ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 891
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
  • La casa de Mickey Mouse
sl благодаря за отговора, а в регистрото и двамата ли трябва да сме или мога да отида да взема документите да ги попълним в къЩи и да ги занеса отново

# 106
  • някъде под слънцето...
Мога да ти кажа как е за Мадрид
Ако няма смяна на локалидада където живее6, не е задължително присъствието на двамата, но трябва да се представят документите и на двамата родители
формулярите може6 да попълни6 и на място
Внимавай да не ти запи6ат през името и фамилията по испанския закон( през името на ба6тата и фамилията на майката), 4е после няма оправия с българското посолство, е има ама с много ти4ане....
100 евро се дават на работе6тите майки, за тези които не  могат да си намерят работа след като изте4е май4инството отпускат около 350 евро на месец, докато детенце навър6и три години.На самотните майки, (само 4е незнам как то4но е с известен или неизвестен ба6та) дават по 1000 на месец, но това е информация от агенция " една жена каза".

Вси4ки , които имат сертификадо 4е  не могат да работят за куента ахена, могат да работят с контрато меркантил.такива договори правят застрахователните агенции,инмобилариите,  емпресас субцонтратадас, които предлагат финансови продукти, комерсиали и т н т.
давас си алта в данъ4ното(понякога фирмите, за които работи6 го правят) и после си давас алта в соц сегуридад.плавтат се около 300 евро на месец за осигуровки, и отделно ИПРФ върху дохода

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 23:19 от sl

# 107
Здравейте момичета влизам да проверя дали има бебешки новини, но все още няма
Нашата кака изкара един вирус но вече е добре, радвам се ,че опазих бебето да не я хване. Аз продължавам да оправям документите ,но малко по малко, че с две деца ми е доста трудно. Моят съпруг все пита учиш ли език ,а аз все нямам време, а от 01.09.07 ми започва последният семестър от обучението ми , и се притеснявам ако трябва да тръгна преди държавния изпит какво ще правя.
Пожелавам ви лека вечер

# 108
  • ES
SL, страхотно изчерпателна си.    bouquet А това за самотните майки какво беше...? Щото и аз се водя самотна майка. Аз питах в СС едно време и ми дадоха един документ,който да попълня за Престацион пор ихо а карго, като представяш Декларацията за рента на родителите или номините им последните 6 месеца. И това на всеки 3 месеца за едни 25 евро на месец. Анетт, проучи молим как стоят нещата с помощите на самотните мами. Че ако наистина са по 1000 евро  Crazy.

Рози, ти нали беше споменала, че са ви давали от СС по 600 евро 6 месеца. Ей, туй не можах да го разбера по кой параграф е.
Аз обаче нямам право на тези 350 евро на месец, защото не съм била на трудов договор. Това са някакви семейни помощи се водят, ако не може да взимаш обезщетение от парото или ако парото ти е изтекло.

Хулиганче, мисля, че само с бяла резиденция не можеш да да се запишеш в ИНЕМ. Но ти нямаше ли бяла и преди 01.01.2007. Ако си имала, сега сертификадото ти излиза с право на работа като на Марипоса. И въпреки това попитай в SERWEF (ИНЕМа).

Благодаря Мимки, но записването ми за курса е повече късмет отколкото упоритост. Упоритостта ми тепърва ще се тества  hahaha , че оставям малкия на позната защото час-два няма кой да се грижи за него. И после до 21 ч са сами с татко си. Но сухо дупе риба не яде. Поизтървала съм от курса, но не е много. Дано имам късмет и занапред.

Абе, бременлийките, що се косите като че ви мине. Не се бойте от раждането. Аз мислех, че е по-страшно, ама не било. А и повечето раздали в Испаниа съфорумки са много доволни от грижите и вниманието. Не бойте се! А после ще видите какво е щастие. Аз поне никога не съм била по щастлива както когато се роди нашия малък ревлъо. Чаушева, наистина хубаво би било да си вземете 2500 евро, но както беше писала по-горе Клара, сте си решили да си имате бебе и без да знаете за тях. На добър път!

Хайде, че пак се отплеснах.

# 109
Здравейте мацки,
Добре дошли и на новите, весело е когато компанията е голяма!!

Гери,браво на теб! Желая ти успех!!
Лесно е нали!!Само дето в началото сме доста колебливи, после всичко си идва на мястото.

Утре ще ходя да слагам на малкия ваксината Триплеиберика, на 17 Август ни направиха изследвания за алергии от яйце и други храни. Излезна отрицателна, сега споко мога да слагам ваксината.

И аз да се похваля миналата седмица покрай гостите ми от водене насам натам из Испания и аз по-обиколих. Бяхме в Мурсия, Картахена, Аликанти  Бенидорм и Марина Дор. Много им хареса обиколката. Прекарахме си чудесно.

Вес да ти завиди човек, как ми се иска и на мен посред лято да бъда на МонтБлант!!

Хулиганче ти с каква резиденция си, и защо казваш ,че нямаш право на работа??
Аз в началото на годината бях с резиденция без право на работа, ходих тогава след ония писания на Вестник "Нова дума",да се регистрирам в ИНЕМ, не стана нищо.

sl е права с контрато меркантил или така известното ни аутономо можем да работим, бяхме го обсъждали в една от темита с АНЕТТ подробно..

Вал не се ядосвай дано твоите хора бързо оздравяват, а България ние от тук не можем да я оправим. Жалко е когато близките ни страдат...

Алест и Марица май са си в Българско??

Габи с теб какво става, как са твоите мъже. Какво направихте със сайта?? До къде стигнахте??

Как са бременлииките, кой е наред да се беби?? Анетт ти май не бързаш още, а Клара и  Гоя ходят ли на плаж??

Рози няма ли да се прибирате вече, да не ви хареса в БГ от толкова стояне там?

Карчита как се справиш с две малки деца, послушни ли са принцесите??

Хаде лека на всички!!

# 110
  • някъде под слънцето...
gery_to
Това за 1000 евро ми го каза клиентка, ама супервизора ми каза 4е  не ми влиза в профила.., така и не я разпитвах пове4е...ама това 25 сие направо подигравка
за6то не пусне6 тема в някой испански маме6ки форум .когато детенце бе6е малко влизах в Aqui mama или попитай в някоя хесториа.

# 111
Здравеите мацки!Марипоса нямакак да ми хареса тук,докато сам разделена смоя лубим Cry.А и толкова проблеми тук,4е предпо4итам да сам в Испания.Абе за тези помо6ти всеки разли4но,а зкато ходех да питам искаха и докоментите на таткото и  неговите доходи(аз не сам рабтила никога в Испания)Гери нали ти казвам за тези 600 евро на 6месеца гледат колко 4ленове е семеиството и дохода,ако надви6ава не ти дават.А децките са по 25 евро сега като се прибера 6те ходя да подавам.Лек ден и другя вторник се прибирам Party

# 112
Здравейте момичета! Днес е голяма жега, щом от сутринта започнах да се потя, а уж го дават захлаждане
ROZI24 така е колкото и  да ти е приятно в компанията на приятели и роднини, няма ли я половинката някак нещата не са същите. Изпитах го на собствен гръб и те разбирам напълно.
mariposa хубаво е, че сте обиколили различни места. Човек винаги трябва да се възползва от възможността да обиколи и научи нещо ново, защото не се знае кога ще има друга възможност да види тези места.
gery_to хубаво е, че си намерила човек, който да гледа малкия докато таткото е на работа.
kar4ita вярно ще ти е много трудно с двете деца и последния семестър и държавен след това, но съвет на човек минал по твоя път: Вземи си държавния и тогава заминавай за Испания! Аз последния семестър го взех на един дъх и трябваше да остана и за защитата на дипломната през февруари, но трябваше да дойда насам имахме уговорена дата за сватба къде ще я изпусна за втори път не вървеше и отложих с година и половина грешката си е моя, понеже след това беше адски трудно и  да ходя на работа и дипломна да правя при все, че деца все още нямам.  Успех ти желая и много късмет!
sl Нали има една приказка Не питай старило питай патило! аз също ти благодаря за инфото.
Ще бягам, че ме чака пазаруване  newsm71 и след това  готвене. food002
Лек ден на всички!

# 113
ето ме и мен
днес минах през инем и отново през хасиендата
та най новото от хасиендата
модела за детските надбавки от 100? месе4но и за помоЩта от 2500? е един и съЩ и е модел 141, вземате го, вземате си и етикет4ета попълвате го и го подавате (може и да не се подаде ли4но) към него искат копие на сертификадото на майката и на либро де фамилия за беб4о и ниЩо друго
за 2500? не се знае кога Ще се запо4нат да се изплаЩат заЩото все оЩв не е приет закона и не е обнародван в ДВ кога Ще стане не е ясно, ве4е като се пиреме и публикува Ще се реши и как Ще се докават 2г легален престой
sl много мерси за из4ерпателната информация, за помоЩтите за самотни майки трябва да отида до СС 4е тук е на друго място не е където е и инем и там Щели да ми дадът информация, освен това зависи и от самата обЩина на разли4ните места било разли4но
аз не разбрах за тия 350 месе4но как ако не можеш да си намериш работа, аз имам паро и какво ако не ми намерят работа от парото Ще имам право на 350месе4но докато навърши беб4о 3г?????? неразбрах
аз не бързам да раждам, нали това казах 4е си ми харесва корема и 4е ме е страх не искам да раждам, такава паника ме е обзела 4ак сън не ме хваЩа (искам да си гушна мъника но някък това раждане), а и оЩе сме си с дупето на доло, май няма да се обърне и трябва да ме режат което ме шашка оЩе пове4е
преди мен са клари4 и гойа така 4е аз Ще поиз4кам (нека поне да вляза в 9 месец), а и мама и мъжо ги няма оЩе

# 114
Здравейте мацки  Simple Smile
Да се отчета от вчерашния преглед - всичко е нормално, бебка е 2,8 кг, очаква се, ако изкара до термин да се роди около 3,3-3,4 (нормално бебе)   На предните прегледи все ми казваха, че е по-голяма и да се глася за голямо бебе, ама сега е влязла в норми. Главата и е вече нагласена в таза и съм с 1 см разкритие.
Имам гъбички, естестествено  Tired  тази седмица ще ги лекувам и другия понеделник пак съм на док, за запис на тонове и ще ми вземат вагинален секрет.
Това е отчета от мен   Wink

Анет, какъв страх от раждането, я се стегни, че да не тръгвам за Бенидорм  Mr. Green мисли за раждането като за нещо естествено (то си е, де), вярвай в себе си и малкия ревльо в корема и ще се справиш  Peace А и сега си самичка, като си дойде татето, ще се успокоиш повече ми се струва  WinkТи за кога беше, че тази лентичка ме обърква много... сега излиза, че преди мен трябва да раждаш  Wink Аз мисля, че още има време да се обърне мъника, виж в майки имаше една тема с различни техники за обръщане... може да му помогнеш.

За помощите за самотни и безработни майки, всеки да отиде и да пита на място, защото навсякъде е различно ... поне аз така знам. Сега със закона за 2500 евро, например, в Мадрид приеха да се плащат допълнително 600 евро на всяко бебе, в Паис Баско, мисля че 900 евро и в другите области различни суми... при нас - нищо, естествено  Close , нали кметовете и адвокатите се постараха да го изпразнят нашия сегуридад социал, от де пари за бедни майки сега  #Cussing out

Гери, поздравления за курса, дано има полза от него  Peace Аз от 2 години си мисля да се записвам на такъв курс, ама имах по-важни приоритети досега... та мисля другата година по това време да го изкарам  Wink

# 115
  • някъде под слънцето...

аз не разбрах за тия 350 месе4но как ако не можеш да си намериш работа, аз имам паро и какво ако не ми намерят работа от парото Ще имам право на 350месе4но докато навърши беб4о 3г?????? неразбрах

Ако не запо4не6 работа в срок от един месец или 45 дни(не помня то4но) след изти4ане на парото подава6 документи за тези помо6ти, Gery_to  го бе6е написала
по принцип като си представи6 бахата в сег соц,  би трябвяло да ти спрат парото, после след като изте4е байа де матарнидат ти го възстановъват, докато изте4е периода за който ти се полага паро.Трябва да представи6 баха де матернидад наъ късно  една седмица или в най ло6ия слу4ай 4 дни преди  изти4ане на парото, в смисъл ако ти изтв4е парото и не са ти дали бахата не ти пла6тат май4инството което е около 120 % от номината , която си декларирала(за6тото не ти от4исляват сег социал, и ИПРФ), макар 4е може6 ако иска6 да сложи6 някакъв процент, за6тото така или ина4е 6те се го вземат, когато подава6 декларацион де ла рентаЗа  Мадрид Баха де матенидад бе6е 16 седмици,Зна4и пла6тат ти за този период.Обикновено дават байата след 32 седмица, като задължително се калкулира така 4е след раждането да ти остават  минимум 4 седмици.
 пропуснах да уто4ня 4е става въпрос за платено паро, което се за4ита за трудов стаж(както и времето за което ти пла6т помо6та от 350 евро), за разлика от баха матернидад.Което  ей тъй на не мога да го схвана  когато си вадих вида лаборал и констатирах този факт направо Shocked Shocked Shocked Shocked
Обясниха ми 4е билло така за6тото по времеа маи4иство не се отислвало сег соц Mr. Green

# 116
sl мерси сега разбрах
това за парото и за бахата по матернидад го знам днес ми го обясниха на дълго и широко (матернидада е 100% номината)
за помоЩите ми е зада4ка номер едно тази и другата седмица
клари4 супер, само това да се 4ува, скоро май Ще е събитието
аз все се каня да я сменя тая ленти4ка ама то не остана, термина ми е 10.10, но не вярвам да устискам до тогава, въпреки 4е ЩЕ е добре за дреби4 4е е малко малък, ама ми казаха 4е стане ли 2кг и реши ли да излиза няма да го спират
сега на 06.09 съм на запис на тонове и определяне на дата или каквото и да е

# 117
Здравейте,момичета! Тук се вихрят разговори за бременност,раждане...ех,колко е хубаво...Колко обичам да съм бременна  Mr. GreenПовярвайте ми,ако бях малко по-млада щях да си родя още едно...Хубаво ми е като ви чета...Не се притеснявайте ...всичко ще бъде наред Heart Eyes
Моя мъж днес изненадващо се завърна от Валенсия...свършили поръчката...дойде с едно момче от Гватемала.Шефът го харесал и го изтеглил насам.Нахраних го човека,сега търсят квартира с Дани...а ако не намерят ще трябва да го взема у дома  докато намерим някаква стая ooooh! Аз нямам нищо против,но не мога да го разбера този шеф техния...като си викаш човек,осигури му квартира поне,а не го тупвай на другите си работници...ох,оплаках ви се...

Хулиганче,тръгнахме за Мурсия ей така,на майтап...нямаше време  да ти пусна съобщение тук ... нищо ...пак ще се видим...Добре сте дошли у дома ,ако наминавате през Елче  Hug

Лека нощ!Нацелувайте дечицата си и погалете коремчетата от мен! Heart Eyes Hug  bouquet

# 118
Здравеите!Ние смеболниазсам поове4е от моя сладур Sad,отпадналасам.хрема ужас.Малкия поне само ка6ля и 6те се оправи барзо писна ми ве4е,откакто сме до6ли все е болен.В петак сам на свадба дано се оправя ,4е да одаря едно хорце Grinning.За тази помо6т 350 евро ми казаха 4е трябва да работя накаде два,три месеца и като се махна да подам за нея(при нас е така)Целувки и лек ден от нас  bouquet

# 119
Добро утро,момичета!
 Hug Рози,къде се разболяхте пък вие...да се оправяте по-бързо   
 Hug Марипоса,мила,работата по сайта я прекъснахме...нали децата бяха по България...момчетата ,коити ни помагат -в отпуска...а аз фирма се захванах да правя...а през август нали знаеш как е....един е тук,друг го няма...

Общи условия

Активация на акаунт