АВГУСТинчето вече е на две - едно пораснало дете!

• 18 319
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • София
....
Вие готови ли сте за есента?
ООООО моя милост отдавна е попълнила гардероба на Валето- и покрай рожденния ден събра доста нови дрешки.
Има 2 чифта обувки и 3 чифта маратонки за есента,и дори едни ботички за зимата/от батко -нови ,необувани Laughing/
Дрешки имаме предимно комплекти- долнище и блузка,купих ги за яслата,няколко панталона,тип дънки в различни цветове,3-4 дънкови гащеризона + 2 джинсови....още цяла камара блузи и ризи....
Абе това това дете има повече дрехи от мен- а аз още не съм си подновила съвсем гардероба за работа.Все спортни дрешки заглеждам....
Мисля да му взема само още едни ботушки,едно по-дебело яке и това е-за зимата има доста дрешки.....
И ние се готвим за яслата,дори вчера отидохме да разгледаме- Валето много се зарадва на децата и не искаше да си ходи....ама ще видим в понеделник
 Hug

# 166
  • Чикаго / София
Здравейте!

Лъчи дрешки си има за есента и зимата. Има и маратонки, които стават за сега. По-нататък ще купувам само някакви обувчици.

Да я похваля, от миналата седмица вече не плаче на яслата. Влиза си сама при децата и като я взема следобед, все ми казва, че при децата е хубаво! Свикна детето и явно й харесва. Сега и на мен ми е по-спокойно.

Съни, как е първокласника? Нещо се изгуби, много ченгелчета пишете явно! Simple Smile

Как са другите яслени дечица?

Gigi Стефанаки кога ще тръгва?

# 167
Браво на Лъчи за постиженията в порастването  Hug

Верно се позатрих малко ама съм се отдала на разучаване на ченгелчета и бастунчета и  Crazy, да знаете че сега ми почват грижите покрай детето  ooooh!, докато се обърна и деня минал, не мога да вляза в ритъм още  ooooh! все едно аз тръгнах на у-ще отново. Иначе той е все още страшно ентусиазиран и само ми вика - Ма мамо как така стана че от първия ден съм отличник  Mr. Green

Младежа Явор е дал на задна с гърнето  Crossing Arms диването прави сцени и хич и не ще да седне, а съвсем е наясно с процеса вече, защото като се напишка и идва да ме информира - мамо аки - и се пипа по напиканото, даже започва сам да се преобрича - дърпа гащите да ги свали и  им носи нови от гардероба  Crazy чат пат пообърква чекмеджетата и носи от батковите  Joy

bouquet ЕДНО ГОЛЯМО ЧЕСТИТО ЗА ВСИЧКИ ДЕТО ПРОПУСКАМ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАПОСЛЕДЪК  Hug НО И ПРОБЛЕМИТЕ ТАКА ДА ГИ ПРОПУСКАТ ВИНАГИ   Heart Eyes

# 168
Мами, а сега искам да ви занимая с нещо по-сериозно, нещо което стои настрани от нас и просто съществува забутано далеч от очите ни, за да не смущава перфектния свят, който се опитваме да създадем за нас и децата ни. Нещо за едни други деца, за един друг "живот", за една друга реалност, която дори ми е трудно да си представя , че съществува.

Може би сте видели и чели в Клюкарника вече закотвената тема, но все пак и аз ще ви копна тук синтезираното инфо и ако ви трогне - моля вкючете се в инициативата, да помогнем като майки за живота на едни дечица, които въпреки всичко са дечица, да помогнем да живеят, а не просто да съществуват  Confused

ПРЕДИ ГОДИНА ЖУРНАЛИСТКА ОТ ББС СНИМА ФИЛМ В ДОМА ЗА ДЕЦА В С.МОГИЛИНО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 9 МЕСЕЦА
НАСКОРО ФИЛМА БЕШЕ ИЗЛЪЧЕН ПО ББС-ПОТРЕСАВАЩ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ,КЪДЕТО 75 ДЕЦА СЪЩЕСТВУВАТ В НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ-НИКОГА НА НАПУСКАТ ПРЕДЕЛИТЕ НА СГРАДАТА,ПРЕКАРВАТ ДНИТЕ СИ В КЛАТЕНЕ НА СТОЛА ИЛИ БИЕНЕ НА ГЛАВА В СТЕНАТА...ДОКАТО НЕ СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ МЪКИТЕ СИ-....САМО ПО ВРЕМЕ НА СНИМКИТЕ СА ПОЧИНАЛИ 3 ДЕЦА....И ТОВА Е В БЪЛГАРИЯ В 21 ВЕК

ЕТО-ВИЖТЕ ФИЛМА-АКО ИМАТЕ СИЛИ
http://video.google.com/videoplay?docid=-9176914173325307126

ОТ НАШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" И ОТ ИМЕТО НА МНОГО ПОТРЕСЕНИ И ЗАГРИЖЕНИ ГРАЖДАНИ СЪСТАВИХМЕ ПЕТИЦИЯ-МОЛЯ ПОДПИШЕТЕ Я
http://www.bgpetition.com/izostaveni_deca/index.html

