Ей, СЕПТЕМВРИ идвай ти, че бебока доста веч' тежи!

• 10 609
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Инче честита годишнина,все така да се обичате и градите с любов вашето семейно огнище,а това може да значи и тррето бебче след време:)
Галяи на теб честита проходила мома,май освен погача ще правиш и прощъпулник скоро:))Връчвай сладураната на баби и дядовци и да се разхождат съвместно:)пък ти почивай
А на октомврийките им желая честито бебче,да им е живо  здраво и на късмет,но иначе да почакат по-дисциплинирано,като нас-поне до средата на септември:))
Хекси с болничните за съжаление това е положението,нямат такъв срок от три дни-това е твоят срок да ги уведомиш ,че си болнични.А инаботодателя е длъжен като обработи всички заплати за месеца да пусне файла към НОИ-при нас това е на края на всеки месец-обработката,а за пускането на файла НОИ им определя конкретни дни,за юлската заплата за нашата фирма тези дни бяха от 5 до 7ми август,та така  и аз не чакам преди 5-7 октомври парички,ако не решат и за нещо да ми върнат болничния една ,две седмици след 5 септември. Голяма тъпня.

# 166
  • София
Ваня, свекър ти може и да ти е досаждал, ма аз вчера нарамих дундата с количката и в най големите жеги я мъкнах и нея и тумбака си до МВР-то и Общината #Cussing out #Cussing out
Абе наистина много ми досажда, предпочитам сама да се оправям, отколкото той да ми помага. С предишната бременност ми даваше акъли за раждането, кърменето (и то нон-стоп ми пили на главата как да съм пиела боза) и т.н.; втори път няма да го търпя  Naughty. Жена му ще се блъска от работа там, синовете му също работят, той дали да идвал в къщи да ме пази. #Crazy

# 167
Едно бързо записване и от мен и да бягам. Честито на всички празнуващи днес ( много станахте newsm78 ).
Честито бебче октомврииче ( то много избързало бре ) да е здравичко и да радва мама.
Добре дошла и на новата маминка  welcome.
Мамита аз нямам нищо ново или интересно да казвам. Снощи мъжо се хвана да сглобява секцията и я докара до половината от 7 до 11 часа Shocked...
Та така. Днес ми е много заспало не знам защо тъй. След малко мисля да хващам майчето под ръка и да си направим една разходчица та белким бебче реши вече да се появи Rolling Eyes....

# 168
Благодаря на Хексина эа информацията. newsm10

# 169
С предишната бременност ми даваше акъли за раждането, кърменето (и то нон-стоп ми пили на главата как да съм пиела боза) и т.н.
Виж, за това с бозата не се бях сещала.  hahaha Ама свекър ти бил много духовит и идеен!  Joy

bebe_to, ти пък къде си се юрнала по разходки баш в най-голямата жега?  #Crazy  Изчакай поне да стане 5-6 часа, че ще вземеш да снесеш на улицата от прегряване!  Sick
bravy, мерси за инфото. Явно ще се чака и следващите месеци няма да са прекрасни във финансово отношение...  Sad
tedi_i, няма проблеми. То аз дадох за пример онзи сайт само, ама ти добре си се ориентирала и със сайт, който на теб си ти харесва.  Sunglasses

# 170
Hexina, от деловодството в моята фирма ми казаха, че искат от мен само болничния да си занеса; с всичко друго те са наясно и си го попълват и придвижват към НОИ. Може и при вас така да процедират и затова да не са ти казали да им занесеш бележка от банка.
Друг е въпросът със смяната на фамилията и личната карта....

За смяната на фамилията не знам със сигурност, ама освен болничния, ако не сте ползвали такъв през тази година, трябва да преснимате бланката, която са ви дали от банката за банковата сметка и да я приложите заедно с болничния. Тази процедура се прави еднократно  Peace

Честито на октомврийското мамче, с пожелания за бързо възстановяване на нея и бебчето  Hug

Честит рожденник на milamimi Разбира се че трябва да те слушка и много да те гледа, нали затова те е взел  Joy Joy Joy Да ти е жив и здрав и много да те обича.

Честита годишнина на Ина. Дълги години да се обичате, с всяка изминала да се нуждаете повече един от друг и да бъдете вечно щастливи.   bouquet

Галя, честито ти проходила принцеска   bouquet

Добре дошла на новата мама tedi_i   bouquet Леко раждане и се записвай честичко  Hug

Момичета, гледам че и вас са ви натиснали някакви депресии. Мен ме е налегнала една меланхолия  Tired  ooooh! та чак не ми се и пише. Тази сутрин така се разстроих и то без причина  newsm78 До обяд съм ляла сълзи като крокодил   Shocked Дали е нормално  Rolling Eyes
Вие как сте със съня? Нещо не мога да спя напоследък. И аз чакам само да стане светло навън та да ставам от леглото, а си лягам към 1ч вечер  Crazy

Стискам палци на мамите с притеснения и болежки  Praynig Или да им минават по-скоро или да си гушкат здравички бебоци  Hug

# 171
  • София
С предишната бременност ми даваше акъли за раждането, кърменето (и то нон-стоп ми пили на главата как да съм пиела боза) и т.н.
Виж, за това с бозата не се бях сещала.  hahaha Ама свекър ти бил много духовит и идеен!  Joy
ooooh! То не беше това. Знаел как се ражда, защото 2 пъти е чакал на времето пред родилния  newsm78, трябвало да си изследвам кърмата дали е хранителна (това на 2рия ден след раждането, едвам ходех от шевове и хич не ми беше до това) и като видя, че не се заех сериозно по въпроса отиде той да говори с доктора, дойде ми веднъж на свиждане подпийнал  Rolling Eyes и не смеех "ох" да кажа, че се шашкаша ще раждам ли (май го беше хиляди пъти повече страх от Иво и мен, ама иначе е много серт), по време на първата бременност държеше по тел. да му споделям  Crazy какво казал доктора, как съм, къде ме боли. #Crazy Абе за 2 свекърви е. hahaha

# 172
  • София
Kali, какво става с теб, обади ли се на доктора?

# 173
Честно каэано и аэ сам эле сас саня. Лягам си в 1часа, цяла вечер се въртя и ставам преэ роловин час. И това ако ми е СЪН #Crazy

# 174
оф и мене много ме нервят всички като почнат с тва "Роди ли вече?" или "Няма ли да раждаш вече?"
особено вчера маса от хората ми се обадиха не толкова да ми честитят, колкото да разберат да не би случайно да съм родила и да не съм им казала  #Cussing out ми моя работа си е пък дали ще им кажа или не
а да не говорим, че като ми звъняха и аз съответно говоря по едната линия на гсм-а и очевидно няма как да се клонирам да говоря на 2 места едновременно и като не съм вдигнала и всички решават, че съм била раждала и затова не съм си вдигала тел-а. ми не се ли сещат: гсм-ите имат по 2 линии свободни, може и до WC-то да съм отишла или да съм в банята, може и да си почивам ...
абе адски са несъобразителни хората, то верно, че и хормоните са ни в повече, но и хората са си несъобразителни

# 175
Ваня то при теб е цял ужас. Направо не ти эавиждам. Аэ живея сас свекар и свекърва но не ми досаждат оставят ме на срокойствие. newsm03

# 176
  • София
Здравейте всички.

Честито на празнуващите и най-вече на августовското октомврийче.

Kali, какво става с теб, обади ли се на доктора?

Ванче, нищо не става с мене. Не давам отклонения и по-добре, че не се обадих, защото наистина ми няма нищо от вчера насам. Само дето днес ми е кофти ден и се чувствам отпаднала. Абе като смахната съм, един ден ми е супер, чувствам се и физически и психически добре, а на следващия ми е много смотано.

# 177
Ванче,това с бозата и аз го изслушах обаче моят свекър и мамицата пък са привърженици на една друга теория-взимаш глава червен лук леко я счукваш и я посоляваш и я ядеш така .Помъчих се да обясня че кърмата се влияе от това какво ядеш-както за миризма така и за вкус-но свекъра отсече -аз много държа да кърмиш така че ще слушаш ,ние така сме правили.  Mr. Green  Mr. Green
слава богу имах толкоз много кърма че се бях издула като крава рекордьорка горката ми майчица само ходеше по мен и жалостиво ме молеше да пия по-малко течности-та минах и без лук   Joy

# 178
взимаш глава червен лук леко я счукваш и я посоляваш и я ядеш така .
свекъра отсече -аз много държа да кърмиш така че ще слушаш ,ние така сме правили.
Ще взема да си водя записки по съветите на вашите свекъри.  hahaha Joy Ама този на Мими определено би този на Ваня - бозата поне е ОК като вкус. Ама да ядеш гол лук, гадост!  Sick  Да не говорим, че язвата ми ще ме умори от болки. А и бебетата, доколкото съм чувала, категорично отказват да сучат, ако майката е яла миризливи неща, като лук и чесън.

kali, всичките сме така, какво да се прави - хормони. И аз ги редувам настроенията и понякога изпадам в някакви диви депресии, а на другия ден пак съм си ОК.  #Crazy
Но специално за теб аз много се вълнувам, защото очаквам твоето да е следващото ни септемврийско бебче и останаха само 2 дни!  Peace  Стискам много палци (чак и на краката) да си добре и да устискаш до петък, за да си мине всичко по график, както ти искаш и си го запланувала.  Hug

P.S. Ако случайно някой се чуди защо днес съм "на всяко гърне мерудия" и пиша през 10 минути, просто трябва да бачкам и съм на компютъра цял ден. И следващите 2 седмици се очаква да е така. Демек, нема отърване от мен.  Mr. Green

# 179
На всички с повод за празнуване- честито.
О, май си имаме още една нова мама- леко раждане и приятно изкарване с нас.

Общи условия

Активация на акаунт