моята намеса не е добра. За това питам, кога се храните, спите, играете заедно и самостоятелно, масажи и къпане. Та режима е горе долу:

6 - първа закуска, следва дрямка до 7-7.15 пие витамин Д и си играе с татко до 8, дрямка до 10, леко насилствена за да си доспя и аз. Пусто поспаливка съм си.
10 - втора закуска и разходка до 12 после игри с активната гимнастика или с мен.
13 обед и следобеден сън.
17 хапване и после разходка, зависи колко е топло, понякога по късно, ходене на кафета или бира (все пак и ние сме хора) и игри, понякога по това време посрещам гости желаещи да го видят, и борба с болките в корема.
20 вечеря и тук или сън или гушкане, защото го боли корема
22 баня и късна вечеря към 22.30
Ето тук мисля, че бъркам. Времето за баня, май трябва да е по- рано. Часовете за ядене а избрани от детето и като се изключи съня от 8 -до 10 сутринта периодите за сън и за игра също са избрани от детето. Та после следва будене в 3 или в 4 или си спи до 6, както дойде. Единствено ако се буди в 4 го кърмя по малко време с идеята да хапне по- малко и да се събуди в 6 и той няма против. Та споделете мнение, че нямам коректив. А съм свикнала дори и аз да командвам в работата си и да налагам мнението си, да чуя чуждото мнение по въпроса. Grinning

Босилек мисля, че сериозно подхождаш към избора на снаха. Laughing Ще трябва да се поучим от теб. Първо показа сина. Сега, че свекървата е добра готвачка. Мисля, че скоро няма да можем да се конкурираме с теб. Laughing Та без да разводнявам, какво има под доматите, гъби или патладжан или нещо друго. А и Лионес не изостава, не че се съмнявам в нея.

Дими днес четох пак разни неща по книгите и там казват, че бебето преди 9 месечна възраст, по лесно свиква с друг човек да го гледа. Така, че смело пробвай да оставиш детето за около час, после два и така ще свикне. И още пише, че щом не те вижда и всичко му е наред (нахранено, преповито и прочие) не страда, че те няма дори и по цял ден. Звучи брутално. Не твърдя, че е истина. Винаги се чудя как са толкоз уверени за такива неща педиатрите, като бебето не може да си каже, дали страда или не, ама .. Реших да споделя, какво съм прочела.

Айде, чао за днес, че 17 наближава и скоро ще се събуди.  bouquet

# 40
  • welcome to the Jungle
А и Лионес не изостава, не че се съмнявам в нея.

Joy Joy Joy

ПатлИЖан е туй отдолце  Mr. Green, ама и с гъбки би стояло много вкусно  Wink

m_mm, относно режима, според мен много си се потопила в детайлите  Hug. Имай предвид, че се обзалагам, този режим няма да се задържи за дълго. НЕ, защото ти не си печена, а защото дечицата постоянно се променят, бързо растат, нуждите им са всеки ден различни и и да искаш - не можеш да сътвориш идеалния режим  Mr. Green. Или ако го има - то той ще е броени дни само  Laughing.

Аз съм в другата крайност  hahaha - нито зная детето кога спи, кога се храни, кога му се играе ... в смисъл - каквото поиска - това става  Wink. И нищо не върша на принципа "защото трябва". Дечурлигата са мънички още и не съм убедена, че знаят кое е ден и кое е нощ. Просто го оставям малкото човече да се храни, спинка и будува когато си пожелае.
И на този фон констатирам, че имам невероятно спокойно и усмихнато дете, което даже и когато е гладно не плаче  Heart Eyes Heart Eyes пу-пу-пу, спинка спокойно по цяла нощ с 1 будене за ядене към 4-5 часа, спокойно си се забавлява самичък в кошарата или с играчките на активната гимнастика , без въобще да иска да е на ръце, гукащ и усмихващ се на всички и ... всъщност няма нито 1 негатив, заради който и да се оплача малко  Sunglasses
ей ся ако не го уручасах, те па на!  Joy

# 41
Здравейте момичета Симона заспа и аз веднага се възползвам. Mr. Green Изследванията й са готови няма никакви инфекции и бактерии  Praynig обаче продължава да има по малко кървава слуз.Днес я гледаха на ехограв и пак няма нищо обезпокоително казаха че може би стомахчето й е много чуствително и ще го израсте.Дано да е това и скоро да се оправи че вече не издържам иначе и изписаха едни прахчета Ентерол и трябва да и ги давам.Иначе два дни бяхме на пра-баба на гости на село на Симона много й хареса чистият въздух и прохладата и мислим пак да я водим при малко свободно време.Босилече много добре изглежда твоят специлиатет предполагам че е много вкусен аз почти нямам време да сготвя ама днес се развихрих. cook че все на нещо сухо не се издържа. Sick.Честити пити на Тед и Маслинка да сте живи и здрави и да растете умни и засмяни.  bouquet.щях да забравя и ние бяхме на консултация натдали сме само 800гр. и 3см. аз мисля че е малко но и мен доктора ме успокои че е съвсем нормално.Айде момичета че се събуди това и беше спането 15 мин. smile3516 .

# 42
  • welcome to the Jungle
Чоко, много се радвам за добрите новини!!! НАй-важното е, че няма да се бориш с тежката артилерия на бактериите  #2gunfire #Cussing out, че моят опит с Оги е не много приятен.
Въпреки всичко - поискай направление да видят бебка на ехограф, та ако ще и някое по-сериозно изследване, защото пък и това с "израстването" не е много лекарско решение...

# 43
Здравейте,
maslinka ние си изкарахме страхотно, както и при вас така и ние събрахме доста подаръци. А що се отнася до активната гимнастика след като приключите с използването можеш да я пуснеш за продажба по Интернет на сайт http://prodavalnik.com/. А след толкова хора да го гушкат и аз си мислех че Младен ще мрънка ще се чувства некомфортно, но аз бях по-изморена от него та трябваше тази нощ тати да се оправя с него. Честно казано аз се наспах Embarassed докато те се хранеха, а днес на разходката спа около 4часа и половина и не се сетих за ядене дори се учудих Thinking

# 44
Момичета, благодаря за хубавите думи!  Heart Eyes  Държа да кажа, че рецептата не е моя, а е (мисля, ако не ме лъжат спомените) тосканска. Е, в оригинал е с рикота и пармезан, но аз ги заменям с нещо като сирене и кашкавал. Както е написала Лъвицата, това отдолу е патладжан.

Босилек мисля, че сериозно подхождаш към избора на снаха. Laughing Ще трябва да се поучим от теб. Първо показа сина. Сега, че свекървата е добра готвачка. Мисля, че скоро няма да можем да се конкурираме с теб. Laughing Та без да разводнявам, какво има под доматите, гъби или патладжан или нещо друго. А и Лионес не изостава, не че се съмнявам в нея.

Laughing   Laughing   Laughing  Не се бях замисляла за това да си съставя стратегия, но сериозно ще се заема с въпроса, че то толкова хубави девойчета има тук, пък като гледам и мъжката конкуренция е доста силна, та ще трябва да се стягаме.  Wink  Mr. Green  Party  Иначе, както е обяснила Лъвицата, отдолу е патладжан, после сирене, домат и кашкавал. И отгоре - босилеееееек разбира се!  newsm68  (Обожавам босилек, не ми ли личи?!  Mr. Green ) Но можеш и с осолена и подправена извара да замениш сиренето - повече ще се доближи до оригинала.  Peace

За режима, нашият (ако въобще мога да го нарека режим) е почти същият, единствената разлика е, че го къпем преди яденето в 20.30 -21.00 и после яде чак нощес към 1-2 часа. Доволна съм.  Разбира се, понякога разходките са по-дълги или по-кратки, зависи от ангажиментите ми и от времето.

Лъвичке, много мерси за съвета относно Инфакола, така и ще направя!  Страхотно е, че те имаме!  Hug

Чоко, много се радвам за вас!!  Hug

Тед, забравих да ти напиша предния път - бебешокът ти е одрал кожата, много прилича на теб!  Wink Благородно ти завиждам, щото при нас няма и помен от чертите на мама.... всичко ни е на тати... Crossing Arms   ееех, живот!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт