АВГУСТинчето вече е на две - едно пораснало дете!

• 18 311
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Toni4ka,честит племенник,да ви е жив и здрав!   bouquet
Sunnily,честит ви рожденник,много да ви слуша!   bouquet (много хубава торта си направила Hug)

Не се притеснявайте за яслата,лека полека ще свикнат дечицата.Алекс все още мрънка сутрин,но когато аз я водя,много и липсвам,не може да свикне още милата,карам и нощни смени и като се събуди през нощта ме търси,баща и едвам я приспива,но няма как,мама трябва да изкарва парички  WinkИнъче много слушала в яслата,всичко си изядала,даже искала допълнително,оня ден за закуска изяла 2 филии и половина с лютеница и искала още  #Crazy но лелите и отказали в къщи толкова не е яла никога.Искаха ни блокче за рисуване,гланцово блокче,сухо лепило,фулмастри госпожата им изрязва фигурки,а те ги лепят и вече имама 2 картички,едната със зайче и морков,а другата мече с круша  LaughingСледобед последна заспивала и първа се събуждала,но си лежала кротко в леглото да не събудела другите деца,слагала си пръста пред устата и казвала "Тихо децата нанят" Laughing,а у дома само докато си отвори очите и скача от леглото.
Айде стига толкова съм писала,че отивам да я вземам  Laughing

# 196
Съни, честит ти рожденник!
Да расте умно и здраво дете! И да му върви леко в училище!

Съни, тортата е вуликолепна!!!  Peace

Тоничка, честит ти племенник!
Нека е силен, здрав и да радва много мама и тати!

Вени, до никъде не съм стигнала с дрехите, ти пак много си си накупила. В събота съм на зейпазар, та тогава ще купя каквото мога, аз съм от другата седмица на работа.
Аз си имам доста работа вкъщи и не ми остава време.

А в петък мисля да отида до работата да ми предадат каквото има и така.

# 197
Toni4ka, честит ти племенник! Много да слушка и много да ви радва!

Sunnily,честит рожден ден на батко Иван! Пожелавам му едно прекрасно детство и мноооого 6-ци в училище!

А тортата е наистина страхотна!  bouquet

Gigi , засега добре се представя Стефанаки, май ще минавате на цял ден на ясла.

С дрешките и аз съм доста зле, че в повечето неща отпреди бремеността не се пъхам, ама тук-там успявам, макар и поопънатко, и май ще трябва и аз да се замисляз а попълване на гардероба, че до 1 месец и аз ще започвам работа.

Лека вечер от нас! Hug

# 198
Toni4ka Честито за племенника! Да си леля е страхотно  Hug

Sunnily Честит Рожден Ден и на вашият батко! Страхотна торта . Поздравления   bouquet

А сега да ви разкажа за Дени. Взех си я плачеща. Лелята каза че не искала да сяда на гърнето. И че много се налагала  Confused
Притесняваме че цял следобед се сеща и плачейки казва: Лельоооооо не  пишшшшшш
А преди малко я питах ама тя лелята направи ли ти нещо ти като ниска да се изпишкаш и Дени ми каза : Да шляп и се тупна по дупето  Shocked Rolling Eyes Направо не знам момичета. Не ми се е случвало да я хвана да си измисля друг път нещо , но и как да съм 100 % сугурна и да ида и да кажа на лелята вие шляпнахте ли я като не искаше да пишка защото Дени така ми каза И как въобще сте си помислили че имате право да го направите
Не знам чувствам се ужасно ако е вярно. Питам я дали иска утре да ходи на градина и казва :Да Но после и добавя Лельооооо не пишшшшш   ConfusedCry

# 199
  • София
Sunnily,честит рожден ден на батко Иван! - Да е здрав,щастлив,весел,усмихнат и палав Crazy/палавите деца са здрави и щастливи/ Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

Валето днес е създавал много проблеми със спането и лелките настояват #Cussing out да остане до края на седмицата до обяд.Така и никой не можа да ме убеди,че от понеделник с магическа пръчка няма да плаче....но реших да не се ядосвам а да ги оставя ....от понеделник ще видим с какво ще се оправдават/ сега уж още не бил свикнал Close/

npopova - утре директно попитай въпросната леличка и не се колебай да й кажеш каквото мислиш и да си търсиш правата ако си е позволила да удря детето ти

Hug

# 200
  • Чикаго / София
СЪНИ, ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕННИК! ДА Е ЗДРАВ И МНОООГО ЩАСТЛИВ!

ТОНИЧКА, ЧЕСТИТТО ПЛЕМЕННИЧЕ!

npopova , ами загатни им не лелите за пляскането. Кажи им, че Дени много е травмирана от пишкането и гърнето, че цял следобед е плакала и някакви такива неща. Абе направо си им кажи какво те притеснява!

