Щъркели се готвят да отлетят на юг, но през ФЕВРУАРИ пак ще дойдат тук!

• 16 859
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Lady V, благодаря!   bouquet
Не знам защо бях останала с впечатлението, че се гледа и се следи бебчето, без "да му ровят в къщата". Много се изненадах и споделям, за да ми кажете и вие дали е така.

# 166
  • Варна
Lady V, благодаря!   bouquet
Не знам защо бях останала с впечатлението, че се гледа и се следи бебчето, без "да му ровят в къщата". Много се изненадах и споделям, за да ми кажете и вие дали е така.

Не се "рови в къщата на бебо"  Smile, ами се проверява шийката на матката дали добре е затворена, ако не се лъжа и разположението на самата матка. Също се взема влагалищен секрет, за да се види дали няма гъбички и подобни такива гадости.
Не е страшно не се притеснявай мен вече един път ме гледаха, лекарката е много внимателна Wink

# 167
Здравейте и от мен!
Добре дошла на новата ни февруарка freespoken  welcome
Славундер трябва да се направят 2 или 3 гинекологични прегледа,мисля че гледат шийката на матката,
но не съм сигурна дали е за това.Доколкото си спомням от моите прегледи,това гледаше доктора.
Анитка,честито синьо щъркелче  Hug
Честито и на всички момичета които ни зарадваха с хубави резултати,все така да продължавате !
 __ZLATO__ и аз имах "късмета" да изкарам един летен вирус,така че горе-долу те
разбирам.Дано се оправиш напълно възможно най-бързо  Hug
zvezdobroyka благодаря за линка,ще го сложа на първа страница и него !
По въпроса за бебенцето,нашето е планирано и много много желано.Беше ме малко страх да се реша на тази стъпка отново,но опитахме и..... Simple SmileСтана бързо,което е много добре,защото с моя мъж вече изживяхме една драма и може би,ако бебето се беше
забавило щеше да ми е много тежко.както и да е надявам се всички да изкараме приятна и безпроблемна бременност и
Февруари да си гушкаме бебенцата!
Хайде лек ден на всички и само положителни емоций   bouquet

# 168
Krasuna, Д-р Евгения Георгиева прави фетална морфологиа, 25лв. струва при нея, ние с Lady V сме много доволни, така че като още едно мнение можеш да я ползваш, макар че ако имаш възможност най-добре е в София, защото там били "големите" специалисти по ФМ. Да добавя, че тя работи в Окръжна до колкото знам, но има договор и с Майчин дом( поне при предната ми бременност беше така).
Благодаря много и за твоето мнение, то и аз съм с идеята да отида до София, но за всеки случай ако точно тогава нямам възможност исках да има алтернатива и във Варна.
anita7 честито ти синьо щъркелче.
freespoken добре дошла и дано имаш една лека и безпроблемна бременност.

# 169
freespoken Добре дошла при нас! Лека и безпроблемна бременност и най красивото бебе февруари! Simple Smile
 Hug

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 14:58 от alina_si

# 170
  • ВАРНА
Здравей freespoken и добре дошла при нас. Желая ти лека и безпроблемна бременност, с прекрасно бебе през февруари  bouquet.

# 171
Темичката е СУПЕР!   bouquet
Ето ме и мен. Нямаше ме 10 дни и като гледам колко сте писали, ще ми трябват поне още толкова да наваксам  Laughing

# 172
freespoken добре си дошла! Красива и незабравима бременност ти желая!
Анитка браво за мъжлето!
Злато и нас не ни подмина същия вирус, много тежко мина, само Ива се отърва, предполагам заради кърменето.
Славундерче на мен ще ми правят сега в средата на септември. Учудих се и аз понеже с Ива не са ме гледали освен на ехото. о е добре да се види шийката матката, самата матка и още техни си истории.
zvezdobroyka това е сайта на училище за бъдещи майки  "Ма-ма"
Поздрав за всички с добри резултати и чакаме новини от останалите! Hug
Успех и прекрасен резултат с ремонтите на Злато и Здравич! Стиснете едни палци да успеем преди раждането на бебето да се нанесем в нова къща!  Praynig
Злато и аз имах да сваля още малко, 2  преди забременяването с Ива и 4 до момичешките ми кг, но здраве да е, дано тандемското кърмене помогне този път да се вталя по бързичко!
Отивам да полегна че съм обещала на Ива да ходим чак до зоопарка следобед.

# 173
Здравейте момичета!
freespoken, добре дошла!   bouquet
Честито на мамите с добрите резултати от БХС!  Hug Аз мисля след десетина дни да ходя, още се чудя кога - май искам в 16 г.с. да си го правя.
Славундерче, май и на мен ще ми правят сега (да видят шийката), макар че хич не ми се иска. Със сигурност сега е задължителна микробиологията. А за вторият преглед - сигурно е този в 9 месец, когато проверяват за разкритие и как е разположено бебето.
Анита, честито синьо щъркелче и дано не ти вземат книжката. По този повод - мамите които шофират и нямат нарушение повече от 6 години имат право на оранжев талон. Взима се в КАТ за 1.30 лв, правят го на място веднага и дава право на едно нарушение без наказание - тоест не ти взимат точки. Пък и катаджиите са много по-сговорчиви като те спрат с такъв талон.
Иначе в КАТ е истинска лудница и се чака с часове докато си оправиш акта. Миналия месец оправях един мой (тоест на мъжа ми - беше го вдигнал паяк и аз ходих да прибера колата, че да не му взимат точки) и чаках 3 часа. Сега се взима номерче и на едно табло като ти го покажат - отиваш на съответното гише. За мое най-голямо очудване ми върнаха оранжевия талон, не знам защо не ми върнаха синия, но нямах намерение да задавам излишни въпроси  Wink.
За ремонтите - още ми е болна тема. В апартамента, в който сме сега направихме ремонт от електрото и ВиК. Добре, че не живеехме тук. А за финансовата страна хич не ми се говори. Но пък сега всичко ми е новичко и така, както аз го искам и му се радвам. Само трябва да претапицирам 2 кресла и да поръчам вграден гардероб за антрето, но и това се надявам да свърша до Нова година. Толкова ядове бяха, хем го правиха хора на мъжа ми, но майсторите са си майстори и трябва да се следят изкъсо. Колко пъти мъжът ми ги връща да си оправят нещата и ги глобява не ми се разправя. Вместо за 1 месец, стана за 3.
Отивам и аз да се излегна, че сега ми е паднало докато змеят ми спи.
Лек ден и  Hug!

# 174
Здравейте и от мен!
Ефросина , желая ти най-прекрасната сватба!!!  bouquet
Много се радвам за всички момичета с добри резултати на БХС-то.
Аз вчера бях на преглед на ехо.Бебо е добре , много се движеше, даже ни махна с  ръчичка, вече е 280 гр. JoyНа лекарката и се стори, че е мома, но следващият път ще потвърдим със сигурност. Правиха ми и гинекологичен преглед, прави сте , че  се гледа шийката на матката.Днес давах кръв за БХС.Надявам се, че всичко ще е наред , въпреки , че употребата на дуфастона може да покаже, увеличен риск.Резултатите , са чааааааааааак следващата седмица.
Здравич, Злато и аз съм в ремонт и то основен.Смяна на дограми , теракот, иззиждане на тераси и все такива хубави работи.Лошото е , че живеем в апартамента докато го ремонтираме. #Crazy
Аз за сега нямам проблем със запека, може би заради кафето сутрин.Дано да е така до края.
Глокси и ти ли си при д-р Петинка Цветкова, аз също.Вчера говорих с нея да ми води раждането , каза че няма проблеми.Сега съм на преглед чак октомври и на  ЖК  към 13.09 .

# 175
  • София
Здравейте момичета!

Да докладвам: сега се връщам от преглед - всичко е наред с бебчо, расте, но за съжаление не успяхме да разберем пола! Рано било, на този етап полът можело да се види само на 3D, така каза доки! Малко ми е странно, но нейсе! Вас на къкъв ви гледаха? Дори мъжът ми успя да дойде днес на прегледа да види бебчо, но уви не разбрахме пола! На 24 септември съм на ФМ и се надявам тогава вече и на по-добър ехограф  да разберем дали ще си имаме бебчо или бебка! Хубавото е, че дадох кръв за БХС и след 2 седмици ще имам резултати!

freespoken, добре дошла и лека и безпроблемна бременност!  bouquet

Момичета, относно ремонтите, разбирам ви напълно, нашият, който не помня от кога се точи, вече е на път да приключи! Само да добавя, че живеем в стара къща, която изремонтирахме изцяло и из основи и през цялото време имахме "удоволствието" да живеем в нея! Няма да ви казвам какъв експерт съм станала по ремонтите - щом аз обяснявам на колеги как се правят разните му там работи Peace

Аз вчера как се стреснах като се качих на кантара - от началото на бременността до миналия месец бях качила само 2 кг и бях естествено много доволна! Сега обаче за един месец съм качила още 2 #Cussing out ., а това е много ми се струва за 1 месец! След кой месец се наддаваше по 0,500 кг на седмица, чела бях някъде, но не помня - със сигурност не е още в 4!

Поздрави и се пазете от жегите, че навън не се живее!

# 176
Прави ми впечатление, че всички се занимаваме с ремонти  Joy
Вкъщи е някаква лудница, всичко е в кашони и боклуци, но какво пък, след като приключих с повръщането светът е много по-розов!  Grinning

Лек и безавариен ремонт на всички мами и да не се претоварвате ей! И да случите на най-готините майстори!

# 177
  • София
Здравейте, мами! Колко много сте изписали, направо ми се  smile3556  очите.
Ефросина, желая ти утре с мъжът ти да изживеете най-прекрасният ден в живота ви ! Пожелавам ви безкраен и щастлив семеен живот, пълен само с хубави моменти! Ще чакаме снимки Simple Smile

Ето и моята история:
В края на миналата година вече знаехме, че искаме да се оженим, само чаках да ми предложи. Бяхме вече готови и за деца, така че през декември реших да отида на лекар, за да видя дали всичко е наред (понеже преди година имах поликистоза на яйчниците и се наложи да се лекувам с противозачатъчни). Доки ме прегледа и каза, че всичко е наред и може да действаме. И така започнахме с опитите, а междувременно ми предложи през март и насрочихме деня за сватбата – 16 юни. Първите месеци можеби не се получаваше, защото бях изнервена от мисли защо не ми предлага. А той милият ми нерешителен. Представял си какво е да си организираме сватбата сами, а и самият ден... както и да е. Един майски ден се замислих дали не е по-добре да спрем с опитите докато мине сватбата. Представих си притесненията около нея как ли биха се отразили на бебето. Но решихме да не спираме. Господ си знае работата. Като се замисля, че някой двойки опитват от години и да се окаже, че точно тогава е могло, а ние сме пропуснали шанса си. И добре, че не спряхме – в средата на май съм забременяла. Стана юни. Вече ми закъсняваше, но бях убедена, че е от притеснение, пък и имаше малко кървене. Даже носих тежко, за да ми дойде (добре, че бебчо е инат като мама). Два дни преди сватбата реших тайно да си направя тест. И каква съм овца – не съм го разчела правилно. Втората лентичка беше мнооого бледа и реших, че е отрицателен (малко бременна – помислих си на шега). Дойде големият ден. Изкарахме си чудесно. Но не знаехме, че сме вече трима. Дано двете чаши шампанско, притесненията и тежестите не са навредили на бебчо. Седмица след това си направих втори тест, който ясно отчете 2 черти. Мъжът ми чакаше в стаята, за да му кажа резултата. Влязох при него без никакъв израз на лицето от притеснения дали всичко е наред. Беше ме страх да се зарадвам. На следващият ден доки ме успокои и щастливи заминахме към морето при свекърите, носейки им добри новини.
Извинявайте, че стана толкова дълго  Neutral Face

Желая ви приятен ден, а на мамите с главоболие много скоро да им мине.

# 178
Здравейте, мамички. В понеделник ще отскоча за два дни до Букурещ. Нали ще ми стискате палци да е безпроблемно пътуването? Хем ме е страх, хем ми се ходи. Ми не ми излиза всеки ден такава възможност, а и бебонче ще види малко свят Embarassed Питах докторката ни и тя ни пусна. Ще внимаваме много и ще се пазим. Доброто ми бебче то, случи на майка, която работи като луда до среднощ, че и го кандилка напред-назад. През октомври ми се очертава още едно пътуване - до Будапеща. Все се тръшкам от години, че никъде не ходя, сега едно след друго валят предложения и възможности. Бебче ли ми е на късмет, какво ли?

# 179
  • София

Забравих най-важното. Ще си имам момченце Heart Eyes. Може да ми сложите синъо щъркелче. Чакам и идеи за мъжки имена, че се бях подготвила само с женски Confused
anita7, поздравления за новините! И аз като теб се бях настроила за момиче, но сега съм почти сигурна, че ще е момче (по външните белези). Все пак доки трябва да каже.

Това ме накара да направя нова тема Имена http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=219281.0 , но се притеснявам дали няма вече такава и дали мястото й е тук. Ако е така, моля да ме извините.

Общи условия

Активация на акаунт