Имам аз една мечта-чак ОКТОМВРИ да родя!

• 17 016
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ето всъщност и съветите на УНИЦЕФ и Световната здравна организация за 10 стъпки към успешното кърмене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1014.0 .

И една от тях е :

Цитат
6. На новородените да не се дават нито течности, нито други храни като добавка към майчиното мляко, ако това не се препоръчва по здравословни причини.

# 91
  • София
Ивон много си бърза, точно тези линкове исках да дам и аз  Hug  Hug

# 92
  • София
Мале, момичета, по - бавно, не мога да ви изчета, камо ли да пиша ...
Какви ли не теми сте избистрили - гащи, кревати...

Малката Калина е прекрасна, дано бързо надебелее и да се прибират с мама   bouquet

Джена, пък твоят мъж прекрасно се вижда, и прилича на теб  Heart Eyes

За среща какво стана, ще има ли в София? Аз предлагам някоя от Арените, понеже има детски клуб за младежа ... Ама може и другаде де, ако е неделя, ще дойда сама просто  Simple Smile
Утре аз лично не мога понеже сме на кино и после на детски рожден ден... В понеделник аз одъртявам, та пак не мога ... Ама за неделя - мога  Heart Eyes

Относно кърменето и водата - аз първия път кърмих 10 месеца и половина, ама вода съм си давала на детето ... не можех да гледам лятото на 38 градуса как се поти милото и да го оставям без вода ... той не е пил много, но пиеше. Предлагах редовно  Peace Не съм съгласна точно с тази точка на препоръките на СЗО... Както и да е, всяка майка усеща кое е най - добре за детето й  Peace

# 93
Относно кърменето и водата - аз първия път кърмих 10 месеца и половина, ама вода съм си давала на детето ... не можех да гледам лятото на 38 градуса как се поти милото и да го оставям без вода ... той не е пил много, но пиеше. Предлагах редовно  Peace Не съм съгласна точно с тази точка на препоръките на СЗО... Както и да е, всяка майка усеща кое е най - добре за детето й  Peace

И аз мисля да давам на бебчо водичка, пък ако иска да пие, ако не - не Peace А също не мисля да го храня по часовника на 3 или 4 часа! Според мен, ако е гладен ще се събуди и ще "си поиска" да папа, ако не е ще си спинка!!! Hug

Иначе относно Десетте стъпки към успешно кърмене, подкрепям твърдения 4, 7 и 8, мое мнение!!! Wink

# 94
Здравейте тумбаланчета много мерси за хубавите пожелания и на всички да се връщат по 100. Калина е прекрасна верно колко добре изглежда като за толко малко бебе важното е да се оправя бързо и да си ходи вкъщи.
Аз момичета искам да споделя/питам нещо. Така преди 5 год. имам една извънматочна бременност и нямам едната тръба. И сега каква е ситуацията лекаря (30 год. стаж Шейново) който ми прави тази операция казва - по-добре секцио. Моята лекарка която също е доста компетентна казва няма проблем да раждаш нормално. Та моля ви ако някоя от вас има позната с подобен проблем, която е родила да сподели как е родила. Че направо съм си в шаш.
Мерси.

# 95
Ееее, ама големи сте писателки... ама тъй тъй, пишете, че да има кака ви Джена какво да чете... Mr. Green

за водата - мене са ме гледали с вода - ей ме на жива и здрава, повечето американци са гледани без вода - и те живи и здрави... както Меги е казала, няма какво да се "втеляваме" - като иска давайте, като не иска - не и така...  Peace

Ивонка, Маграт, мерси, че подавате инфо как са Мирама и Калина, много ми е хубаво да слушам така, че нещата се оправят... ето сега и кърма ще и дават, абе пу пу да им е жива и здрава...

Джиджа, и аз съм за Доминик, много го харесвам това име, само че идея си нямам как ще му викате умалено. Иначе универсално интернационално име е Кристофър и Крис умалено. Имаме едно детенце тука дето така се казва.

Иренка, абе тези контракции дето ги говориш болезнени ли са??? Много ли? Ау, стискам палци да ти мине, а ти стискай кълки, че виж какво е заглавието... не бива и в тази тема още родени да има...  Naughty

някой ме питаше имам ли киселини по повод, че бебчо е с коса? - ми, нямам, ХИЧ! Бухам и люто и ям по много и нищо... като се има предвид, че преди 2 години имах такъв сериозен гастрит, че се стопих до 45кг (на 164), сега ми понася учудващо добре  Thinking.

ДОбра, Галентинас, Поли, Коки... много ме разсмяхте с ващте истории за косене, ливади, плочки, математика, съседи и чалгии  Joy Joy Joy

Мишонка, много интересно сте замислили шауъра, ние не играхме игри изобщо даже, така че ми беше интересно да прочета... аз съм ходила само на 3 шауъра и никъде не са играли игри, но знам, че по принцип правят такива, просто аз не съм "попадала"

ей, момичета, мъжът ми си идва след 7 дни, а след още 7 спирам да ходя на работа... еххх, хубави неща се задават. Искам след това бебо да ми даде още две седмички да релаксирам без задължения - и да се роди примерно на 23ти септ, може и на 24ти и 25ти, 26ти и 27ми. Дали ще ми е добро детето и ще слуша???
(по този повод, моята мечта не е Октомври да родя  Joy Joy Joy)

# 96
Не съм давала вода на Мариана изобщо - имаше физиологична жълтеница, и я лекувахме (според американския ни педиатър, тогава) с кърмене на най-много два часа. Мина за 2 седмици; линките на Ивон и обясненията за билирубина са абсолютно точни. Никаква подсладена вода. Изобщо, ако ще кърмите, първите три седмици забравете за шишета каквито и да били. Като се установи процеса, горе-долу тогава, научихме бебата да пие от шише (за да може да я храни таткото с изцедена кърма, а аз да поспивам повече).

Джиджа, за имената, за мен лично са много чужди (ние се убихме да търсим българско "интернационално" име, което не е Виктор, Алекс или Мартин  Joy), ама вие си знаете  Simple Smile Само да кажа, че Деймиън е малко особено, защото на американците специално им звучи като демон (demon), и има нещо дяволско, така да се каже. Имало и някакъв филм, където дявола така се казвал (The Omen), та от тогава тази негативна връзка.

# 97
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте и от мен
малката принцеска на мирама е страхотна, да папка по много и бързо да се върне при мама и тати (ние бяхме така с племеницата ми много е гадно да се прибереш в къЩи без бебето, дано не се слу4ва на никой)
гале уби ме с твоите ливадки, наистина все оЩе е хиля
да ви разкажа перипетиите си днес
сутринта отивам аз при зъболекаря на задължителния преглед (нали махнах брекети преди две седмици), а то едно гадно време вали духа и аз както си се поклаЩах бавно и славно, на равното не разбрах как се изръсих на земята, паднах си на корема, изтръпнах, пре4ерня ми, корема ми стана като на камък, добре 4е се слу4и пред болницата, помогнаха ми да стана и веднага при лекаря, за Щастие ниЩо му няма на беб4о само се беше свил на топ4ица явно от уплахата и не мърдаше, та лекаря каза ако не се помръден до 3 4аса пак на лекар, но има няма след половин 4ас малкото запо4на да рита зверски, реши да ми го върне  Joy
от там минах през зъболекаря и до другия лекар имаше време та реших аз да отида да се поразходя из търговския център
заставам си на спирката 4акам половин 4ас идва препълнен автобус, няма кои да освободи място, висвам на една дръжка като маймуна и една баба т съседната седалка запо4ва ах колко си наедряла, сигурно всеки момент трябва да раждаш и какъв кръгъл корем имаш сигурно ЩЕ е моми4е и т.н. едва я изтърпях, слиза бабето настанявам се аз доволно и какво да видя автобуса пътува в обратна посока питам аз какво става и ми обясняват 4е пътя бил затворен и на спирката от която съм се ка4ила минават автобусите и в двете посоки
слязох супер бясна и се прибрах в къЩи
единственото добро е 4е успях да убедя заместника на ли4ната ми лекарка (с листа от спешното от неделя) да ми даде болни4ни, 4е поне това оправих
за водата тук е абсолутно забранено да се дава, не съм сигурна но си мисля 4е Ще давам, зависи бебо Ще си покаже, но за храненето предпо4итам да го свикна на режима а да не сем на посикване, така Ще е по добре и за двамата
меги ку4о е страшен все едно да накарам моя да застане така невъзможно

# 98
Здравейте!
Днес бях на ФМ и ето това е сина ми!

тук е с отворени очички. Ей туй диване не спря да си лапа ръцете. Ту едната ту другата, чак таткото вика леле как ще го отучваме  Mr. Green. И се прозяваше и се плезеше абе пълна програма. Мен от време на време ме натиска под реброто нещо и аз мислех че е колянце а то било дупе  Joy. Иначе вървим седмица назад и сме 2200кг, +-200грама. Докторката каза, че има моя нос  Hug. А таткото вика а очите какъв цвят са!!!  Shocked
Ей влизам аз да сложа снимка в албумчето в какво да вида снимки на бебата на Мирама и на племенницата на Вети, ама те много малки тез шушулки. Ама изглеждат добре розовички и пухкавки. Ей да папкат че много мънички ми се виждат.
Anett много неприятно с това твойто падане ама нали бебо е добре това е най-важното. И объркването на автобусите, оф лоша работа.

# 99
mimi_mimi, много хубав твоя бебо!!! Hug

Ех, като ви гледам симките не бебоците, чак ми став амъчно, че аз нямам такива на личицето!!! Cry

# 100
Булечка, още няколко седмици и ще си го видиш наживо - няма начин да не е хубавец  Hug (и на мене ми беше приятна изненада, че ми го снимаха, защото тука принципно никога не го правят в докторския офис, трябва да се плати допълнително на специални места, които само с това се занимават (3д видеозони) по $100-$150)

Мими-мими - честита снимчица, приятно ми е да се запознаем с вашето момченце  Heart Eyes

аз забравих да кажа, че от следващата седмица съм на преглед всяка седмица и ще ме гледат за разкритие, секрети и такива ти ми други занимателни работи. ПОчна да става интересноооо  Mr. Green

също така забравих да кажа, че плацентата ми е започнала процеса на стареене - вече е 2ра степен (което било нормално за този етап де)

# 101
Мога да подкрепя само твърденията на Рали за водата. И наистина всеки трябва да прецени сам за детето си. Но в нашите болници доколкото знам още го правят и шишето с водата даже сти при вас и проверяват колко е изпило бебето. А пък както казах ти неможеш постоянно да го кърмиш (дори и да не е по часовник, това и аз не съм го правила). На мнение съм, че бебето само си показва кога е гладно. Аз първият път също кърмих 10 месеца и само вода и сок съм давала с биберон, но това не е отбило бебето, а се наложи принудително да го отбия.
Да не говорим, че в болницата едва ли ще имате толкова кърма, че да давате при поискване . Преди сме говорили по темите, тя първо трябва да слезе.  Мислех, че ще е полезно да чуете нещо от майки минали по вашия път. Докато не го изпитаме сами наистина си мислим, че от това, което сме чели и слушали сме подготвени за всичко. Но наистина има доста изненади, особено когато нещо се случва за първи път. А пък относно методите за гледане на бебета, разбира се, че в различните страни, те са различни и аз съм прочела доста книги и съм се ровила из интернето, казвам за практиката в България. А за някои практики в болниците съм на мнение, че и след 30-40 год. няма да се променят.

# 102
Ха здравейте и от мен!
Първо да кажа че ни е много сладка малката кукличка Калина! Да расте здрава и умна за радост на мама и тати!
Момичета то човек да не мръдне за ден от вкъщи.....почвам по памет-каквато ми е останала!
Ивонка чудно красиви са и креватчето и скринчето направо очите ми изтекоха!
Да се ползват със здраве от дебелобузата девойка  smile3503
meggyv цезар пак е в нова фотосесия  Joy обаче просто много му отива и става за рекламно лице!
И ние от тази вечер вече се сдобихме с два нови скрина за дребо и каката и сега в момента е някаква лудница от багаж на всякъде!
rally и аз съм за срещичка айде да решаваме кога и къде!
mimi_mimi много сладък бебок! Абе то май всичките ни бебета са много готини а?

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 21:10 от Надя 73

# 103

Ех, като ви гледам симките не бебоците, чак ми став амъчно, че аз нямам такива на личицето!!! Cry

И аз съм така, но нали скоро ще ги видим бебоците си. Не бъди тъжна  spoko  Hug

mimi_mimi, много е сладурсо бебетоа и колко е изписано...  Simple Smile

Момичета, я да ви питам, при вас как ще протече раждането? Таткото ще присъства ли?

Ей, давайте предложения за имена, моляяяя. Накрая ще родя, а няма да имам идея как ще се казва бебо  Rolling Eyes

# 104
Здравейте, цял ден се шматкахме по улиците и градинките, гледахме с Неда бебето на кумичката -
Зара, която е на 1 г и да знаете каква атракция бях Joy Joy Joy Joy Joy Joy Бременна с една 4 г фръцличка и 1 г бебе.Хората така ме гледаха по улиците и шушукаха - "Гледайте, милата жена" "Вижте, майка героиня" "Ауууу, каква смела жена" Joy Joy Joy

Ивон, скрина с Пронто за дърво, чисти перфектно и гланцира Peace, всичко друго е прекалено според мен.

Количката е ей тази:
, розовата. Цената и е 79.90 +39.90 доставка с DHL, пак са 120 евро, тук е 380 лв.

Ивон я и аз да питам, скрина на бебо твоя, страхотен е, дърво ли е или мдф? А колко струва, ако не е много нахално, че гледам на страничката има едни скринове и гардероби на Ердеси, дето много харесах, да знам има ли смисъл да се разхождам до студентски град. Магазина на самото Симеоново шосе ли е, че не се ориентирах много по картата.

Кокич, за съседа ти да ти кажа, като бях малка и живеехме в панелка имахме едни бесни селяни над нас - прасе гледаха на терасата - та те ме тормозеха денонощно с неква сръбска музика. Търпех, търпех  и като хванах на тате плочите с класическа музика и джаз Joy Joy Joy Joy Joy те бичат от горе Лепа Брена , аз отдолу Пер Гинт, те Шабан Шаулич, аз Елла Фидцджералд или Джон Колтрейн Joy и така постигнахме примирие Peace Предлагам подобна тактика #Crazy

Вода на бебетата просто не е нужно да се дава Simple Smile, в майчината кърма има толкова много вода, че тя запълва всички нужди на бебо. Просто за сравнение, когато се приготвя сухо мляко на 70 гр вода се слага 15 гр мляко примерно , така че.........
Колкото до 1-те дни в болницата, ами просто не давам водата........казвам, че бебето не иска, че съм предлагала или изливам, ако не ми се занимава и това е, вчера четох някъде за големината на бебешкото стомахче и нуждите му от храна 1-те седмици, е те бяха 3-5 грама, толкова коластра има в гърдите на всяка мама 1-те дни. Природата със сигурност се е погрижила за всичко нужно на бебето, хай да не се връщам на зад в човешката история. Раждането и грижите за бебето са най-естествения процес и напълно регулиран.

От друга страна, аз не изпадам в крайности  и който иска да дава, който не иска да не дава, бебето само си знае най-добре Peace Просто не изпадайте в паника , ако бебето не иска вода и не се чуствайте виновни, ако някой лекар ви каже, че на всяка цена трябва да пие!  Горката ми майка 8 месеца е ревала, че ще си умори детето щото аз не съм поглеждала вода и съм я плюела hahaha, милата с пипета се е опитвала да ми дава newsm78

Джиджа, съжалявам не мога да ти помогна с този тип имена, Марко харесвам аз, но ти май беше изключила М newsm78

И едно предложение за темата - да махнем родилите мами от списъка и да добавим "нашите бебчета" (или нещо подобно) с  мама и бебе и да я оставим Хексина на септемврийки, тя там е много активна, а при нас отдавна спря да пише, явно тях е избрала Embarassed

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 23:59 от маграт чеснова

Общи условия

Активация на акаунт