Португалия 4 - boa vinda !!!

• 19 773
  • 274
  •   1
Отговори
# 135
Доре , извинявай че не ти писах вчера , но така или иначе нямаше да можем да се видим , защото имах записан час за лекар , но в последният момент реших да не ходя . Трябва да се разберем за друг път . От понеделник до четвъртък съм до 12 ч. на работа,а в петък и събота  по цял ден , т.е. 16.30ч.   cheers
Зои ,  аз също съм много разочарована от всички португалски институции и от самите хора ,  като личности   newsm11 . Много са лицемерни!Пред теб са мили и едва ли не си им най -големият приятел , но зад гърба .........., не че в другите страни може би не е същото , нo ние сме тук и страдаме от техните лъжи и некомпетентност  newsm11 . Например все повече съм разочарована от тяхното здравеопазване . От три години съм записана за час за очен лекар и още не е дошъл моят ред . Направих аборт на 16.08 и попитах сестрата , която ми махаше системата от кого да потърся декларация за престоя ми там и тя ми отговори ,че трябва да отида на личният лекар за болничен . Видя ми се съмнително и на излизане все пак попитах отново на гишето и какво се установява е :  трябва да съм потърсила декларация от лекаря . Върнах се отново вътре , през това време  лекаря отишъл в операционен блок , трябваше да чакам повече от час , за да дойде и да ми напише тази декларация  smile3507 . Отивам на следващият ден в соц. осигуряване , за да взема екземпляра за попълване за да получа парите за  един месец  , които дават за аборт. Нов проблем : Казват ми че освен декларацията от матернидаде , трябва да имам и болничен.  Следващият ден отново по мъките , отивам при личният лекар заедно с малката ,имах записан час за 2 ч.  , влязох в 6 ч. Иииии каква беше моята най-голяма изненада : когато отнасям всичко в соц. осигуряване те ми казват,  че не им е необходим болничният, а трябва да представя само декларацията от болницата . Значи за едната служителка беше необходим , а за другата не.
Зои , така че горе главата и само напред !  Стигала съм до моменти да нося химикал и лист , за да си пиша кой , какво ми е отговарял ,защото съм се сблъсквала с много такива ситуации и съм си мислила : О Боже , аз сигурно не съм разбрала , въпреки че владея езика горе долу добре. Относно дипломата ми почти същите истории . Тя е легализирана вече 5 г. и ми омръзна да ходя от университет на университет за да направя еквиваленсия , защото на времето ми искаха защитата на дипломната работа , преведена на португалски , конспектите по предметите , които съм учила също да са преведени, но това беше доста отдавна . Сега не зная как е , защото съм твърдо решена да се изнасяме на някъде , но къде ................................? Не знаем още . Чувствам се страшно депресирана , без самочувствие и умора от абсолютно всичко . newsm29
Меди  видях , че си писала в предишен постинг за пътя Симитли-Благоевград да не би да си от този край ?  Извинявам се за въпроса и разбира се ако не искаш може и да не ми отговаряш .

# 136
  • Стара Загора
Утре официално ми е първият работен ден Rolling Eyes .Дано да мога да издържа толкова часове (от 7:00 до 20:00) ooooh! .
Днес ходих до ХЕИ и вторник изследванията ми ще бъдат готови.

В момента слагат врата (от кухнята за хола).В кухнята остана вече да се сложи само паркета и СКШ-тата с плота и шкафчетата.

След това почваме коридора и довършваме банята.Надявам се възможно най-бързо да приключим с всичко. Praynig

# 137
Дани,успех утре и дано се стравиш!
Форти,не е неудобен от Благоевград съм.
Целувки на вси4ки и горе главата.Приятен уикенд!

# 138
Меди значи може да излезем съседки, може и да се познаваме въпреки че си доста по-малка от мен. 

# 139
Моми4ета благодаря за подкрепата HugУтре щ? ходим до университета пък ще видим след това какво ще решим.А ина4е от 1.10 сменям работата.На сегашната работа полу4авам 1.67евро на 4ас,а на новата ще полу4авам 4 евро и при това щ? по4ивам събота и неделя,така 4е въобще не се замислих.
Форти да не би и ти да си от Благоевград?И моята сестра живее там и като живеех в Бг 4ести4ко я посещвах и много го харесвам този град PeaceИна4е имам и село,което е горе долу близо до Благоевград,т.е баба ми и дядо ми живеят там.
Зои ,  аз също съм много разочарована от всички португалски институции и от самите хора ,  като личности   newsm11 . Много са лицемерни!Пред теб са мили и едва ли не си им най -големият приятел , но зад гърба .........., не че в другите страни може би не е същото , нo ние сме тук и страдаме от техните лъжи и некомпетентност  newsm11
Абсолиутно съм съгласна с това изказване Peace #Cussing outСтрашно много пъти съм попадала хора,които и се пишт първи приятели,а само 4акат да се обърна,4е да ме оплиуят Rolling Eyes
Дани дано да се справиш.
Приятен уикенд и от мен Hug

# 140
  • В голямото море...Живот
 Hug Hug Hug
Дали пък не е от времето нещо  newsm78
На вси4ки ни е гадно.......аз даже не искам и да разказвам,все едно и също е,но ве4е не издържам  #Cussing out,а най странното е,4е и ми е безразли4но някак си #Crazy
Като ми светне,ще си кажа........
Форти,ще ти пратя телефон на ЛС,когато решиш се обади да се разберем нещо  Peace
Моми4ета,прегръщам ви и ви целувам вси4ки  Heart Eyes Hug
Утре ще пиша пове4е,4е ме карат да ставам  #2gunfire

# 141
Здравейте моми4ета!
В4ера бяхме до София,купих обувки на Ини и две по-дебели блузки и сега съм по-спокойна,4е ходеше детето със сандали,а сутрин си е хладно.Полу4их си и подарака за рождения ден 17дни по-рано,едно страхотно палто,много красиво,ще ви го покажа.
До тук с хубавото сега дфа се опла4а.Детенцето ми повръщаше еднократно 3 поредни дни в яслата,мислех,4е е неврогенно,но после се оказаха 5 де4ица и о4евидно е вирус,а цяла нощ и аз не мръднах от банята,истински кошмар,горките бременни,дето повръщат месеци наред,аз се сдухах за една нощ Sick Sick Sick
Сега поне тя не повръща,а само диарията я мъ4и,а ве4е и мен Sickпзиказка сме вкъщи,а имах да върша куп неща днес,аз не мога да се вдигна от леглото,дори вода да пиина веднага я връщам,а съм ужасно жадна и ве4е се ока4их на една система,4е да свършва тоя ад.Дано мине бързо,4е спра ли я от ясла за 2-3 дни,шпо4ваме ужасът отново.
Форти,може и да се познаваме,ако кажеш нещо пове4е ще се разбере  bouquet
Зоуи,мили4ка браво само напред и не отстъпвай,ето,4е има и по-добра работа и то доста по-добре зву4и и заплата и по4ивка,радвам се!Дано и в уноверситета успееш да запо4неш baby_neutral
Доре,много е страшно на теб да ти е безразли4но,какво става с теб,зву4и ми като депресия,вземи се в ръце,ако на теб не ти пука,на кой мислиш му пука за теб????
До скоро!

# 142
  • В голямото море...Живот
Ехо  Hug
Тук съм.След поредното съботно излизане ме събудиха след 5 4асов сън  Tired и седнах на компа  #Cussing out
Как да откажа на моя мъж излизанията?Това е въпросът  newsm78
Аз цяла седмица тър4а напред,назад и като дойде уикенда искам по4ивка,ТВ и форум.Той цяла седмица седи затворен в склада,скапва се от работа и нерви и като дойде събота "разпуска"...иска клубове,дискотеки,разходки  ooooh! И аз съм задължена да правя 200км всяка съботна нощ,за да 4уя 4е е било тъпо.НО ТРЯБВА,събота е.Ина4е ако откажа се заяждам.
Пак стана като бЮро оплаквания  Embarassed

# 143
Зоуи да от Благоевград съм. Кое е  селото . Сестра ти къде живее.
Меди живея в Струмско до РУМ . Учила съм в 6-то основно у-ще. След това съм учила Математическа гимназия -завърших 1989 година . Играех в танцов състав в Профсъюзния дом .Също съм играла в механата на Ален Мак . Завършила съм Полувисшия  ,който е Радио телевизионния център и след това завърших Икономика в Университета в Благоевград. От 08. 2001 съм тук в Португалия . Децата са в България с майка и татко . Бившият ми съпруг , с който нямам развод е в Италия от 2000 година и е създал ново  семейство там . Това е кратката ми автобиография.

# 144
Форти,по4ти сме съседки,аз живеех в Ален мак преди.И аз съм завършила Мг,но през 1997г.Едва ли се познаваме,в механата на Ален мак не съм ходила...но може би по физиономия със сигурност.4удесно станахме две във форума  bouquetмоми4енцето ти е родено там нали?
Доре,нямам думи просто,Борис си е паднал на късмета срещайки те,малко хора биха търпяли това...
  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes

# 145
Форти питаш за сестра ми,ами тя 93г замина да у4и там и се омъжи за благоевград4анин и там си остана,сега работи в МГ Mr. Green,като у4ителка по информатика и в поликлиниката е секретарка,живее на центъра,близо до поликлиниката.Едва ли се познавате.Селото ми е по скоро до Сандански,казва се Микрево или Струмяни,на няколко пъти му сменяха името.
Последно утре ще ходя на лекции пък ще видим.Надявам се да разбера нещо Rolling Eyes
Меди стискам палци бързо да се оправяте две4ките с Ини Hug
Лека и успешна седмица на вси4ки Hug

# 146
Хейййй,къде из4езнахте вси4ки?Я се обадете поне!
Зои,как минаха лекциите?По4на ли новата работа,каква е всъщност?

Дани,как е работата?
Доре,как е положението просветлява ли полека?
Нова,намери ли време за София?
Светле,как сте?Готвих няколко пъти месо на скара +ориза и боба,не то4но пиканя,но подобно,харесаха го много.
Вики и Форти,как са бебоците?
Целувки на вси4ки,мойто слън4ице е на ясла,не е плакала днес сутринта с баба си,хапнала е сега на обяд и сега се надявам,4е и ще си подремне.Аз уж у4а....ама мй не ми се 4ете особено и се надявах някой да е писал нещо тук,ноооо уви!
Хайде размърдайте се изпаднахме пак на края на 2ра ще идем и на 3та страница Мам@,и ти не помагаш,а обеща да подбутваш при нужда Naughty
Целувки!!!!

# 147
оххх тук съм но нямам време да пи6а Embarassed
и аз влизам и само 4ета и излизам Embarassed
С тези тренировки и с работата нямам никакво време...и тази събота и неделя имаме турнир ooooh!
ина4е сме добре...
целувки за вси4ки Hug

# 148
  • Belgium - BG
И аз да се запиша набьрзо. Тези дни нашият татко е на обучение в Холандия и аз сьм главният обслужващ персонал в кьщи Heart Eyes Наваксах с София от миналата седмица Laughing

Бяхме на пазар миналата сьбота в Германия и се сдобихме и двете с нови ботушки, но София най-много намаза де - попьлни си зимният гардероб основно. На всичкото отгоре имаше вьртележки на един площад - не ви казвам колко пьти се вози принцесата на тати (но нали той плащаше Mr. Green

# 149
Мале моми4ета къде из4езнаха вси4ки newsm78
Ами моите лекции по4наха,първата седмица е предимно представяне,трудни4ко ми се вижда,незнам как ще се справя на 4ужд език newsm78,моите лекции в България бяха само на теория,а тук са половината теория и половината практика,аз както неразбирам много от компиутри има да се пуля,ама трябва да го изтикам тоя семестър,ина4е Филип няма да ми плати втория.Все още съм ентусиазирана де,ама да видим докога.Новата работа ще я по4вам 4ак на 1.10,дотогава съм на старата,то една работа де :ooooh:limpeza e passar fero,но поне плащат по добре и имам пове4е свободно време.Айде моми4ета пишете пове4ко Hug

Общи условия

Активация на акаунт