МАРТ 2006г.

• 10 887
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
зои, на снимките кало е няколко дни след изписването от болницата.  (заради стомаха). не беше ял неизвестно от кога, караше на солети. накрая отказа всичко само и само да се докопа до един кокал.

изтрих почти всички снимки от лятото. каква невероятно смотана коза съм. ще се гръмна. и ги нямам качени нито в интернет, нито никъде. патка с патка

# 256
Кали ,страшни са снимките  Peace

При нас най вкусните неща са бонбони и домати Алекс може само на това да живее и не ме питайте по колко часа на ден ми се повтаря ,,икам бонка,, прави го в продължение на 30-40 мин.  ooooh! ама просто няма как непрекъснато да му давам бонбони ама голямо мрънкяло е ужас направо, а доматите си ги вади той от хладилника и ръфа по цял ден  Crazy
След 3 дена ясла резултата е ,че тази сутрин се събуди с температура 37.5  нещо и нослето ми се струва запушено та ще започна от днес коларгол да му капя и мисля ,че бързо ще се оправи не изглежда да е зле.

# 257
  • София
Мики не мога да се стърпя, ще ти разкажа една история Mr. Green

Това става преди време, когато бонбоните бяха КЪТ Mr. Green

Детенцето /на 2г./на едни познати, е много стиснато, ама направо му е мъка ако трябва да даде нещо. И на Рождения му ден , баща му, му носи от чужбина бонбони, ама някъкви суперски  chef И както са се наредили дечицата на масичката, таткото му ги дава и то кееееееф, обаче му изтърсва  "Айде, тате сега почерпи и другите деца"  Shocked Shocked Shocked Детето гледа в шок, таткото Аййййде татееее" Детето става и започва да обикаля децата на масата, като предлага пакетчето с бонбоне с думите "Йка бонка" следва бързо придърпване на пакетчето обратно и очудено " Не дато " /демек не, защо/ и така обикаля всички деца и "Ика бонка"  "Не дато".... "Ика бонка"  "не дато" Joy Joy Joy Joy Joy
голям смях паднало Joy

# 258

При нас най вкусните неща са бонбони и домати Алекс може само на това да живее и не ме питайте по колко часа на ден ми се повтаря ,,икам бонка,, прави го в продължение на 30-40 мин.  ooooh! ама просто няма как непрекъснато да му давам бонбони ама голямо мрънкяло е ужас направо, а доматите си ги вади той от хладилника и ръфа по цял ден  Crazy

Ние сме така с бананите  ooooh! свикнала е сутрин като я извеждам на разходка да купим банан и тя да си го яде по пътя. Да ама сега като е гадно времето я извеждам 1 час по-късно и през този 1 час тя седи на вратата и реве с пълен глас "бааааан-баааааан",ужас, всяка втора дума е бан,а първата е "не".

Зоуи, заминаваме другата събота, живот и здраве. Я кажи каква е новата работа, ако искаш на лични де  Wink

На мен пък готвенето не ми е проблем, обикновено Алис ми виси по краката, но успявам да я залъжа с някакви лъжици и чинии и тя се прави че готви, е един път я напръсках без да искам с вряла манджа и си порева, ама кой я кара да се вре при печката. Проблема е с двете ми леви ръце по-скоро, не ми се получават много вкусни манджите. Иначе Алис ненавижда тиквички и син домат, усеща ги както и да замаскирани. Друга полезна манджа се сетих - тиква на фурна, тя е по-скоро десерт, ама пък е вкусно и лесно. Най-лесни са ми всъщност манджите с фолио, редя какво ли не в тавата, покривам с фолио и то само се готви. Много съм добра и на яхниите, ама никой не иска да ги яде.

# 259
ей... с яхниите много ме заинтересува.
аз много обичам, и мъжо, ама пък не знам как се готвят. (майка ми беше на прнципа пържоли на фурна с картофи, пържени или печени, че изхранване нямахме като малки. супа правих аз за пръв път , баща ми почти попита: това от къде се взе)

# 260
Стига бе толкова са прости, аз ги правя така /може и друг начин да има, ама аз този съм измислила/ - слагаш каквито зеленчуци и месо искаш /ест.слагаш пъро месото и отпенваш водата, после по-трудо увиращите зеленчуци, после другите/, режеш всичко малко по-на едро от за супа, накрая като е готово застройваш с малко брашно / в една купичка разтваряш малко брашно със студена вода, докато стане на кашичка, после добавяш от горещия бульон, накрая изсипваш сместа лекичко във манджата и разбърваш/. Колко брашно не мога да ти кажа, зависи от количеството манджа, след 2-3 правения ще развиеш точен окомер  Wink Яхнията, която правя аз е най-често с пилешко, моркови, картофи, някакъв готов микс, домат, магданоз или пък пиле с грах. За Алис специално съм застройвала и с чист жълтък, пак става гъсто ядене, а не като супа.

# 261
И аз така правя яхнии. Днес направих на Криси карфиол с пилешко месо и ориз (карфиола вместо зеле). Е стана много вкусно. Като истинско  Laughing И тя си хапна, хареса й Wink Замразих 2 бурканчета от него за през седмицата. А да питам каква риба купувате за децата? Аз почти не й давам риба Sad  Embarassed Преди купувах от готовите пюрета, но тя вече категорично не иска да ги яде. Дадох бяла риба преди известно време. Направих я като супа - с лук, картофче, морков, девисил. Без застройки, бистра. Не беше очарована, честно казано. Но си изяде порцията. И понеже не разбирам много много от риби, се надявам да помогнете, че като идем да пазаруваме и аз само се почесвам пред щанда с рибите. И накрая си тръгвам, като не знам какво да взема.  newsm78 Ние най-често вземаме за нас пъстърва и шаран. Дали са подходящи и за Криси? Преди доста време, първата риба, която дадох беше пъстърва и Криси се обрина с един безцветен обрив. Аз набедих за него рибата. От тогава все се замислям какви рби да давам  newsm78

Кали, снимките са много интересни. Кало е гоялм сладур  Heart Eyes

# 262
  • София
Деси, пъстървата е чиста риба защото плува на повърхността и е подходяща, но шарана си е направо блатна и е пълна с кости. Аз лично не го ям, камо ли да го предложа на детето. На Симона и давам предимно филета- пъстърва, хек, акула, треска, калкан и въобще бели  риби и филета. Важно е да знаеш, че рибата е прясна, но това не може да го знаеш освен ако не я видиш как излиза от морето. До сега не се е случвало да има някаква реакция при Симона от риба , а и вземам доста често, защото в нашата кухня риба не готвят , а смятам, че от това детето не трябва да се лишава- дори напротив.
Аз имам въпросче...Някой вече давал ли е някакъв комбиниран витаминен сироп? Аз и взех Саностол, не знам дали е подходящ, но и давам по една чаена лъжичка през ден. Симона не е фен на плодовете и суровите зеленчуци, а този ми се стори най-подходящ?!

# 263
благодаря, че с готовност се отзовахте на моите кулинарни запитвания.

следваща тема: Медицина.
не знам за витамините, на мен ми става лошо от витамини, на кало ... той си хапва плодове.
ваксина е време да си слагаме, миналата година за първи път си сложихме, много съм доволна, преди да родя бях постоянно болна, мойте грипове траят по месец. последния продължи 3 месеца, и приключи изневиделица няколко дни след като забременях. събудих се на сутринта здрава и супер учудена, че мога да дишам. (бях на всякакви лекарства без никакъв ефект). сега пак се разкашлях и венци подхяърли, че явно било време вече за второ...

както и да е.. питането ми е за кърмата.

не кърмя от миналия август. тоест 1 г. и 2 м.
все още имам секрет, тече си само, едно гъсто и мазно, понякога излиза масло, жълто и прозрачно.  днес под душа се пробвах да цедя... ами излиза си.. не на струйка но....
проблемът обаче е че ме боли. гърдите ми са напрегнати, а зърната ... не ми се говори. много са болезненочувствителни.
всъщност сега след цеденето малко се успокоиха. но пък ме е страх да не взема да почна да произвеждам повече. калоян както обикновено се отнесе към кърмата и този път с отвращение. капнах му на бибата. и ! отказа да я дъвче! може пък да се възползвам Mr. Green
лекарят ми каза, че не е нормално, не е добре, трябвало да ми проверят пролактина и да ми изпишат нещо, което доста гадничко се отразявало на тялото.
изобщо няма да ходя. кажете бабешки лек.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2007, 01:21 от kalina na kayo

# 264
Кали според мен трябва да отидеш на лекар Peace
За рибата незнам какви са видовете риба в БЪлгария,спомням си само,4е аз купувах предимно скумрия,но рибата трябва да е бяла и нетлъста Twisted Evil

# 265
Здравейте .Ние сме сдобихме с ушна инфекция  Cryна лявото ушенце .две вечери не спа и рева и днес ходихме на лекар .Сега съм в чуденка ,дали всичко е вследствие хремата или от втория прием на гадната ваксина за пнеумония от понеделник ?Изписаха на Вики антибиотик за 10 дена и и болкоуспокояващо .Спи вече 6 часа  Rolling Eyes,само за лекарството го събудих и продължава .Свило ми се е сърцето .Аз си мислих ,че се глези и прави сцени заради градината  Embarassedох ,ама и аз съм една майка .Много ,ама много ми е криво и ревливо .Няма много висока Т ,на моменти я вдига до 37,5-38 но не всеки ден .Вие слагахте ли ваксина против пнеумония ?След първи прием ,пак се срина имунитета и беше на АБ .Всеки път казвам на лекарите ,че явно не му понася .Сега ноември пак има ваксина ,вече се чудя за какво ще е ?

За рибата и аз давам рядко ,но гледам да е бяла .Пастървата е много добра ,но тук не намирам .
Кали ,отивай на лекар ,да ти направят и снимка ,шега не бива с това .

# 266
Ради  Heart Eyesмного съжалявам и стискам палци Praynigдай Боже бързо да се оправи Вики Praynig
а той с хрема ли беше,като му поставиха ваксината newsm78
сега спря ли го от ясла

Кали Heart Eyesпитай опитните мами в кърмаческия
аз още не съм чела по тия въпроси
а Кало е страшно красиво момче и има много добри и одухотворени очи Heart Eyes

за яхниите се изненадах аз първо задушавам всичко с мазнина и вода
вие не слагате ли зехтин или олио newsm78
да не би да са вредни за малкитеnewsm78
риба още не съм дала,че есилен алерген а Б ми се изрива от време на време без обяснение от какво newsm78-иначе риба приготвям само Хек или Треска филе ,като слагам в тавичка зехтин и малко вода,слагам филетата ,заливам със сока от два изцедени лимона ,слагам босилек ,сол и още малко зехтин отгоре и пека на 180 градуса -за около половин час се изпича и е диетично

милички почнаха и моите мъки по издирване на детегледачка,защото Цецка не може повече да идва а и на мен ми трябва човек за повече време
първоначално ми се иска да е рускиня,че много ми харесва руския а и нали сега са на възраст в която лесно учат
да ама е зор
говорих с една,първото което ме пита е колко плащам newsm78 а и гласа и не е хич обещаващ Rolling Eyes
утре ще идва да я видя и направо ме е страх
хем болезнено имам нужда да си почивам ,хем се чувствам виновна,че нямам сили сама да си гледам Б а той е толкова добричко дете
а и с мъжа ми искаме понякога и да излизаме двамата newsm78

# 267
Ради  Sad дано бързо се оправи Вики, незнам каква е тази ваксина против пневмония, ние си сложихме Пентаксим пак, явно при вас е различно.

Деси, на Алис даваме 1 път седмично само филе, и то сготвено на яхния, аз правя за нас пъстърва на фурна /покрита с фолио и в собствен сос/, но тя е отвратена, и аз не ги разбирам рибите, един ден четох някакво изследване за замърсените морета и колко химия има складирана в рибоците, пък в речните имало незнам какво си, абе въобще  Crazy

За витамините нямам грижи, нашто маймунче умира за плодове, сутрин сега както казах е на вълна банани /изяжда по 1-2/, следобед яде грозде на корем. На ден й се събира към 400-500гр.плодове, сега като излязат пресните портокали я почвам с фрешове.

Кали, не съм сигурна какво да те посъветвам, аз не кърмя само от 1 мес. и вече нямам проблеми с гърдите /чук-чук/. Струват ми се правилни следните методи : чай от салвия /разстърси из кърмаческия в какви пропорции/, лецитин 1200 мг. по 1 път дневно / ако имаш по-сериозно запушвания може и по 4 пъти/, компреси с топла вода и цедене по малко, колкото да облекчиш, а не да стимулираш. Това са бабешките методи иначе най-добре отиди на мамограф, да ти направят снимка и да те види специалист. В Шейново има един мамолог, Свещаров май беше, който е леко темерутест според мен, но казват, че бил от най-добрите, нека те види поне на ехограф и може да ти предпише подходящо лечение. Но вземи си направление, че е към 30 кинта иначе.
П.П. Отивам да гледам снимките на Кало  Wink

Мила, и аз преди леко задушвах, ама сега не смея, мазнината слагам на края като е или 2 капки зехтин или малко масло, но когато яденето е дръпнато от котлона, просто за аромат. Успех с намирането на гледачка, като знам колко е трудно...

# 268
Мила, аз задушавам зеленчуците. Първо обикновено слагам зехтин или олио с 1 пръст вода и слагам да се задуши лукът, след което слагам вътре и другите зеленчуци (даже не си играя да ги деля на по-лесно и по-трудно сваряеми), доливам още малко водичка и като поомекнат малко, слагам и месото (което е предварително отпенено). За яхниите от баба си (лека й пръст) знам, че е добре зеленчуците да врат с малко сол, че домат се слага накрая, а когато в манджата има и месо - солта се прибавя също накрая, че зелените подправки се слагат, след като се свали яденето от огъня, а ако се ползват сухи - да поврат заедно с останалата манджа около 5-10мин.

Кали, я вземи иди на лекар, че това дето си тече само на мен ми звучи ненормално  newsm78 Ама това е, като съдя по себе си, а аз не кърмя от 6 месеца почти.  newsm78 Аз трябва да стисна ЯКО  Shocked за да потече нещо.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2007, 15:56 от DessyM

# 269
милички,днес кандидат детегледачката ме изненада и по своя инициатива дойде ден преди срещата,явно и е харесала офертата ми
стори ми се добър човек,не знам дали е правилно, но за хората разчитам на интуицията ми
рускиня е и се разбрахме от 1 октомври да почва
сега съм се спекла ужасно  в мен се борят удовлетворение,притеснение и чувство за вина Shocked

Общи условия

Активация на акаунт