Настоящи и бъдещи мами от Финландия-малко сме,но ни има!!!

• 46 822
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
Здравей Марги,
Щом съпругът ти е тук не се тревожи. Където и да си във Финаландия ще си добре. Joensuu е далече от Хелзинки,което ме навежда на мисълта,че продуктите от първа необхосимост ще са по-евтини,но истината е ,че никога не съм ходила там. До колкото съм чувала обаче е красиво градче (като повечето финландски градчета Mr. Green )
Ще е интересно да пишеш какви са твоите впечатления,когато дойдеш. Успех Peace

# 31
ralivd, благодаря за подкрепата!
Наистина ми е нужна в момента! Благодаря и за информацията, която получих за "обикновенните неща" във Финландия докато четох, написаното от теб и останалите момичета тук! Защото няма нищо по-страшно от неизвестноста...... Simple Smile
Пожелавам Весели празници на всички и много, много щастие през Новата година!

# 32
Hyvää ja rauhallista joulua, terveyttä ja onnea kaikille ja perheellesi ! santa2

Весели Коледни празници на всички! Здраве, късмет и успехи!!! Hug

# 33
  • In a surreal moment!
Честита Коледа !
Здраве , щастие и късмет за всички , които обичате !

Мили момичета , приемете най-топли поздрави за Рождество от момичетата от арабската тема - весели празници

# 34
Благодарим ви и ви пожелаваме весели Коледни и Новогодишни празници!!!

# 35
Zdraveite vsichki mamcheta i sladurcheta v Finlandia Hug
Az sum nova v tozi forum i mnogo se radvam che moga da se zapoznaj s razlichni hora ot zelia svjt.V nachaloto na jan 2008 ochakvame nasheto purvo bebenze.Nashia tati e bulgarski finlandez Wink i jiveem v Berlin.Bebenzeto shte ima dvoino grajdanstvo.Mojt vupros e kakvo moga da iziskvam ot strana na Finlandia za bebeto kato finlandski grajdanin i ima li znachenie , che ne jiveem tam i ne sme regstrirani v Finlandia?
Kiitos i budete zdravi shtastlivi prez novata godina
Virginia Flutter

# 36
ЧЕСТИТА НОВА 2008 ГОДИНА НА ВСИЧКИ!!!
Годината, която се задава с шепи радост да раздава, да бъде мирна плодовита и за вас да е честита!!! santa2

# 37
В утрото на Новата Година, с блясъка на идващите дни, нека радостта не ви отмине и с щастие и обич ви дари!
Честита Нова 2008 Година!!!

# 38

Много Щастие, късмет и здраве през 2008 и от мен, момичета  Hug

# 39
момичета,
честита нова година!

....моето семейство е 4-членно и на месец се справяме с 1000 евро за храна и всички ...
винаги съм си мислела,че за скандинавските страни са нужни доста повече пари на месец...щот' уж там било по-скъпо от тук, в немско... а тук 25?/ час хич не е много..като се има пред вид колко остават след данъците...

# 40
Здравейте, майчета!
Отдавна не съм влизала във форума, защото имах много ангажименти по подготовката за заминаването ми за Финландия. Това "събитие" предстои да се случи на 25.01 /след три дена!!!!!!!!!!!!!/ и аз съм като кълбо от различни емоции - леко изплашена, щастлива и в същото време - страшно тъжна, защото детенце остава в България, за да завърши 1-ви клас! Надявам се, че всичко с устройването ни във Финландия ще е наред и ще си вземем момченцето през май. Ще съм много задължена на всички, които намерят макар и малко време, за да ми помагат със съвети по време на "адаптацията ми" в Suomi.
Поздрави на всички и още веднъж - ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА ЗА ВСИЧКИ СЪВЕТИ, ЗА КОИТО СЕ СЕТИТЕ ДА МИ НАПИШЕТЕ!

# 41
Мила margihr, пожелавам ти попътен вятър и бързо адаптиране  Hug
Това, че детенце няма да е с теб е наистина тъжно, но трябва да си силна и да го преодолееш   bouquet
Както вървят нещата и ние май скоро ще стягаме куфарите  Laughing още ми е широко около врата, но като наближи, сигурна съм и мен ще ме стегне под лъжичката  Rolling Eyes
Ако не е тайна с какво се занимава мъжът ти там и откога е заминал, а ти смяташ ли да работиш?
Едно от многото неща, които ме притесняват е дали ще успея да си намеря работа там (тук работя като счетоводител)
Поздрави на всички момичета от тази темичка  bouquet

# 42
Здравей, Мая!
От сърце ти благодаря за пожеланията! Наистина е много тежко без детенце, ама се успокоявам, че тук бабите ще се грижат добре за него. Само да е здрав, че той има сериозни проблеми с алергии и понякога прави пристъпи и се обрива, но се моля докато ме няма да не се случват такива неща!
Сега на въпроса ти - съпругът ми е стоматолог и сега предстои да започне работа от 01.02. Аз за сега не планирам да търся работа, поне докато детето не посвикне с новото място и да започне училище - ще трябва да е във втори клас във Финландия, а и да понауча малко езика, защото сега ще трябва да се оправям на английскии с жестомимичния /хей ръчички, хей ги две!/ Grinning
На теб кога ти предстои заминаване и насочили ли сте се някъде опредерено?

# 43
Здравейте отново на всички!
Май е очевидно колко са заети "финландските мами". Дали снега ни затруднява в писането (не,че е толкова много  Mr. Green)?!
Добре дошла Марги  Hug! Надявам се всичко около пътуването и адаптирането да мине като по вода и скоро да споделиш как се чувстваш.  Аз лично не се сещам с какво бих могла да ти бъда полезна като съвет,но ако ти възникнат въпроси не се притеснявай да попиташ. Искрено ти пожелавам успех!!! newsm10

# 44
Работата, която предлагат на мъжа ми е в Турку, работодателят казал, че иска да замине края на февруари, а семейно жилище можели да осигурят до 3 месеца, така, че към юни предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт