Против акне/пъпки по лицето?

• 340 290
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
А за Гарниер скрап какво ще кажете? Изпобвахте ли го?Той е за черни точки,но съм чувала добри отзиви за него!

# 271
Момичета, пробвайте Neutrogena с технологията Microclear (отличават се по зелената лентичка по средата на серията за акне, която е в оранжеви опаковки). Има ги във почти всяка аптека. В чужбина (например Англия) има хидратиращ крем с тази технология но тук не. Единственото на пазара е едно малко гелче, което се слага върху пъпките за да ги гори. Аз обаче се изхитрявам и смесвам една пропорция от гела с 2 пропорции хидратиращ крем (немазен), най-често пак на същата марка, защото ми е лекичък. Това е формулата на мен да не ми излиза акне. Дори гледам да си мажа гърба един път седмично. (защото и там имам проблем Sad ) Това не е скъпо, а е ефективно. Иначе пробвах Procative (USA) но нямах ефект. Пробвала съм Зинерит ми изписа дерматоложката, и други на Ла Рош... Много пари.. в всъщтност ми помогна масовата косметика най-много.

# 272
Момичета, пробвайте Neutrogena с технологията Microclear (отличават се по зелената лентичка по средата на серията за акне, която е в оранжеви опаковки). Има ги във почти всяка аптека. В чужбина (например Англия) има хидратиращ крем с тази технология но тук не. Единственото на пазара е едно малко гелче, което се слага върху пъпките за да ги гори. Аз обаче се изхитрявам и смесвам една пропорция от гела с 2 пропорции хидратиращ крем (немазен), най-често пак на същата марка, защото ми е лекичък. Това е формулата на мен да не ми излиза акне. Дори гледам да си мажа гърба един път седмично. (защото и там имам проблем Sad ) Това не е скъпо, а е ефективно. Иначе пробвах Procative (USA) но нямах ефект. Пробвала съм Зинерит ми изписа дерматоложката, и други на Ла Рош... Много пари.. в всъщтност ми помогна масовата косметика най-много.
Аз ползвам измиващия гел и маската 2в1, но нямат такава зелена лентичка иначе си е в оранжева опаковка. кажи моля те тази с зелената лентичка по-различна ли е от другата?

# 273
Да, това е серията, но към нея в България се продава един малък гел, на който пише Microclear и се отличава с малка зелена лентичка. По принцип от Англия си вземам хидратиращ крем от тази серия (с зелена лента - Microclear), но понеже тук я няма, смесвам малкото гелче (което по принцип е за нанасяне директно върху пъпки) с нормалния хидратиращ крем в пропорция 1:2. Върши същата работа - предотвратява появата на пъпки и предвид че тук не се продава е добра алтернатива. Надявам се да се справиш с инструкциите, ако не питай пак, защото не съм сигурна че го обяснявам както трябва.

# 274
Ох,и аз съм от тези,които се борят с пъпките,само че моите са по тялото,на лицето рядко ми излизат.Сега се колебая между Акне БП5,Далацин - Т и Зинерит.Някой,ако ги е пробвал,може ли да ми каже кое е по-ефективно?

# 275
зинерит съм ползвала и не ми помогна въобще.. за другите незнам.

# 276
Ох,и аз съм от тези,които се борят с пъпките,само че моите са по тялото,на лицето рядко ми излизат.Сега се колебая между Акне БП5,Далацин - Т и Зинерит.Някой,ако ги е пробвал,може ли да ми каже кое е по-ефективно?

Нали знае6,че си е индивидуално,но....при мен Далацина не ми подейства,ама никак.От Зинерита останах очарована,но само докато го ползвах-не се бях виждала с толкова чисто лице Party И две седмици някъде след като го спрях,кожата ми се върна във старото си състояние.Сега и аз чета  за Акне БП5,но това щипене и белене нещо не ми допада Peace

# 277
И аз току що свърших 1 опаковка Зинерит след няколкоседмично лечение с него. Много добре ми се повлия състоянието на кожата през първите 1-2 седмици от лечението с него, но след това (по време на мазането с него) продължиха да ми излизат пъпки, макар и много малко, 3-4, но аз го ползвах в комбинация с Диакнеал, кремът на Авен против акне и не мога да кажа кое точно ми помогна повече(вероятно и двете). Акне БП5 и Далацин не съм ползвала, но по-нататък ако имам все още проблем, ще опитам  с Акне БП5. Сега в момента ползвам само Диакнеала и кожата ми е добре мога да кажа, но си мисля, че съм в състояние на ремисия Laughing, т.е. пак ще се изпъпча вероятно рано или късно. Но от Зинерита в общи линии бях сравнително доволна, обаче няма да повторя, защото има антибиотик, а аз не съм фенка на антибиотиците, просто ми се беше влошил проблема и исках нещо ударно, за да се справя. Сега съм си взела крем Кларина на Хималая, както и хапчета Пурим и Септилин след многото прочетени  добри мнения за тях по различни форуми. След известно време ще ви пиша дали съм доволна Simple Smile       Само че искам да питам кремчето Кларина има ли избелващо действие? В смисъл цялостно да избелва кожата на лицето, за да дава по-светъл цвят?

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 09:02 от amra

# 278
Да, това е серията, но към нея в България се продава един малък гел, на който пише Microclear и се отличава с малка зелена лентичка. По принцип от Англия си вземам хидратиращ крем от тази серия (с зелена лента - Microclear), но понеже тук я няма, смесвам малкото гелче (което по принцип е за нанасяне директно върху пъпки) с нормалния хидратиращ крем в пропорция 1:2. Върши същата работа - предотвратява появата на пъпки и предвид че тук не се продава е добра алтернатива. Надявам се да се справиш с инструкциите, ако не питай пак, защото не съм сигурна че го обяснявам както трябва.
Разбрах разбрах Peace  bouquet много добре си си го обяснила даже. Малкия гел за лечение на акне съм го пробвала преди време, но да ти кажа не си спомням много добре дали останах доволна. А този хидратиращ крем, с който смесваш малкото гелче го купуваш от Бг нали? На него пише Oil free moisturizer healthy skin, този ли е  http://kozmetikata-2.bestphpbb3.com/viewtopic.php?f=18&t=646  И да те питам за него матира ли лицето за по-дълго време или мазнее и ако ползвам само него той предодвратява ли появата на пъпки?

# 279
  • София
На мен Кларина-та на Хималая ми действа супер!  Hug

# 280
Момичета , влизам първо тук да ви разкажа и да похваля Акне БП 5 !

От няколко дена влизах в темичката , за да си намеря и аз нещо за проблема който ме мъчи отдавна  Confused

Бях се спряла на Далацин Т и добавката Дермабион , но вчера преди да тръгна за аптеката прочетох поста на letsgo . Веднага намерих в нета информация за Акне БП 5 , срашнително по-неизвестен е от другите ни познати средства в борбата с акнето.

Отидох в аптеката и попитах дали Акне БП 5 съдържа антибитиок - не съдържа и се купува без рецепта 12 лв и няколко стотинки струва.

Питах кое е по-добро Далацин Т или Акне БП 5 - отговорът беше , че си приличат , но второто е без антибиотици , и тук вече решението беше взето  Wink Взех си и Дермабион - 4.10 лв

Намазах се снощи с малко страх от прочетеното тук и в листовката за парене , щипане , белене на кожата и други подобни , но си казах че такова му е действието и си легнах.

Тук трябва да кажа , че съм пред МЦ и имах доста пъпчици , на които им предстоеше да избият днес най-вероятно. Особено на брадичката имах една подкожна , която чувствах , че ще ме измъчи през следващите дни  Twisted Evil

Днес всички болезнени места , където се готвеха да излязат гадините ги няма , успокоени са без онова типично зачервяване на мястото , просто всичко се беше изсушило (да не кажа изчезнало)

Беше останала само една гадинка , която вече беше си излязла.  Лицето ми е леко зачервено , но не съм усетила парене или щипене на кожата. Надявам се да нямам проблеми и за напред понеже ми вдъхна голяма надежда това мазило и искам да благодаря на letsgo , че го сподели   bouquet

Спирам дотук , че стана доста дълго , а и не искам да ме обвинят в правене на реклама. Успех на всички в борбата с гадинките !

# 281
да, точно този крем ползвам най-често и смесвам малкия гел с него. пропорция 2:1 сутрин и вечер. Между другото е и добра основа за грим Wink дано ти подейства, при мен рядко се появяват проблеми вече и то само около месечния цикъл... но оставя ли се без Neutrogenta положението е трагично Wink
Разбрах разбрах Peace  bouquet много добре си си го обяснила даже. Малкия гел за лечение на акне съм го пробвала преди време, но да ти кажа не си спомням много добре дали останах доволна. А този хидратиращ крем, с който смесваш малкото гелче го купуваш от Бг нали? На него пише Oil free moisturizer healthy skin, този ли е  http://kozmetikata-2.bestphpbb3.com/viewtopic.php?f=18&t=646  И да те питам за него матира ли лицето за по-дълго време или мазнее и ако ползвам само него той предодвратява ли появата на пъпки?

# 282
Здравейте и от мен.Днес купих на дъщеричката си пълен комплект на Клиник-новата серия,зощото всичко останало не ни даде нужвият ефект.Ще пиша след време за ефекта.

# 283
  • София
момичета понеже ми откриха че пъпките по лицето са ми от стафилококова инфекция и след хомеопатично лечение не се получи желания ефект Tired
Предложиха ми да използвам цинкова маз и с нея да мажа само пъпчиците и да пия цинк на таблетки
Някой да го е прилагал и има ли НЕ временен ефект

# 284
да, точно този крем ползвам най-често и смесвам малкия гел с него. пропорция 2:1 сутрин и вечер. Между другото е и добра основа за грим Wink дано ти подейства, при мен рядко се появяват проблеми вече и то само около месечния цикъл... но оставя ли се без Neutrogenta положението е трагично Wink
Разбрах разбрах Peace  bouquet много добре си си го обяснила даже. Малкия гел за лечение на акне съм го пробвала преди време, но да ти кажа не си спомням много добре дали останах доволна. А този хидратиращ крем, с който смесваш малкото гелче го купуваш от Бг нали? На него пише Oil free moisturizer healthy skin, този ли е  http://kozmetikata-2.bestphpbb3.com/viewtopic.php?f=18&t=646  И да те питам за него матира ли лицето за по-дълго време или мазнее и ако ползвам само него той предодвратява ли появата на пъпки?
Само да те питам и още нещо, в тубичката на нормалния хидратиращ крем ли изсипваш малкото лечебно гелче или си ги смесваш на ръката и после нанасяш на лицето? А, и да питам ако мажеш само крема(без да смесваш с гелчето) Матира ли кожата и за дълго ли или лъсваш бързо?

Общи условия

Активация на акаунт