Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 425
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Красииии Честит Рожден Ден мила! Здраве, щастие и любов - от всичко по много!

Hexina как си? Предполагам, че днес отново ще посетиш бебчо и след тогава ще се включиш да разкажеш как са нещата при Вас. Може пък да ти разрешат да се опиташ да кърмиш в болницата? Иначе за количеството на кърмата и според мен не трябва да се притесняваш (както е според Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече"). Важно е да е през 2-3- часа изцеждането за да не намалява, иначе бебето като засуче ще орегулира нужното количество и няма да стане да "произвеждаш" за повече от едно бебе. Прочетох в темата на Октомврийките малко коментар и останах учудена от посоката, в която са извъртяни нещата. От собствен опит искам да ти кажа на този етап да не поставяш под съмнение решенията на лекарите, това само ще те натовари допълнително и няма да помогне. Вярвам (вярвай и ти), че всичко ще се развие в най-добрата посока и следващата седмица ще се гушкате щастливи вкъщи.

# 166

Красииии Честит Рожден Ден мила! Здраве, щастие, любов и едно сладко бебче да стопля твоите очи!!!

# 167
Честито на новите мами ани  bouquet, кали  bouquet, доци   bouquet и Тиара  bouquet!!!

ЧДР на Красииии !!!

При мен - нищо ново. Няма да раждам скоро. Никакви контракции, болки и т.н. Започвам да чета за техники, облекчаващи болката при раждането. Поне ми е второ раждане и знам какво ме очаква Simple Smile.
Ще направя всичко възможно да ми е по-леко. (хехе ама няма да искам упойка, де. и миналия път бях без.)

Нещо забавно - гледахме с Мини последната серия на "Такъв е живота" и моята умница легнала на дивана със свити крака, вдигнала си потника нагоре, заголила пъпа и вика "напууай, напууай (напъвай), бебето излезе! Laughing", хем напъва така, че чак припръцква!

# 168
Честит рожден ден, Красиии! Да си жива и здрава и... най прекрасните усмивки ти предстоят с малкото слънчице!
Добре дошла и на Калака, надявам се всичко да е наред вече и да не се налагат повече такива "почивки" в Шейново до раждането!
Хекси, мила, бъди уверена, че всичко ще е наред! Моя приятелка роди преждевременно в осмия месец на 06.05.... В момента малкия бонбон е в чудесно здраве и докитата само се карат да яде по-малко, че иска да си навакса с килограмите и не спира да си иска манджа! Просто трябва да си уверена, че всичко ще е наред!
Момичета, при мен тези историйки от вчера поотшумяха и сега съм доста по-добре, но мисля да сменя режима малко... то хубаво да се движиш, ама аз се уливам направо... т'ва вчера беше май леко предупеждение... то не бяха 3 перални, гладене, чистене, накрая ходих и до магазина да нагледам продавачката пеша; и се върнах пак пеша... няма следобедни почивки, срълбите до петия етаж по 10 пъти на ден... май малко прекалявам... Та от днес ще гледам и да си почивам малко....
Засега целувки по тумбаците!  bouquet

# 169
Честит празник, Краси!   bouquet много щастие с едно здраво и палаво бебче  Hug
Emuk, за комарите много сме писали тук - Райда не е за препоръчване, въпреки че и аз съм го ползвала. Има устройства с ултразвук /без таблетки и без течности/, включват се в контакта - на Чико са по 22 лв., в Метро има китайски за по 6 лв...
Кукле, Мини сигурно тренира за след 20 години  Mr. Green та поне да знае сладурката какво се прави, за разлика от нас сега   Joy Joy

# 170
ЧРД Краси   bouquet Пожелавам ти да бъдеш една от най-щастливите мами - скоро и да си гушкаш едно прекрасно слънчице

Хекси, радвам се че всичко е минало добре и стискам палци скоро бебчо да укрепне и да си го вземеш в къщи  Praynig

Връщам се да чета какво сте писали и после пак  Hug

# 171
   bigdance2 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ, ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЕДИН ПРЕКРАСЕН БЕБОК СКРО ДА ТЕ РАДВА.  Tada
 Аз да дам отчет, че след вчерашните течове съм добре, не съм ходила на лекар, но днес се ослушвам и ак има нещо подозрително направо се мятам към болницата.  Rolling Eyes
 Вчера преключихме окончателн с бебешките покупки, като ми останаха само помпа, стерилизатор и разни дреболии. А в момента се върти и последната ми бебешка пералня след кето трябва да започна да гладя  #Crazy  #Crazy  #Crazy Боже, колко дрешки имам да гладя. До сега все го отлагах от няколко дни, понеже не си и представях в тая жега да пусна ютия, но днес и времето е по - благосклонно, така че няма на къде  1ironing.
 Междудругото се сетих, че бих могла евентуално да използвам дъската за гладене вместо стойка за ваничка хем ще спестя малко парички да речем за помпата, че нещо за тази стойка за ваничка хич не ми се дават пари, че тя е по - скъпа от самата ваничка.  #Crazy и сега се чудя дали ще стане  newsm78
 Някой беше питал а хемоглобина, за отчета моя беше 101 изписаха ми ферофолгама, които аз честно казано пиех буквално от дъжд на вятър,  Crazy просто все забравях, къде ли не ги слагах за да са ми пред очите и накрая пак така /бременски акъл  Joy/ та от последните ми изследвания се оказа, че от 101 се е качил на 126, което за деветия си е идеално, а аз очаквах, че въобще няма да е мръднал, даже казах и на доки, че все забравям да пия хаповете. Та като го попитах да продължавам ли и той ми се смее   hahaha и ми вика: "Ми продължавай пак така да ги пиеш, явно тая дозировка помага."  Joy
 Мале май бая се отприщих на писане.
 Айде за сега от мен чао и ще дебна за нови бебооци.  Hug

# 172
Здравейте и от мен.
Красиии,честит рожден ден!Пожелавам ти всичко най-хубаво и скоро да си получиш подаръчето.   bouquet
При мен нищо ново-още си пишкам песъчинки и вечер ме заболява бъбрека,но е поносимо и не съм ходила до болницата.Пия си лекарствата и полежавам повече.
Днес поне е хладничко тук и се живее,че предните 3 дни направо беше ад,а в болницата едни южни стаи,пече от 7 часа,а после си става 40 градуса...  #Crazy Беше ужасно,а сега прочетох във вестника,че и утре ще е хладно и после пак ще се покачват температурите до като стигнат пак 40...  Sick До тогава може би няма да съм вече 2 в 1 и се надявам  да ми е малко по-добре.
Леле мацки,не мога да повярвам дори,че след 3 дни по това време ще съм родила.  #Crazy Имах чувството,че този момент е далеееече далече,а то......

# 173
честит рожден ден,Красиии! newsm51пожелавам ти само щастливи мигове и едно здраво и пухкаво бебенце  newsm30

# 174
Здравейте, момичета.
Аз тъкмо се наспах и се надявах да намеря няколко нови бебета, но нищо- ще започнат пак да се появяват мъници
Краси, честит рожден ден- да си ни жива и здрава и много щастлива с малкото човече, което скоро ще те зарадва.
Емук, вземи си машинка срещу комари с ултразвук- те не са вредни за бременните и бебетата, както ти е писала Весела.
И при нас е хладничко днес- подухва един ветрец, направо супер- сега и през деня ще сиседим на отворени прозорци, че иначе в жегите отваряме нощем и сутрин затваряме, да не се стопля къщата, но друго си е да влиза свеж въздух.
Хайде, после пак ще направя проверка.  Joy

# 175
Снежи, след като днес сутринта открихме какво е възпрепятствало зарастването на шевовете и раните и е предизвиквало силните болки, определено съм по-добре. От тук нататък би трябвало да се възстановявам много по-бързо.  Peace
В 2 ч ще ходим да видим бебчо и ще пиша как са нещата. Иначе принципно се люшкам малко на настроения между голям оптимизъм и внезапно шубе и параноя да не му има нещо. Докато не видя изследванията, че е съвсем наред и не си го прибера вкъщи, все така ще съм си.
За кърмене ще ми разрешат едва след като излезе от кувьоза и то не директно, а ще искат да се цедя там на място. Иначе и вкъщи се цедя вече много редовно, че гърдите ми са станали на камък и е доста неприятно.

При епидурала бебето може да получи треска след това и да се наложи лекуване с антибиотици. Немалко жени след това се оплакват с месеци от болки в кръста, а чух че и се забавяло раждането, значи бебето се мъчи повече.
Аз си исках епидурална заради силните боилки (друг е въпросът, че изобщо не подейства), но кръстът ми е ОК. Само първите 1-2 дни леко ме болеше дупчицата, ама слаба работа. Предполагам, че много зависи от това кой ти я слага и от късмета да не се нацели някой нерв на гърба. Относно това колко е безвредно за бебето, анестезиологът ме увери, че това, което ми слага, е изключително щадящо и няма да се отрази на бебето. Но си е ясно, че 100% безвредно никога и никъде няма, но имам доверие на лекарите, които през цялото раждане се грижеха изключително за интереса на бебето. Затова и пренебрегнаха болките ми и желанието за секцио (имах и такъв момент на отчаяние), слушаха тоновете през 95% от времето и настояваха до последно да родя нормално.
Така че аз си оставам много "ЗА" упойката, ако болките са много силни.

newsm59 на Краси! Да си много здрава, усмихната и да родиш прекрасно, здравичко и по възможност послушно бебче!  Hug

# 176
Hexina бързам да те поздравя с добре дошла bouquet  Hug, въпреки че още не съм прочела всичко. Стискам палци и на бебчо ти и да ти е живо и здраво!
Страшно ти благодаря за разказа за раждането и си го записах да си го чета пак (това за дето имаш притеснения че нещо бил дълъг Simple Smile, не се плаша, за мене лично са много важни всички подробности дето могат да ми се случат и на мене - искам да си ги знам), та и за полезното инфо, както и за полезните съвети! Радвам се, че си успяла да се справиш с трудното раждане и си имала късмет да родиш нормално и да не те режат накрая. Сега ти пожелавам и успешно кърмене и гледане на бебчо!

Честит рожден ден на Краси!  newsm59 Пожелавам ти успешно раждане и здраво бебче Simple Smile

# 177
  • гр.Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,КРАСИИИ! newsm51
От сърце ти желая много щастие, късмет и любов! Леко раждане и да си най-щастливата майка и съпруга! newsm59
Весел празник!  bigdance2

# 178
Иии колко сте изписали а аз си дремуцах до ся. Абе искам да питам вече родилите мами възможно ли е да не съм усетила кога ми е паднала тапата в смисъл задължително ли е да има капчици кръв и секрета може ли да не е '' оцветен '' а да е прозрачен ( тъп въпрос извинявам се ама... )
Иначе аз тази нощ не можах хич да спя 1countingsheep нещо ме болеше кръста и ниско доло и се сетих че бяхте писали че тва били симптоми че наближавал момента stork-boy, само дето не знам при мен дали важат щото както казах никви тапи и води не съм мяркала в банята, а и снощи ми прищрака да си напълня ваната newsm37 и се покиснах 30 минутки ( та може нещо да съм си натоварила кръста ) както и да е то ще се разбере предполагам newsm78....
emuk аз също спя на включена такава машинка ама менкам раит и някво друго такова на таблетки и не знаех че не било препоръчително - добре че повдигна въпроса ( аз не бих се замислила за тва ) Rolling Eyes...
Пък да ви кажа мойто мъж и той как на тръни спи вече. Таз нощ на няколко пъти само да се обърна на другата страна и скача милия и  '' Какво наред ли си '' апък като стана да пишкам трябва да давам подробни отчети къде отивам и как е минало ( то все едно не е ясно ) ... Даже милия таз нощ като го докоснах така скочи и един такъв неориентиран '' И къде сме бе слънчо '' толкоз смешно ми стана...
КРАСИ честито и от мен - ти знаеш най хубавия подарък newsm32... иначе весело искарване таз вечер и положителни емоции и усмивки.
Днес тук малко захладня даже май ще   umbrella никога не съм си мислила че ще се радвам така на дъжд - ха дано...
Мамита  Hug Hug Hug ...

# 179
Nanny Ogg,
.... А и много искам всъщност раждането да е активно - с повече движение, ако ме проснат да лежа някак си ще ми намалее собствената увереност в успеха. Отделно не знам точно какви медикаменти ползват в епидуралната в нашата болница и не знам дали не са успиващи за бебето, което в никакъв случай не искам да допусна.

А защо да те просват? При Вас не практикуват ли "ходеща" епидурална (не знам как се казва на бг, но ти слагат то4но толкова колкото да не боли, но да можеш да ходиш и ти връ4ват контрола върху АйВи-то за да мойеш да си самодобавяш ако заболи)?

Аз още не съм запо4нала да 4ета сериозно за епидуралната  Embarassed, карам само на обща култура, но не мисля 4е може да ти успят бебето...а и нали му радиоконтролират тоновете?

При епидурала бебето може да получи треска след това и да се наложи лекуване с антибиотици. Немалко жени след това се оплакват с месеци от болки в кръста, а чух че и се забавяло раждането, значи бебето се мъчи повече. За съжаление в нашата болница няма възможност за вертикално раждане, но ме успокоиха че до момента в който вече започнат да поемат бебето мога да съм права. Предполагам знаете че гравитацията ускорява процеса. Ще ползвам някаква топка, дано помогне. С таткото никак не сме готови за раждането, никакви дишания и техники. Така и не изкарахме пренатален курс. От предишните раждания нищо не помня, пък и не съм била специално обучавана. Е, все има време нещо да попрочетем, стига бебчо да не ни изненада по-рано.

Хмммм...къде го 4ете това за треската? Не ми се вижда възможно мъни4ето да развие бактериална инфекция от самата упойка. Друг е въпроса, 4е епидуралната наистина забавя родовия процес, ако е сложена при разкритие по малко от 4 см...т.е. ако раждането се прото4и и майката е колонизирана с нещо и до антибиотици може да се стигне...

Топките ги пробвах...не са ми удобни сега, не ми се мисли какво ще е ако ме и боли... Sad

И ние не сме готови...курсовете ги преско4ихме, защото никой не се надяваше 4е превията ми ще се оправи и секциото ми си беше сигурно... Майката природа се смее последна, както обикновенно, дано да е за добро... Сега се мъ4им да наваксваме, добре 4е съм на домашен мониторинг, та горките сестри си го отнасят с хилядите ми въпроси...

Благодаря за мненията!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт