Отговори
# 45
  • София
Честито на мама Калака! Да и е жив и здрав малкия бебок   bouquet

Ани, като чета какво пишеш за кърменето ми напомняш на мен предишния път. Сега съм си отчела грешките и не позволих да ги допусна. Изглеждаше ми много трудно, а единственото, което се иска от теб е да слагаш бебето на гърда всеки път, когато понечи да си отвори устенцата или започне да си лапа ръцете. Поне моят Пепи показва винаги с лапане на ръчички, че иска да го взема. Имахме 2 вечери подред, в които като започнех към 17 ч. и си откарвах с него на гърда докъм 22-23 ч. с малки почивки. Направо ме изцеди до крайност, но пък си ме смучеше, което значи, че си намира каквото му е нужно и така му е добре. След тези 2 вечери това не се повтори, което разбира се не е изключено да се случи в бъдеще, но важното е, че съм оставила на него да определя какво и по колко да си суче. За сега АМ му е давано само в болницата през нощта, когато беше в отделението. Там не ми разрешиха да се изцедя и да му го дадат през нощта, но ми казаха, че не е разрешено и като че ли така е по-правилно. Изобщо не е ясно как ще я съхранят тази кърма и дали ще я дадат на моето бебе, така че го приех и като че не ни създаде проблеми. От всичко, което казах до тук, най-вече искам да разбереш, че думата режим трябва да я забравиш за известно време докато нещата с кърмата се регулират. Ще се учудиш как в един момент съвсем скоро бебето само ще ти наложи режим, който ти така старателно си се опитвала да му изградиш, но неуспещно.

Другото, което на мен ми е много от полза за кърменето, са всичките мазила и прочее аксесоари за кърмене, с които съм се запасила. Постоянно се мажа с Лансонох, а кожата около гърдите пръскам с термална вода на Avene. Това чудо ми го препоръча една приятелка и направо се влюбих в него. Толкова облекчаващо и освежаващо ми действа на кожата, която в началото е доста чувствителна и болезнена. Освен това се снабдих и с колектори за кърма на Авент. Оказаха се много полезни, защото освен, че с тях събирам прилични количества кърма и съхранявам, те са с такава форма, че с тях зърната не се допират до подплънка или до сутиен, а стоят на въздух и "дишат". Това мисля, че доста ми помогна да ми се оправят зърната и вече почти да не усещат болка при кърмене.

Феми и моят мишок хълца много често. Направо скърца като гумена играчка. Не се притеснявай, няма кой знае какво да направиш. Може да пробваш с малко водичка. Помня, че на Дани бях засекла веднъж 40 мин. хълцане.

# 46
  • Севлиево
Здравейте и от мен в новата тема.
Ние все още свикваме, кърмим се засега успешно. Малко зяпа като шаранче и се нерви, ама ще му намеря цаката. Засега не спазваме режим, а се храним на поискване. И нашето пъпче падна днес и ми е много по-спокойно.
Честито на всички станали мама, живи и здрави бебоци!!!

# 47
ЧЕСТИТО МАЛКО СЕПТЕМВРИЙЧЕ НА КАЛАКА!

Брей, този дъжд внесе малко ведрина в живота ни на бременни калинки ...  Mr. Green

Днес си купих помпичка за кърма на Чико - модел градуирано тясно шише с бутало. Някой има ли такава, момичета? От мамите, които вече кърмят - доволни ли сте или е неудобна?

# 48
Здравейте пак  Hug

Добре дошли на завърналите се мами и на новите бебчета!
Честито ни първо сепетмвийче Laughing

Инфото за обрязването ми беше много интересно Simple Smile

Hexi още не бях стигнала до твоите вълнения, та сега чак да ти кажа да не се притесняваш - сигурна съм, че бебчето ти е добре вече, просто четох някъде във форума, че педиатрите в Токуда са много старателни и те просто искат той да е супер здрав преди да ти го дадат, така че сигурна съм че Алекс е добре и ти стискам палци вече в понеделник да си го прибереш и да си го кърмиш на спокойствие.

el4e можеш ли да кажеш нещо повече за тази несъвместимост на кръвните групи (ако искаш на лични), защото имам една приятелка с Rh отрицателен и нея много са я ошашкали и тя не смее да забременее.

За епидуралната също благодаря, че споделихте, аз имах много положителни отзиви и само един отрицателен, но той ми беше достатъчен - една моя приятелка нищо не е усещала и не е можела да напъва, а е имало група стажанти или някакви такива, чиято основна задача е била да й скачат на корема - тя им вика скачачите.
Иначе наистина съм чувала, че важното е колко са опитни тия дето ти я слагат.

Katrin, ако тия свещички ти ги е предписал лекар, ми се струва по-добре да слушаш него отколкото аптекарката, защото май по-назнайва, пък и те е преглеждал, че и микробиология имаш. Много лекари направо избесняват на такива аптекари, защото им провалят цялото лечение.

Ваня мерси за инфото за Т-маркета пратих да ми купят Simple Smile

Интересно за новите цени в ТК, другата седмица ще ходя и ще проверя, много жалко, защото заплатата ми не се е вдигнала нито пък майчинството.

mila mimi не се притеснявай мила, стискам ти палци всичко да е наред!  Hug

Чао целувам ви после пак ще се видим  Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 20:43 от munkamm

# 49
  • морето и сините вълни :)
честито на Калака  bouquet  bouquet Да  е жив и здрав сладура и леко възтановяване на мама  bouquet  bouquet

Ние сме голяма работа вкъщи бе...цоцкаме си от цицка за което мноооого се кефя..но все още дохранваме с адапте....

Аз все още силно се надявам да стане мойта работа Mr. Greenс кърменето.Трътлио си шора мляко от вимето ама му иде малко.И аз доя с дойлния агрегат колкото мога...НапраУУУ ви казвам вкъщи млекоцентрала Joy Joy Joy

Феми-спокич мила за това хълцане.И ние го имаме същия проблем.... Rolling Eyes Rolling Eyes..И то защото буболечката неще да се оригва...явно му е неудобно пред хора Joy Joy Joy..И като почне едно хълцане..майкооо чак  на мен ми става гадно...

Днеска сглобихме изпраната количка...ама голям майтап беше..Хартисаха две ленти като колани и викам на мъжо,ся ко напраййй #Crazy ше загубим трътльо по пътя нвйде Sick Sick

Мисли как си я разглобявал и я почвай... Sick
И накрая нищо не измисли моя..а то кво се оказа.че са коланчета отпред за връзване..а те едни препаски едно чудоо Whistling Whistling..като за световно да го опашеш бебока Joy Joy

та така...Искам вече да изляза навънка н аразходка...И врънкам мъжо той ми вика студено било,голям майтап с него...Ама утре ще го изкарам малко на терасата и ще се мятам след един два дена по пътищата..то инъче не се издържа ...

Айде цалифф на всички че отивам да къпя трътльо...че там тва къпане е едно шоу голямо Joy Joy..две канчета вода а след това 100 часа обличане,мазане,и т.н...хвърлям две шепи пот докато го натъкмя Sick Sick

някой да има като мене  Sick Sick

Кокошчице....относно адаптето..при мен детето ми в болницата остана гладно и рева 8 часа защотото аз нямах кърма,и не ми даваха добавка достатъчно...затова неща да си спомням чак

Моренска-ууу мацко липсваше ми бе....  bouquet
охх пак се заблях.. Mr. Green

Доци- И мойто зяпа като шаранче на сухо ,много ми е смешен чак,като отвори една уста и върти главата...

Абе да питам моя дзверо киха от време на време...и си викам брехх тва дете да не е изтинало. newsm78 newsm78...някой да изкаже мнение ако обича Peace Peace

# 50
Честито на Калака за малкия юнак, станал нашето първо баш септемврийче! Да й е жив и здрав и много да я радва!   bouquet  Hug

# 51
Честито на Калака, да й е живо и здраво бебчето!

Аз влизам само да помоля някой друг, ако може, да погледне и оправи първата страничка.

Днес вече съм в тотална дупка и нямам сили да се занимавам с нищо. Цял ден плача, вече не издържам без детенцето си. Не мога да спра да го мисля и съм 99% убедена, че повече смисъл от престоя му в болницата няма. Не е на системи, не е на лекарства, от тази нощ му спират отново и лампата за печене. Да стои там до понеделник за мен значи само още 2 дни да е сам, да няма кой да го гушне и да е гладен заради режима на 3 часа. Днес беше свалил още на тегло.
Не знам дали се поддавам на чувствата и не мисля трезво, но според мен ако си го взема вкъщи ще е по-спокоен (защото някой ще му обръща постоянно внимание) и най-малкото ще има храна колкото пъти поиска и когато поиска. Мисля си, че няма как да е по-зле от болницата и смятам утре да си го поискам, а от друга страна ме е страх да не би да греша в преценката и инстинкта си и да му навредя.  Cry
Спирам да ви занимавам, че то моето пак стана сълзлива латино драма...

# 52
Hexi спокойно миличка, те там се грижат за него, не знам дали му е самотно, но е добре, поне ще са направили всичко, за да е добре и да е здрав, недей да плачеш! Аз това исках да ти кажа - да не се притесняваш, че още малко и ще е супер добре, мисли си как няма да има никакви проблеми като си го вземеш.

Не знам как се оправя страницата, нещо парола и юзер ли ми трябват?

# 53
  • Sofia
....

И пак да си повторя въпроса, че съм в чуденка.  ooooh!Тези мами, които имат сгъваеми кошари, почиствали ли сте ги по някакъв специален начин? Аз ще мина със спирт само пластмасовите части, които не са кой знае колко....

... Hugточно така - питаш, докато си получиш отговора..., че то се пропуска, к'во да праЙм ooooh!...
аз минах цялата кошарка със спирт. bowuu

Хекси, бебефона е Филипс, обхвата му е 300м и е с дект функция, което ме впечали мен....195лв е в Техномаркет. Ето го тук.
Ти бъди силна и скоро бебко Алекс да си е при теб! Hug

Кали с голямо закъснение и още по-голямо извинение за което да ти споделя за кремчето за подсичне... казва се Павлодерм. И добре си си дошла!  Hug

Анич  Hug Heart Eyes... да ти кажа, нищо че два деца съм изгледала сега все едно ще ми е за първи път, то мина време и се забравят нещата.... та и аз бих се зачудила дали е настинал бебо ама пък си спомням нещо, че си кихат бебчетата и не е задължително да е болничко Thinking.... дано се включи с мнение някоя по- прясна мама.

# 54
мила мими, за утре ли става въпрос като казваш неделя? Ако е така, то не останало време, пък и си мисля, че щом са ти предписали такова лекарство, значи има причина, то тя е остранима и всичко ще бъде наред, ще видиш  newsm10

Хекси, не знам как бих могла да те успокоя. Само мога да си представям колко е ужасно и тежко да си далеч от детето си и да не можеш да му помогнеш  Sad Но според мен изчакай до понеделник и ако и тогава не ти го дадат без причина, вече може да си го поискаш и да си настояваш да си е у вас.  Знам, че два дена са много за теб, но изчакай само до този понеделник и бебо ще си е при теб  smile3521

За епидуралната да се включа и аз с един въпрос. Не мога да си представя как някой ще ми скача по корема, но все пак става въпрос за България и нищо не бива да ме учидва. Та въпросът ми е, какво представялва точно това скачане, защото звучи доста брутално и абсолютно нелогично, че нали могат да повредят нещо бебчето...? Аз съм се навила уж за такова нещо, защото много ме е страх от болките и затова при таква информация още повече се шашкам  #Crazy

# 55
Ох не знам какво ми става че днес само шашкам хората май по-добре да се покрия, ама за скачачите да поясня - моята приятелка няма счупени ребра.

# 56
  • гр.Варна
Ани-Бани, спокойно! Бебчо едва ли се е простудил. бебенцата кихат защото ги дразни секретче в нослето или ако прахът и омекотителят на дрехите са по - силни. Не се притеснявай! Предполагам , че си го знаеш, на за всеки случай-изчисти носленцето с клечка за уши.
Хекси, мъчно ми е когато изпадаш в това унило настроение. Сигурно не ти е никак лесно, но бъди силна! Още мъничко и ще се гушкате до насита. Стискам палци в понеделник (най-късно) да сте всички заедно и да се радвате един на друг.  Praynig

# 57
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
За епидуралната да се включа и аз с един въпрос. Не мога да си представя как някой ще ми скача по корема, но все пак става въпрос за България и нищо не бива да ме учидва. Та въпросът ми е, какво представялва точно това скачане, защото звучи доста брутално и абсолютно нелогично, че нали могат да повредят нещо бебчето...? Аз съм се навила уж за такова нещо, защото много ме е страх от болките и затова при таква информация още повече се шашкам  #Crazy

Преди време съм чела какви ли не истории за раждания и моментът със скачането по корема се е случвал на доста мами, но това няма нищо общо с упойката. Звучи ужасно и се надявам, че на все по-малко места го практикуват, но със сигурност дали ще ти се случи или не, не зависи от това дали са ти били упойка или не. По-скоро самото раждане им излиза от контрол (поради някакви - различни - причини) и от безсилие предприемат тези "мерки" - такива са ми впечатленията.

Hexina, логиката ти относно Алекс е желязна - напълно съм съгласна с теб. Мисля си, дори да искат да е под лекарско наблюдение, не могат ли да те приемат и теб за ден-два, докато го изпишат - дано не наливам само масло в огъня, но аз бих обсъдила с тях и този вариант - хем да сте в болницата под техен "контрол", хем ти да си до детето си и да си му на 100%-во разположение...
Но дори да трябва да изчакаш до понеделник, само още един ден е - повтаряй си го!!! Hug

Ух, щях да забравя... Честито на kalakabouquet Да бъде здрав и усмихнат малкият бебок! Hug

Morena, радвам се, че се завърна! Heart Eyes

# 58
kali
чак сега се ориентирах за линка със снимките на малкия бебок. Много е сладичък малкият мъж, разкошно бебче, да ти е жив и здрав и да донесе много радост и щастие в живота ви.

Относно кърменето аз нямам никакви познания и опит, знам че има доста написани материали по темата. Но бих искала да попитам мамите с опит дали просто трябва да се съблюдава баланса на течностите в организма или има значение и характера на приеманите течности - като например да бъдат боза, мляко, месни супи и  разни др. , които никак не ми се иска да приемам.

# 59
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
За храненето и кърменето - ето две статийки от кърмаческия - цък и цък. Потвърждават това, което казва basilisk - да си се храним нормално, както обикновено, колкото можем по-здравословно - храна, която е добра за нас, е добра и за децата ни (респективно, за кърмата ни).

Общи условия

Активация на акаунт