Отговори
# 135
  • София, Борово
На всичкото отгоре гинеколога ми се познава е шефката ми. Така де, той не знае къде работя, но се познават.
Били, поискай си от Джи пи-то Grinning
И аз като теб ще пропусна морето тази година, но много важно - следващата живот и здраве сме там Grinning
Къдричка, много си хубава  bouquet

# 136
  • около Варна
  Дея, аз съм от Варна и ходих на ФМ при доц. Балев - 30 лв., но виждам, че ти си от Сф, което значи, че имаш по-голям избор на специалисти.
  Аз досега бях отпускарка и ми се ходи на работа вече,  мислех да си работя докато мога/стига всичко да е наред, разбира се/. Да обаче  работя в училище и една приятелка акушерка ме накара сериозно да се замисля с колко вируси се сблъсквам през работно време  Sad и съм била едва ли не в рисковите професии. А пък на мен хич не ми се седи вкъщи и ще видим как ще процедирам.

# 137

Не се ли взима майчинство ако не съм на работа newsm78 ? Ако е така, това е кофти!!! И трябва да я изтърпя още 6 месеца??????????? #2gunfire
първите 315 дни, броени от датата 45 дни преди термина се водят болничен за раждане. за да ползваш болничен, трябва да имаш трудов договор. това е най- скромно обяснено. ако си без работа- получаваш от социалните 1 год  по 100 лв на месец и край.
в твоя случай е добро решение да си пускаш болнични до края на бременността. тези болнични ще са 80 % от сегашната ти заплата.

# 138
  • София
уф сега се връщам от работа и съм бясна.Първо чаках 35 мин. автобуса,като през цялото време ме напичаше слънцето и едва не припаднах.А после,така друсаше през целия път,смотаният му Икаров,че се отлепях от седалката и сега имам леки болки. CloseНаправо ми писна в тая скапа държава нищо да не е като хората.

emi_br ,аз също съм на твоето мнение.Вече се убедих,че ако на нещо не му е писано да стане,просто няма да го бъде.При предишната си бременност се пазих страшно много-внимавах какво ям,не пътувах извън София,мъжът ми ме караше и взимаше от работа,за да не се друсам по рейсове,в края на 4-ти месец излязах и болнични......И на края какво,пак загубих близнаците си.В същото време една позната се скъса да пуши и да танцува по дискотеките бременна,а детето и на 5г. вече съвсем здраво.

# 139
И аз имам такава позната. На термина и се бяхме събрали по женски и така се понапихме едно хубаво всички. Тя не спря да пие и пуши през цялата бременност, не че го одобрявам, дори го намирам за адски безотговорно, но от чак толкова пазене наистина няма смисъл.
А моята приятелка роди 2 дни по-късно най-прекрасното момченце, което сега на 10месеца е толкова сладко, и вече се опитва да ходи.

# 140
И аз имам такава позната. На термина и се бяхме събрали по женски и така се понапихме едно хубаво всички. Тя не спря да пие и пуши през цялата бременност, не че го одобрявам, дори го намирам за адски безотговорно, но от чак толкова пазене наистина няма смисъл.
А моята приятелка роди 2 дни по-късно най-прекрасното момченце, което сега на 10месеца е толкова сладко, и вече се опитва да ходи.

оф вярно е че всичко е въпрос на късмет ама и колкото и да се пазиш....... дано всички ние имаме късмет и да си гушкаме бебенцата догоди нека всички имат късмет   bouquet  bouquet  bouquet

# 141
  • София
Стели,
Твоя разказа впечатли всички ни вчера и предизвика много различни и противоречиви чувства и мисли в нас.
Както може би се досещаш тези два дена ти си основната ни тема за разговор.
Всеки от нас има различно мнение по въпроса с различни разумни и не до там аргументи, за да го защити.
Единственото което ни обединява е това, че смятаме , че  ТИ и само ТИ трябва да вземеш решението. Всички сме сигурни, че ти ще направиш правилния избор, независимо, какъв е той.
Бихме искали да знаеш, че всички те подкрепяме и вярваме, че ще направиш най-добрия избор за бъдещето си.
Винаги ще имаш нашата подкрепа и уважение.

CBM АRCHIVE 

# 142
Къдричка, много си хубава   bouquet
Били, прецени си добре плюсовете и минусите. В края на краищата, аз на моето Джи Пи му казвам "Искам болнични" Успех!

# 143

Били, прецени си добре плюсовете и минусите. В края на краищата, аз на моето Джи Пи му казвам "Искам болнични" Успех![/b]
Аз на личната мога да и го кажа. Но си мислех, че болничен сега мога да си взема само от гинеколога, а той се познава с шефката, а като започне да ми пише болничен ще види къде работя. Не искам да ме  свързва с работата ми. Ако може да си го взема от личната, мисля че няма да имам проблем.

# 144
Здравейте сладурки!
Не съм писала доста отдавна, но ви чета редовно и ми е много интересно Simple Smile
По въпроса за болничните - дават без никакъв проблем. Аз в момента съм болничен, който е за 40 дни и съм сигурна че мога да го продължа ако реша. Вярно че имах проблеми и трябваше да си почивам и да лежа повечко, но според мен само ако кажете на доктора че сте уморени и че ви е напрегната работата веднага ще ви дадат. Така че действайте - сега ни е паднало  Wink
За моренцето и аз много се притеснявах дали може да ходя щото го бях планирала още преди да разбера че съм бременна, но доктора каза че няма никакъв проблем, само да не стоя на слънце, само сутрин и следобяд на плажа и да не се къпя в басейни заради химикалите. И вече почвам да стягам багажа и живот и здраве в събота рано-рано потегляме. Дано всичко е наред!
Обещавам да си сложа снимка в албумчето в най-скоро време! Simple Smile
Хайде целувки на всички!
  love001

# 145
Били, и моя съвет е да си вземеш болнични, около мен всички бременни познати направиха така още в 2-3 ти месец Simple Smile Друг е въпроса, че им се чудя как не изперкват от скука, но виждам, че никак не им е зле Simple Smile А и в случай като твоя - с нерви и отрицателни емоции - директно изчезвай в неизвестното Simple Smile
АААА, искам и отново да помоля да ме добавиш в списъчето отпред - термин 25.08, благодаря предварително!
Усмивки!

# 146
Били ако си се записала на ЖК вече няма да има проблем да си вземеш болничен , така че не му мисли сега ти и бебето сте най-важни

# 147
Здравейте, мацки!   Hug
Надявам се, че всички сте добре! В малките градове нямаме такива хубави апарати, но все пак се вижда нещичко. Аз днес ходих при доктора от ЖК, защото снощи имах съвсем леко прокървяване и се стреснах. Слава богу, всичко е добре, изписа ми дуфастон 2х1. Малко ме обърква това изчисление на седмиците и термина - апаратът дава 8 седмица и 6 дни, от зачеването или от последната менструация?
Мнооого бавно вървят тия седмици.. ooooh!
И аз работя в училище с много деца, но засега не съм мислила за голям отпуск. Миналата година една колежка ползва отпуск почти през цялото време.
И аз щях да ходя на море, но се отказах заради болките в началото и заради силното слънце. Но не съжалявам, а в басейн защо да не може? Аз вече ходих Rolling Eyes
Има ли някой от вас с бъбречни проблеми отпреди бременността? Аз съм с единствен бъбрек и ще се радвам да намеря "сродна" душа тук,  ако вече имате предишни бременности и раждания - как са протекли? Освен това съм на 30г. - не е първа младост.. newsm78
Стига засега, продължаваме с усмивка, на всички желая само положителни емоции.

# 148
Здравейте, мами!
Пишете за морето - ами аз и с предишната бременност бях тук (в Гърция) на море 3месеца, сега съм близо 2месеца тук и ходя на море без страх. Даже понякога по 2пъти на ден. Внимавам само да не стоя с мокър бански, да не сядам направо на стол или шезлонг, а да си слагам моята хавлия и това е.
Давайте смело към морето   bouquet

# 149
Ейййййййй това безсъние ще ме умори! От една седмица не мога да си легна по-рано от 1 часа! Ама за сметка на това сутрин си поспивам повечко  Simple Smile Вие спите ли нормално? Аз и през нощта се будя, а мъжлето всеки ден се оплаква от шутове и ритници Simple Smile Хихи - щото не знае тепърва какво го чака  Grinning Ама поне си удържах на обещанието и качих снимки в албумчето!
Айде лека нощ от мен! Или по-добре да ви кажа добро утро щото като четете вече няма да е нощ!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт