Щъркели се готвят да отлетят на юг, но през ФЕВРУАРИ пак ще дойдат тук!

• 16 864
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте на всички!
Добре дошла на freespoken!
Честито на всички с хубавите новини за пол, резултати и прочее. Вчера и аз бях на преглед, бебо расте и всичко е наред. Беше забил глава някъде по кьошетата  hahaha и беше вдигнал дупето нагоре, и правеше смешни движения с едното краче. Heart Eyes
Чао засега!

# 181
  • Варна
Здравейте и от мен!
Ефросина , желая ти най-прекрасната сватба!!!  bouquet
Много се радвам за всички момичета с добри резултати на БХС-то.
Аз вчера бях на преглед на ехо.Бебо е добре , много се движеше, даже ни махна с  ръчичка, вече е 280 гр. JoyНа лекарката и се стори, че е мома, но следващият път ще потвърдим със сигурност. Правиха ми и гинекологичен преглед, прави сте , че  се гледа шийката на матката.Днес давах кръв за БХС.Надявам се, че всичко ще е наред , въпреки , че употребата на дуфастона може да покаже, увеличен риск.Резултатите , са чааааааааааак следващата седмица.
Здравич, Злато и аз съм в ремонт и то основен.Смяна на дограми , теракот, иззиждане на тераси и все такива хубави работи.Лошото е , че живеем в апартамента докато го ремонтираме. #Crazy
Аз за сега нямам проблем със запека, може би заради кафето сутрин.Дано да е така до края.
Глокси и ти ли си при д-р Петинка Цветкова, аз също.Вчера говорих с нея да ми води раждането , каза че няма проблеми.Сега съм на преглед чак октомври и на  ЖК  към 13.09 .
И аз съм при д-р Петинка Цветкова.Утре съм на ехо и после ще давам кръв за БХС.Когато се върна ще докладвам,каза ми че може евентуално  да види пола.Смятам и да водя каката да гледа. Laughing

# 182
Днес докато се опитвах да си скъсам пресен плод от едно дърво в двора на свекър ми,  се подхлъзнах и паднах по гръб.  CloseУж не се и ударих много ,но се изплаших. Възможно ли е да има проблем за бебето , как мислите?

# 183
  • София
Днес докато се опитвах да си скъсам пресен плод от едно дърво в двора на свекър ми,  се подхлъзнах и паднах по гръб.  CloseУж не се и ударих много ,но се изплаших. Възможно ли е да има проблем за бебето , как мислите?
Спокойно, според мен му няма нищо на бебето. Добре, че си паднала по гръб. А за уплахата - аз лично съм брала доста по-сериозен страх, пък с бебчо сме добре.  Лека бременност ти желая и  се пази Simple Smile

# 184
Спокойно, според мен му няма нищо на бебето. Добре, че си паднала по гръб. А за уплахата - аз лично съм брала доста по-сериозен страх, пък с бебчо сме добре.  Лека бременност ти желая и  се пази Simple Smile
Дано е така ! Благодаря ти!

# 185
Здравейте мами
покрай моите гости у дома нямах никакво време да пиша. Но вчера брат ми със семейството полетяха към САЩ и аз най после си легнах на МОЕТО легло  Sad . ephrossina пожелавам ти най-усмихнат и щастлив ден утре.
Момичета аз съвсем вече се гипсирах. Преди 15 дни ви писах че след наложителен преглед при сърдечен доктор ми беше установен пролапс на митрална клапа. Докторката ме посъветва да направя консултация в софия и в4ера след като изпратихме брат ми на летището имах насрочен преглед в клиниката на Чирков. Гледаме Проф.Чилингирова - много приятна дама и много ми обяснява. За съжаление ми потвърди диагнозата + шума на сърцето който имам + аритмията. Най вероятно ме чака раждане със секцио....
От вчера съм много подтисната и ме е страх честно казано. Окуражи ме днешния преглед при моя Док който ми каза че бебето е добре и се развива нормално. Пусна ми изследвания за калии и магнезий (необходим на сърцето да изпомпва по лесно кръв) но ми обясни че специално резултата за магнезия какъвто и да е няма да е меродавен защото нямало технология в медицината която да изследва количеството магнезий в клетката а го изследва в целия организъм. И както той каза - клетката моге да се къпе в магнезий а вътре в нея ниюо да не влиза и обратно. Резултата на магнезия ми е в границата на минимума. Е вече сувсем се ошашавих....
Искам да споделля само че си запазих час в Токуда София за ФМ на 17.09. Надявам се да съм напражила правилния избор. Някой ще ми каже ли дали БХС се поема от здравната каса????
Отнсно праженето на бебе.... моя мъж каза че ще пише наръчни "как се прави бебе от 1-ви път" Наистина станахме пословични. Боби е правен еднократно на рожденния ми ден, а бебчето което нося е също първият ни и единствен опит през месеца за бебе. Казах на мъжа ми - никакъв секс без предпазни средства. hahaha
Дано не съм ви отттегчила и аз.
Лека нощ и дано сънят ни споходи тази вечер  Wink

# 186
Жаси чакаме утре хубавите резултати!
Пави ако се усещаш добре и няма кървене значи всичко е наред и не се тревожи излишно! Случват се понякога и такива неща, важното е да завършват без лоши последствия.
Кат много ти е романтична историята, размечтах се какво е било  Hug
Роси точно от по- рядко правене на секс се зачева по- лесно и то мъжко. Само как улучвате веднага овулацията, писано ви е явно :party
:

# 187
Здравейте    bouquet
Честито на всички, които вече имат резултати от БХС, както и за сините и розовите щъркелчета Grinning При мен резултатите от прегледа са добри, бебчо е цели 83 мм и 200 грама, а и аз най-накрая съм качила 1.1кг Peace
А за правенето на бебчето ние почнахме да опитваме два-три месеца след сватбата. Няколко месеца не се получаваше, отидох на лекар да видя дали всичко е наред и докторката като ме попита, ама вие от колко време пробвате и като и казах от няколко месеца само се усмихна и каза Я се успокои и то ще стане - и то излезе вярно, на втория ден от почивката на морето се появиха двете чертички.

# 188
  • София
Здравейте, може да ми сложите и на мен едно синьо щъркелче. Пак ще имам момче, по предварителни проучвания . Simple Smile

Някой беше писал, че пие чай от Сена. Четох една тема във форума, че с него много трябва да се внимава и не е препоръчителен за бременни.Може да докара контракции, защото съдържа Майчин лист.

Не помня кой беше питал дали БХС се поема от ЗК- Не, ако си под 35 години.
Аз все още се чудя дали да го правя, защото има голям процент фалшиво-положителни и отрицателни резултати и постоянно сънувам, че ще имам поводи за притеснение. Нещо изперках покрай този тест.

За падането - аз паднах с 1-то дете към 8 месец у дома на теракота по корем Simple Smile , изкарах си акъла, лекарката ми каза, че няма какво да съм му направила, само съм се изплашила, да си взема но-шпа и да си почивам. Няма поражения Simple Smile

Иначе вчера ме гледаха набързо на ехограф и се видя, че се развива 2-3 дни напред, заради явно по-ранна овулация и се водя 17гс., а вчера трябваше да съм последен ден от 16-та.

Приятен ден на всички!  Simple Smile

# 189
Благодаря на всички за топлото посрещане, много сте мили  Hug

# 190
Леле момичета колко много пишете за два дни Браво  bouquet
Аз вече се обърках кой какво е писал, така че не ми се сърдете ако сбъркам някое име Embarassed
Ефорсина честито за сватбата дано този ден остане незабравим с хубавите емоции и ти донесе много щастие и радост, а от мен пожелания за дълъг и изпълнен с разбирателство и лубов съвместен живот.
Да пожелая и аз добре дошла на freespoken дано се чувства добре във февруарския ни отбор Hug
Честито и на всички с добри резултати от БХС и на виделите бебчетата и на узналите пола   bouquet Умишлено не изброявам, че 100% ще объркам или изпусна някой Embarassed Аз бях на консултация на 29-ти, но кантара беше развален и не разбрах колко съм качила Cry. За сметка на това пак ни гледаха с бебче, всичко е наред, пак му чух сърчицето и се успокоих, но човека спеше и почти не мърда   Confused. Нищо здраве да е в сряда ще го водя при Балев да се гледаме, дано да е будно. Голям късмет изкарах да си запиша час /последния свобиден хванах Grinning/. БХС смятам да не си правя, ако не се налага.
Славундер нали ти пита за гинекологичните прегледи /макар че вече ти отговориха/ и аз да те успокоя да заради матката са и за изследване на секрет/просто няма как иначе да се вземе/ не се тревожи, ако има някакви проблеми /гъбички, бактерии, разкритие и др./ може и повече от 2 да бъдат ДАНО ДА НЕ СЕ НАЛАГА. И макар че си към мартенки прескачай и ас да видиш / не сме те забравили/  bouquet
За падането и аз мисля че ако не кървиш не е опасно / бебчетата са добре защитени в нас/ Praynig
Роси не знам какво да ти кажа много неприятно...но щом бебче се развива нормално стискай зъби да върви така до края и само секциото да ти е проблема. Аз не разбрах няма ли възможност само да се оправи /нали беше споменала предния път/ Praynig
Мери наистина и аз мисля че от хормоните идват тези неразбирателства между нас. Просто сме по-чувствителни и обидчиви, а от друга страна моя казва че ми станал много черен хумора... Е щом той се засяга, какво остава за хора които не ме познават толкова....А и щом аз съм така то няма да съм единствена /така мисля/. От друга страна съм мноого разсеяна и винаги искам да отговоря на всеки въпрос във форума по който знам нещо но забравям обърквам се и в крайна сметка се отказвам..И последно да се извиня на някой ако съм го обидила или пренебрегнала не е било умишлено.
Лелеее какъв ферман станаааа Embarassed

# 191
  • Варна
Отчет след прегледа-бебо е добре(излезе че е 145гр.,но не е ли малко за 16 седмица  Shocked-докторката каза че е наред)Не си спомням размерите му.Каката е доволна.Ходих давах кръв за БХС,но резултатите ще излязат другата седмица в сряда.Не можа да види дали е мома или мъж,а и не се стара много.Казах й че може и следващия път.

# 192
здравейте и от мен,
поздрави на всички с добри резултати от БХС, аз за съжаление не съм от тях Cry. На 29г, първа бременност, без данни за родова обремененост, но резултатите показват риск 1:219, не е чак толкова голям, но е по 250 Cry Много четох за тези иследвания колко са неточни, че са само вероятност, на УЗ всичко е нормално с бебчето, вчера пак го мериха и оглеждаха повече от половин час, но с него може да се пропусне нещо-меките кости.И сега в понеделник съм в Майчин дом за амнио. Много ме е страх, не от процедурата, а от последствията и разбира се от резултата. Трябва да съм спокойна, а аз не съм от тях. Сега, когато периода с непрекъснатото гадене и повръщане отмина и от някоко дни милото ми бебче(което май е момиченце) според мен, ако не си въобразявам, много плахо започна да ме побутва тази новина и тези нерви. Все пак ще изтърпя каквото трябва само всичко да му е наред  Praynig.
Сега си мисля, че ако дай Боже всичко е ок, при втора бременност 100% БХС няма да си направя. Никой от мойте близки и познати до сега не се беше подлагал на това и Слава Богу си имат здрави и нормални деца - дано и ние да сме от тях Praynig
Късмет и на всички, очакващи резултати.

# 193
dar77 мисли позитивно.Наистина много често БХС дава грешка.Именно заради това аз се отказах да го правя.
Ще стискаме палци миличка всичко да мине бързо и лесно и след това да се радваме на добрите резултати  Praynig
Льонеберя честито ти мъжленце  Hug
Честито и на мамите с добри новини и размери на шампиони   bouquet

# 194
Привет и от мен Laughing
Ефросина, днес е големия ден - с пожелание за всичко най - прекрасно и много незабравими мигове.  bouquet
Мери, rosi bosi, предлагам да се организираме и да се направим една срещичка на мамите от Бургас.
Относно бебка /бебчо/, исках повече от всичко, но много ме притесняваше голямата разлика, за мъжа ми, колкото повече, толкова по-забавно  Joy
Ходих до Варна, в майчин дом, направиха ми изследвания за БХС, резултата ще е готов след седмица. Някой знае ли защо са от значение килограмите? Когато отида да  ги взема, ще направим и ФМ. Не знам при вас как е, но мен това чакане, ме убива. Адски ми е притеснено -  ужас. Дано ремонта, който започваме днес да ме разсее малко.
Аз също имам проблем със....запека Embarassed, препоръчаха ми ЦЯРЪ - билков, слабителен чай, май съм доволна. Поне не горчи като другите.
Това е от мен. Пожелавам ви страхотен и слънчев ден.

Общи условия

Активация на акаунт