Отговори
# 150
  • София, Борово
Ейййййййй това безсъние ще ме умори! От една седмица не мога да си легна по-рано от 1 часа! Ама за сметка на това сутрин си поспивам повечко  Simple Smile Вие спите ли нормално?
Ми не.. и аз в 3 ч. съм се събудила и не мога да заспя. През деня ми се спи обаче.
Моя док. също казва, че морето е добро решение, но басейните да се избягват. Мен заради дългият път ми препоръчаха да не ходя, а не заради слънцето и водата.
kali_k, в басейн не може понеже много гъби там се развиват.

# 151
добро утро на всички

искам да ви попитам как сте със зъбите , от два-три дена и сутрин и вечер като си мия зъбето страшно много ми кървят венците , а досега съм нямала такъв проблем смятам в петък да ходя на зъбар , че да не остана без зъби

и още нещо сутрин чувствам корема си по един начин а вечер по съвсем друг , като издут при вас как е

# 152
Здравейте,момичета! Чета ви редовно,ама понеже няма нищо интересно покрай мен,и много не се включвам. Започнах да се чувствам доста по-добре. Обаче все още ужасно ми се спи. Вечер заспивам като заклана в 10ч и като изключим 2-3 ставания до ОО, спя непробудно поне до 8,30/когато не съм на работа сутрин/. А пък за сутрешна смяна ставам едвам,все едно съм си легнала в 3ч посред нощ:(
 Някой питаше какво раждане предпочитаме? Ами аз бих гласувала с две ръце за естественото. Не че мен някой ме пита и имам избор. Но когато бях в гадната ТК,на 3я ден едвам успях да изляза в двора да се разходя,с помощта на мъжа ми,естествено,носех си корема,понеже имах чувството,че ще ми изпаднат вътрешностите. А жени,родили предния ден, ходеха все едно не са раждали... Но от друга страна това е много относително. По-добре секцио,отколкото тежко естествено раждане.. Ама всичко си е божа работа. 
 Морето на мен лично ми действа много добре. Ако няма някакви противопоказания. А и казват,че плуването е много препоръчително за бременни.
  Nefertity, това с кървенето на венците по време на бременност е нормално. На хормонална основа е. Необходимо е да спазваш идеална устна хигиена. Зъболекарят ти ще ти почисти зъбите от плака и зъбен камък, а след това ти трябва да полагаш допълнително грижи за устата си- можеш да използваш конци и интердентални четчици за почистване и също така пасти за зъби срещу кървящи венци /напр. Lakalut aktiv, Parodontax/.
 Хубав ден на всички!

# 153
Ейййййййй това безсъние ще ме умори! От една седмица не мога да си легна по-рано от 1 часа! Ама за сметка на това сутрин си поспивам повечко  Simple Smile Вие спите ли нормално? Аз и през нощта се будя

И аз имам проблеми със съня  smile3556 Снощи си легнах нормално късно (към 10- 11 часа), но не можах да заспя до малките часове. Реших да пиша във форума и познайте какво стана? Нямах нет  smile3513   Сега ужасно много ми се спи  smile3507, направо не знам как ще издържа целия ден. На всичкото отгоре ми е много лошо  Sick А, и още нещо - днес ще си говорим с шефката ми,  а аз все още не съм взела окончателно решение какво да правя с работата си  smile3506 Днес ме очаква супер гаден ден! Пожелайте ми успех

ПП Някой знае ли какво стана с есес?

# 154
За раждането - аз съм 100% за нормалното раждане newsm10! Въпреки че напоследък се поотказах от всякакъв вид раздане, като гледах клипчетата newsm47

# 155
За раждането - аз съм 100% за нормалното раждане newsm10! Въпреки че напоследък се поотказах от всякакъв вид раздане, като гледах клипчетата newsm47
хихи това ми напомня една мама, с която раждахме по едно и също време. при 9 см разкритие и силни контракции си измъкна системата и стана от леглото, като обяви на акушерката, че се отказва да ражда и ще си ходи  Mr. Green Mr. Green
роди след 15 мин
предпочитам нормалното раждане, че знам вече как протича  Laughing но този път ще искам и епидурална упойка

# 156
още нещо се сетих- като ни изписваха, казах на акушерката- повече няма да стъпя в родилен дом. тя ми се изхили и вика- вие всички така казвате и след 2 години пак идвате  Mr. Green

# 157
Здравейте момичета Simple Smile Видях, че сте понапълнили албумчето, качих и аз две снимки.
Относно раждането, още не съм решила, но определено се ужасявам от нормалното раждане. Не толкова от болката, колкото да не стане някакво усложнение. Абе има време...аз все така се успокоявам...като наближи момента ще му мисля Thinking
Относно спането, аз нямам никакви проблеми. Е будя се поне по 2-3 пъти на нощ за малко, но като цяло не страдам от безсъние засега.

# 158
хей, момичета! добро утро на всички! аз току-Що също качих 2 наши снимки в албума, приятно ми е да се zапоzнаем  Sunglasses
аз преди два дни все пак се прежалих за нухалната транслуценция (или както точно там се пише на български) и съм много успокоена. лекарката ми каzа, че бебето се развива много добре и че нямам никакви причини за притеснения, но официално вероятността Ще ми я съобщят в петък след като иzляzат и резултатите от кръвните ми изследвания. бебо отсега проявява характер, през цялото време се въртя в посока на ехографа и се налагаше да клякам и ставам и да правя лека гимнастика в кабинета, та да се сети малкия инат накъде трябва да се обърне, за да му видим вратлето  Laughing. голям цирк беше  Laughing Laughing!!! по едно време лекарката дори се откаzа и ме прати на разходка и чак след като се върнах малкото човече ни даде да видим какво толкова имаше за криене. но гинеколожката беше в "лек възторг" колко добре се е оформил бебока, колко добре изглежда и т.н. и аз, естествено, бях супер Щастлива  Blush. въпреки че на ултразвука все още ми прилича на иzвънzемно, но пък е голям сладур както си Шава с краката и маха с ръцете...
леле, голяма хвалба му ударих, а още дори не съм го родила това бебе, представям си каква Ще съм след това  Grinning.
и така започвам деня в темата ни днес с добри новини и отивам да си направя едно кафе по изключение (не си спомням вече кога ми беше последното), защото тази сутрин се събудих в 5  Shocked.
много виртуални прегръдки от мен и усмихнат ден ви пожелавам!!!

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 10:48 от myran

# 159
  • София
myran ,браво на малкият акробат,само хубави новини да има! Hug
 Момичета,аз също качих няколко снимки в албумчето. Grinning

# 160
Току- що разглеждах албума ни, всички мартенски мами са много хубави  Hug
angels_zg, прическата ти на сватбата е супер, нещо такова ще си направя и аз за сватбата догодина  Crazy
myran, много се радвам за хубавите новини покрай теб и бебока, дано така да продължава и за напред! Аз съм на преглед в понеделник, дано и при мен всичко е ок.
Сега се връщам от личния лекар. За гаденето ми каза да си взема мента на капки и да си слагам по 5-6 капки във вода,чай, или каквото там пия. Каза ми също изобщо да не се замислям, да не напускам работа, а да си взема болничен за цялата бременност, но болничния трябва да е от гинеколога, а не от него. В понеделник ще видим какво ще стане, дано всичко е  наред.
Силни прегръдки на всички  Hug

# 161
  • София
благодаря ти Grinning,отзад до булото имах и вплетени малки живи розички.

# 162
Здравейте на всички! Нямах време тези дни да пиша защото къщата е пълна. Сватбата на сестра ми мина много добре. Аз се наложи да си сменя роклята, че купената преди 3 месеца ме стягаше Grinning
Момичета искам да ви попитам как протече при вас първия преглед. Аз бях в понеделник и прегледа ми беше 5 мин. Приятелката, която беше с мен даже не можа да изпуши 1 цигара за времето, в което аз бях в кабинета на лекаря. Гледа ме на ехографа каза това е главата, дупето, ръцете, пъпната връв. Бебо ми махаше с ръчички, видях и че сърцето му трепти Grinning Питах го колко е голямо, доктора каза 3 см, 10 седмица.Даде ми 1 снимка. На излизане ме пита пия ли фолиева киселина- аз казах да. Повече течности , плодове и зеленчуци и след 3седмици максимум 4 ако съм пожелаела да си запиша час за да се види дали всичко е ок при бебето. Даже не ми каза термина и аз като обяснявах на приятелката ми как е минало се сетих и се върнах да го питам. Но мисля че не ми каза правилно, щото каза 7април , а според майка ми трябва да е 29март.
Дайте някаква информация и при вас ли е бил за 5мин първия преглед или са ви обяснявали повече неща. Simple Smile
Иначе аз филмчета за раждане не искам да гледам. Аз съм за нормално раждане. Майка ми 4 деца е родила по нормален път , така че няма страшно  Laughing

# 163
JeniB, виж на снимката какво пише. Там трябва да пише на колко седмици и дни е бебето. Сметни в кой ден от седмицата става на 11 седмици и така ги преброй до 40 седмици, аз така си изчислих термина, защото като говорих с доки и той докато си попълваше документацията и двамата забравихме за термина  Embarassed Но аз си го изчислих по снимката от ехографа, в долния край си пише. Кажи после какво си сметнала   bouquet

# 164
JeniB,споко,при мен всички прегледи до сега са траели по 5 мин. TiredДоктора не е от най-разговорливите,само ако го попитам тогава ми обяснява Whistling Чак последния път ми стана едно криво Crossing Arms Добре,че е форума на Бг-мама,че просто не е истина колко много полезна информация съм получила от него,дори още преди забременяването  bouquetМисля за другата седмица да си запиша час,за да видим как се развива бебо Thinking Иначе мен нещо от няколко дни ме наболява кръста,особено когато съм седнала.Отделно от онзи ден се започна ставането нощем да пишкам и безсъние нощем,а през деня много ми се спи ConfusedГърдите продължават да растат и да ме наболяват.След малко отивам на фризьор,че не помня вече от кога не съм се подстригвала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт