Болничен по време на бременност

• 110 664
  • 825
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви момичета,отивам да се срещнем,ще ви пиша после какво е станало.Стискаите ми палци.

# 136
Е плати ми едната заплата,дано да ми плати и другата след няколко дни.Иначе ми каза че съм постъпила некоректно като съм излязла в болничен заради грипа.Не прояви никакво разбиране.

# 137
Мисли си за бебето и за себе си,а той да ти казва каквото си иска #2gunfire

# 138
Така мисля и да направя Simple Smile

# 139
Моля да ми дадете компетентна информация какво се прави, при положение, че 180 дни болнични по време на бременност не достигат до 45-те дни преди термина.
Касае се за следното:
Поради кървене и предишна загуба на плода в напреднала бременност, в началото на 3-тия месец излязох в болнични. От тогава всеки месец ми го удължават след престой в болницата (за задържане). Проблемът е, че преди да забременея съм ползвала 1 месец болнични заради операция и след приключване на сегашния болничен, до изпълването на 180-те дни остават още 11 дни, а освен тях, на мен ми остават още 36 до 45-те преди раждане.
От болницата ми казаха, че трябва да си ги сметна да не надхвърлям 180 дни. Как става работата с комисия? Аз ще се консултирам и с наблюдаващия ме лекар, но той до толкова е вдигнал ръце от Здравната каса, че предпочитам да съм подготвена предварително.
Надявам се да съм обяснила така, че да ме разберете.
Благодаря предварително   bouquet!

# 140
Аз доколкото знам какви болнични си взимала преди бременността няма значение. 180-те са си отделно преднезначени за времето на бременността, но да знаеш, че това включва и делници и празници, а не са 180 само работни дни!!

# 141
Andjy аз също имах доста болнични преди бременността,но въпреки това цялата бременност си я изкарах в къщи. Мисля че болничните за бременност са отделни от другите,които си използвала през годината. Но все пак попитай комисията,която ще ти ги издава,за да не стане така,че 180 дни са за цялата година. А при положение че си с проблемна бременност лекарите в комисията ще ти издават болнични независимо дали си надвишила 180 дни  Hug

# 142
  • Пловдив
180 не дни са за цялото година,не само за бременността

в твоя случай ще минеш ТЕЛК и ще ти дадат колкото ти трябват,независимо,че надвишаваш 180 те дни

# 143
Благодаря ви, момичета   bouquet

# 144
  • Ловеч
Здравейте, и аз да питам нещо.

Трябва ли да имам 6 месеца във фирмата в която работя сега за да ми изплащат болничните или трябва да имам 6 месеца стаж за годината или до момента през годините?

Благодаря предварително за отговора.

# 145
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте, и аз да питам нещо.

Трябва ли да имам 6 месеца във фирмата в която работя сега за да ми изплащат болничните или трябва да имам 6 месеца стаж за годината или до момента през годините?

Благодаря предварително за отговора.

За да получавате обезщетение от НОИ трябва да имате натрупан до момента 6 месеца осигурителен стаж независимо при колко работодатели. За изчисляване на самото обезщетение ви се взима средно дневния брутен и нетен доход за последните 6 календарни месеца преди този в който излизате в болничен.

# 146
  • Свищов
На мен комисията също ми обясни за тези 180 дни и те ми стигнаха точно до болничния-45 дни преди раждане.

Въпроса ми обаче е,че моя приятелка са и издали 180 дни по едно основание. Сега е бременна и са и казали, че може да и издадат още болнични в същата календарна година, защото основанието било друго(без да ходи на ТЕЛК).Аз и казах, че това не е вярно, но са и издали.
И сега кой, в някои момент ще носи отговорност-лекаря, който е издал болничния лист.... и изобщо ще и изплатят ли обезщетение се чудя?

# 147
На мен комисията също ми обясни за тези 180 дни и те ми стигнаха точно до болничния-45 дни преди раждане.

Въпроса ми обаче е,че моя приятелка са и издали 180 дни по едно основание. Сега е бременна и са и казали, че може да и издадат още болнични в същата календарна година, защото основанието било друго(без да ходи на ТЕЛК).Аз и казах, че това не е вярно, но са и издали.
И сега кой, в някои момент ще носи отговорност-лекаря, който е издал болничния лист.... и изобщо ще и изплатят ли обезщетение се чудя?

Ако в НОИ видят нередност ще пратят писмо до работодателя и до копие до лицето да отидат за вземат болничния лист, да го занесат на лекаря /или ТЕЛК/ за корекция.

# 148
  • Свищов
Ако в НОИ видят нередност ще пратят писмо до работодателя и до копие до лицето да отидат за вземат болничния лист, да го занесат на лекаря /или ТЕЛК/ за корекция.
Благодаря. Контрола е текущ-защото да речем след две години ще стане неприятно, ако НОИ я кара да връща пари (примерно...знам ли и аз).

# 149
Благодаря. Контрола е текущ-защото да речем след две години ще стане неприятно, ако НОИ я кара да връща пари (примерно...знам ли и аз).

Няма да направят пращане по болничен или декларация докато не се отстрани грешката или пропуска.

Общи условия

Активация на акаунт