Отговори
# 255
  • около Варна
Току що ми дойде на ума

Месец МАРТ е тъй далече, а искам бебче да гушкам вече!  Rolling Eyes

# 256
Да ви кажа какво прочетох днес-обсъжда се предложение еднократната помощ за второ дете да стане 600лв.(сега мисля,че  е 200),а за първо-250лв.
да, обсъжда се, дано го приемат! това е сумата, която се дава за живородено дете. обсъжда се за първо дете 250 лв, за второ 600( да се стимулира двудетния модел семейство) за всяко следващо- по 150 лв.
за тези майки, които са социално слаби, самотни, без трудов стаж, има и помощ от 150 лв 45 дни преди раждането.

# 257
 добро утро
това е добре и доколкото разбрах минималната заплата става 220 лв от януари месец което означава че и майчинството ще е 220 лв ....не че ще стигнат за нещо но да са живи и здрави всички бебоци другото се оправя

# 258
Тези майки, които ги осигуряват на реалната заплата, през деветте месеца след раждането ще са горе-долу добре парично, въпреки че появата на бебче, без да се увеличат приходите си е равносилно на яко затягане на коляните. Въпросът е какво ще стане когато след тези 9 месеца започнем да получаваме вместо 400 или 500 лв., смешно малките 220 лв. Това си е драстично намаляване на доходите. Точно за това много мои приятелки се върнаха на работа още след първата годинка на детето. Остава да си пожелаем изненадващо голямо повишение на заплатите на половинките ни.   Simple Smile

Да са ни живи и здрави бебчетата, с парите все някак ще се оправим. До миналата година мамите и толкова не получаваха.

# 259
Здравейте, последният ми цикъл е на 06.06.2007, пункцията на 21.06.07, а трансфера на 23.07, по мой те изчисления на 15 трябва да вляза в четвъртия месец.
Диди ти не караш ли тъмно синя кола, и не работиш ли като счетоводител?

# 260
Момичета, до колкото гледах снощи по новините, минималната заплата се вдига още от октомври, може и да не съм разбрала нещо. За съжаление мен живо ме интересува, тъй като ме осигуряват на МРЗ, а от понеделник май ще излизам в болничен и ще взимам 80% от това, за което съм осигурена, което е доста гадно, но какво да се прави...

Сутринта ми се случи нещо ужасна, така де, то се е случило през нощта - събудих се с гаден боля херпес на долната си устна. Много е гадно, дано само това да не е началото на някоя болест  Praynig

# 261
За мен осигуровките са много болна тема  Close Осигуряват ме на половин минимална заплата и за да получавам някакви що годе пари ми казаха че трябва да си довнасям..от рода на 75лв. за да взимам 240-250лв. ...няма да внасям нищо!!! Ходих в РУСО и там ми казаха, че ще взимам минималната заплата заради 4-те часа тъй като се пада под минимума само питаха дали съм осигурявна не за последните 6 месеца, а за последните 12. Така че без да довнасям ще взимам 220лв.

Момичета отделно да ви се оплача...краката и ръцете ми оттекоха много последните 2 дни. Още нямам личен гинеколог, защото моята лекарка е в отпуска и мислех вече в понеделник като се върне да ходя за направление... но сега реших да се примоля на тази лекарка която съм си избрала да ме пригледа или да ми пусне изследвания някакви а аз в понеделник да и занеса направлението. Надявам се да стане!!!! Стискайте палци!!!

# 262
  • Тук и там
Привет на всички smile3525
Да напиша малко хубави неща за деня: вчера бях на преглед и малкото човече си се отвъртя наляво надясно. Успахме да го видим от всички страни - вече сме 5 см. - голяяяяяяяма работа сме вече ей  newsm47 . Док мери черепчето - 2 мм. е, като всичко беше нормално. Голямо мятане на ръце и крака падна - тя се смееше и казваше "бе още коса няма пък се чеши все едно има въшки"  smile3532 Иначе всичко се виждаше много хубаво - не мога да повярвам, че човече 5 см. се вижда така ясно: това главичка, очички /е кухини де/, черепче, ребърца, стълбче, сърчице, кръстосаните коленца  smile3521 Изобщо страшно удоволствие е - вече си имаме и снимка на извънземно, а таткото умря да се смее като я видя  newsm53.
Ами реших да споделя с вас тези хубави неща и да донеса малко усмивки за деня ви.  newsm51

# 263
Това са много хубави новини! Честито! Много се радвам за теб, от сърце  Hug
Мен ме очаква същото в понеделник. Дано и аз донеса толкова хубави ноеини

# 264
Здравейте момичета,аборта ми беше в сряда,мина успешно и сега съм добре.Пожелавам ви прекрасно бременеене ,малко тревоги и най прекрасните бебета.Надявам се след време да ме срещнете някъде в отчетни.Ако някоя може да ми каже как да махна календара отдолу,ще е много добре.
Успех

# 265
Iva-1977, страхотни новини! много добре те разбирам как се чувстваш Laughing. хайде дано повлечем крак и на останалите мами, да се хвалят и те като нас с малките иzвънzемни  Laughing Laughing.
еses, горе главата и гледай напред! времето лекува много рани. до нови срещи с теб в отчетни   bouquet. подписа си можеш да промениш от личния ти профил, просто изтрий всичко, което е в поле "подпис".
приятно начало на уикенда на всички!

# 266
добро утро
това е добре и доколкото разбрах минималната заплата става 220 лв от януари месец което означава че и майчинството ще е 220 лв ....не че ще стигнат за нещо но да са живи и здрави всички бебоци другото се оправя
НЕ означава. тази година сумите по случайност съвпаднаха като стойност. размера на обезщетението за отглеждане на дете до 2 год се определя в края на годината, за следващата, и зависи от бюджета. аз четох за предложение тази сума за 2008 да е 250 лв.
имайте предвид, че това са средствата, които ще получаваме ВСИЧКИ след изтичане на 315-те дни.

# 267
Момичета, до колкото гледах снощи по новините, минималната заплата се вдига още от октомври, може и да не съм разбрала нещо. За съжаление мен живо ме интересува, тъй като ме осигуряват на МРЗ, а от понеделник май ще излизам в болничен и ще взимам 80% от това, за което съм осигурена, което е доста гадно, но какво да се прави...

по- добре това, отколкото да навредиш на бебчето си, заради средата, в която работиш. не се коси, и аз бях така с първото, здрав 3 годишен бабаит е!

# 268
Iva-1977, прекрасни новини. И ние го видяхме нашето извънземно сладурче преди около седмица. Много, много вълнумащ момент. Дано всички бъдещи мами се похвалят с такива добри новини.
еses, съжалявам за това което се наложи да преживееш. Дано наистина се срещнем пак из отчетни. Бъди много, много щастлива след всичко което премина и мисли сега само за себе си.

# 269
някой разбрал ли е пола вече?

Общи условия

Активация на акаунт