Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 122
  • 461
  •   1
Отговори
# 435
  • густо майна Филибето
Това може и от обикновен дърводелец да се изработи. За пингвина му трябва само шаблон, но и не е нужно да е пингвин непременно. За другите части, за да стане както трябва, е добре да се свалят размерите.

# 436
  ajeliya  ,положението на тялото ,с лице към масичката ли е newsm78,защото ако е така, тежеста на гърдите пада върху уреда и така детето не полага усилие и когато го поставиш право без уред ,то пак ще се дърпа напред,търсейки опората с тялото си.Логиката ми изхожда от това, което виждам в момента от вертикализатора ,който ползваме.При нас тялото е напред,и само колан минава през гърдите,като краката са фиксирани.Първите дни се дърпаше напред,всъщност аз си го обяснявам така: Чувства се в безтегловност,но с течение на времето спря да търси опората отпред и започна да търси къде да се подпре с ръце и ако някой ден започне да се подпира върху мебелите с ръце,но без да е във вертикализатор,ще бъде въпрос на време да проходи PeaceМоже и да бъркам де,ако е така,моля да ме извините Praynig Hug

# 437
 ljuboznatelna , знам, че може и дърводелец да го направи, но говорих поне с петима , но на нито един не му се занимаваше.
Viki i mama , да тялото е напред, но при нас няма как иначе да е, Сиса още няма контрол на главата и като я поставя права, главата и клюма напред, на това червеничкото горе ще и е подпряна брадичката, незнам дали обесних , както трябва.
Ако децата имат контрол на главата, този вертикализатор, който ти ни показа е много по-удачен, логиката ти си е много правилна даже, но в нашия случай няма как да стане иначе. Cry
С две думи този уред общо взето ще ни упражнява равновесието и ще спомага за това детето да разбере, какво е да стои изправено и когато я предвижвам, което до сега беше невъзможно, ще си изгражда представа за това как изглежда "околния свят" от това нейно положение, оф съвсем се оплетох.

# 438
ljuboznatelna , знам, че може и дърводелец да го направи, но говорих поне с петима , но на нито един не му се занимаваше.
Viki i mama , да тялото е напред, но при нас няма как иначе да е, Сиса още няма контрол на главата и като я поставя права, главата и клюма напред, на това червеничкото горе ще и е подпряна брадичката, незнам дали обесних , както трябва.
Ако децата имат контрол на главата, този вертикализатор, който ти ни показа е много по-удачен, логиката ти си е много правилна даже, но в нашия случай няма как да стане иначе. Cry
С две думи този уред общо взето ще ни упражнява равновесието и ще спомага за това детето да разбере, какво е да стои изправено и когато я предвижвам, което до сега беше невъзможно, ще си изгражда представа за това как изглежда "околния свят" от това нейно положение, оф съвсем се оплетох.

съвсем не си се оплела - много добре те разбираме - вярвай ми  Wink

Hug Hug Hug

# 439

съвсем не си се оплела - много добре те разбираме - вярвай ми  Wink

Hug Hug Hug
Да ,разбрахме те Hug
При нас също клюма главата напред,но аз непрекъснато говоря-Изправи се,изправи се...и тя го прави,но разбира и е по лесно Peace,а има и номер с който да стимулираш повдигането на главата,но незнам дали да го споделя тук Wink
Ако искаш на ЛС Peace

# 440
Ами въпроса аз вече съм се сбъркала напълно. етого и него .Имам ли право на асистент тъй като майчинството ми свършва януари

Здравейте мамчета.
Разговарях с една позната която е асистент на детето си.Тя ми каза че има толкова много изисквания.Разбрах това:
1.Трябва да има семейството малки доходи-изискват бележки от работа
2.никакво имущество не може да имаш -апартамент (това за мен е абсурд и то голям),кола.
3.Не трябва да имаш фирма.
И социалните казали на майката че постояно трябва да са в къщи за тяхните соц.проверки,ако заминават за София на рехабилитация да се обаждат-за мен е пак абсурд не мога да излизам с детето си нито на разхода нито до кухнята,трябва да съм само в къщи и да деградирам-как тий се го представят не знам??
За сега за това се сещам.
Другото която разбрах ,че от ЕС има нова програма която ще действа след нова година,за сега социалните нямат коментарии.
И аз майчинството ми е до април а после Thinking
Майчета имам към Вас голяма голяма молба!!!Искам хлебопечка от ТСМ марката е ФИФ  в Варна не мога да намеря и разбрах че има само в София.Искам за подарък на двети бабички и на нас общо 3 броя.Абсолютно всичките разноски поемам!!!Предварително Ви благодаря.

# 441
  • София
Мила моя ajelia, толкова се радвам за хуабвият подарък който правите на Сисолинка  Hug
Пожелавам й в скоро време да няма нужда от него  Praynig Praynig Praynig

Ще съм ти безкрайно благодарна ако успееш да имолиш тези невероятно кадърни момчета да направят и за нашата Мария!!!

Приятен и спокоен ден за всички мами и дечковци!!!

# 442
caireac77 аз вчера ходих при социалните и за сажаление нищо ама нищичко не направих моето майчинство изтича на 6 януари това което казваш за жилището и колата е безумие в крайа на краищата ние само това имаме сигорно за децата си.Но няма да се очудя ако и нищо не стане аз ходих преди 1 год.да попитам да ли нямам някакви облекчения за ток и дърва тъй като имам 2 деца със 100%инвалидност отговорат беше щом имате жилище на ваше име мозете да си купите и дърва и да се платите и тока без значение за тях че жилището е дадено като дарение от родителите ми,започвам да се нервя и спирам до тук.  #Crazy       
 HugВчера след месец и половина чакане вземах обувките на Дани разочаровах се много нищо не са направили вместо да вдигнат подметката те са сложили двойна стелка така във никакъв случеи няма да се изравнят крачетата му (от хемипарезата) остави че извам му пъхам крачето. Ох стана много ама на кого да се каца и аз болката  newsm78

# 443
sega vidiah,4e si ot gabrovo,v smisal edva li ti e do pat v tova vreme,no shte se radvam mnogo,mnogo,ako idvaiki na sofia uspeem da se vidim.pishi shte ti otgovoria pri parva vazmognost,ako imash neshto po-barzo ot bgmama dai adres,az imam skaip-pogarf.
znam kakvo e kato te nalegnat pesimisti4nite misli,no barzo minavat kato vidish usmivkata na angel4etata.mnogo celuvki i pregradki na cialoto semeistvo ot vsi4ki nas-i mnogo podaraci da vi donese diado koleda.

# 444
ops-tova beshe za desi bebeta za li4ni,ama pak se opletoh-izvinete vsi4ki za latinicata.
vesela koleda!

# 445
Ако бъдем хора, вместо победители,
Ако бъдем честни, вместо безразлични,
ако сме толкова сърдечни, колкото интелигентни,
ако притежаваме толкова обич, колкото и съмнения,
ако бъдем щастливи, вместо прави,
то може би сме добри християни.
Не се загръщай в сивото на дните,
по Коледа се случват чудеса!
Мечти под клони елхови са скрити
и пеят ангели от небеса!
Разтоварете сърцата си от всичко останало, освен от прошката и добротата.

Поздравявам Ви с настъпващите Коледни и новогодишни празници!

# 446
Нели, благодаря Hug
Една голяма, коледна, виртуална прегръдка за всички.
Дано се случат многооооо чудеса и децата ни да са здрави и щастливи. Praynig

# 447
Мили момичета, желая ви една красива Коледа,с много подаръци и изпълнена с чудеса за вас и прекрасните ви дечица. Прегръщам ви Hug Hug Hug

# 448
  • София
Щастлива Коледа мили мои приятели!!!  Hug

Нека се сбъдват желанията ни и да стават повече чудеса на Коледа!!!  Praynig

# 449
Весела Коледа !
Нека всички се усмихнем и помечтаем,нека топлината която даваме на дечицата ни бъде толкова голяма че забравим за болката съпътстваща нашия живот. Нека във всеки дом да има усмивки,мир и любов.

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт