Имам аз една мечта-чак ОКТОМВРИ да родя!

• 17 015
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
аз мойта ливада не я  ХРАНЯ-мъжа ми ми я я наутрил с естествени сперматозоидни торове Mr. Green
че сега избуява и само я кося, пък на есен кат пребера реколтата,мъжо ще я ИЗОРЕ и ще зазимяваме.Та не че е толкоз избуяла ама гледам аз да не опъвам найлоните да прая парник, че да не завъдим гъбите,че затуй всеки ден кося

# 76
Иначе за идеята за наградите на мамите досега мислих и ето к'во намислих - понеже не е ясно как ще стане така че всички да успеем да се организираме и да подарим нещо общо , по-вероятно е май нищо да не направим Embarassed Така че не е ли по-добре в този случай да измислим някаква титла за тях двете /както ни пише на нас под името - новак, ентусиаст, потребител и.т.н/  и да помолим модераторите да им я добавят. Нещо като "мама на талисманче" или "талисманче на Октомврийки 2007' ..незнам..  newsm78
Някой знае ли дали това  е възможно и кефи ли ви идеята?

аз мойта ливада не я  ХРАНЯ-мъжа ми ми я я наутрил с естествени сперматозоидни торове[smilie=smile3501.gif]
че сега избуява и само я кося, пък на есен кат пребера реколтата,мъжо ще я ИЗОРЕ и ще зазимяваме.Та не че е толкоз избуяла ама гледам аз да не опъвам найлоните да прая парник, че да не завъдим гъбите,че затуй всеки ден кося

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532  попиках се тука да се хиля бе , я марш в "комиците" , че там нещата кат'че ли взеха да позатихват...  smile3513   Ама после като ви вземат там с Патканиш да развеселявате народа, да не ни забравиш и пак да пишеш тука  Hug

# 77
Nigella, идеята ми хареса, някой да се наеме да пита модераторите обаче  Peace

Ивон, ще я снимам, ама сигурно утре ще я кача, че мъж ми и направил едни снмкииии ooooh! Та си викам нека аматьорите да дадат път на професионалистите  Mr. Green

# 78
Ето ме и мен Heart Eyes
Този път четох мноого задълбочено.
Ивон искам да попитам защо мислиш, че на бебатат не им се дава вода? Дава се и то още в болницата, доста подсладена в началото. Нали и те са хора. Тя кърмата си е като храна, разбира се течна, те и от нея си извличат вода, но това е друго.
Джиджа - не всички бебета се разболяват от жърлтеница след раждането. Това е така наречената Физиологична жълтеница. При някои бебета преминава много леко, при други по-тежко. Точно затова водата е подсладена в началото, ако се налага се пие и глюкоза. Казвам го от опит - с каката изкарахме много тежко жълтеницата, макар с таткото да имаме еднакви резус фактори, и след изписването още един месец пихме глюкоза, докато се изчисти. А с баткото мина за два дни в болницата без допълнително да пием глюкоза. Но каквато и да е жълтеницата не бива да се притеснявате, тя си минава с времето.
Надявам се, че никой няма да се обиди или да си мисли, че го поучавам, обаче явно не обясняват ясно по този въпрос, дори и на курсовете за бременни.
А водата е жизнено необходима за бебетата , особено в тази жега, то неможе постоянно да се кърми, и ще се обезводни. Но всичко това така или иначе го обясняват в болницата, ако имат добро желание разбира се.
Ами това е мамита  bouquet

# 79
galentinass предлагам да издадеш "The best of..." ама с препоръка да не се чете в офис, защото мен вече 10 минути ме гледат и май планират санаториум  newsm62

и аз само да се похваля/споделя - нали тез кила на две крачета са се стоварили та вечер ме болят и аз нали добра жена да не тормозя мъжа си купих някво пръскало, за охлаждане... и пръскам ден, пръскам два и вчера аха аха да се напръскам и той ме гледа жално, жално като ритнат кокершпаниол. та питам го що така, а той "трябва ли?". обясних на две, на три, че краката болят, а той веднага "моля те (Praynig ?!?!) нека аз да ти ги разтрия"... ами какво да правя ще се жертвам... ако не с пръскалцето  smile3508

# 80
Оф, побърквам се! Не можем да изберем име на бебока!!! Голям е проблем, понеже името трябва да е интернационално, но не и прекалено американизирано и често срещано. Освен това НЕ трябва да започва с "А" или "И" и такива ми ти ограничения и специфики. То има и още, ама ще ви заболи главата...
Та засега имената, на които сме се спрели (без много голям резултат) са следните:

Доминик
Деймиан
Кристофър

и последно попълнение от днес (мъжа ми не го знае още)
Елмир

Приемам разбира се и други мнения, но наистина трябва да е неутрално...Дано сте ме разбрали Hug

mama Mamut, ох, благородно ти завиждам Simple Smile И аз искам масаж на краката...и на други места де... Sick Whistling

# 81
Момичета заглавията по вестниците след около 63 дни ще бъдат:

Млада майка роди в сливенския затвор.
Причината - убила съседа си. Накарала го да глътне диск, в следствие на което той умрял бавно и мъчително!

От два часа слушам как Софи Маринова пее Защооооо няма радоооооост за теееееб и за мееееен

Не мога повече Cry, докара ме до там да искам да изям цяла кофа с шоколад Cry

# 82
Ох Гале ша ма умориш,абе ти умора нямаш ,ама по добре така,инак ако не се смеем ,ще плачем,то туй е ясно ,с тез хормони.Мойта ливада аз постоянно я кося да знаеш ,един косъм да няма,хич не ги търпя аз.А за орането  ще има да чакам май, щото няма орачи кандидати. Laughing

Малката Калина е страхотна беба,много добре оформена за тези килца,изглежда си големичка,поне на снимките.И най хубавото е ,че Мирама  щ може да й дава кърма,да расте по бързичко,че мама като се прибере самичка  ще й е много тъжно,но поне знае за какво ,за добро е,да порасте ,пък и Мирама да може да се възтанови добре и после спокойно да си гледа бубката.Мирама стискаме палци.

Ирен и на теб стискам палци ,а ти стискай кълки,рано  е да излиза бебето.Почивай си сега,това му е майката,почивка и силна храна.

А да ви кажа мойта количка нали ми я подариха и няма столче за кола,та сега съм почнала да търся,но нещо все не ми харесват,единственото което ми допада е едно на Chicco,дето са като кошница,та май него  ще взема.

Джена,ами аз кой знае какъв купон няма да правя,поне от организаторска гледна точка,в смисъл няма да ръся много пари за подготовки,нали знаеш,сама си подготвям терена,агенция няма да наемам,то и не си струва за 12 жени,2 вече ми казаха ,че сигурно ще са на пътуване,та може само 10 да сме.Ма то и апартамента ми не е голям,тъй че по малко по добре,надявам се да стане готино.Нали ще ми е за първи път,то по принцип бейби шауъра се прави от приятелките на майката,но моите всички са заети,работят,пък и повечето не се познават една друга и ще е трудно да се организират.Та тъй де,аз съм си организаторката,имам една съседка приятелка ,която  ще ми помогне.Та утре  ще ходим до един магазин за фиести,има всякакъв тип джунджурийки за рожд.дни,бейби шауъри,сватби и т.н. та да видим нещо за украса.И трябва да купя разни дребни неща за премии към игрите.До колкото знам и ми казаха и четох,се правят игри ,хранене например с различни видове пюрета ,но жената дето я хранят трябва да е със затворени очи и да позне от какво е пюрето,има друга ,всяка поканена откъсва от тоалетна хартия толкова дълго парче колкото мисли че е обиколката на майката на корема,после ги срявняват и която спечели й се дава премия,други за сега не знам,чакам тукашните ми приятелки да кажат .Та затова трябва да понакупя разни нещица,от типа  лак за нокти,червило,пиличка за нокти,може някоя ароматизирана свещ от тия декоративните,аз имам един куп мостри на парфюми,от списанието ми останаха,та ей такива нещица.Носят подаръци и сладки и ,та да е сладък  живота на бебето,черпят се и играят игри.По принцип може и мъже да дойдат,но аз предпочитам само с жени,мъжете много пият и  ще стоят така по до късно,аз искам да е следобед и по раничко да си ходят.Накрая като си тръгват им се подарява по нещо дребно за спомен и благодарност ,че са те уважили,както казах аз съм избрала едни малки  шампанизирани вина,които  ще украся със копринена розова хартия и едни панделки,на които ще има и по една малка картичка с детски мотиви,където ще има текст с благодарности.Та те си преценяват дали ще го изпият или  ще си го оставят за спомен.Тук му казват recuerdos.има най различни видове,зависи колко са ти възможностите ,говоря финансови и също така времето което имаш за подготовка,щото тука ако ги поръчаш на фирма да ти ги правят трябва поне месец по рано ,че не са от най бързите.Пък то не се знае,кога ще се роди бебето,никой не може да даде точна дата,нали се сещаш ,виж вече имаме 2 бебета тука недоносени,та от тази гледна точка също си го правя и сама и в последния момент.Когато се роди бебето тук поне в частните клиники ,когато идват на посещение приятели и роднини се черпят ,има специялни стаи където се събират и има маси,хладилник,та там си се черпят,казват му meao на това,буквално преведено означава опикаване Grinning,та пак на тръгване на всеки се дава recuerdo,малко подаръче за спомен,аз съм поръчала едни много сладки бебенца момиченца,правят се от някаква глина ли ,керамични ли са,незнам,на гърба имат магнит ,може да ги ползват за бележки за хладилника дето ги лепят,.поръчах ги преди 3 седмици , ще са готови другата седм,и ще ви пусна снимка,та на тез бебенца се слага тюлена торбичка с едни бели захароснали бадеми 3 броя,които означяавали здраве, щастие и благоденствие,нещо такова.и също има картичка с надпис Благодаря ви че дойдохте да се запознаем или да ме видите,нещо такова и името на бебето,по принцип се слага и датата ,но аз съм без дата,пак по обясними причини.В клиниката ти носят тук много цветя,цели кошници,други кошници с дребни плюшени играчки,балони и сладкиши.Скоро ходих до етажа където сa родилките и пред всяка врата имаше по един мъж куриер с по една такава кошница и чакаха да поднесат подаръците,явно имаше визитация ли кво ли в тоз момент и не можеше да ги вкарат по стаите,ма едно красиво беше ,почти целият етаж в такива красоти.Ох много дълго стана,дано не съм ви отегчила ,но подробности или разказ в картинки живот и здрав като родя аз.и разбира се от бейби шауъра другата събота.

Карина и аз да те поздравя за хубавото оформление.И спирам ,че изписах страницата.Айде до по късно.

# 83
Джиджа аз съм за Доминик .Ма кажи и някоя буква да даваме предложения.

Коки
моля ти се недей така.А не може ли да се обадиш в полицията и да му се скарат или да го глобят,особенно ако е във време за почивка...Пък и има доколкото си спомням закон за това ,до колко децибела може да се вдига шум.Ох горката .Да ти разкажа аз един случай в нашия блок тука с една съседка.Значи съседката има две деца малки,точно където им е тяхната стая ,от долния етаж съседа си пушел на прозреца точно под на децата и пушека влизал в стаята на децата,тя му направила няколко пъти забележка най учтиво да не пуши на този прозорец,защото така и така,обаче онзи нищо.Та тогава жената сложила децата да спят в друга стая обаче всяка вечер като стане вече време за спане,тя почвала да блъска по пода някакав предмет ,ама така няколко вечери,докато накрая съседа се качил и й се скарал,та тя му отвънала,като спреш да пушиш на прозореца дето ти казах тогава и аз ще спра,та така съседа вече не пушел там,Тъй  че измисли и ти нещо,щото сега ти не можеш ,ама и бебо като се роди,представяш ли си как ще се ядосваш.Аз навремето с моя син ,имах съсед който точно до наща къщ а си направи гараж като дърводелски цех и тоз банцик исках да му го навра и аз в гърлото.Ходих тогава дори в общината да се оплаквам,ми то детето лятно време на отворени прозорци можеш да си представишколко спеше на този шум.И накрая се преместихме при майка ми за известо време да си починем.Успех.

# 84
Абе да ви кажа, някой след мен се е намесил в темичката да я разкраси. Я да си каже кой е  Laughing
Много е шпионско така с този общ профил  Joy

# 85
коки, в момента незнам дали някой ще ти обърне внимание, но като се роди бебо, се грабвай и отивай да му правиш забележка, даже по добре мъжа ти! Това е безобразие. То и аз едно време надувах в нас музика, ама хората като ми направят забележка и край  Mr. Green
Не, наистина ако можеш потърпи още малко ако ли не-отивай, ама възможно най много си изпъчи корема, хвани се за кръста и отиди му обясни някои работи и , че тук живеете по съседски и трябва да се съобразявате един с друг независимо, че на някой не му харесва. Но пък като се замисля....ако бебето е от по плачливите...ще му таковаш такованката на тоя  Joy Joy Joy

mishonka, няма ограничения с коя буква да са. Има ограничения с коя да не са  Joy
Не трябва да започва с "M", "Р", "Г", "П", "Т" и както казах по горе с "А" и "И"  Flutter

# 86
Абе работата е там, че съседа трудно преживява раздялата с приятелката си...от преди 1 година.
Явно като му стане много тъжно удря 1-2-3 чашки и се почва, една и съща песен до припадък.
Когато го прави късно вечер, слизам правя му забележка и той се спира, поне докато заспя.
Рядко му се случва да не е на работа, но като се случи се почва от сутринта Confused

Добрата новина е, че днес аз победих newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68
Или съседа чете Бг-мамма и се притеснява за живота си, или това че и аз усилих музиката до дупка е подействало newsm78

Джиджа, за имената - ми на мен тези или са ми много американизирани или пък като Елмир ми напомнят за улица Сезам Embarassed. Не мога да помогна

# 87
Лелелее, колко сте изписали!!! Hug

Вижте на какво попаднах!!!

# 88
  • София
Джиджа много чужди тез имена  newsm78 Деймиан май най ми допада. Сега да ти се скарам, никакви болезнени контракции повече  Naughty не е добре това, подготвителните контракции са безболезнени. А и да питам за тази продължителност от две минути, стига бе МНОГО дълго, четох в книгата пише точно преди да родиш контракциите стават на интервали от една - две минути с продължителност около 40 секунди.  ooooh! съвсем ме обърка, я някоя мама вече раждала нормално да обясни, ако си спомня де, че сега не мога да го намеря къде го четох.
Честит ти кош  Joy  Joy  Joy страшни продавачки няма що - не си познават стоката.

ГАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ще се напишкам  hahaha  hahaha  hahaha аз да си призная кося само веднъж в седмицата, мързеллл.

mishonka95 ей ще стане страхотно и после ще разказваш и снимки ще гледаме, ох направо се размечтах.

коки за съседа  fight   fight

Neve това с водата е вечния спор. Аз съм родена в Бейрут, 20 градуса зимата 40 лятото, но вода до 4 месечна не съм пила, тогава педиатърът на мама бил французин, та по тяхната система не трябвало да се дава вода. Но след дълго четене на статий, книги и във форума стигнах за себе си до следния извод, ако детето иска вода- давай, ако не иска явно в кърмата има достатъчно.

Карина браво за темата  smile3501 smile3501 smile3501

ЕЙЙ ЦЕЛУВАМ ВИ ВСИЧКИ, ако напиша всичко дет искам ще стане много дългооо.

МИРАМА постоянно се връщам на втора страничка да гледам бебка - пу пу красавицаааааааа. Не вярвах че ще го кажа  за новородено, ама си е истина. Нищо че е жълтичка пусни още снимки, ние си знаем че тати не е китаец  Hug  Hug

# 89
  • София
Neve - в никакъв случай не се обиждам. Някой от лекторките от лекциите на 9 месеца са споменавали за даване на вода, но аз само, ако чуя някой да ми казва, че трябва да давам вода на бебето си (пък подсладена съвсем), да го храня на 3 часа по часовник, защото щяло да ми бъде по-лесно и да го захраня на 3 месеца и хич му нямам вяра после. Simple Smile

Просто даването на вода в България на кърмачетата си е по стар руски обичай. Световната тенденция, както е препоръчано и от Световната педиатрична асоциация (или СЗО беше  newsm78) е да не се дава вода на малки бебчета. Чела съм много по въпроса с доводи за, има страшно много материали в кърмаческия форум. Пример - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0 . Също полезна тема в това отношение е и Маймунската тема - съветвам всички, които не са я чели да я прочетат. Похвалното е, че даже и някоя от софийските болници (скоро го прочетох, но не си спомням коя) е спряла да дава вода на новородените.  Peace

А относно водата и жълтеницата, ето една тема с полезни материали -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210509.msg4582595#msg4582595 . Резултатът от всички изследвания е, че билирубинът се отделя с изпражненията и за да се излекува по-бързо жълтеницата е нужна повече храна, а не вода!

Разбира се всеки сам решава. Не искам да налагам мнението си, само да обясня защо така съм решила.

Общи условия

Активация на акаунт