Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 74 074
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 450
попрочетох някои нещица тук и ще споделя това, което ми каза моят мъж.дискутирахме темата за извънземните и стигнахме до извода, че няма такива, защото досега не са осъществили контакт с нас.но след като няма извънземни, значи живота на земята е уникален и следователно има бог.започнахме да спорим за прераждане и т.н., за живота след смъртта и т.н. мъжът ми каза, че животът тук на земята е проверка на бог и съдбата, която той ще ти отреди след смъртта. душата не умирала, а бог е пращал душите на хората на други планети.само най-праведните можели да станат ангели и да се връщат на земята и да помагат на хората.тази хипотеза ми се стори доста интересна, не знам от къде е чул за нея мъжа ми, каза ми, че е чел някъде.някой от вас чел ли е нещо за това?

# 451
попрочетох някои нещица тук и ще споделя това, което ми каза моят мъж.дискутирахме темата за извънземните и стигнахме до извода, че няма такива, защото досега не са осъществили контакт с нас.но след като няма извънземни, значи живота на земята е уникален и следователно има бог.започнахме да спорим за прераждане и т.н., за живота след смъртта и т.н. мъжът ми каза, че животът тук на земята е проверка на бог и съдбата, която той ще ти отреди след смъртта. душата не умирала, а бог е пращал душите на хората на други планети.само най-праведните можели да станат ангели и да се връщат на земята и да помагат на хората.тази хипотеза ми се стори доста интересна, не знам от къде е чул за нея мъжа ми, каза ми, че е чел някъде.някой от вас чел ли е нещо за това?
Ти видяла ли си, че земята е кръгла, или се довери на науката и космическите снимки?
По същия начин разсъждавам и за извънземните - това че не са осъществили контакт с мен не означава, че не съществуват или не са осъществили контакт с някой друг. Може да са осъществили контакт с теб, ти да си съобщила в пресата и научните среди, а те от своя страна да са те обявили за луда...
Още не твърдя, че има или няма извънземни. Просто чакам доказателства "око да види, ръка да пипне"

# 452
Холограма, снимката е просто разкошна! Благодаря ти, че я сподели!

# 453
  • Galaxy 13197853088

В книгата на Карл Сейгън "Космос" има една формулка за това каква е вероятноста да има и другаде живот. Също така е и посочена причината за да не сме се намерили ...
Няма причина Бог да не е населил и други светове ...

# 454
А дали има причина да Е...?

Не сме ли ние едно голямо негово разочарование?

# 455
... Още не твърдя, че има или няма извънземни. Просто чакам доказателства "око да види, ръка да пипне"...

Ми нали вече съобщиха за по-голямата сестра на Земята.
Давах отпратки за съобщенията.
Планета, по-голяма от Земята , по-плътна, но с аналогични условия за живот, с приятелско Слънце, температура между 0 и 40 градуса по Целзий...
Единственото неудобство е, че е далечко от нас, не може да се стигне до нея за един човешки живот със сегашните ни възможности.
(А, да - и цялата картинка е нарисувана по косвени данни, не е видяна директно)

Ама той и днешният Интернет беше немислим преди 20-ина години, щото нали знаете какво беше компът преди толкова време. Пък сега - оптични компютри чакаме, вместо юесби-та, сиди-та, дивиди-та - вече (японците) се упражняват в писане по ДНК-тата на бактерии, защото там данните ще са почти вечни и е възможно да се поберат почти безкрайно количество...

Най-сетне - и в Библията е казано: ще ни бъде на нова Земя, с ново Небе като за целта ще бъдем "отведени" там...

ПП Ето долу нещо извън темата на това писмо (освен края на дописката - за оптичните компютри). Давам го само за пример на това, как за една секунда може да се окаже, че напразно избиха милиони хора, за да откраднат петрола им. Най-вероятно една сутрин ще осъмнем с принципно нов начин за осигуряване на енергия, нов вариант за преместване в пространството, за преработка на информация и каквото там се сетите... И тогава другата Земя ще се окаже на една ръка разстояние и много други днешни фантазии - семпла реалност:

http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=380448

# 456
ХолоУ,
ама разбира се! Hug

(Ти почти формулира моята хипо-...)

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 17:42 от Silvy A

# 457
Холо,
Едно време са смятали алхимиците за мошенници. На практика сега ядрения синтез и разпад представлява точно това - превръщането на атомите от един елемент в друг... за промишлени цели... и някои други аспекти на нашия живот...

# 458
Холо,
Едно време са смятали алхимиците за мошенници. На практика сега ядрения синтез и разпад представлява точно това - превръщането на атомите от един елемент в друг... за промишлени цели... и някои други аспекти на нашия живот...

бе още злато никой не е могъл да произведе с ядрен синтез и разпад Wink

# 459
Холо,

Това е все едно да сравняваш лекарите с баячките и ясновидките  Stop

# 460
Холо,

Това е все едно да сравняваш лекарите с баячките и ясновидките  Stop
По-скоро с билкарите и народните лечители.

# 461
Холо,
Едно време са смятали алхимиците за мошенници...

Не мога да се закълна, но май съществува някакъв декрет от IV век на Диоклециан срещу древните писания на египтяните, които разказват за преобразяванията на златото и среброто.
Иначе май не са ги заклеймявали много, мислели са ги за това, за което ние мислим "екстрасенските" от Канал 3 (дано не бъркам кабеларката).

# 462

бе още злато никой не е могъл да произведе с ядрен синтез и разпад Wink

Не вярваш ли в историята за Никола Фламел?

ПП Неговата история е за философския камък, постигнат от него (според разказите и  легендите за Фламел) едва ли чрез ядрен синтез, но... Поне историите са много увлекателни.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 22:40 от Холограма

# 463
По-скоро с билкарите и народните лечители.
Тези тук са от раздел "народна медицина". Ако не използват нищо друго, освен лечебните качества на растенията.

Алхимията е считана за окултна:

"Думата е съставена от арабското "кем", с която Древният свят е наричал Египет и така се е разпространила като "египетско изкуство" или магия. Въпреки произхода на термина, алхимията винаги е оприличавана като вид обикновена химия, отколкото като течение в магическото изкуство.
За посветените обаче, нещата са достигали много над идеята да превърнеш оловото в злато. Алхимиците са знаели, че това е по-скоро метафора, която са прилагали към себе си. Тяхната висша цел е била изчистването на ума и тялото и достигането на по-висши духовни нива.
Философската основа на алхимията се полага от влиянието на Гърция и епохата на гностицизма"
"

Това го копнах от един сайт, който не искам и да цитирам, но го използвах, защото не намерих на друго място по-точно определение.

# 464
... но го използвах, защото не намерих на друго място по-точно определение.

Алхимията е донаучният период на химията.
Ясно за какво са се борили, обаче са си химици хората.
Произходът на думата е спорен.

Историята за Никола Фламел, не разбрах, знаеш ли я?

Общи условия

Активация на акаунт