Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 221
  • 461
  •   1
Отговори
# 420
Момичета честит имен ден. Малко трудно се изразявам но ме извинете. Бях чела в някаква книга а и сега си мисля че макар дечицата да са със това тежко заболяване, то душите им не са увредени, децата ви чувстват вашата любов и внимание, те се радват на вас и че ви има. Любовта ви им дава сила да се борят и да продължават напред  bouquet

# 421
 Здравейте и от мен майчета! И аз да се разпиша в темата. Отскоро само на бързо чета и нямам време да пиша.  Embarassed
 Не знам защо, но мен коледните и великденските празници много ме натъжават. И малкия не обръща никакво внимание на играчките. Миналата година правиха тържество с дядо Коледа в дневния център, където го водя - и там не прояви много голям интерес освен дето оскуба на дядо коледа брадата Laughing
Иначе и аз май ще се насоча към някоя музикална играчка!
И от мен честито на именниците и всичко хубаво им желая!   bouquet

# 422
Привет момичета и от мен. Одавна не съм писала, но когато имам малко време надниквам. От седмица вече бебочето ми е с една хрема, която не ни дава мира денем и особено нощем, защото не може да диша добре. Няма никаква промяна иначе в състоянието и. Нищо ново не е направила и повръщането продължава. Беше много стегната сега преминахме в другата крайност. От както ходим от време на време в Карин дом в началото я отпускаха а сега от рязко стягане преминава в абсолютно отпускане, даже според мен преди имаше по-добър контрол на главата. Май трябва да се науча да съм по-търпелива, но собствения ми контрол куца. Гушкам си я и ми избива на рев, може би имам нужда от психолог, макар че не съм сигурна с какво би могъл да ми помогне. Изтеглих детски коледни песнички и тия дни и ги пускам и танцувам с нея ама то милото...няма реакция  Rolling Eyes Даже да си призная още не съм сложила украсата у дома. Ставам с идеята че ще украсявам ама така и още не ми е дошъл мерака истински. еххх...чакайте да ви споделя каква глупост направих. нали нямам търпение , Габи стана на 5 месеца и реших да пробвам със сокчета. Направих сокче от ябълка и дадох една лъжичка ама то буквално и излях сока в гърлото и детето рева през това време и нищо не разбра. След няколко дни сложих сокче в шишето и така опитах, но тя отказа категорично. Реших да пробвам с морковче- направих и налях в шишето около 40мл и детето взе че засмука биберона и аз нали съм свикнала ако засмуче биберона да не мърдам оставих я да изцока колкото иска, около 30мл. Олее коремчето и къркори цял следобед, пръцка, превива се , викам си окепазих си детето, повръща както винаги няколко пъти следобед и включително и на вечерното повръщане имаше следи от моркова! Ей така често в старанието си дефакто се ...престаравам. Embarassed Весел празник на всички, наздраве на празнуващите, да са им живи и здрави имената   bouquet

# 423
Здравейте Никита се справи с саполите и хремата.
Майчета....ужас  Shocked
Замърсена с чревни микроби детска ябълкова каша откри РИОКОЗ - Пловдив, при планова проверка, съобщи вчера д-р Владимира Стефанова, шеф на отдел в инспекцията.
     Кашата "Беби ябълка" е от партида 149805629257, произведена на 18 юли 2006 г. в Словения, а срокът на годност е 9 януари 2008 г. Внася се чрез благоевградската фирма ЕВО ЕООД. Изпратено е писмо до МЗ, а оттам по системата за бързо оповестяване в ЕС.
     РИОКОЗ наредила дистрибуторът да изтегли продукта. От фирмата твърдят, че в продажба са пуснати 36 кутии от кашата в 5 големи магазина, а 5 кутии били продадени на дребно от офиса. РИОКОЗ предупреждава кашата да не се използва поради риск от чревни инфекции, които при бебета протичат тежко с диария, повръщане и температура.
     Става дума за ентеробактер саказаки, който се среща навсякъде в околната среда, обясни д-р Нелия Микушинска от здравното министерство.

Ако става беля,кой да подозира че е от храната за БЕБЕТА?
Става дума за ентеробактер саказаки а в другата ще намерят нещо по тежко-нямам думи.

# 424
  • София
Страшно е наистина това с кашата, сокчета, мляка и какво ли не ... то и детските играчки показаха колко с аопасни за децата ... ние трябва да се превърнем в абсолютни параноици и да внимамваме за абсолютно всички ... не ни стигат здравословните проблеми на малчовците Sad

Десина, не се обвинявай мила ... опитала си да направиш най-доброто за малката ... да й дадеш д аопита сокче  Hug ... слуило се е да я боли коремче, да плачка и да повръща, но ти не си го направила с лошо ... сега вече ще знаеш да даваш по-по малко и ще видиш кака на нея ще й хареса и моркова и ябълакта ... тоест коремчето й ще свикне на тази храна

Гушни я силно и от мен и продължавай да танцуваш с нея... на нея й харесва сигурна съм...
Трябва да знаем че децата и не показват като нас емоциите и чувствата си ... ние очакваме да се изрази по един начин , а те ни показват по друг... трябва да сме наблюдателни и да се научим на техният език.

И аз не съм украсила още ... хем нямам настроение , хем и желание... пак само аз и мъжа ми ще се радваме на украсата... адетенце нищо няма да разбере... сега ще тегля музика за празника ... поне знам че музиката й харесва  Heart Eyes
Целувки за всикчи наши специални деца  Heart Eyes Hug Да са ни живи и здрави  Praynig

# 425
Мили мами имам един въпрос към вас и дано да можете да ми помогнете аз са сега не намирам отговор newsm78 ajeliya ми даде дост инфо но искам да попитам и вас дали някой е ходил скоро да се интересува по този въпрос и какво е необходимо Thinking

# 426
Ами въпроса аз вече съм се сбъркала напълно. етого и него .Имам ли право на асистент тъй като майчинството ми свършва януари

# 427
Господи незнам да ли сте видяли темата във сутрешния блок на нова ТВ но това което показаха за ЛОРА дете вземато от дом във село Добромирка е направо ужасно след Могилино и тва ми става доста множко.Мозе да прозвочи глупаво и не интелигентно но не може госпожаМасларова да си изпира парите във един SPA център и да дава на всички роми помощи за щяло и нещяло а тези деца да нямат минималните грижи EmbarassedМен направо ме е срам от всичко това дано не съм прузвочала грубо но ми дойде доста

# 428
  • София
Привет Деси!!!
Моят съвет е веднага да отидеш при Социалните и да питаш какви документи да подадеш за Личен асистент... за да не губиш месеци след изтичането на майчинството ти ....
Моя приятелка има същият проблем и ако довечера се появи в Скайп ще я питам какво е разбрала по вуъпроса и как ще действа ...
надявам се да мога да ти бъда полезна Simple Smile

Не съм гледала новини сутринта и нищо незнам за случая

# 429
Нанди, бяха семество Лоу с дъщеря си Лора.
Незнаех да плача  или да се смея, как едно момиче, изглеждащо като децата в Могилино е станало едно прекрасно младо момиче.
Много любов и грижи е получила от родителите си/които са я осиновили от дома в Добромирци/, прекланям се на такива хора.
Наистина беше много тъжно и в същото време трогателно, а майката и бащата с такава любов и гордост говориха за дъщеря си, тя е доста срамежлива, но изглеждаше страхотно.

# 430
Момичета, незнам дали четете в тази темаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230750.1420.
Тео 7777, предложи да напишем историите си, от родилното до сега, какви трудности срещаме, с какво ни помага дъжвавата и т.н, Тео го е обеснила добре.
Ако някой от вас има желание нека напише историята си и да я прати на ЛС на Тео, ако искате може да си останете анонимни.Предполагам, че ще ви е трудно на мен ми беше.

# 431
Три постинга един след друг все мои, може да ви писне от мен ама нали трябва да се похваля, толкова съм щастлива, newsm44

Ето такова нещо си мечтаех да купя на Сиса, но цената Shocked, никак ама никак не ми беше по джоба, та реших да открия някой да ми го изобрети.
Преди три месеца приятелка ме запозна с едни момчета , завършили дърворезба в Трявна, обещаха ми да го направят, но толкова обещания съм получавала, че просто не повярвах, почти бях забравила, че им бях дала размери и чертежи.
И вчера ми звъни едното момче да отида да видя до къде са стигнали.
Момичета страхотно е , толкова красиво са го направили, даже и пингвина издокарали, идеално е , е малко минималните размерите не паснаха , защото за 3 м. , моя фъстък порасна доста, та сега го"удължават" още малко та да може поне година две да го ползваме.
Е, похвалих се Grinning,  това ще е подаръка на Сиси за нова година, цена още незнам, но определено ще е далеч от това което струва това на снимката.

# 432
искам и аз такова за нашите хлапета
казвай цена като я научиш и да даваме размери - хихи - ама на нас ще ни трябват 2броя

# 433
  • София, "Младост 3"
ajelia моля те питай дали биха се наели и др неща да направят и някаква ориентировъчна цена колко ще струва това нещо /да се ориентирам примерно как работят/
благодаря ти

# 434
kuneto , само да го взема и платя и ще ти кажа веднага колко ми е струвало, тапицерията няма да я правят те , сещате се защо Laughing,но пък си намерих и шивач и тапицер, те са  учили и работят дърворезба, не шев и кройка, смяха ми се като ги попитах дали ще я тапицират.
catnadeen, те никога не са се занимавали с такова нещо, аз в БГ непознавам някой да прави такива неща, това им е първото изобретение, като стане напълно готово ще сложа Сиси на него и ще ви я снимам.
Аз ги питах, дали биха се наели да направят това на още някого, сетих се за Нанди, за бебоче, за кунето, за андреа.а, за всички момичета от темата , чиито деца още немогат да стоят правички, но момчетата си имат работа,  в смисъл работят и са заети, това ми го правиха в извънработно време, за това им отне 3 месеца, та момчето ми каза "нека довършим това сега, пък ще видим".
Обещавам, че ще говоря с тях, но за други неща не ми се вярва да се съгласят , защото всичко ново, иска мислене, чертане, напасване, много е трудно по една снимка да изобретиш нещо.
За цената, моля се да е по-ниска, но колкото и да ми кажат ,по думите му подразбрах, че няма да ми "отсече  главата" ние имаме нужда от това нещо, другата ни стойка е само за терапия и немога да оставям на нея Сиса без да съм плътно до нея.
Каквото зависи от мен ще го направя.

Общи условия

Активация на акаунт