Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 74 064
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 435
Е точно тази тънкост - на каква биологична конфигурация отговаря съзнанието и на каква -подсъзнанието и може ли някой да чете човешкия мозък на биофизично ниво, тази тънкост ми е интересна да я знам.
От гледна точка на биофизиката - съзнанието (и подсъзнанието)  е резултат от биоелектрични процеси в мозъка.
http://www.krugosvet.ru/articles/02/1000290/1000290a1.htm

А ето това е една много добра книжка, в нея подробно са разгледани всички изучавани физични процеси в тази биологична среда:
http://nehudlit.ru/1/704/
(спокойно можете да се абстарахирате от математическият апарат и да четете по същество)

Още:
http://wsyachina.narod.ru/psychology/consciousness.html

Холограма, какво става с теб? Защо се сърдиш?

За малко и аз да се разсърдя, че нямам вашите свръх- способности. И никаква интуиция. Е, почти.

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 18:39 от Silvy A

# 436
Ще взема да повярвам на историите за свръхинтуитивните ви постижения.

Тук намерих една статия, на която съм склонна да се доверя (като за начало):
http://wsyachina.narod.ru/biology/brain_23.html

Интересен абзац от нея:
"Таким образом, что мы знаем о сверхвозможностях и путях их возникновения? Во-первых, у некоторых людей они есть с самого начала, как врождённые качества (в этом случае мы часто говорим о таланте или даже гении). Во-вторых, при определённых условиях, в оптимальном эмоциональном режиме они могут проявляться в форме озарений и сопровождаться изменением режима времени. В-третьих, сверхвозможности иногда проявляются в экстремальных ситуациях, также, по-видимому, с изменением режима времени. Наконец, в-четвёртых, самое важное: они могут формироваться при специальном обучении, в частности при постановке сверхзадачи."
(извинете, но ме мързи да превеждам)

# 437
... За интуицията може да прочетеш хиляди мнения, но каква полза от такива, дадени от хора, които рядко я ползват, май

... Има различни видове свръх-сетивно възприятие... трябва ... да се учиш как да го използваш правилно ("правилно" може да не значи познаване на всеки тираж от тотото  Crazy)...

Интуиция, свръхсетивни възприятия, съзнание за по-висши светове...
Всеки може да разтяга хипотенузи, да си ги извисява в извисена лексика, от килимчето на която всяко семпло изречение, плод на простата логика, от рода: "Дай доказателство" звучи пренебрежимо скучно.

Deepinside, нека да не е "всеки тираж"!
Познай ми поне 4 числа от тиража този четвъртък и пак да говорим, а?
Използвай три дена някой конкретен метод и упражнения и сряда вечер напиши:
5, 17, 21, 23, 33, 37  (може и 41 и 43 за някоя по-непретенциозна комбинация)

Ако в четвъртък излязат поне четири от тези числа ще звучиш доста по-респектиращо.
Нали разбираш, не за да къртим тиража. А колкото да кажем нещо конкретно и доказуемо в този вълнуващ разговор.  Laughing

не са хипотенузи а за някои неща трябват години, като целите може да са много по-сериозни от това да се познава тотото. Но ако човек е ОБУЧЕН да не вярва, много трудно може да му се докаже ако няма ЛИЧНА опитност. А тези методи са давани от Учители, способностите на които надали повечето хора дори може да си представят, а резултатите може да са много по ценни от ...прозрачна жаба!

свръхсетивното познание е нещо което е много отговорно и човек трябва да е готов за него, но има неща, които може да бъдат постигнати за сравнително кратко време - подобрение на здравето, психическо балансиране,  ВИДИМО подмладяване, др.

# 438
# 439

"Бабо мравке де така?
Тичам щурчо за храна"

то и бабите някой път предвиждат и правят ...зимнина   bouquet

# 440
Ще взема да повярвам на историите за свръхинтуитивните ви постижения.

Тук намерих една статия, на която съм склонна да се доверя (като за начало):
http://wsyachina.narod.ru/biology/brain_23.html

Интересен абзац от нея:
"Таким образом, что мы знаем о сверхвозможностях и путях их возникновения? Во-первых, у некоторых людей они есть с самого начала, как врождённые качества (в этом случае мы часто говорим о таланте или даже гении). Во-вторых, при определённых условиях, в оптимальном эмоциональном режиме они могут проявляться в форме озарений и сопровождаться изменением режима времени. В-третьих, сверхвозможности иногда проявляются в экстремальных ситуациях, также, по-видимому, с изменением режима времени. Наконец, в-четвёртых, самое важное: они могут формироваться при специальном обучении, в частности при постановке сверхзадачи."
(извинете, но ме мързи да превеждам)

доказано е с апаратура, че при медитация се активират ОПРЕДЕЛЕНИ центрове в мозъка. (Развит ли е центъра, имаш способността)
Не е страшно, апостол Павел насърчава, дерзайте! Praynig  bouquet

# 441
доказано е с апаратура, че при медитация се активират ОПРЕДЕЛЕНИ центрове в мозъка. (Развит ли е центъра, имаш способността)
Deepinside, апостол Павел въобще не насърчава да медитираме! Не изопачавай.

А освен това, тези духовни практики са вредни. Ето тук са го написали за теб (цитатите са от горната статия) :
"Если плата за развитие возможностей в пределах нормы — тренировка, то цена сверхвозможностей — гипертрофия какого-то одного качества за счёт других и, возможно, преждевременная смерть."

"Всё-таки сверхвозможности очень опасны, и нужно быть предельно аккуратными, прикасаясь к этой сфере непознанного."

Това са опасностите на физично ниво, а на духовно, пораженията са много по-големи.

# 442
Deepinside, апостол Павел въобще не насърчава да медитираме! Не изопачавай.

А освен това, тези духовни практики са вредни. Ето тук са го написали за теб (цитатите са от горната статия) :
"Если плата за развитие возможностей в пределах нормы — тренировка, то цена сверхвозможностей — гипертрофия какого-то одного качества за счёт других и, возможно, преждевременная смерть."

"Всё-таки сверхвозможности очень опасны, и нужно быть предельно аккуратными, прикасаясь к этой сфере непознанного."

Това са опасностите на физично ниво, а на духовно, пораженията са много по-големи.

апостол Павел насърчава да имаме ревност за по-добрите дарби, без концентрация доста слабо вероятно е да се развие това. Има балансирани и безопасни методи, така че авторите на тези статия или не са запознати с някои неща или съзнателно плашат. Моя опит показва че може!
Аз не насърчавам да се правят оргии все пак....

# 443

апостол Павел насърчава...
 Има балансирани и безопасни методи, така че авторите на тези статия или не са запознати с някои неща или съзнателно плашат. Моя опит показва че може!
Аз не насърчавам да се правят оргии все пак....
Къде  точно ап. Павел говори за методи?
Съгласна съм с теб, че тези практики "могат".
Въпросът е какъв е произходът им и какъв е крайният резултат (не междинният).

ПП. Получавам виртуални халюцинации. Привижда ми се Розето.

# 444
Стилът е различен.

ПП Изчезна ми ясновидката от фото-форума.

# 445
Стилът е различен.

ПП Изчезна ми ясновидката от фото-форума.
Стилът - да, но школата е същата.  Whistling

Верно ли имаше снимка?

# 446
Холограма, снимката е фантастична. Благодаря  smile3501

# 447
# 448
Ха! И аз я видях! Невероятна е! (Ама на кого е? Че нали знаеш за авторските права? Laughing)

# 449
Ха! И аз я видях! Невероятна е! (Ама на кого е? Че нали знаеш за авторските права? Laughing)

Цитирам сайта. И отпратка давам. Няма да се плашиш.

Общи условия

Активация на акаунт