НОЕМВРИйче без умора шава,даже нощем не престава

• 9 697
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Дес Честит Рожден Ден! Бъди винаги усмихната,борбена и желана! Нека късмета и здравето съпътстват винаги теб и всички,които обичаш!  Hug

Пумпал с теб сме    bouquet  сигурна съм,че ще остане бебчо още с теб! Simple Smile Само му говори повече,да не му е скучно  Heart Eyes

Аз днес така и не спах... Мими,ти ми заръча да кажа преди да заспя,а аз май сега ще лягам  Flutter  Всичко с беба е идеално! Каза,че има отлични мерки и тежи 1400 - 1500 гр. Нито напредва,нито назадва - вече е в норма  Hug    Моят корем е много мъничък и аз питах да не би да е проблем - каза,че няма никакво значение,даже бил идеален Simple Smile та се поуспокоих...

А за тия капки за колики - всички ли ще ги поръчвате?  Да си ги поръчам и аз ...имам една - две познати в Англия.Колко струва,някой знае ли?

# 76
Дес, Честит рожден ден и от мен.Пожелавам ти всичко най- най  Hug
Искам да попитам за тия контракции нормално ли е да са по чести но не са болезнени а само ми става корема твърд и леко изпитвам дискомфорт.Да пия ли но-шпа ако зачестят- действа ли?
Някой да пие Магнерич?Аз пия 3 по 1- уж докито каза че е полезен ама аз нямам много вяра на лекарства.Чист магнезий ли се води или се изписва за нещо друго?
Уф само питам ама от както стана тва с тая раничка съм много мнителна за всичко.
Качила съм една снимка на корема ми Crazy
Айде лека от мен.

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 23:46 от ladybebi

# 77
Благодаря момичета за хубавите пожелания  Hug

Моите лични наблюдения са, че в БГ изписват доста лекарства. Там ми дадоха да пия Магнерот, а тук ми казаха че няма смисъл да го пия. Все пак магнезия измества калция и като цяло се ползва само като се наложи, а не за профилактика. НО аз не съм лекър, по-добре си слушайте лекърите.

Фалшивите контракции, т.нар. Бракстон Хикс не влияят по никакъв начин на матката, шийката и не водят до преждевременно раждане. Аз ги имам от 17 седмица. При мен специално явно има и истински, след като ми се е скъсила шийката и ако по-силните ги смятам за истински, те са по-силни от стягане на корема и държат повечко...но кой знае, нямам представа.

Най-важното е - много вода, да се лежи повече на ляво и после на дясно, ако може по гръб не. И ако се получат контракции да смениш позицията и това понякога помага. Повече почивка.

ladybebi, ако само ти се стяга корема се води за нормално. АКо искаш записвай си през колко време се случва. Става притеснително ако стяганията са ритмични през 10-15мин, ако са на неравни интервали са си Бракстон Хикс.

Това е от нещата, които съм чела...дано е помогнало.

# 78
аз така както чета май не съм имала досега контракции за щастие,но болки в опашната кост и надолу...от днеска имаам много,ох,дано да е нещо нормално Praynig,не мога даже от леглото да стана без помощ,така ме боли...

# 79
Сладурка аз имам болки в опашната кост и под нея още от 2-ри месец.Ходих на невролог и ми каза че явно матката притиска някой нерв.Не можа да ми каже на 100% защото трябва рентгенова снимка а това ще стане след раждането.Да уточня че болката ми е като на сецнато и само когато се уморя и в определени пози.Абе гадна болка е- като легна по гръб не мога да стана 3 часа, трябва да се завъртя на една от страните и чак тогава да се изправя (всичкото това е много болезнено).Мен ако ме питаш отиди на лекар.А за срамната кост и мен ме боля ама май беше от прегледа Rolling EyesМного се стягах и предполагам за това после ме боля, а може и да си е време да се разширява.

# 80
ladybebi,поуспокои ме малко,че само ме шашкат с тая спина....и верно сега нищо не може да се види. Имате ли чувствоточе бебоците растат буквално с часове Rolling Eyes

# 81
  • София
Добро утро, мамчета! Hug Аз съм седнала рано-рано да си пия сутрешното кафе, събуди ме някакъв странен шум в къщата и не можах да заспя повече. А и бебето реши да започне сутрешната гимнастика и ми продъни корема. Но, като се има предвид, че по тове време обикновено вече съм на работа, не ми е проблем. Сега чакам да почнат сутрешните блокове да ги развъртя...
С радост установих, че оттокът ми е попреминал и не съм задържала течности тази нощ. Днес ще карам повече на диня и пъпеш, да ги изкарам съвсем. Щото иначе се чувствам като камила, дето се е запасила с вода за 2 месеца напред....  Laughing
Prosto Az, изобщо не се колебай за капките за колики, ами си ги поръчвай. В Англия една опаковка струва към 3 лири. Абе усещам аз, че ще има яко зареждане с Инфакол. Но пък си заслужава, защото от всичко, което съм изчела, това засега май е единственото ефикасно средство.
Момичета, вие накупихте ли книжки за отглеждане на бебето? Аз ни за бременност, ни за отглеждане имам, ама то ние в тоя форум сме си професори направо Grinning.  Мисля да си поръчам днес "Грижи за бебето и детето" на д-р Спок и да почна все пак да се пообразовам, щото аз като го докарам това бебе в къщи /живот и здраве!/, няма да знам в какъв ред да му обличам дрешките. А и друго си е да се опреш на авторитетно мнение, като имаш някакъв проблем. Сигурно има и други добри автори, но много мои приятелки са си гледали децата по тая книга и са много доволни, така че съм се спряла на нея.
Беше ми малко гузно, ама днес ще си призная - вчера като се бях депресирала за тия оттоци и подувания, и реших да се почувствам и аз като човек и ударих едно любимо питие - сухо мартини с бучка лед и 2 зелени маслинки /другото любимо е Маргарита, ама ще почака чаааак като приключим с кърменето/.  И даже цигарка си запалих Embarassed Майка за пример! Аз честичко си пийвам и биричка по малко, но концентрати не съм си позволявала досега. И така... след като си признах всички грехове и надявам се, съм опростена, ви пожелавам хубав и усмихнат ден!

Дес, как изкара рождения ден? Разказвай за подаръците!

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 06:52 от tsetseto

# 82
  • Карлово
Момичета, имам една малко шантава молба!  Grinning
Периодично фотошопките си организираме разни конкурси, някои от вас може и да са запознати. Нашите работи може да видите тук. За новия конкурс ще имаме нужда от снимки на бременни и бебета. Условията и какво ще се прави може да прочетете тук  . Затова, ако някоя от вас желае снимката на бебето й или бременното й коремче да бъде използвана, моля да се свърже с мен микки на лични или ми изпрати снимка/и на мейл christozovi@mail.bg. Снимките на бременните момичета могат да бъдат и без лица, важното е да се вижда голо коремче. Напишете в писмото и ника си.  Така, ако вашата снимка е използвана, след приключване на конкурса ще ви бъде изпратен колажът, в който сте участвали. А колажите ще бъдат невероятно красиви, уверявам ви!
Благодаря ви предварително за съдействието!  bouquet

# 83
Добро утро и от мен! Цеци завиждам ти на мен ми забраниха да пия и кафе и биричка кола абе почти всичко което обичам като се има предвид че сутрин без кафе не мога и ме хваща нервата.Аз също ще поръчвам инфакол но от зълва ми тя е във Испания и като я попитах ми каза че има така че и при мен ще пада яко зареждане.А болките във костите аз също ги имам от втрия месец и вече им свикнах и се примерих че няма да се оправя докато не родя.Пумпал трябва сега да почиваш повече и аз горе доло съм като теб само където шийката не ми е скъсена не му давай на бебчо да излиза има още малко.

# 84
Здравейте,

как сме днес? Оooo Tsetsito, имало е гуляй снощи-и аз всичко, което описа само, че не мартини а бяло винце със сода и лимон.Айдеее сега като сме бременни да не сме инвалиди, нищо им няма на бебоците от една напитка и цигара  newsm78 .
А за Спок и аз така съм чувала и все да си я купя....и още не съм..всеки ден минавам покрай Сиела в Мола-маааа нали глад мори добитъка-обикновенно бягам към Хепи да положя обедната доза.
Ама си права-ще потърся онлайн да ми доставят. Уффф пак ми се схвана тази сутрин кракът-сега десен беше. И познайте ни газ ни спирачка мога да натискам...бях яко усвирквана сутринта-маааа дреме ми.

# 85
Пумпал, стискай здраво и почивай, че има още време. не му давай на бебока да излиза още, не те е наритал достатъчно  Wink
Дес сигурно още реанимира  Mr. Green чакаме да разказваш рожденник   bouquet
Таз нощ и аз почнах да усещам дискомфорта на спането по гръб. Ама въртя, суча, лява, дясно и все се събуждам по гръб, а то въздух почти няма за поемане. като съм от последните по термин, сега започвам да се оплаквам  Laughing Ооо, и контракции си имах вечерта, ходейки по улиците, ама то май си беше от преумора вече.
Качих снимчици на коритцето /бях обещала, но естествено забравих/, беба е девойка, но то е синьо /ми розовото беше доста гадничко, а това е приятен цвят/; също и на малко дрешчици, да видите мойта мила мама какви ги е сътворила, а и какви сладурски чорапки и шапета си купихме вчера. Е, за който му е интересно да види де.
Да ви кажа честно, хич не ми се седи на работа. Тези дни по цял ден съм сама на етажа, егати скуката. то човек се уморява от бездействие. А и си имам нужда от почивка истинска, ех мечтииии..... мореее....

# 86
  • София
Здравейте и от мен,
Аз току що се излюпих  Laughing, пооспах се днес. След изпълненията от предната вечер имах нужда от повечко сън. Снощи докато си спях уж имах чуството че бебо се обърна с главата надолу  newsm78 и си зае вече позицията. Сега ми е малко странно и чакам да ме ритне някъде да видя дали съм сънувала или е реалност. Шантава работа  Laughing
За книжките - аз имам от първата бременност, а и снощи една комшийка ми даде още 3 книжки, така че засега не мисля да купувам, а тази на д-р Спок за отглеждане на детето я има в нета като файл - спомням си че предния път си я бях свалила.
Дес как изкарахте рождения ден?
Хайде да си допия кафенцето, че едвам гледам.  bouquet

# 87
Цецето мерси за съвета! Ще си поръчам веднага и ....ще се възползвам и от книгата  Blush  /каква съм използваща  Laughing/

Какъв е точ конкурс - да си пращам снимки на коремчето или на Мен + Коремчето ....не разбрах  Rolling Eyes

А за мартинито...аз си джасам от време на време по някое бакарди /онзи ден 2 наведнъж  Embarassed/  Е не ром,а Бризърт - то е с 4% алкохол,ама ... малко гузно ми става,ама гледам да е рядко - смятам,че като не е навик няма страшно  Peace

И мен ме стяга корема без болки,но моя лекар нищо не ми каза да пия и вика,че е нормално то време на време в тия месеци,а и моите не са на равни интервали и са около 10-тина на ден

# 88
Здравейте Мами,как сте тази сутрин?Виждам махмурлии  си имаме... smile3533

Аз си позволявам сутрин цигарка с кафето,а и два три пъти по една малка мастичка с айрян newsm53.Както казва баща ми "За весело бебе"!
За книгите аз си взех на д-р Спок но не тази голямата.Имаше в Хеликон малки издания за различните етапи.Моята е "Най-важното за бебето".Разглеждах и голямата,но прецених че няма смисъл вече да чета тепърва за бременността и раждането(което е половината книга).Затова си взех тази малката и съм доволна,като цяло.ЕЕЕЕ има и някой поамериканчени неща,но......
 newsm10

# 89
  • Хасково
Добро утро мамчета!!!
Как сте днес? Аз сутринта ударих един спринт да си гоня таксито за работа, всички улици пред нашия блок са затворени, таксиджията спрял на две пресечки от вкъщи и ... аз бегом ooooh!, имах чувството че ме гледат като извънземно, препускаййи с огромен корем на високи обувки (не мога да се откажа от тях)Laughing.
Такива ми ти работи, сега ме боли нещо ниско долу, ама взе да попреминава, но пък ми се гади май ще се карам на тоалетната Sick
А за книжките тази на д-р Спок не съм я виждала в новото й издание, имам една от 73г. Shocked, когато мама е раждала батко, струва ми се добра newsm78. Но моята братовчедка има една друга книжка, на която не знам заглавието, нито авторката (жена е), в която има и място за бележки Laughing, след всяко обяснение, например кога започват да никнат зъбчетата, има място да запишеш датата, на която се е показало първото зъбче на твоето си бебче. Малко тъпо обяснявам, амам това е от бременността. Та аз мисля да намеря тази книжка Simple Smile дълъг пост стана затова: Доскоро  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт