БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти

• 1 082 935
  • 4 992
  •   2
Отговори
# 2 835
Ами май не е, петната им се появяват, когато ние се къпем. Може и между етажите някъде да е. Нашият канал беше проблемен, преди време прокапваше на съседа отдолу. Точно под нашия канал, който е по средата на банята, а на съседа се пада върху лампата и имаше риск да гръмне нещо по тока - та спешно го сменяхме. Минаха няколко години, сега през един етаж им тече, но не в банята, а в кухнята - стените са общи м/у баня и кухня и през тях минават тръбите, при тях се появяват петна по тавана на кухнята и то когато ние пускаме водата. Домоуправителят е пълно дърво, а този на втория етаж твърди, че е от нас, освен да разбием и да видим дали е у нас. Аз предпочитам у нас да е, ще си платим да се оправи, но ако са щрангове - не ми се мисли.... Това е ЕПК, тотално гето, сигурно шест месеца ще отнеме да се организират нещата с тия щрангове, а ние не можем да се къпем през това време... Цирк. Май ще звъним на авариен водопроводчик на сляпо, искаше ми се да е препоръчан, но не намираме.

# 2 836
  • Сф
Би трябвало вик специалист са ви каже от къде е теча,след оглед.И да решавате после какво да се прави.Има доста фирми в нета.За такъв голям проблем не бих разчитала на случаен майстор.
Чувала съм за един метод за откриване на теч.Разтваря се степче от тия отровните, по концентрирано , примерно червено, и се пуска по канала на пода примерно.Ако избие червено и отдолу, ясна работата.Така един съсед си откри теча и си кърти после.Все пак надявам се да намерите читав майстор.Успех !

# 2 837
  • София
А ревизия има ли да се гледа през нея щранговете.

# 2 838
rumen_iankov според мъжа ми има някаква ревизия, но през нея се виждат само щранговете за топла/студена вода. Този за канала е вътре в стената.
toromanova73, благодаря, дано намерим свестен майстор, помолих и разни приятели за препоръка, но удряме на камък - кой вече не работи, кой е на почивка... Ще почакаме до следобед и ще звъним на някой произволен, пък дано уцелим добър. За това е оцветяването прочетохме, при нужда ще го направим, но предпочитам да дойде водопроводчик да прецени как да постъпи.

# 2 839
  • софия
Търся спешно проверена фирма за ремонт на повредена канализация с изкопни работи - площта не е голяма, но наистина ни е много спешно /става въпрос за София/ Повредата е на трасето от къщата до септичната яма, но не ни е известно къде точно са тръбите и сега някакви самодейци копаят по интуиция.
фирма "Павло" ЕООД, сл. тел. 02 928 94 75 ; моб. 0888 75 95 59 - Константин Тодоров
Оправя на входа една тръба за мръсна вода. Много сме доволни. Дава 5 години гаранция за работата си Peace
Към днешна дата мога да кажа, че забравихме за проблема с тръбата. До преди това ежегодно имаше проблем с нея. Сега не мога да се сетя как го намерих. След нас го препоръчах и на колежка. Тя също остана много доволна.
Това е водопроводчикът, който ни смени всички тръби в банята преди 15 години. Бяхме му загубили координатите, но благодарение на вас го намерихме отново. Благодаря  bouquet
Имахме теч от общите тръби, обадихме му се и ги смени за няколко часа.
На този със сигурност не са стари координатите. Точно преди 2 седмици пак го викахме човека. Не знам как и къде търсите.

# 2 840
Благодаря. Свързахме се, ще е свободен чак другата седмица обаче, та сега сме в семейна чуденка да чакаме ли, или да звъним на някой от многото аварийно-денонощно-експресно и т.н., че сме с две малки деца и без баня не си е работа. Но ще го измислим. Благодаря на всички Simple Smile

# 2 841
  • София
За да се направи като хората трябва да се отвори дупка в стената и също така да се разбие пода, за да се подменят тръбите и по стената заради канала на мивката.

# 2 842
Да, и мъжът ми така каза, макар да не е специалист. Щом се налага, ще се кърти... Банята е сравнително нова, преди 6 години я правихме, но не случихме на майстори. Доста зле стана и естетически, а явно и по ВиК-то са си оставили ръцете, каналът протече след няма и година, кранчетата и те сълзяха, абе некадърна работа. Но това сега е доста голям теч, само ми е странно, че на този под нас нищо му няма, а чак на първия етаж излизат петна по стената. Но доколкото разбрах не е толкова необичайно това.
Днес ще караме без баня, че мъжът ми излезе по друга работа, утре ще мислим да викаме ли някой авариен, или да изчакаме този Константин. Не ми се иска да караме седмица-две без баня, ама и да дойде някой непроверен и да разбие всичко за тоя дето духа, не ми се рискува. То от друга страна риск винаги има. И тези, дето я направиха толкова зле тогава, бяха уж препоръчани Simple Smile

# 2 843
  • София
А нямате ли снимки на вик от ремонта.Може да има обратен наклон и да тече от снадка.Само ка то се къпете ли тече или като пуснете и вода в мивката.

# 2 844
Само при къпане. С мивка и тоалетна поне няма проблеми.
Снимки нямаме никакви, тo има и гипсокартон по половината баня, плочките са лепени върху него, само една кутия под мивката има оставена към "оригиналната" стена и в нея са водомерите и част от някакви тръби се виждат, оттам нататък трябва да се кърти. Представа нямаме кое къде е, откъде минава, какво са свързвали, какво са вършили. Младо семейство, за пръв път правихме ремонт, просто ги оставихме у нас (те бяха бригада за всичко, не само за баня) и се изнесохме при нашите, докато те "работят". Всичко оплескаха, сега си теглим последствията. Другия път ще сме доста по-внимателни.

# 2 845
  • София
А случайно да сте пробили сифона с някакъв препарат за почистване.Едни познати бяха сипали нещо, което прояде дъното на сифона и от там течеше.

# 2 846
Бихте ли ми изпратили телефон на ел техника?

# 2 847
rumen_yankov, едва ли е от препарат. Ползвала съм отвреме-навреме, но за последно беше преди месеци, даже не помня точно кога. И не го правя често. Но може да е корозирало малко по малко или да е некачествен сифона, или да не е сложен както трябва... За обратния наклон не мога да се ориентирам от снимката, не знам къде/какво да гледам, ще го покажа на мъжа ми като се прибере. Благодаря на всички че мислят върху нашата  драма Simple Smile

# 2 848
  • София

Това са тръбите между двете стени.

# 2 849
  • София
Здравейте, моля да ми препоръчате тапицер за претапициране (ушиване на нови възглавници! за ратанова гарнитура. Става въпрос за София.

Общи условия

Активация на акаунт