Отговори
# 165
Приветики, мами, някои спали, други неуспяли Simple Smile Това да са ни драмите си казвам аз Simple Smile
Нефертити, и аз имах като твоя проблем с венците, та чак и пулсираща болка. Зъболекарят ми предписа вода за венци - Билкадент, всеки ден, след всяко ядене си джабуркаш устата с малко количество. Изумена сум колко много му помогна, а аз имам ужасно проблемни зъби и венци, дали имам един-два живи зъба в устата... Rolling Eyes Ако искаш - опитай, със сигурност няма да ти бавреди и е много добра профилактика
За морето - и аз бях и поплувах - два уикенда. Сега много се изкушавам от водната гимнастика на Мария Шпиц, четохте ли за нея? Доста бременни я посещават, самата тя е преподавала до последно и при двете си бременности. Мнооого ми све ходи и мисля да я пробвам тази седмица Simple Smile Други желаещи??
А относно начина на раждане - отново водата ме примамва, иска ми се да родя във вода, моя позната ще ражда така идния месец и ще имам повече инфо, но тя ми казва, че за водно раждане е било добре да не ти е първо раждане newsm78. Чета и други мнения по книгите, някой от вас знае ли нещичко и има ли други ентусиастки? Simple Smile
ЕЕЕЕ, това е от мен, все се увличам с въпросите, а като знам още колко напират отвътрееее  Joy Laughing
Хубав ден и усмивки!!

# 166
За зъбите - и аз съм много зле! Започнала съм да ходя на зъболекар едва ли не при поникването на първия ми зъб и почти няма живи в устата ми. Аз ходих на зъболекар и той каза,че за сега положението е стабилизирано. Между другото, ако не знаете, на бременните им се полага втори безплатен преглед при зъболекар. Внимавайте много със зъбките! Виждала съм една жена, на която по време на бременността и бяха окапали почти всички зъби - много кофти.

# 167
JeniB, виж на снимката какво пише. Там трябва да пише на колко седмици и дни е бебето. Сметни в кой ден от седмицата става на 11 седмици и така ги преброй до 40 седмици, аз така си изчислих термина, защото като говорих с доки и той докато си попълваше документацията и двамата забравихме за термина  Embarassed Но аз си го изчислих по снимката от ехографа, в долния край си пише. Кажи после какво си сметнала   bouquet
На снимката пише само кординатите от главата до дупето, сантиметрите,датата и часа и някакво IP 2.
Ами от кога почват да ти мерят тегло и т.н. и да ти водят картон ?
Вие за какво ходите на зъболекар? Задължително ли е?

# 168
Да ви успокоя, и моите прегледи са по 5 минути. Важното е док да огледа бебето, дали ще ми разказва - за мен не е проблем.

Терминът на ехографа не е най-точния. Лекарите го изчисляват като към датата на последния цикъл прибавите 9 месеца и 7 дни. Например, ако последния ви цикъл е бил на 1 юни + 9 месеца, това прави 1 март + 7 дни, значи терминът ви е на 8 март. Това изчисление важи за 28 дневен цикъл. Моят например беше 34 дни, та ми го преизчислиха.

Били, теглата и другите екстри ти ги мерят на ЖК. Аз ще се запиша на ЖК в 14г.с. А на зъболекар е хубаво да се ходи, защото има една приказка, че една бременност - един развален зъб. Просто бебчо ти изпива калция.

Момичета, аз не съм спала цяла нощ и днес цял ден танцувам. А колко агресивна съм станала и как псувам... Дано като ми стане голям корема да спра, защото не знам иначе какъв срам ще бера  Embarassed

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 13:19 от Славундер

# 169
Мерси Славундер за инфото. И моят цикъл обикновено е по- дълъг. Това най-вероятно означава, че трябва да се прибавят още дни. Обаче моята последна менструация е била на 22 юни, а бебчето е заченато най- късно на 3-4 юли - няма и 2 седмици даже. И за това не съм сигурна дали по метода -3 месеца +7 дни да прибавям още Laughing Laughing Иначе доки каза 10г.с Laughing

# 170
Това,което аз зная от моя лекар е 4е овулацията е 14 дни преди датата на о4аквания цикъл,а не 14 дни след него.Така 4е ако цикъла ти е бил на 22 и по принцип е 34дни,би трябвало да си забременяла около 12юли

# 171
Здравейте и от мен.
Термина ми е на 17.03.2008 и съм много щастлива защото преди няколко дни със любимия се сгодихме! Laughing
Но искам да Ви попитам дали някой знае какви седмици отчита ехографа - гастрационни или лунарни? Rolling Eyes

# 172
A къде е този албум с мартенските мами? Embarassed

# 173
A къде е този албум с мартенските мами? Embarassed

www.snimka.bg
 потребителаско име mart2008
парола .......  не си я спомням ама май я има на първата страница на темата
иначе и моя термин е 17.03
ехографа отчита гестационните седмици обаче май не са винаги много точни

# 174
Календарът отчита гестационни.
При мен последния цикъл беше на 20 май, терминът ми е на 5 март, изчислен от доктор. При следващото посещение се консултирайте с лекаря, той да ви го изчисли, защото това е реалния термин и спрямо него се сравнява развитието на бебо, което показва ехографа.