ВСЯКА ОТ НАС,КОЯТО ГЛЕДА ФИЛМА НЕ МОЖЕ ДА ЗАСПИ БЕЗ ДА СЪНУВА ТЕЗИ СКЕЛЕТИ,НАПОДОБЯВАЩИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА И НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПРИМИРИМ ДОКАТО ТОВА НЕ СЕ ПРОМЕНИ,ДОКАТО НЕ БЪДЕ НАКАЗАН ВИНОВНИКА ЗА ТОЗИ ГЕНОЦИД-А ТОВА Е САМО ЕДИН ОТ ДОМОВЕТЕ С ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ У НАС....ИМА ОЩЕ МНОГО...СЪЩО ТАКА СКРИТИ ОТ ОЧИТЕ НА ХОРАТА,НО НАТЪПАНИ С ОБЕЗОБРАЗЕНИ ОТ ЛИПСАТА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГРИЖА ДЕЧИЦА,КОИТО ЧАКАТ С НАДЕЖДА ДА УМРАТ,ЗА ДА СВЪРШАТ МЪКИТЕ ИМ

ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС,ВСЕКИ ЕДИН,КОЙТО Е СПОСОБЕН ДА МИСЛИ НЕ САМО ЗА СОБСТЕНОТО СИ АЗ,ВСЕКИ ЕДИН,КОЙТО ОСЪЗНАВА,ЧЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА ЦЯЛАТА НИ СТРАНА,НА ВСЕКИ ОТ НАС ЛИЧНО,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СТОИМ БЕЗУЧАСТНО КОГАТО ОБРИЧАТ НА СМЪРТ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА-МОЛЯ ВИ-ВИЖТЕ ФИЛМА И ЕЛАТЕ С НАС НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ-ДО НЯКОЛКО ДНИ ЩЕ ВИ НАПИША ТУК ТОЧНА ДАТА,ЧАС И МЯСТО КЪДЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕТЕ ПРОТЕСТА С ВРЪЧВАНЕ НА ПЕТИЦИЯТА
САМО АКО СМЕ МНОГО,АКО СМЕ ЕДИННИ-МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ СЪДБИТЕ НА ТЕЗИ НЕВИННИ ДЕЦА!!!

# 169
Sunnily*, нямам думи за това което прочетох по-горе и затова което сеслучва с тези дечица, ще се включа с каквото мога. Не съм я видяла тази тема по-рано.

Иначе, аз нямам време за нищо, направо съм скапана вече. Та от днес Стефанаки е с херпангина. Изобщо само това ми трябваше. Явно доста го боли гърлото, защото цяла ноще се буди и сочи в устата си че го боли. За сега няма Т.
Иначе на ясла сме от 1-ви. Ако не се е оправил до тогава ще отложим с 2-3 дни, за да е напълно здрав.

# 170
Привет,
ето че и нашият ден дойде. Стефанаки е на ясла от днес.
Тръгна детето, а на мен ми е толкова търсене в тази пуста къща. Наревах си се едно порядъчно като се прибрах, иначе се държах мъжки и изобщо не ми беше до ревове като го оставях, даже бях доволна, че дойде този момент, че доста се поизнервих от чакането, не от това че го гледам (да поясня).
Беше много щастлив, доволен и с бодра крачка влезе в яслата, но....пред нас имаше ревящо детенце и нашия и той се разплака, някак си го успокоихме и влезна, преди да тръгнем мъжът ми надникна да види каква е ситуацията, разхождал се и разглеждал и си говорел с леличката.
В 12ч. ще отида да го взема и ще видя какво е положението.
 Hug Heart Eyes за всички ви.

# 171
Привет и от нас с Вики   Hug
И ние от днес сме на ясла. Плакал е 1ч и 30 мин после се успокоил. А като го вземах и като ме видя пак се разплака. Почти не е ял. Иначе аз съм егати слонксото спокойствие - мислех че ще ми е притеснено и че и аз ще рева,ама не! Не знамзащо но ми е  много спокойно. Иначе Вики казва че му харесва и че утре пак ще ходи, но и щял да реве за мама ooooh!
Gigi как е минал при вас първия ден??? Надявам се да свикват бързо дечицата!

# 172
Привет  Hug

Ами вчера е минало сравнително добре - по думите на едната леличка. Единствено са се сборичкали с едно момченце и Стефанаки изял едно кроше от него и тогава плакал. Иначе е бил доста спокоен. На обед си изял яденето - пак по думите на леличката, единствено не е искал ябълката, ама той ябълки не ръфа, освен настъргани или нарязани на кубчета в следобедната закуска. Когато го взех беше много учуден и нито плака нито нищо, направо започна да ми обяснява че е ял, че е пил вода, че са го ударили. В първия момент като го попитах дали утре пак ще дойде, той отговори НЕ, НЕ, но до вкъщи беше вече размислил и днес с бодра крачка и раничка на гръб си отиде детето и само дето не потропваше пред вратата да го пускат вътре по-бързо. Даже не се обърна да ни каже чао. С баща му гледахме като изтребители и си тръгнехме доволни. Ще видим какво ще ми кажат на обед. Ако всичко мине нормално, мисля утре да помоля вече да го оставя да спи там.
Sunsunny, как е днес при вас положението?

Поздрави на всички  Hug

# 173
И Дени тръгна на ясла.
Бяхме последни, даже другите ги бяха наредили да закусват и тук там някое детенце виеше.
Дени се заигра с едно слонче люлка и даже не ни каза чао. Ама аз влезнах и си я цунках. Беше спокойна. Вчера цяла вечер и говорих как лелката ще  я хване за ръчичката и ще я заведе при дечицата да си играе, та тя някак си знаеше какво я чака. Но как се чувства сега не знам Cry Cry Cry Толкова ми е мъчно, чакам да стане 12.15 и да ида да си я взема  Cry Cry Cry

# 174
npopovaр,  напълно разбирам чувствата ти и моите бяха такива вчера, цял ден ми беше ужасно, дори когато си го взех. В 5:30 тази сутрин се събудих и не можах да заспя.
Искам да те успокоя до колкото мога - не се притеснявай, щом детенце не е плакало, значи е добре. Знам че гледаш часовника на всеки 5 мин. и чакаш с нетърпение 12ч. аз бях пред яслата още в 11:30ч.
Днес определено съм доста по-спокойна, още повече като го видях малкия с какъв ентусиазъм влезна в грипата си. Имам си домашни задължения и така се разсейвам.
Бъди позитивно настроена и мисли оптимистично.   Hug

# 175
  • Чикаго / София
Пожелавам успех на новите ясленичета! Бързо адаптиране! Hug

Лъчи си е в къщи тези дни с разстройство и повръщане! Вече е добре, леко се разминахме, пу, пу! Ако днес мине без разстройство, утре може и да е пак на ясла, ще видим. Дени също си е в къщи, че я болеше ушето, но и тя вече е добре и утре е на градина.

Иначе и Лъчка свикна с яслата, харани се там, спи, играе. Понякога сутрин все още почва да мрънка, но вече не е този рев с който влизаше първите дни. И като я взимам следобед е доволна.

Нещо vnd се губи, нали и Валето щеше да тръгва от 1.10 на градина!

Поздрави!

# 176
Вени писа в друга тема за Валето ("Яслата"), ама нека да пише днес как е минало, аз за вчера знам  Wink Mr. Green

# 177
  • София
АААА- тук съм Mr. Green
Валето е втори ден на ясла,и се справя що годе добре.Плаче малко като го оставям и като ме види ,но иначе казват че си играе и не мрънка много.Имат едно много ревящо дете в групата и то го разстройва малко,но ще свикне.
Днес е по-добре- дори е изял всичко,опитал се сам да яде и се омърлял със супата....пил е вчера от чаша Shocked....казват че лесно се приспособявал.
Утре мисля да ги придумам да спи там....ще видим.Нещо се превъзбужда ,защото и вчера и сега не заспива лесно следобяд/ в момента се върти ,легна в 13ч и се събуди в 13,40 Shocked,а той спи поне до 15,30/
Вчера и аз си поплаках като го оставих,но днес съм по-добре,понеже като си тръгвах не го чух да плаче и не ми го доведоха разреван Rolling Eyes
Ще трябва и той и аз да свикнем,защото съм на работа от 24,10 и няма как
Ще пиша пак
 Hug

# 178
Gigi браво на вас! Hug Все така да продължавате!

npopova щом се е заиграла още отначало, може по-лесно да мине свикването. Макар че утре ще си проличи най-вече. Пиши как е минал първия ден.

irka вие ги почнахте болестите, добре че поне бързо сте се оправили и дано вече ви подминават!

vnd   щом като плачете само на оставяне и на вземане и си похапвате добре - имате напредък значи. И аз се надявам на бърза и лесна адаптация, ама още е рано да се каже за нас.

Ние сме почти като вчера - пак си е поплакал, всъщност още като влезна започна да плаче и да вика "мама", но по някое време се е заиграл и даже май и бели е правил, щото са му се карали. Днес е ял маааалко повече от вчера. Иначе пак казва че му харесва и че иска да ходи на градинката, което мен доста ме успокоява.

Трудно им е на дечицата, ама май ние по-тежко го преживяваме от тях. Макар че аз съм учудващо спокойна засега.

Успех и на другите започващи ясла/градина и бързо адаптиране и на малки и на големи! Hug

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:42 от Sunsunny

# 179
  • Smolyan
Мили мами npopova и Gigi , напълно ви разбирам. Аз се чувствах по същия начин. Аз обаче само първия ден си го взех на обяд, втория го оставих и той заспа, спа много, после закуси и си го взех следобеда. От тогава си е за цял ден. Още плаче сутрин като го оставям, само вчера не плака и аз бях мнооого щастлива, но днес отново плака. Много ми е мъчно, но няма как, трябва да работя и той трябва да е на ясла. Иначе през деня е супер, яде добре, спи, играе си с другите деца, имат много разнообразна програма, децата не скучаят, учи се на различни неща и ми е много забавен вечер.
Пожелавам успех на мамите и дечицата в яслите  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт