24 Desperate Housewives Lost in AMERICAN Translation #24

• 14 682
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
запис,
поне да мога евентуално (ако имам малко време) да следя. За отговори нЕма време. Малките тръгнаха на у-ще преди две седмици, каката се изнася на общежитие и почти не мога да и видя очите (започва колеж след Labor day).
Аз се въртя на една пета, съпруга в почивните си дни ходи на риба fight.
Бебока се катери навсякъде (вкл. и по решетките), иска да се храни САМ (и обикновенно остава гладен, защото с лъжичка не се справя още добре, а някой пробвал и е супа с вилица?).
Иначе на тема режим- в кревата в 8pm, бандата (8 г и 12 г -не по късно от 9pm)

# 181
Аз като неродила мога само да си философствам по днешната тема (виж ми заглавието), но цялостното ми мнение е, че не трябва едно дете да обръща на 180 градуса (или 360  newsm78 Joy Joy) живота на родителите. Не съм умряла да водя пискащо бебе на бар в 11 пм, ама ако нямам възможност за ситтър, ще си го взема и пак ще изляза.

Лично аз не смятам, че като няма режим, има голям проблем (за детето). Проблема си остава само удобството на родителите... че детето мрънкало и тн... С режим, без режим... децата ще станат това, което им е писано, и в зависимост от социалната среда, в която ще влязат - примери безбройни за това, ама да не се задълбавам.
-----------------------
не съм съвсем съгласна..режимът създава на детето усещане се повторяемост,ред и структура от която имат нужда, за да са сейф и спокойни;т.н. улеснение за родителите пък е гаранция за спокоен дом (без изнервености,скандали и тръшкане на врати защото някой не си е досшал),който не е по-малко важен;
всеки си избира;деца и без режим си растат и си оцеляват биг тайм..
по никой начин животът не свършва с децата,напротив!но се иска мислене и организация,как хем и детето ок и ние доволни,ей там режимът и редът помагат много,детето има идея че с теб или не си ляга в 8 ,няма драми..
и мисля че ти говориш за тиинс,а аз аз толърс..никой не отрича средата,гените,въздуха,ИК-то на родителите и пр..но редът се учи,и аз лично от него само добро съм видяла..
*
Пумпал,на мен и душа ми е на скеджул..много мразя оправдания че заради децата нямам време и полагам много целенасочени усилия да не е така..та маймунките само обогатяват дните ни,не съм престанала да правя нищо което съм преди тях,само съм на (+) ден след ден...

# 182
..пак аз
..къпя се и мисля че май аз не уточних какво е режим у нас..не карам насила никого нищо,ако не искат да ядат в диапазона от 1 час за вечеря си лягат гладни,ако  не искат да спят си е тяхна грижа,но са си по леглата;
.. това което има обаче е повторяемост (от вратата си мием ръцете,ядем само в сол/на маса ; ако проявят агресия-тайм аут и пр),без компромис за нещата к сме установили като важни (нямам драма с ходенето по пантофи например)
*
..има една хубава приказка че родителят трябва да си избира битките...
*
не бих излезла в 11 с бебе/дете,независимо от възрастта му,ако ще гол Дж.Клуни да ме чака..(освен ако не е ЕР посещение или друга спешност)
*
Пумпал-книги бол..поразгледай форума,аз в нашите деца много полезности научих,или поне идеи натрупах к после търся из книги..аз лично не спирам да чета,все нещо ново има,2то дете беше като чисто ново,абсол.нова тема..

# 183
Еее,анет...как няма да излезеш за Дж.Клуни де....та те ще спят твоите в 11. Simple Smile))Излизам за него,и не ми дреме Mr. Green
Да,така е,режима е хубаво нещо....и все пак,нито веднъж за тези години ли не отидохте(или нямахте) на гости...не окъсняхте ли една вечер поне...
  И аз съм организирано дете,обичам ред и т.н.... на 4-ти юли ...любимите ми фойерверки...седим си на една прекрасна поляна....деца тичат наоколо с неонови гривни дори и на носа....как да си тръгнем в 8...та дори не се е смрачило още....а малкият тича с едни батковци и оглася всичко със заразния си смях....

Тази поговорка за родителя и битките...като родих,понеже беше зверки студ в Чикаго,и малко трудно си посядах на д-то,та вместо да пътувам до педиатъра ни 6  мили(хихихи,колко са много,а),отскочих до нас при една бг.медицинска особа...тя само това си повтаряше  ooooh! за 30 мин.прекарани с нея,над 10 пъти го чух...(нищо лично,да се намирам на приказка го споменавам,асоцирах просто...).

# 184
Режима на детето е от една страна. Някой спомена по-горе, няма нищо по-изнервящо за мен от това да седна спокойно да си пия бирата и Самуил да защъка наоколо, защото не седи мирен.
Дори и през деня да хапваме някъде, задължително имам в мен пакетче желирани бонбони, поне да го занимават още 10-тина мин. след като за 5 мин. си е излапал чийз сандвича напр.
Удивляват ме спокойните деца, които стоят в столчетата в ресторантите до края на храненето. Моето не е от тях...

Домашните купони са друго нещо. Там не ме притеснява, като обикаля. А и поне веднъж седмично ни се случва, та е свикнал.

# 185
Tina,как без гости бре..ходим,каним почти всеки уикенд..ако сме навън до 9 се прибираме ако е събота,до 8.30 ако е неделя..ако излизаме след 8 викаме ситер..хич не е сложно,иска организация както казах..и на театро ходим,и по концерти,и на кръчма..
м-у другото децата се вкиселяват след 8 и не си е работа да седим на парти,с един поглед решаваме и сме в колата за няма 2 минути..
*
при Клуни ще ида,ма ще съм викнала човек за децата от 8пм,че то подготовка трябва(душ,цигаре,туй -онуй)

# 186
Някой спомена по-горе, няма нищо по-изнервящо за мен от това да седна спокойно да си пия бирата и Самуил да защъка наоколо, защото не седи мирен.
А,...точно...аз писах...той сам ме кара да ми се отщява висене по... където и да било...и в 8.30 сме си били камшика....взаимно си правим режима,дам.....забежки разни,само ако събитието предлазполага,и най-вече,ако той(шефа хахаа)реши,че му е забавно,та и майка му ще закачи покрай него...
 На 8-ми сме канени на сватба...в 18.30 трябва да ме в банкетната зала...защо да пропусна...а там детето ще ми покаже до колко да остана  Rolling Eyes вече съм така,с нов часовник,марка Джоджо....

анет,то ако Клуни ме предупреди,ок...ама ако ми цъфне изневиделица...захвърлям и дете и баща му и 'айдееее....

# 187
И ние сме на сватба скоро. Сега го уча на ръченица.
На подобни събития е най-лесно, защото ако някой се вихри на дансинга и Сами не мърда от там.

# 188
Кейси, защо не го запишеш някъде да танцува? Или е малък още?

# 189
...именно...обича да е сред хора(много)...та се нядявам да му е интересно,та и майка му да разбере от сватбата Laughing
О,и понеже си дойдох на темата питанка :била съм на сватба на американци..купихме тогава подаръка от гифт реджист.и го шипвах директно,за да не мъкна в деня....
сега сме на българи на сватба...пак има реджистри,подаръкът е закупен вече,но,плика с адреса(от поканата) отдавна биде"изяден" от малкия...какво правя сега???

# 190
Кейси, защо не го запишеш някъде да танцува? Или е малък още?

Малък е, мисля. Май повечето занимания за деца почват от 3 г. А дотогава друго ще му е развлечението, сигурна съм.

Тина, а някой ваш познат, който също ще ходи?

# 191
Тина, а някой ваш познат, който също ще ходи?
Тц...

# 192
Е не мога да не се съглася с Анет, Виктория и ТинаХрис!
Много истина има в думите ви, ама нали знаеш, не питай старо, а патило Simple Smile
НО! Искам да дам един пример за изключение.
Калин като беше бебе винаги в 8 беше паркиран в леглото. Дойдохме тук, баща му работеше нощни смени и се прибираше куъм 12-1 ч ( понякога и по-късно). Аз гледах сама Калин до годинката, вярвайте ми като дойдохме тук Калин първите месец изпадаше в истерия, когато баща му ходеше на работа! Такъв кошмар изживях ( а предполагам и той), та за режим и дума не можеше да става! Непрекъснато искаше да стои залепен за баща си, мен ме гонеше и не ме искаше въобще. Много се беше травмирал явно от факта, че баща му го нямаше първата година. Изчетох маса книги, успяхме да се справим с това, но трябва да ви кажа, режима му отиде в канала. Всичко друго беше ОК, но не можеше да легне да спи без да чака баща си. Знаейки колко е вредно стоенето до толкова късно на мен хич не ми се нравеше, но в един момент направих компромис със себе си, за да може детето да се успокои.
Първата година я изкарахме така, към края обаче нещата започнаха да се променят. Калин се успокои, започна да си ляга по-рано, и по-рано, и по-рано. Започна да дръпва режима си обратно. За самото дете беше по-полезно, но мисля, че постъпихме правилно, като го оставихме да изживее този период с болезнената привързаност към баща си. Хич няма да описвам колко беше трудно като заспиваше след 12 ч.  ooooh! Само ще кажа, че не го пожелавам, но аз все още съм убедена в правилния си избор в тази ситуация.
Затова съм страшно съгласна с това, което Анет е написала и за битките!На децата им трябват правила, но понякога трябва и да ги оставяш да дишат, не може 24/7 да си над главите им и да солиш. Има неща, които са важни и такива, които не чак толкова.
Важно е дори и хаосът ви да е структуриран, защото въпреки, че си лягаше в 12 ч, той пак си имаше всичките ритуали, задължения и т.н. ако си лягаше в 8.
По въпроса за гостите, излизанията и децата- ето много пресен пример. Сега в неделя наш приятел има РД, който по причини, които не могат да се променят ще има парти след 8 часа. Няма как да не отидем, защото аз ще правя тортата и най-малко трябва да я , но Елена си ляга в 8 ч. Ами смятам да остана точно толкова, колкото и е комфортно на нея, дори и да се разминем само с оставянето на тортата на партито и прибирането ни обратно.
Когато искаме гости и партита до по-късно, просто ги правим у нас. Децата са по креватите, възрастните ако искаме можем до 3 ч да стоим. Онази вечер беше точно така, имахме гости, Калин си каза искам да си лягам в 9.30, сложихме го- зъби, приказки и т.н. и си продължихме. 

Джена, струва ми се, че тези ти заключения са на база "пожелание" как да бъдат нещата Simple Smile Като дойде малкият човек обаче нещата се променят коренно Simple Smile Просто няма начин да не се променят, самия ти се променяш ( погледа ти върху света, разбиранията ти и т.н.), какво остава за рутината ти Simple Smile Не е казано, че тази промяна е за лошо, нито че ти не си вече човек като имаш дете, но просто изключително много неща се променят и ако очакванията ти са, че нищо няма да се промени, а просто ще имаш да храниш още едно гърло те чакат големи изненади. Та както беше онзи лаф- поживьом, увидим Wink

Пумпал, честито за тестовете!
Аз чета различни работи, трябва да видя да се разровя за книги, но идеята е да намериш собствения си подход. Децата не са по калъп! Това, което работи за едно, не работи за друго. Затова четеш и сформираш собствените си възгледи и вземаш собствените си възпитателни решения на база прочетеното. Така че в това отношение няма грешни книги за възпитание, има грешен подход към книгите за възпитание. Нито една книга и нито един автор не са 100% прави във всяка ситуация. Тук много е важно да си познаваш добре детето, да подбереш методите, които си прочела и видяла и ти харесват, да опиташ да ги приложиш и да видиш дали са съвместими с характера на твоето дете. Ако не са, търсиш, четеш още и така.

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 17:27 от Tandoori

# 193
Тандури,не прочетох всичко Blush...изплаши ме тоя пост,бре.....и да,има и изключения,ама чакай сега...при Калин е друго,човека е трябвало да се адаптира....абе заключение:Всеки си  гледа децата както намери за добре!Име жени стоят до късно вечер и спяд до късно на другия ден...познай на какъв режим са децата им?....който съответно е най-правилен според тях...и т.н.......
 Лично аз,си водя разговорче тук,като си поразказвам и нещо за нас...не ангажирам никой,не съдя никой.......

Кажете ми,обаче ,какво да правя с подаръка,между режимите ви Grinning

Чакам Джорж Клуни,па после да ви разказвам,на какъв режим е бил моят син Mr. Green

# 194
Тина, абе аз се разпрострях като 5 пари в кесия Wink Ще го съкратя малко Simple Smile
За подаръка- вземи и им се обади и ги питай за адреса? Защо да не може? А на Гифт реджистрито дали няма да са оставили адрес да питаш там ако не искаш да им с еобаждаш?

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 18:31 от Tandoori

Общи условия

Активация на акаунт