# 201
Най гадното е че утре ще е вчерашната лелка, а днешната чак в петък. А те все едни бързат да затворят вратата под носа ми и нищо не казват  Close

# 202
Ние още сме далече от яслените проблеми ама като ви чета и се сетих че днес една братовчедка ми се обади да честити и какви ми ги разказа за нейната госпожица  Thinking Дотам се стреснало детето от тия лелки и зор с ядене и гърне, че отказала напълно да яде и да спи, пощуряли за една седмица  ooooh! водили я на психолог даже и им казали да спрат яслата веднага  Thinking та сега се е поотпуснало детето вече ама на бабин дом и ще чакат поне година да мине да я пробват отново  Confused. Аз принципно съм против бабите ама ...
Та мисълта ми беше - хич не им се притеснявайте ами си защитавайте децата, питайте и разпитвайте и при най-малкото съмнение за нередности си го казвайте директно  Crossing Arms Много чест момент с яслите е да не им дават достатъчно вода за пиене  Shocked да не пикали често, друг момент е че ги държат босички на гърнетата да се изпишкват лесно и под часовник, пошляпването и други такива пък са абсолютно забранениии  Close
Та дебнете ги и лелките и учителките, но като че ли лелките са по-гадните, а малките нали още не си казват всичко, пък и не се усещат милите.

# 203
  • София
Като чета за някои неща в яслата и се радвам, че Калоян не ходи - не че понякога не ми се иска..ама това е друг въпрос.
То аз не го удрям, макар че понякога трудно си сдържам нервите, та представям си, ако някой чужд човек го направи...

# 204
npopova, подкрепям това което са те посъветвали момичетата, ти сигурно вече си завела детенце на ясла, но наистина кажи на лелката, какво е повтаряло детето цял следобед. Помоли ги да не я карат насила.

Вени, ти поне имаш време докато тръгнеш на работа, затова нека Валето да е до обед тази седмица иначе може съвсем да не иска да ходи. Другата седмица ще се опита пак.

Аз за сега да чукна на дърво съм що годе доволна от яслата, от лелките съм доволна определено. Доста са мили, обясняват всичко, отделят ти време, даже днес като го оставихме и си тръгнахме ни догони лелката да ни каже 2-3 думи.
А един татко онзи ден като му казаха, че нещо доста не слушкал малкия и той им вика "ами пляскайте го, той е непослушен" и лелката се ококори и му казва "в никакъв случай не мога да направя такова нещо, мога само да му се скарам", друг е въпроса дали е вярно или не, но си мисля, че не ги пошляпват. Тази група са доста ревящи и едва ли ще седнат да стресират децата още повече.

Аз честно да си кажа сега разбирам, че наистина яслата не е особено желателна за толкова малки дечица, днес след нас в двора прииждаха само плачещи деца, много мъчно ми стана. Това е ужасно травмиращо ако детето не иска да ходи и винаги плаче. За сега съм спокойна, че Стефчо влиза сутрин с желание и не се дърпа.

Лана, наистина се радвай, че Калоян си е вкъщи.

Аз късно се сетих за частна ясла, може би там е по-приемливо, все пак са по 10деца, а не по над 15. Има транспорт, взимат ти го и ти го връщат. Има психолог, може би повече занимания, извеждат ги по-често.
Но сега не мога да мисля тепърва за смяна на обстановката, тъкмо е свикнал.

Ох, доста се увлякох, ама си е голямо вълнение за всчки ни.

# 205
Момичета благодаря ви за съветите   bouquet
Моята Деничка днес на като наближихме почна да казва :Мамооооооо НЕее
Горе не се разплака въпреки ревящите други деца но пак като отвори лелката вратата завика Мамооо неееее при което лелята я взе от ръцете ми и я вкара на вътре, но не я чух да плаче
Попитах лелята какво и се е случило вчера че така е травмирано детето и така плачеше цял следобед, тя каза нищо. Дени била на гърнето и нищо не и се е било случило.
Gigi нашите лелки нямат нищо общо с вашите. Нашите са лелки тип баби  Mr. Green много много не говорят с ченгел им изкопчвам как е минал денят на детето и установих че говорят шаблонни неща на всички майки. Днес 100 пъти ми каза че детето не е свикнало и затова мрънкало, изобщо не ме изслушва какво приказвам аз на нормален тон а започва да говори по силно от мен и Tired

# 206
npopova, дано да няма повече такива инциденти с детенце  Hug
Кофти за лелките.

Аз да попитам колко върви средно на час детегледачка?
Ще прочета и из форума.
Определено ще ми се наложи да ползваме такава да взима малкия от градина и да е с него докато ние се приберем и в някои случаи когато е болен по-дълго време и аз не мога да отсъствам.

# 207
  • Чикаго / София
npopova , много неприятно!  Tired Дано успеете да стигнете до общ език с тях. В крайна сметка, ако се продължава по същия начин вариант е и да говориш с директорката.

Gigi , браво на Стефанаки, че така добре се адаптира. Права си, че дечицата са малки, ама обстоятелствата го налагат, какво да се прави. Ние все пак сме си ги гледали до 2 годинки, ами в повечето държави като успяват да ги гледат само по няколко месеца, какво да кажат! Иначе всяко дете си е различно. Ето моята Дени, мога да кажа, че едва сега, на близо 4 годинки, е готова за градина. Вече ходи с удоволствие, интересно й е с децата, интересни са й заниманията там, разбира когато й казвам защо децата ходят на градина, изобщо съвсем по друг начин се държи от предните години. Ама може ли човек да си стои вкъщи за всяко дете по 4 години? Аз поне не мога да си го позволя! Те и на 2 години уж разбират, ама им е мъчно за мама. Нали я гледам Лъчи, не плаче вече, но сърчицето й страда, че е там сама. Иска да ходи, ама с мама. Малки са още душичките.  Wink

За детегледачка идея нямам какво им е заплащането!

На Лъчи яслата също е хубава и персонала е много добър. Няма пляскане, няма обиди. Изобщо една лоша дума не мога да кажа за тях.  То си личи и по децата, плачат само в началото, докато свикнат, без мама, след това всяко влиза с удоволствие вътре, дори чао не казват. Но и директорката си е на място. Строго ги държи и няма шест-пет при нея! Когато Дени ходеше на ясла, имаше една не много любезна лелка, която стерсираше децата. Оплакаха се родители и 1 седмица след това вече я нямаше!

Успех на мъничетата!

# 208
Добро утро и от нас  Hug

npopova започнаха да разбират мъниците, че яслата е всеки ден, а не само за малко. А това с пошляпването... кофти е. Те достатъчно са си травмирани децата, та и още повече!!! Иначе аз на Виктор много - много не му вярвам, че лъжи като дърт циганин!!!
Всеки ден ми казва,че лелите са му се карали, защото не слушал / после казва че биел децата  #Crazy/, но за бой не е споменавал, даже не и за наказание. А аз за наказанията съм подготвена, защото си го знам!

Gigi колко много се притесняваше ти, а ето че малкия мъж се справя прекрасно  Hug

От лелите и аз съм доволна и ми обясняват какво е правил, ама ми се оплакват че много силно плачел/ама то на истерия гоизбива, виждам аз, от поне 5 ревящидеца, той определено най-многоврещеше/  ooooh! Понаучили са го да пие от чаша / казва: лелята как учи мене  Laughing/, слагат ги на гърне /аз си признавам че не успявам да го накарам/, показва как слагат ръцете отзад, преди ядене казва: "лигавника сложен" /а аз вече рядко му го слагам/, та само за 3 полудена и доста неща е научил! а, и някаква песен се опитва да пее, ама нищо не му разбирам Mr. Green Вчера като го взимах лелята наистина им пееше песнички.

Днес пак истерично рева и не искаше да ме пуска и да влиза, та пак го измъкнаха от ръцете ми. Още като се събуди и каза"не искам гинката"  ooooh! та при нас адаптацията определено не върви добре Thinking

Лек и хубав ден и на мами и на дечица! Hug

# 209
  • Sofia
Тоничка, честит племенник!!!

Съни, на теб честит ти рожденик! Страхотна е тортата, аз вече толкова торти правих и все нещо им имаше и още не мога да направя красива. Ама ти си си талант!!

Една идейка за детската - пробвайте да водите децата по-рано от другите или след закуска, да няма други ревящи, за да не гледат и те да плачат.
Ради почти не е плакала, но ако отпред при шкафчетата има ревящо дете, започва понякога да приглася. Ако е чак вътре и не го вижда, пита: "Кой плаче?"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт