Против акне/пъпки по лицето?

• 339 745
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Здравей Simple Smile Акне Аут можеш да намериш в аптеките. Май около 10лв беше. Има два вида лосиона и крем. Лосионите са почистващ - с червената капачка и активен - с бялата капачка. Аз съм ползвала активния. Ползвах го за дезинфекция на кожата след ръчно почистване на лицето, както и профилактично след това 3-4 пъти седмично. Лосиона мога да кажа, че не беше лош, ако ми беше излязла някоя пъпка и я намажех с лосиона минаваше по-бързо. От Зинерит обаче бях по-доволна. Но ползвах само 1 опак. Зинерит ( в един много изпъпчен период) и не повторих, защото е антибиотик и не е добре да се ползва често. От Акне аут забелязах, че страшно много ми изсъхва лицето първоначално, дори побелява кожата и след няколко часа кожата си връща като се омазнява прекомерно, затова го спрях. Доста агресивен ми се видя, а аз не харесвам токлова агресивните продукти. Да не говорим, че пръстите на ръката ми където държах памука, напоен с лосиона ми бяха страхотно изсъхнали, сбръчкали и напукали. И така - не е лош лосиона, но е агресивничък, ти си прецени дали да го ползваш Peace

# 466
И аз пия Роакутан вече 2ри месец,чувствам се добре,не ми влияе на апетита.

А да те питам отначало имаше ли обостряне на симптомите - да ти излизат повече пъпки, с мен нешо такова се случва май.

# 467
Colourful,предупредиха ме да очаквам влошаване,но ми изписаха и Преднизолон,за да не е силно изразено.И нямах влошаване,имах подобрение от 1-ия ден,но беше от крема Дуак(бензил-пероксид и клиндамицин),мажех и на сутринта пъпката беше завяхнала и неболезнена,невъзпалена.А ефект от Роакутана ми казаха,че ще иам 6-8седмици от отпочването и вече смело мога да го потвърдя.Успех !

# 468
Colourful,предупредиха ме да очаквам влошаване,но ми изписаха и Преднизолон,за да не е силно изразено.И нямах влошаване,имах подобрение от 1-ия ден,но беше от крема Дуак(бензил-пероксид и клиндамицин),мажех и на сутринта пъпката беше завяхнала и неболезнена,невъзпалена.А ефект от Роакутана ми казаха,че ще иам 6-8седмици от отпочването и вече смело мога да го потвърдя.Успех !

А има ли го в БГ този крем, пуснах на Гугъл, ама само руски сайтове ми излязоха. На мен ми казаха да не позлвам никаква козметика /за акне/, защото още повече прави кожата чувствителна.

# 469
  • В къЩи.
Точно така е,по време на лечението не е добре да се ползва козметика за акне,но пък крем с фактор е задължителен дори и да няма слънце Peace Най/добре да е без мазнини,може да ползваш и обикновенно хидратираЩо кремче,но пак да е ойл/фрии. Peace
На мен в началото не ми излизаха повече пъпки,а напротив,веднага започна подобрението,но ме предупредиха ,че е възможно,въпреки че рядко се случва .

# 470
 Colourful ,Терапията ми я назначиха в Португалия и кремачето е от там.Дерматологът каза,че винаги има влошаване и поради тази причина изписва кортикостероид и крема локално,за да не се депресира пациентът допълнително и да не си спре лечението сам.Кое е правилното не знам,важното е,че съм много доволна.Кремът се изписва така:DUAC-gel ,фирмата е  STIEFEL,продава се с рецепта.
Дано съм била полезна.  bouquet

# 471
Последно козметичката ме посъветва да си взема Имекс - кремче с антибиотик тетрациклин - за една седмица има С-Р-А-Х-О-Т-Е-Н ефект!  Crazy На мен поне много ми помага!
за пъпки аз също използвам имекс и салицилов разтвор-при мен излезе ли пъпка минава за ден.много съм доволна също и от крема бочко-той ми помага за пъпките по тялото-минават за 2 дни като ги мажа сутрин и вечер. Hug

# 472
много съм доволна от крема Кларина.струва 2,50 лв.,ползвам до от седмица и половина и кожата ми се изчисти.друго което е,не трябва да чоплите пъпките,аз го имам много този навик и не мога да ги махна седмици наред.
само не можах да махна някои белези,седят ми като петна Sad някои знае ли как мога да ги махна  newsm78

# 473
От акне Аут и Acni care съм много доволна. Комбинирала съм ги и с пилинги и с лазер.  Peace

# 474
искам да споделя,че през лятото почти нямам пъпки,а зимата не мога да се оттърва от тях.може би това се дължи,че кожата през лятото се изпича и пъпките прегарят.преди ползвах различни кремове,но от 1-2 месеца съм спряла да се мажа с крем и кожата ми е много хубава.почиствам е само с розова вода.

# 475

Кое е по-ефективно : Акне Аут лосион или Акне Аут крем?

# 476

Кое е по-ефективно : Акне Аут лосион или Акне Аут крем?

И двете съм използвала,излизат ми пъпки в долната част на бузите и се чудих с какво третирам.
Купувала съм какви ли не кремове,скъпи,маркови,прехвалени,но най-добър резултат имах от Акне аут кремчето.
Лосиона никакъв ефект при мен.
Сега е в нова опаковка,струва към 10 лв.

# 477
а този крем става ли за ежедневен крем и за нанасянето му преди ФДТ например?

# 478
На опаковката съветват,да се нанася само на местата с пъпки и белези.

# 479
И при мен Акне аут лосион(по-силния вариант) нямаше ефект. Изсушава ми кожата около пъпките, но не и самата пъпка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт