Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 410
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
Nanny Ogg,
Информацията за успиването на бебето ми е от списанието на National Childbirth Trust - не знам дали я знаеш тази организация за подпомагане на родилки и майки, тя е най-голямата в UK.
Та там обясняват, че в някои упойки се слага по-малко обезболяващо и повече успокоителни, които могат да се отразят на бебето. Не става дума, че фатално ще го приспят (гледам че споменаваш тонове), но че просто няма да е в онова особено състояние на будност, характерно за периода непосредствено след раждането и което му помага да засуче добре и да се адаптира по-лесно.
За леката епидурална упойка (walking epidural) - може и да се опитват, но няма гаранция, че ще успеят, доколкото знам дори и тя затруднява движението, плюс че ти слагат катетър, с който съвсем не ти се иска да се разхождаш. Това от личен разказ на моя приятелка, родила в Лийдс, която не е могла изобщо да се движи след поставянето на този вид упойка.
За възможността сам да си контролираш количеството - такова нещо в България не съм чула да има засега.
miss pretencia,
Питаш за моментите, когато бебето заспива в ръцете ти, но плаче като го оставиш в леглото. Имали сме такива, но само в периоди на промени, пътувания, стрес у дома и т.н., бебетата имат антени за такива работи. В такива моменти си лягах с него докато заспи по-дълбоко и след това го оставях, ако е през деня или го местех в неговото легло, ако е през нощта. В най-лошите случаи ми се е налагало да го правя няколко (доста) пъти за една нощ, но е било не повече от 2-3 нощи в цялата му бебешка кариера. При това го местех в негово си легло, само защото тогава бяхме в чужбина в друго жилище и с доста по-тясно легло, където не можехме да се наспим с кеф тримата. В нашите си домашни условия оставям да спи до мен и грижи няма.
Винаги съм мислила, че когато детето ми е стресирано, трябва да уважавам емоционалното му състояние и да се опитам да го успокоя - ако го оставя да реве, след като съм му създала стрес ще е доста безсърдечно. Дълбокото ми убеждение е, че децата не реват без причина, а изразяват някаква своя потребност. Аз на моите деца им уважавам потребностите, както бих искала и те сами да си ги уважават, когато станат самостоятелни.
Така или иначе това е лесният начин - алтернативата е часове наред рев и никакъв сън за мама, татко и бебе. А така поне се спи, макар и на пресекулки. Все пак по някоя по-безсънна нощ неизбежно ще ни се случи на всички.

# 256
... как да не влизате при нас,щото едва ли не  ще се заразите с някоя смъртоносна болест или нещо от сорта.Спирам до тук,[i]извинете ме още веднъж за поста.Обещавам да не пиша повече тук[/i].Много ми стана неприятно.

Ееее, чак пък толкоз  Hug  сега пък всички станаха обидени  Hug Hug Hug и то стана международен въпрос  Hug просто ние тук си споделихме кой какво е чел - в крайна сметка през тия месеци си станахме близки... Hug

Катрин, добре че ни напомни  ooooh! вярно че Бабаитка за утре е планирана - така че й пожелавам успех и стискам де що имам пръсти  Laughing
А за шиенето - в Пв мисля че почти всички АГ-та обезболяват с лидокаин  newsm78

# 257
Феми, честита ти щерка- да ти е жива и здрава и много да те радва. Дано и двете сте добре и се приберете бързо- бързо вкъщи.
Честито и на Лилиян- само радости да носи малкото момче.
На Бабитка утре яко стискаме палци- дано всичко мине възможно най – леко.
Знаех си аз, че днес ще имаме бебоци – след тази вчерашна почивка.
Лека вечер от мен и целувки на мамите по тумбаците.

# 258
Да, и честито на Лилиан и Феми! Страхотни новини!

# 259
  • София
Хе, аз да ви кажа пък Емко какво направи току що. Бях си легнала с намерението направо да заспивам, той идва по едно време (изкъпан и облечен) и ми се хвърля нарочно в/у корема, като ми обяснява, че искал да се боричка с бебето. Shocked Съвсем искрено и незлонамерено. И избягах от спалнята и ги оставих с баща си да се наборичкат хубаво (татко му го нямаше събота и неделя и явно мъжките им игри му липсваха вече).

А като чета за изпълненията на Мини на кукла - колко различни могат да бъдат децата. Heart Eyes

# 260
Честито на мамите с бебоци!  bouquet Hug  Да сте здрави и щастливи и много да се слушкате Simple Smile Hug
Записвам се - тук съм и нямам още никакви признаци за раждане newsm78
Не че бързам, но някак си ми е твърде спокойно Whistling - затишие пред буря ще да е Wink
Много усмивки ви пращам smile3525
Докато се обърна и вие пак сте изписали една цяла темичка
Rolling Eyes

# 261
  • гр.Варна
Пу-пу-пу! Големи сладури тези дечица!
С радост да се гледате и гушкате! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Стискам палци и ще се моля утре за Бабаитка и всички, които ще ни изненадат! Praynig Praynig Praynig Леко раждане и бързо възстановяване!

Лека и спокойна вечер на всички! Hug Hug Hug

# 262
еее, чак сега и аз да отворя снимките на първите ни бебчета  Heart Eyes, че нещо не ми се отваряше снимкатабг...  ooooh!  много са сладурски - нали са си нашите  Heart Eyes Hug
Пете, и за бях харесала същия комплект за изписване - само че в зелено  Laughing  /но се отказах щото май всичките тоалети са в зелено на моя жабок Кърмит  Mr. Green/

# 263
Пете малкият наистина е голям сладур, дай боже на всяка от нас по едно такова сладурче  love001. Благодаря и эа раэкаэа,( наистина е от полэа още един раэкаэ эа преживяното по време на раждане) Hug
А сега мисля да си лягам че кръста ме боли ужасно ooooh!
Бабаитке пожелавам ти успех утре и всичко да мине по мед и масло. С теб сме newsm10  love001
Лека и спокойна нощ момичета smile3524

# 264
Здравейте, момичета!  Hug
Първо, искам да честитя на новите мами за техните бебчета! Честити, живи и здрави да са ви бебчетата, Феминин и Лилиян! И много, много да ви радват!    bouquet   smile3525  newsm51 Grinning

Честит Рожден Ден, Красиии! Много здраве, радост, късмет и любов ти желая и да си родиш здраво бебче бързо и лесно!   bouquet

Благодаря и на Петето за разказа. Май правилно докторите са имали съмнение, че терминът е друг   Wink  Hug Много сладко бебче имаш. Да ти е живо и здраво!  smile3521

Хекси, мисля, че добре се грижат за твоето бебче и скоро ще си бъде с теб вкъщи. А това, че ще ти дадат да го подържиш и нахраниш сигурно е най-щастливият ти момент от раждането! Ще разкажеш как е било нали?  Grinning

Днес в Русе валя и температирите бяха просто чудесни. Много се надявам да не се повтарят тия жеги отново, че едва ги издържам, а представям си как биха се отразили на едно малко човече, както нямаме климатик (всъщност не мога да си представя...). Дано да е прохладно и свежо времето вече!  Praynig

# 265
  • София
И от мен едно голямо честито на новите мами, бързо да се възстановят, а бебоците им да са живи и много здрави!

# 266
Забравих да честитя на новите мами Лилан и Феми  bouquet

Пете благодаря ти че сподели за раждането и бебчето ти е много сладко - видях го в албума Simple Smile

# 267
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ФЕМИ И ЛИЛИ   bouquet
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО УСМИВКИ ДА ВИ НОСЯТ
  bouquet  bouquet  bouquet

# 268

ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА ФЕМИ И ЛИЛИ!Да растат здрави и щастливи дечица! На майчетата - бързо възстановяване!

Петето, да ти е жив и здрав хубавеца!Пупупу;)Разкошни снимки!

Хекси, ходи ли тези дни да видиш бебчето?Какви са новините?Стискам палци да го гушнеш скоро! 

# 269
Мамита ако знаете какво безсъние ме гони. Станах към 1 да  smile3550 и от тогава та до ся се въртя като пумпал в леглото та накрая си казах дай поне да стана та да не тормозя мъжо.
И сега какво... гледам заглавиицата ни намалели пък мен ме споходи музата та:
За сега са малки нашите редици, но до края на септември ще сме цял отбор мъници
Продължаваме усилено да правиме покупки, за да са красиви септемврииските ни бубки
Във темичката наша надничаме с вълнение и само как се радваме за всяко септемврииско попълнение
С всеки изминал ден радостта е по голяма че септември месец ще бъда горда мама

Лелиии тук кво е чудо... някоя маминка нали се беше оплаквала от хлебарки с какво се прибори ако може да сподели. От няколко дена стана нашествие тука сигурно някой е пръскал и са се разбягали ( щото преди в нас нямаше ) а сега... направо една през друга тичат. Уж нахвърлях от  тез кубчетата ама май няма ефект та сутринта ще се въоръжа с флакон райт ( или подобно ) и утре през ноща ще им обявя война red то и без тва будувам....
Глупости взех да пиша и изядох половин кутия сладолед за тва мисля да се ориентирам към   sleepuu да видим кво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт