Отговори
# 120
  • София
да ама тампона ще поеме от морската вода и гадинките ще си останат във влагалището,за това според мен не трябва нищо да се слага.
 Били, вземи си болнични и иди на море,щом ти е свършила отпуската. Laughing

# 121
Е, нищо де Били, догодина ще отидеш на моренце с бебчо. А и освен това ще си в майчинство и няма да имаш проблем с отпуските.
На мен хич не ми се работи вече, ама нали баща ми ми е шеф и няма да ми се размине. Сигурно ще си бачкам докато родя.

# 122
  • София
и мен вече не ми се работи и съм казала на шефката,че ще работя до средата на септември. Grinning

# 123
За работата - аз сега мисля да напускам. За напускане си мисля от доста време, но се появи бебчо и реших да изтрая още малко, но положението вече е нетърпимо. Всеки път като говоря с шефката ми и после цялата треперя от нерви, а това не е добре нито за мен, нито за бебчо. Пускам си CV-то на различни обяви, но се съмнявам някой да ме  вземе на работа в това състояние. Все пак сега е най- важно да се грижа за бебето.

# 124
Били какво работиш не е ли по-добре да изчакаш на тази работа за да можеш да си вземеш спокойно майчинството а после ще си потърсиш друга работа , аз ще се помоля за болничен тук в моя офис не се издържа и на всичко отгоре шефа ми пуши като комин  #2gunfire #2gunfire #2gunfire без да се съобразява

# 125
Сега от една фармацевтична фирма ми подаряват почивка в Кушадасъ от 10.09 ,но май ще се опкажа,защото се пътува 18 часа с автобус. Sad

Преди 1 месец спечелих 7-дневна почивка в Сл. бряг, в 4-звезден хотел, със закуска и вечеря. Колкото и съблазнително да звучи, аз не отидох, защото нямам никакво намерение да рискувам по някакъв начин бременността си. И то при условие, че съпругът ми планираше да пътуваме със самолет. Вълните, слънцето и мръсната вода са достатъчни да предизвикат проблеми. Самият факт, че при евентуален проблем тепърва трябва да се стигне до голям град, да се търси АГ болница или отделение и съответно лекар, е достатъчен да събуди доста въпроси. Не една жена се оказва с контрахирала матка след дълго пътуване, особено ако пътят е неравен и тя се подрусва. Риска от прокървяване при излагане на слънце и силни вълни също е висок. Да не забравяме и риска от инфекции. Всичко зависи от организма, разбира се, но препоръките на лекарите да се избягва морето не са просто бръщолевене. Аз имам трагичен опит от съчетаването на бременност с море, пожелавам ви при вас всичко да е наред. Но все пак не прекалявайте.

# 126
Били какво работиш не е ли по-добре да изчакаш на тази работа за да можеш да си вземеш спокойно майчинството а после ще си потърсиш друга работа , аз ще се помоля за болничен тук в моя офис не се издържа и на всичко отгоре шефа ми пуши като комин  #2gunfire #2gunfire #2gunfire без да се съобразява

Работя с хора постоянно - не се знае кой с какво може да ме зарази всеки момент; шефката ми се опитва да ми държи някакъв тон, което ИЗОБЩО НЕ МИ ХАРЕСВА; аз не мога да търпя да се  отнасят  с мен по такъв начин! На всичкото отгоре ме осигурява на минималната заплата, така че пак ще си взимам минимално майчинство! Какво може да ме задържи тук?!?!

# 127
За работата - аз сега мисля да напускам. За напускане си мисля от доста време, но се появи бебчо и реших да изтрая още малко, но положението вече е нетърпимо. Всеки път като говоря с шефката ми и после цялата треперя от нерви, а това не е добре нито за мен, нито за бебчо. Пускам си CV-то на различни обяви, но се съмнявам някой да ме  вземе на работа в това състояние. Все пак сега е най- важно да се грижа за бебето.
Били, нали си наясно, че без трудов договор няма да получиш и тази минимална сума??? ако не ти се работи, карай на болнични по- добре

# 128
Здравейте на всички.

Аз също бих искала да се присъединя към вас (макар и малко късно). Моят термин е на 3-ти март.
Относно подхванатата тема за морето мога да кажа, че всичко е много индивидуално. Аз онзи ден се върнах от 14-дневна почивка и при първата ми бременност пак в третия месец ходих за дълго на море и нямах никакви проблеми. Така че, ако имате възможност, според мен се възползвайте. Истината е, че никой от нищо не е застрахован както на морето, така и в къщи. Единственото, от което аз се притеснявах беше, че ако нещо се случи, не дай Боже, там не знам на какъв лекар ще попадна.
На всички пожелавам лека бременност и раждане.

# 129
  • Бургас
Били и аз бих те посъветвала да говориш с гинеколога си и да измислите някакъв вариант за болнични до края. Знам, че има мами, които изкарват по 4-5 месеца от бременността си в болнични, така че явно има някакъв вариант. Моят гинеколог сам ми предложи в края на петия месец да ми пусне болнични до края, но аз отказах.

# 130
Били, нали си наясно, че без трудов договор няма да получиш и тази минимална сума??? ако не ти се работи, карай на болнични по- добре

Не се ли взима майчинство ако не съм на работа newsm78 ? Ако е така, това е кофти!!! И трябва да я изтърпя още 6 месеца??????????? #2gunfire

# 131
ако не си на работа няма да вземеш никакво майчинство само някаква помощ май по 110 лв докато бебенцето стане на 1 годинка аз лично те съветвам да изкараш на болнични докрая така или иначе щом си ги уведомила че си бременна няма как да те изгонят от работа

# 132
  • Бургас
Аз не съм особено запозната, но имаше нещо, че е 1 г. за неработещи и 2г. за работещи. За по сигурно питай в Майчинството счетоводно. Там ще ти дадат най-точен отговор.
Е, не е необходимо да търпиш 6м. (ако гинеколога ти се окаже разбран Simple Smile )

# 133
За изгонване от работа и дума не може да става. Не съм незаменима, но точно сега не може да си го позволи. Аз по собствено желание искам да напусна. А на доктора какво да му кажа? Не мог да се изправя пред него и да му кажа "Искам болнични", малко е тъпо, не мислите ли?

# 134
На всичкото отгоре гинеколога ми се познава е шефката ми. Така де, той не знае къде работя, но се познават.

Общи условия

Активация на акаунт