АПРИЛки се роят и бебета броят

• 14 388
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Та последно момиче или момче ще е, а Simple Smile Да е живо и здраво, а аз и на момче съм съгласна Simple Smile

# 106
Момичета, имам един въпрос, по-скоро от любопитство:
Мислите ли да замразявате стволови клетки?

# 107
Kalli,и аз го обмислям този въпрос,но още нямам категорично решение. Последната дума ще има мъжа ми.Ако и той е съгласен го правим,ако не е-не.Все пак още не съм говорила с него,все пак след случилото се миналия път,мисля, че такива въпроси ще са на дневен ред след като  вляза в 8-ми месец.

# 108
Чудим се. Много е скъпо, а не съм убедена дали си струва. Вярно ли е, че може да се съхраняват макс. 20г? И какви проблеми могат да се лекуват за момента със стволови клетки освен левкемия? Гледах едно предаване преди време, в което показаха нова техника за извличане на ст. клетки от кръвта май на възрастен човек. Трябва да се поразтърся за инфо.

# 109
В общи линии и ние не сме го решили категорично.   newsm78
Мъжът ми е на мнение, че трябва. Но парите са много. Освен това като се съберат с раждането (ще си плащам, и то за секцио) ще дойдат към 4000 лв наведнъж  Shocked Но пък ще имам някаква сигурност.

annilein, не е само левкемия. Гледах предаване, в което се изброяваха куп болести, но не съм от паметливите  ooooh!

# 110
  • Варна
kalli - аз също искам много да се възползвам от това. Мисля, че освен таксата за замразяване, има и годишна такса. Освен това не знам дали във Варна има кой да го направи

# 111
kalli - аз също искам много да се възползвам от това. Мисля, че освен таксата за замразяване, има и годишна такса. Освен това не знам дали във Варна има кой да го направи

В Cryo Save цената е 3150 лв. Не се споменава за годишна такса.
500 лв се плащат в началото - за инструменти и транспорт. Ако клетките са негодни, не се съхраняват и сумата не се възвръща. Ако всичко е ОК, се доплащат останалите пари.

# 112
  • Варна

В Cryo Save цената е 3150 лв. Не се споменава за годишна такса.
500 лв се плащат в началото - за инструменти и транспорт. Ако клетките са негодни, не се съхраняват и сумата не се възвръща. Ако всичко е ОК, се доплащат останалите пари.

Да, погледнах, че цената включва съхранение за 20г. период. Това е много изгодно. За сравнение в клиника "Малинов" http://www.stvolovikletki.com/price.html цената е 3100лв и включва съхранение само за първите 3 г. После трябва да плащаш по 150 евро годишна такса.

# 113
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРИСИ!
Пожелавам ти една много лека бременност и весело прекарване на празника.

Иначе ние сме добре. Бяххме на преглед и чух сърчицето на бебока. Много се зарадвах.
Иначе каката за сега ме слуша. Дано да е така и за напред.
Приятен ден на всички!

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 14:00 от pepa_ilkova

# 114
Бях на лекар днес.
Откиха ми миомен възел  Sad Sad Sad Sad
Д-рът не каза нищо, освен, че трябва да се наблюдава.
Писна ми от проблеми вече  #Cussing out
Ако някой е имал подобен проблем по време на бременност, моля да сподели!  Praynig

# 115
Та поразрових се малко и общо взето резултата е следния:
1. Ст. клетки за момента се използват за лечение на левкемия, но в повечето случаи, собствените ст. клетки не са подходящи, защото още в зародиш се е получил този дефект в тях. Дори и да пасват собствените ст. клетки, те са достатъчни само за една трансплантация и то на дете или юноша. Броят им не е достатъчен за възрастен.  До момента няма начин, тези клетки да се размножат.
2. В момента се разработват технологии за използването им за отглеждането на сърдечни клапи напр., но всичко е още в началото.
Тук в Германия тези клетки може да се дадат и в общи банки за ст. кл. Така всеки би могъл да се възползва от тях. Обмислям тази идея.

# 116
Кали, миличка не се притеснявай прекалено.

Моя позната имаше два още преди да забременее.Роди си живо и здраво момиченце.По време на секциото и махнаха и миомните възли.По принцип в по-голяма част от случайте те спират да се развиват по време на бременност.
Поне така съм чула newsm78

Разбира се трябва де се наблюдават.

А дали е сигурно,че са миомен възли?Как така до сега не го е видял?

# 117
  • Русе
Здравейте!!!Честит рожден ден Криси  nbirthday  smile3525  Пожелавам ти всичко наи хубаво през следващата година и едно здраво и красиво априлско бебче!!!  bouquet При мен няма нищо ново.Само дето не мога да разбера,защо ми прилошава само вечер.Като цяло обаче се чувствам много добре.Това е за сега от мен,когато имам време ще пиша пак.Леко бременеене момичета  Hug

# 118
Здравейте,мили момичета !!!! Днес ходих на лекар.Видяхме плодно сакче и доки каза, че май се чува сърчице , но не е много сигурна.Каза да отида другата седмица , за да види със сигурност   bouquet
Момичета, ДУФАЛАК ли пиете против запек ........Aз вече 5 дена никакви позиви.....

# 119
Здравейте,до сега бръмчах с количката и току-що се прибрах,къде ли не ходих,но не знам до кога ще имам сили newsm78.ние замразихме стволови клетки с Дари и сега поне това не ни е на дневен ред.нашите са в Св.Лазар,където родих първия път.малко ми е странно как става номерът в Cryo-SAve за 3000 лв,при положение,че всичко взимат толкова+годишна такса.миналата година имаше скандал по случая Thinking.в Лазар поне имат своя собствена банка и на изпращат клетките насам-натам Rolling Eyesmilеnag можеш да пийнеш Дуфалак  при запек/фармацевт съм по професия Laughing/

Общи условия

Активация на акаунт