Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 420
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета. Исках да ви попитам, дали при наличието на еритроцити /моите 3.66, нормално 4.20 - 5.40/ и хемоглобин /моят 114, нормално 120- 160) малко под долната граница, състоянието се възприема за анемия. Предстои ми да занеса резултатите на доктора другата седмица, но ви питам предварително, ако някой е бил в същото положение.

И още един въпрос - какво мислите за инсектицидите? Аз например вечер спя на включена машинка Райд против комари. На кутийката пише, че не се препоръчва за бременни, но вече не издържам на ухапванията на разни жужащи "хищници".

аз последния път бях с хемоглобин 109 - казаха ми, че е малко нисък, но не са ми предписвали нищо, гледам да ям повечко плодове и зеленчуци, яйца, месо

за инсектицидите съм твърдо против - по добре си сложи мрежа на прозореца или нещо такова, защото тия машинки са истинска отрова и за теб и за бебето

аз също много се чудя за епидуралната - ако не ме боли много ще се опитам да мина без нея, макар че мъжа ми много настоява - да раждам "цивилизовано" newsm78

Nanny Ogg , можеш ли да ми кажеш нещо за декстрозата (глюкозата), доколкото разбрах част от хранителните вещества, които човек поема се разграждат до глюкоза в организма, но ако се поема готова такава е вредно, вярно ли е?

интересувам се, защото присъства в състава на АМ (дано не се налага да го употребяваме)и на едни чайчета за колики, които купих за всеки случай...

# 181
Здравейте момичета Hug
Хекси,благодаря за реалистичния разказ за раждането.Надявам се ,че всичко с Алекс ще е наред и скоро ще е у дома  bouquet
Еmuk,хемоглобина ти е направо супер за срока на бременността.Не се тревожи излишно,хапвай богати не желязо храни и ще си все така ОК  bouquet
Кали,радвам се,че с малкия Петър сте добре.Пиши когато можеш. Hug
Nanny Ogg,"ходеща"епидурална не се практикува в БГ,поне аз не съм чувала за такава болница.Явно има още много да учим от белия свят
Красиии,Честит Рожден Ден  bouquetВесел празник с много настроение

Аз утре влизам в болница за предоперативни изследвания.Не се знае дали ще ме оставят под наблюдение или пак ще съм сред вас...каквото и да е,за добро ще е.Стискайте палци

На раждащите днес-леко и раждане и здрави бебоци

# 182
Краси,честит рожден ден!!!Много здраве,щастие и хубавко бебче!!!!
 newsm51 smile3501
Аз в тази жега само спя.Снощи си направихме дълга разходка из града,чак се поозорих накрая.И аз за сега нямам изгледи за разждане-никви течове,тапи,болки....ама имам време де.

Дано да захладнее малко.

# 183
Като попрочетох да кажа:

Hexi стискам здраво палци с бебчо всичко да е наред, рано е да се притесняваш, изчакай изследванията и съм сигурна че като почнеш да го кърмиш ще стане супер яко и здраво бебе.

Добре дошла пак на kalaka радвам се че вече си добре и бебо също!

Кали и ти добре дошла и лично честито, да ти е живо и здраво бебчето!

emuk (аз явно съм пропуснала миналите дискусии за комарите) при нас е много зле - не знаех че го пише на кутийката защото сме я изхвърлили, но ние се караме доста често с мъжа и тогава спим отделно защото той го пуска или докато спя или преди това и не мога да си легна, и сега аз съм цялата изядена от комари, а те си разнасят инфекции и е ужасно положението, но предпочитам да не ми е включено нищо.

pebs съчувствам ти - като забременях и на мене ми откриха някви кисти в бъбреците и от тогава без шише с вода няма да ме видиш, но пък трябва и ВЦ-та да има наблизо. Но песъчинки и такива работи нямам, дано ми размине. Искаха да пия пак едни билки за бъбреците, но мене ме е страх докато съм бременна, дано да устискам.

За епидуралната аз се опитах да кажа на доки че не горя от желание да ми слагат ако не се налага, ама тя нещо тогава беше нервна и го прие лично и се обиди - имало пациентка преди мене дето искала да си ражда активно като в маймунската тема, ама такива работи тука нема, и докитата се обиждат като им кажеш, но надявам се че се разбрахме накрая. Каза че щели да ми слагат некви обезболяващи и бусколизин - тоя бусколизин обаче никога не ми е действал но ще се уточним на място.

Галя ти повече да не се возиш на маршрутки и градски транспорт! въпреки че и с такси не знаеш на къв чишит можеш да попаднеш - аз веднъж бях на един дето нарочно влизаше в дупките! а веднъж на един друг му викам (след като щях да изхвърча на един завой)- може ли да намалите малко, и той посяга да намали радиото!

Тук вали и чувставм че скоро ще ни спрат нета, затова пращам и ви целувам и чао!  Hug

# 184
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честит Рожден ден на Красииииbouquet Хубава вечер ти желая, а като му дойде моментът - най-прекрасния подарък! Hug

kali, радвам се, че се включи и че се чувстваш добре! Hug

Hexina, мерси много за информацията за Диков; дано, ако се наложи, да ме поеме той - утре по всяка вероятност ще разбера как стоят нещата - стискайте ми палци! Wink
За съхранението на кърмата бях чела ето тази статия от bg-mamma - може да ти е от полза; а ето и линк към всички статии там - можеш да откриеш нещо интересно и полезно. Иначе в кърмаческия форум имам чувството, че няма необсъдена тема, а и там можеш да питаш на воля. Laughing
И, настрой се положително! Сигурна съм, че Алекс е здрав и съвсем скоро ще си бъдете тримата заедно у дома! Heart Eyes

# 185
Nanny Ogg , можеш ли да ми кажеш нещо за декстрозата (глюкозата), доколкото разбрах част от хранителните вещества, които човек поема се разграждат до глюкоза в организма, но ако се поема готова такава е вредно, вярно ли е?

С уговорката, 4е за сега не съм 4ела специално за захранване на бебета, от общобиологи4на култура мога да ти кажа, 4е преждевременно родените мъни4ета (развили хипогликемия например) се хранят интравенозно с декстроза. Доколкото зная оралното прилагане на глюкозни разтвори се практикува и при доносени деца, който не су4ат добре, в първите 72 4аса. Следователно приемането на "готова" глюкоза не може да вреди. Друг е въпроса, 4е аз ли4но не бих давала допълнителна "захар" на "нормално" су4ещо бебе.

Нямам представа какъв въглехидратен изто4ник използват пове4ето формули (АМ) и кой се с4ита понастоящем за най-подходящ, ще погледна, ще по4ета и ще се опитам да дам мнение.

За глюкозата в 4ай4ето не бих се притснявала, защото предполагам 4е коли4еството е прекалено малко (за всеки слу4ай, ако имаш конкретна цифра, дай да видим за какво става въпрос).

bouquet

П.П. Не знам за Вас, но явно напоследък нервите ми здраво са се разклатили от хормоните и недоспиването... Погледнах темата на Октомврииките и се вбесих на някой от коментарите в/ху раждането на Хекси. Да не знаеш какво е негативна контрола, да даваш мнение как и върху какво може да се диагностицира изти4ане на околоплодна вода и да оценяваш работата на хора, които са у4или само 6-10 години пове4е от теб (не 4е и сред лекарите няма идиоти, но все пак) на базата на (най-вероятно) непълния разказ на току що родила жена без медицинско образование, при положение 4е въпросната жена може да ти про4ете писанията, ми се вижда...хм, по-добре да спра до тук!...  Twisted Evil

Хекси, да ти е живо и здраво бебето и ако не си ходила ве4е при Октомврииките, по-добре не ги 4ети....  Hug

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 14:41 от Nanny Ogg

# 186
Честит рожден ден Краси, много усмивки и веселие и едно прекрасно здраво малко човече  bouquet

# 187
Благодаря на всички мами за отговорите и съветите относно хемоглобина /явно не бива да тълкувам толкова буквално резултатите си/ и машинката Райд.

При мен спането /ако може да се нарече така все още/ преминава в няколко етапа. Първо лягам без машинка - вратата широко отворена. После идва комар и започва да ми свири на ушенце. Аз се събуждам, почвам да се ядосвам, накрая ми нащипва гъзеца и е време да ставам ... Това - към 3 сутринта. В тъмното напипвам вредната машинка и я ръгам с ожесточение в контакта. Звънящият комар не спира да гравитира около мен и мъжа ми. Изтощена и изнервена до безкрай - към 4 пак заспивам. Към 5.30, когато вече е хладно и комарът е заспал някъде, махам машинката и си доспивам до 7.30. И ей тва всяка нощ.

Тия устройства с ултразвук ми звучат приемливо, но ми се струва, че докато се наканя да си купя, отдавна и комарите и времето няма да са проблем.

# 188
Честити бебчета на Ани, Кали, Доци и Тиара   bouquet Да са живи и здрави и много щастие да носят на родителите си   bouquet

Кали, радвам се, че се възстановяваш бързо и отдели време да ни навестиш от болничната стая   bouquet

Хекси, мерси за разказа  Hug Толкова реално си го описала, че все едно съм била там  Blush
Вярвам, че всичко с малкия Алекс ще е наред и много скоро ще се гушкате и кърмите в къщи  Hug

Бебето, тапата може да падне и непосредствено преди раждането, не е задължително да я видиш предварително.  Стискам палци, ако се е почнало, всичко да мине леко .

Много ми хареса идеята за масата за гладене и къпането  Peace че и ние не сме купували стойка за ваната и всеки път ги гледам и ги подминавам, че хич не ми се дават 35 евро за нея... предпочитам нещо друго да купя на бебка за тези пари.

# 189
Момичета, имаме си още 1 ново бебе августинско септемврийче Party
Тъй като наша сладка Даниелка /dudulanka/ не може да си седне на дупето вкъщи и да пусне новината Laughing Joy, пиша вместо нея :
FEMININE е родила днес в 12 и 20, нормално принцеса Бояна - 3,700 и 51см. Раждането е било нормално, бързо и без проблеми Hug
Честито на Фемине - да и е жива и здрава кукличката  bouquet

# 190
ЧЕСТИТО НАСЛЕДСТВО НА ФЕМИНЕ! ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ БЕБОКА!   bouquet

# 191
  • Sofia
Честита бебка Бояна на Феми! Жива и здрава да им е и много да ги радва!  bouquet Hug

Краси честит рожден ден!   bouquet

# 192
Честит рожден ден Красииии  newsm59 Весел празник и много подаръци ти пожелавам.

О-о-о-о-о сега видях: ЧЕСТИТО на Фемине. Да й е жива и здрава принцесата Бояна и много радост да имат с мъжа й покрай неяstork-girl  ylinfant

Кали добре дошла отново сред нас. Като имаш време пише как мина при теб раждането? Аз още не съм прала дрехи ама гледам, че сега се разхлади малко и дано задържи да свърша и тази работа.

Стискайте палци, че утре офталмоложката ми трябва да каже мога ли да родя нормално и дали всичко с ретината ми е наред!? Praynig

Гледах малко филмчета от онзи сайт, на който пуснах по- рано линк и чак сега разбрах, защо раждалите майки забравят толкова бързо какво е станало и помнят само хубавите неща. Както и за изкуствения окситоксин, който лекарите вливат и който не влияе по същия начин като естествения, който всеки организъм отделя. Горещо ви препоръчвам   newsm10 да гледате и вие, ако ви е любопитно. Абе изобщо много полезни филмчета.

# 193
Честита принцеса на FEMINE   bouquet, да и е жива и здраве и бързо възстановяване !!!

# 194
Честито на мама фемине нека тя и малката и бебка да са живи и эдрави и да се гушкат по скоро в къщи newsm44 newsm44 newsm44 newsm51 newsm51  love001

Честит рожден ден на Краси, пожелавам ти едно здраво и хубаво бебче, че то по-хубав подарък от този няма newsm59 smile3525  love001
МОМИЧЕТА НАПРАВО МЕ РАЗТРИВОЖИНТЕ С ТЕЗИ НЕГАТИВИ ЗА ТАБЛЕДКИТЕ ПРОТИВ КОМАРИ,ТА АЗ НЕ СИ ЛЯГАМ БЕЗ ДА ВКЛЮЧА ТАБЛЕДКА РАЙД! #Crazy #Crazy #CrazyГОСПОДИ ДАНО НЕ Е ФАТАЛНО

Общи условия

Активация на акаунт