АВГУСТинчето вече е на две - едно пораснало дете!

• 18 316
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Оф, мен ми го върнаха плачещ. Емоции, нищо не било станало като ги попитах защо плаче. Нашия ми показа , че едно бебе плачело и затова и той. Та така. Успокои се бързо като се заобувахме, не искаше да казва чао, но каза че му харесва и утре ще дойде пак. Лелката ми каза, че не е плакал през деня, закусил и и е обядвал (въпреки че пак изяде една купа със супа като се прибрахме), също така няма място на което да не се е покачил и да не  скочил и че бил хвърлял кубчета напоразия  Confused Ама аз какво да направя, обяснявам му ама те за какво са там. Настоявам да го оставя да спи в четръвтък там, но нещо ми се дърпат лелките, аз исках още утре ама май няма да стане.

Вени, и Стефчо втори ден не ще да заспива на обед, а му се спи зверски, превъзбудени са децата.
Аз просто се чудя как ще заспи там  newsm78

Zuzi, за съжаление е така, трябва на работа да се ходи, а те на ясла. Аз започвам от другата седмица, затова настоявам да е по цял ден. Няма кой да го чака "да си покажел" - както ми викат лелките, и какво значе да си покаже??? Ако чакам той да ми каже да го оставя да спи там, ами това значи никога!

Ще свикнат мъниците, ама трябва си време.  Hug

# 181
  • Sofia
Здрасти!
Браво на мъниците, свикват с ясличката и все повече ще им харесва сигурно!

Gigi, а какво ще стане, ако им кажеш "Днес го оставям за цял ден!" и не отидеш на обяд да го прибереш?  newsm78
Или пък да говориш с директорката да го приемат детето, знам ли?? Не би трябвало да ти отказват да го оставяш за цял ден.

А аз от днес съм отново на лекции и просто не знам какво да правя вече, хем ми се спи, хем половината ден ми отива в лекции, в петък дори целия ден отива на вятъра, така са ми ги разпокъсали, че не мога да отида на работа, ако искам да ги посещавам. А шефовете ще ме набият накрая, могат да ме изтраят да идвам по-късно, да си тръгвам по-рано, за да взимам Ради от ясла, ама чак пък цял ден да не ходя на работа...... ooooh! Би трябвало да съобразят малко, че поне последната година повечето студенти вече ще работят. Crossing Arms
На всичкото отгоре гинекологът ми откри раничка, която аз да реша да горя ли или не, отделно пия някакви хомеопатии за предизвикване на цикъл и ако не действат, ще гледа какво им се е скапало на хормоните ми. Confused Доста ми е криво.

Радето пък страхотно ме изненада онзи ден, по принцип много обича да рисува, но само някакви абстрактни неща (въпреки че тя рисува конкретни неща и си ги различава, но не и аз), но този ден ми нарисува човек с крака и ръце и уши Shocked (и глава, ама тя не личи Laughing). Нарисува ми няколко учителки от яслата - всички бяха с 3 ръце Laughing, останалите човечета с по 2, нарисува и риба с крака и ръце hahaha, а кучета, котки, зайчета представляват чертичка с по-малка чертичка (това е опашка). И всичко е едно миниатююююрничко, но голяма забава.
Ходихме в неделя уж да й купуваме есенни обувки, но такъв рев падна, все едно краката й режем, а преди това само за обувките говорехме и тя обясняваше как ще отидем и ще купим. Май видя от друго ревливо дете и да не остане по-назад.

# 182
  • Чикаго / София
Хе, хе, браво на Ради за рисунките!

Juana , ще се справиш, къде ще ходиш! Wink За раничката, и аз имах такава преди близо 9 години и ми я изгориха. От тогава нямам проблеми.

Определено се превъзбуждат децата на яслата в началото. Лъчи първите две седмици спеше много неспокойно, будеше се на всеки час през нощта и непрекъснато плачеше. Сега вече е добре и няма проблеми. а иначе за болестите, вече втори път си е в къщи. Първия път беше със сополи и кашлица, а сега с разстройство и повръщане.  Аз направо се чудя как ще тръгна на работа. Първо Лъчи си стоя в къщи 4 дена заради сополите, тъкмо тя тръгна на ясла и след един ден Дени вдигна Т, после и ушето я заболя и хайде и тя една седмица в къщи. Тъкмо тя се пооправи и да тръгне на ясла и хайдеее Лъчи с разстройство. Crazy Ако продължават така да се редуват, сигурно няма да ми се събира и една работна седмица в месеца! Rolling Eyes

Относно спането в яслата, в на Лъчи яслата процедират така: 3 дни ходи до обяд, от четвъртия са по цял ден. Като самите лелки искат така, за да не свикне детето, че все на обед ще го взимат и същевременно да има време да свикне с обстановката.

Поздрави на всички и дано утрешния ден да не е плачлив. Утре и Лъчи е на ясла след 4 дневен домашен престой.

# 183
За първият ден на Дени в яслата мога да съдя само по нейното поведение. Лелката на всички,който бяхме там да си ги вземем каза че децата били яли всичко и че не били плакали. Като на тръгване аз пак минах да я попитам дени спокойна ли е била и тя чак тогава ми каза че малко била хленчела ама то не можело иначе. Най важно за мен беше че тя излизе от вътре спокойна, окапана с манджа и цялата миришеща на копър (явно беше яла таратор  Laughing). Каза ми че сам сама е яла, и до вечерта все като я питах дали лелката и е давала да яде с лъжичката в устата тя ми казваше "Не сама " Simple Smile
Не знам колко е яла, ама с такъв апетит ти изяде супата вкъщи.
Сутринта ми да ваше зор :Хайде мамо на разходка при децата. Почукваше на вратата да влезне по бързо в стаята и като и отвориха изтича навътре и това беше. Милото ми детенце  Heart Eyes
Само ме притеснява че вчера като си я взех в къщи забелязах че парченцето на гащите и е доста влажно. Днес казах на лелята че ако се стиска много докато и дойде ред да я сложат на гърнето може малко да се изпусне и че съм донесла в раницата достатъчно чифтове гащички. А лелята ми каза- Тук напикани деца не държим  Sick Е да де ама ....
Та това от нас
Gigi сърдечно благодаря за вчерашният ти пост почуствах се по добре като го прочетох. Днес наистина съм по добре и се разсейвам и аз с домашните си задължения. Май ми трябва малко време и на мен да свикна.

Hug Heart Eyes И успех на всички мами и маници

# 184
Добро утро  Hug

Juana, стискам ти палци за училището, малко нанагоре ще ти дойде му се струва, но ти ще се справиш, а работа винаги ще си намериш. А Ради е страхотна просто!
За раничката питай дали само с горене може да се махне. Защото аз докато бях студентка ми откриха раничка и ходих всяка седмица да ми я мажат (вече не помня с какво) и така мина, то всъщност падат едни като парцалки докато ходих да ми я тушират. Вярно доста дълго ходих около месец, но тогава ми казаха, че щом не съм раждала по-добре да не ме горят. Сега може би след като вече си родила може и да няма значение, но обезателно си я махни.
Аз също ходих на лекар и утре си чакам резултатите от цитонамазката, иначе, слава Богу, всичко ми било наред.

irka, дано да не боледуват толкова често малките сладурани, то по-добре изобщо да не боледуват де. Ти от кога мислиш да се връщаш на работа?

npopova, мисля че след като леличките не са казали нищо обезпокояващо за малката, значи трябва да си спокойна. Все пак имахме възможност да си отгледаме децата до 2г., защото някои и тази възможност нямат. Затова трябва да сме оптимисти.

Иначе днес Стефчо пак си влезна с бодра крачка без да плаче, каза здрасти на леличката и въобще не му чухме гласа докато си говорихме с нея. Настоях да го оставим за цял ден и тя се съгласи. Взе му пижамката и ми каза към 14ч. да съм там и ако нещо има проблем ще си го взема, ако не ще си ходя. Та поне имаме напредък.

Исках да ви питам вие носихте ли и носили ли сте нещо на лелките в групата и какво? По повод или без?
Честно да си кажа много ги съжалявам, леличката - то си е момиче на наша възраст де, ми се оплака че са на 180лв., пишат някакви рапорти, има деца където на 2г. не са виждали гърне, други не знаят какво е приказка и песничка, а трябва да ги подготвят за градината все пак. Вика ми то тия стаи са пригодени за 10 деца, а ние тук сме 18 човека.

Хайде, лек ден от нас. Ще пиша дали Стефанаки е спал на обед.

# 185
Juana страшно ме развесели със уменията на Ради Hug Ние  и толкова не можем. Пак сте напред с материала Hug

irka и Вики ми се събужда на всеки час през нощта и реве, ама понеже той това го прави от бебе, не го бях свързала с яслата, а само си се чудя защо се увеличава броя на буденията през нощта  #Cussing out вече имам чувството че на 30 мин се буди, а  то ето каква била явно причината!!! А това с редуването на болестите при вас много кофти  ooooh!

npopova браво на мъничето че има такова желание да ходи на ясла и си влиза самичка.

Gigi ама и вие много добре се справяте, браво!Дано и оставането за цял ден мине успешно и безпроблемно и стане от раз! В градината още на1-ия ден занесох кутия бонбони, натурален сок, сладки и соленки да се почерпят. Цветя нямаше откъде да взема,а не ми се искаше да отиваме с празни ръце. Честно казано наистина не знам как се оправят с толкова ревящи деца, че и на гърне ги слагат и памперси сменят и ги хранят и какво ли още не!

Иначе при нас днес беше един малък ужас. Още като се събуди и каза че не иска да ходи. На влизане в двора на градината взе да мрънка, а пред вратата така истерично се разрева.... Искаше да го гушкам, а аз едва успях да му обуя пантофките и да му махна якето и ми го взеха от рацете. Сигурна съм че  вътре ще се тръшне на земята, ще рита с крака и ще реве. А ни е едваа 3-ти ден!!!! Уф.... май няма да е лесно при нас.

Успешен ден на малките ясленчета и спокойствие за мамите  Hug

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 10:15 от Sunsunny

# 186
  • Чикаго / София
Gigi , в платена отпуска съм до края на октомври, пък после ще видим на къде ще ни задуха вятъра.

Аз специално нищо не съм носила на лелите в яслата. Когато Дени напускаше яслата, занесох една торта с надпис - Благодаря за грижите, подарих на всяка по едно албумче и занесох апарат да се снимат. После им дадох снимките! Това е1 Някак не ме бива много, много в подаръците.  Blush

# 187
  • Smolyan
Браво на децата Стефан и Дени, страхотно се справят.
Gigi, чакаме включване да кажеш дали Стефанаки е заспал и как му се е отразило това. Както писах Таско го оставих още втория ден и имахме един проблем - около 1 седмица плачеше като се събуждаше от сън, според мен тогава се е чувствал някакси по - уязвим, по - крив и му беше по - тъжно за мен, но това беше за кратко, сега спи много и като се събуди вика "Айде да ядееееее"  Simple Smile. Относно почерпка за лелите съм носила, втория ден, когато Таско тръгна на ясли - голяма кутия бонбони, кола, фанта, фъстъци, кишу, кутия с пасти и покет соленки. На Коледа съм си нарекла да им направя една пита - за тях и за децата, живот и здраве  Simple Smile
Irka, не се притеснявай за работата, мисля, че работодателите могат да те разберат, в крайна сметка никой не иска децата му да се разболяват за да не ходи на работа  Naughty. Пък и закона те защитава  Peace

Sunsunny , спокойно мила, дай време на човека, пожелавам ти скоро да започне да ходи с желание и да се успокоиш  Heart Eyes Таско още плаче, но като виждам, че след мен започва да играе и да се разпорежда вътре, яде си всичко и е щастлив през деня, тогава съм спокойно и не ми пречи, че сутрин плаче. Успех!
Juana , браво на Ради, страхотна  е, пожелавам ти успех с организацията на всичките ти ангажименти  Simple Smile

# 188
irka, така или иначе имаш възможност и за неплатен, можеш да си направиш сметките и да си решиш. пък от боледуването няма отърваване, все пак имаме право и на болничен.

Стефанаки и заспал след кратко плакане за мама и тати. В 14ч. бях там и спеше от 30 мин. Към 15:30-16ч.  ще отида да си го взема.

Взех за лелките по кафе и бонбони за първо време.

# 189
  • София
Днес оставих Валето да спи в яслата- лелките малко се дърпаха ,но обещах да мина към 13,30ч и ако не е заспалда си го взема.
Сутринта още от вкъщи се запъна- разбира вече, диването- и почна да мрънка,но върви ....като наближихме и се разплака Sad.Днес не беше така ентусиазиран да ходи,а снощи все при децата искаше....
Заплака като го оставих при каката,не искаше да и даде ръчичка ,но накрая го придумахме и тръгна мрънкащ нагоре по стълбите за ръка с каката.Постоях да чуя докога ще плаче,но още щом влязоха и спря- големи са актьори това децата Mr. Green Heart Eyes.
Преди малко като ходих да видя,ми казаха че е заспал трудно.Не искал да легне,не искал мечето...но накрая го придумали и сам поискал.Аз им казах да го сложат в леглото и той ще си помрънка и ще легне ,но те искали с добро,не го насилвали,за да не се уплаши Hug.
Ще отида да го взема към 15,30ч- и ще видим какви ги е вършил....

Gigi - ти докъде стигна с гардероба за работата? Аз покрай тая ясла съвсем нямам време и акъла ми не е в парцалки...но време няма от 24,10 съм на работа ...купих си само 2 панталота,една пола и 2-3 блузки/ризки + едно спортно-елегантно сако....
Сега в тая празна къща се чудя какво да правя и си ровя в гардероба,меря поли,костюми ooooh!....Добре че обичам по- класически модели и повечето ми стават,така че  няма да съм демоде Crazy.
Да се поразсеем малко ,че с тия деца и патилата им....направо не мога да спя вече....Утре мисля да се отдам на себе си- козметик,маникюр,фризьор,че да не мисля какво е правил Валето- ял ли е, спал ли е....
Лек ден на всички ви Hug

# 190
Момичета, имам си племенник   ura  роди се вчера Heart Eyes

# 191
  • Някъде на път....
Toni4ka, честито! Да е здрав и много да ви радва!  Peace

# 192
  • София
Toni4ka- Честито!!!
Да е живо и здраво бебчето и много да ви радва!!!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 193
Тоничка, честит племеник, много да се обичате и да имате най-вълшебните мигове заедно  Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

Ох аз пък всеки момент чакам да стана баба  Mr. Green

Не ви посещавам често напоследък ама ще се стегна скоро, ей сега привърших с домашнотот по математика и ще почивам  ooooh! че то уморително било да си в първи клас  Mr. Green

Айде черпя днес, че баткото ни е рожденник  Hug

Собственоръчно съм я готвила  Blush

# 194
  • София
Toni4ka, честит племенник, да ви е жив и здрав!

Съни, голям, силен и умен да порасне батко Иван!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт