Болничен по време на бременност

• 110 625
  • 825
  •   1
Отговори
# 120
принципно зависи от лекаря. не съм наясно в софия дали са смели, но тук (бургас)  ги издава един лекар, който е част от комисия и разписва и останалите си колеги. Комисиите са фиктивна история при нас  Wink но така или иначе болничен за повече от седмица трябва да се издаде от комисия!!!! Достатъчно е това, че си бременна, за да излезеш в болничен, можеш да кажеш, че не се чувстваш добре, ако искаш

# 121
Ясно Peace
Още веднъж мерси.

# 122
Здравеите мами,аз имам друг проблем-чувствам се добре но искам да изляза в болничен,лекарят ми го дава без проблем,но работодателят ми се даржи кофти и се чумери за това,и трябва да го излажа че ми има нещо и за това сам в болничен.Не знам какво да му кажа,а и не обичам да лажа, но се налага.Посаветваите ме какво да му кажа.

# 123
Според мен щом работодателя ти не е "разбран" значи трябва да го излъжеш че не се чувстваш добре или просто да си вземеш болничен без да се притесняваш че се чумери,защото това си е личен избор(дали да работиш докато си бременна или не). Аз лично не съм работила

# 124
Проблема е че имам да вземам заплата за 1 месец,и не сам сигурна дали ще ми я даде.

# 125
Е какво значи,че няма да ти я даде. Ако си на трудов договор той не може да те пипне,нито да те изгони,нито да не ти плати. Търси си правата Hug

# 126
Утре трябва да се видим,дано не ми саздава проблеми.

# 127
Dassy, Hrisa 82, една страница по-назад изразих възмущението си от системата, която позволява подобен род личностни характеристики на работодателя да възпрепадстват лекото протичане на бременността, ако майката решава или се нуждае да е така ! Естествено, вратички за измъкване ще се намелят, но трябва ли да е по този начин! ooooh!
Rage

# 128
Не мога да разбера защо ми саздава проблеми за болничния newsm78

# 129
Доколкото разбрах не го ощетявам с нищо,дори за него е по добре така,защото ще ми плаща само здравните осигоровки,а те са около 12 лв.За това не мога да си обясня даржанието му.

# 130
Разбира се че не го ощетяваш с нищо. Както баба ми обичаше да казва- "Хубава работа,ама циганска". Цялата ни държава е такава

# 131
За това не мога да разбера защо се даржи по този начин.

# 132
  • Пловдив
Dassy ,в болничния,който ще ти издадат си има диагноза.Няма как да кажеш друго или че ти няма нищо,защото злепоставяш лекарската комисия.Работодателят вероятоно се цупи,защото остава без човек и трябва за отрицателно време да намери някой,който да те замести.Това не го оправдава разбира се.

Да излъжеш НОИ можеш,а работодатлят не можеш-интересна позиция.

# 133
По поринцип му обясних че имам контракции и трябва да почивам повече.

# 134
  • Пловдив
Dassy ,тогава не виждам какво се чудиш и се маеш.Връчваш му болничния лист и това е.Да си чете диагнозата и да се цупи.Ти имаш право да ползваш болничен,а той има задължение да го представи в НОИ.Чувствата тук нямат място.

Общи условия

Активация на акаунт