Момичета, понеже тези дни съм на вълна бюджетиране, т.е. колко пари трябва да приготвя, за да посрещнем бебо, току-що установих, че има детски количка за по над 1000 лв. Само аз ли мисля, че това са много пари  Crazy Че тя и колата ни струва толкова.

Другото, което искам да ви питам, е вие кога смятате да започнете пазаруването за бебо? Аз си мисля да го свърша през 8-ия - 9-ия, но все пак например трябва в спалнята да предвидя място за легълцето, да заделя пари, за да може да се купи необходимото и т.н. Разкажете ми и вие Simple Smile

# 175
това за количките и аз го забелязах защото сега често с бъдещия татко посещаваме детски магазини , обаче видях също така че има и много хубави и сносни колички за по 300 - 350 лв което според мене е по-разумна цена и не смятам да даваме повече за количка . ще има толкова много други разходи , но да сме живи и здрави всичките парите се печелят
а за позаруванете за бебето , по този въпрос съм си променила мнението поне 100 пъти досега и в момента и аз незнам какво искам  Embarassed

# 176
Това,което аз зная от моя лекар е 4е овулацията е 14 дни преди датата на о4аквания цикъл,а не 14 дни след него.Така 4е ако цикъла ти е бил на 22 и по принцип е 34дни,би трябвало да си забременяла около 12юли
Моя цикъл може и 40дни да откара, може и на 28 ден да си дойде. Но обикновено закъснява 1 седмица и повече.
Проблема е, че от 4 до 25 юли не съм имала полов контакт, защото бащата беше в Лондон по това време Laughing Което значи, че за да съм сега 10г.с. трябва да е станало преди 4ти юли Grinning Много объркана работа  Laughing

# 177
можеш да пазаруваш когато ти скимне и когато имаш нужда от това. аз с първата бременност бях започнала с едни бодита още в шестия месец  Embarassed в края на осмия купихме леглото, а количката- 3 седмици преди термина. нямах търпение...
сега бебето горкото ще ползва повечето неща втора употреба от батко си. имам и три гардероба с дрешки... а много ми се иска да си купя това- онова...
днес си взех първият панталон за бременни- с ниска талия и ластична платка, макар че още ми стават обикновените панталони...много исках да си купя нещо специално... ще се снимам и ще се самокача в албума

# 178
И аз мисля, че може да се пазарува когато ти скимне. Аз не мисля да оставям всичко за след раждането, като някои суеверни мами. Засега има време, но определено мисля, да си приготвя всичко от по-рано. Относно цените на количките...всеки сам си преценява бюджета. Но аз съм се уверила в предимствата на по-скъпите (покрай приятелки), както и на не толкова скъпите недостатъците. Човек може да си купи хубава количка за 900-1000 лв. и след това да я продаде за 700 лв. пак ще си дал 200-300 лв., но пък си ползвал нещо удобно и качествено. Ама засега съм далече още от количките, така че ще му мисля като наближи март месец Grinning
Ние скоро обсъждахме с таткото въпроса за стволовите клетки. Вие на какво мнение сте? Има ли някой, който е решил да замрази? Аз не съм много запозната засега, но ще проуча въпроса, тъй като не са малко парите, пък не съм сигурна до колко са приложими тези клетки засега.

# 179
  • Тук и там

...току-що установих, че има детски количка за по над 1000 лв. Само аз ли мисля, че това са много пари  Crazy Че тя и колата ни струва толкова.

Ма какви са тия колички  smile3506
И в края на краищата нали една и съща работа ще ти върши като поне 2 пъти по-евтината  newsm53
пък с останалите пари ще си купиш още необходими неща за малкото 1swing
Е, всеки според нуждите де  - разни хора, разни идеали  Flutter
Аз поне засега ще се въздържам да пазарувам - като че ли ми се струва доста рано за тези неща. Знам, че после пък всичко ще се стовари върху главите ни, но поне засега така мисля.
Е кой знае, може и да си променя мнението в скоро време  smile3502

Общи условия

Активация на акаунт