Отговори
# 180
Здравейте ,момичета!  bouquet
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ДА ВИ БЪДАТ МНОГО ЗДРАВИ  newsm51
Аз не съм се включвала доста време , но понеже се местихме в новата ни къща и не ми оставаше време, от вчера сме новодомци  дори осветихме с поп . Черпя  скромно  newsm38 beer Popcorn
Тези дни ще ми прекарат интернет там и ще се включвам по често .
Бебчо още не му се излиза , но чакам може да стане до края на седмицата в петък съм при док. и ще имам яснота  Grinning

# 181
  • гр.Варна
Честит нов дом, Мирта!  bouquet  bouquet  bouquet
Нека бъде изпълнен с много любов, разбирателство и детска глъч! txtloves smile3525

# 182
Хекси,
Стискам палци да си вземеш Алексчо днес, сигурна съм че ще му е супер с мама и много бързо ще "дръпне" под твоите нежни грижи.
Ти доколкото се сещам си колега и четеш английски, тъй че ако искаш погледни ето тук за кенгуру грижата. Бях ви разказвала за едно дете родено в Германия в петия месец и спасено по този начин, носенето на бебето кожа-до кожа е удивително. СТрахотно се отразява на дишането, спането, храненето и поддържането на телесна температура. Можеш да носиш бебо само по памперс, вързан за теб с пелена по показания начин и отгоре да сложиш пирмерно някаква ризка, за да може да му се показва главичката.
Този метод е стандартно препоръчван от СЗО за недоносени бебета. А и другите материали на www.prematurity.org може да са ти полезни, има много ценни работи. Желая ви блажено гушкане и бързо възстановяване - физическо и емоционално.

# 183
  • морето и сините вълни :)
базилискче...ами като суче го чувам да преглъща Peace
Обаче като се унесе в сладка дрямка ми ползва зърната за ластици да ги дъвче нашия Joy Joy Joy И така спи и цоца..Ама ко цоца и аз незнам...Днеска ми е висял на циците от 10,30 до 12,30..Само цоца нашия с кратки паузи от по 20,30 мин...Ами да ти кажа като сука от едната ми я отпуши..омекна като чели.и стана като на кокершпаньол ушите hahaha hahaha
Обаче най отзад  си имам две бучки дето си седят от болницата още..че да видя кво ще ги правя...

А инъче започнаха да ми текът гърдите Mr. Green Mr. Green..което е знак че се образува млекце за Влади Mr. Green..Напращяват и  се сдобивам с две големи петна на блузата Mr. Green Mr. Green

Хекси....спокойно мила смао не се тревожи..всичко ще се оправи.. Имаш голяма прегръдка от мен Hug Hug Hug Както и малкия Алекс Hug Hug

# 184
Я да питам мамите, които са по-наясно  ooooh!- 45-дневният болничен, издаден на 1 август, кога трябва да го преведе НОИ - през септември или през октомври. Незнам дали на този въпрос изобщо някой е в състояние да отговори, като се има предвид системата, ама ако някой знае как по принцип би трябвало да бъде, нека пише

# 185
  • Бургас
Благодаря Ви за отговорите момичета,
дръннах на доки и той каза, че това е стара кръв, която от прегледа е изтекла. Да съм спокойна. Така че отивам да полягвам че нещо ме понаболява от прегледа и от движенията на бебо.
Хайде бай

# 186
О, Ани,
Ми ти си печена кърмачка вече, бе мацка - вземай там едни подплънки за сутиен да не ти избиват петна - щом текат, значи са отпушени общо взето, аз ти казах че Влади е пич и си знае работата младежа.
Щом го чуваш да гълта и е разкарал буците, значи суче ефективно и въобще нямам никакви притеснения за вас повече. За тези буци дето са високо и са останали - докато суче може леекичко да ги масажираш в посока към зърното, а също и лецитинът вероятно ще ти помогне, макар че като гледам и без него сигурно ше стане работата.
А това дето дреме на цица и суче в просъница не е проблем, то си е стимулация за тебе и въобще не го мисли. Ако мноо се одряма и не суче и на теб ти писне, може да пробваш да му се изплъзнеш технично и да го остаиш да спи. Той ако си иманужда още да суче, ще писне и тогава ще трябва пак да дадеш. Но като цяло нямате проблеми вече явно. Браво на вас  Hug Hug Hug
Ние днес ходихме Жоро да купи подарък на бебето - а и бебето ще му донесе подарък на него. Той избра едно жирафче текстилно, играчка на Нук. Не че бебето нещо ще разбере, ама нашият да знае, че му подарява. И си хареса и той една кола Лего, пък аз ше кажа на бебка да му я вземе  Wink
Обаче в тоя задух навън така ми дойде в повече обикалянето, като ме заболя ниско долу и от влажния въздух топъл навън направо имах чувството че ще припадна. Добре ме се домъкнахме довкъщи поживо-поздраво.

# 187
Лилеби, олничните се привеждат всеки месец, т.е. при теб трябва сега в началото на септември да ти направят превода за август. Всичко зависи обаче и от факта кога е бил занесен болничният от твоя счетоводител в НОИ. Ако той е закъснял и е го занесъл примерно в края на август, парите ще се позабавят, но до края на септември ще ти бъдат преведени. От извора разбрах (демек НОИ), че болничните за 45 дни се обработват с предимство пред всички останали, така че остава само да се надяваш вашият счетоводител да си е свършил работата както трябва.  Wink

# 188
Я да питам мамите, които са по-наясно  ooooh!- 45-дневният болничен, издаден на 1 август, кога трябва да го преведе НОИ - през септември или през октомври. Не знам дали на този въпрос изобщо някой е в състояние да отговори, като се има предвид системата, ама ако някой знае как по принцип би трябвало да бъде, нека пише

Здравейте на всички, още не съм родила и по думите на лекаря не се очаква да стане в близките дни. От четвъртия месец си стоя вкъщи с 1 см разкритие и пия какво ли не за задържане, а то какво - 17 дена преди термина нито разкритието се е увеличило, нито има признаци на скорошно раждане.

Lillebi, по въпроса за болничния доколкото знам от НОИ са длъжни да ти го платят в срок от 30 дена след като е подаден при тях. Вече зависи кога работодателя ще го подаде. Моя също е от 1 август, но тъй като заплатите за август и осигуровките съответно в нашата фирма се изплащат на 15 септември, не можело да се подаде преди тази дата. За да го приемат от НОИ трябва първо работодателя да е превел осигуровките за съответния месец, а това става след плащане на заплатите. Та в края на краищата аз ще си взема болничния за август през октомври #2gunfire. Дано и твоя случай не е такъв. Може би е най-добре да се обадиш в НОИ и да попиташ там.

Момичета моля помогнете за съвсем прозаичен проблем: от около две седмици се опитвам да намеря памучен сутиен за кърмачки 95D, но от всякъде ме отрязват, че нямат такива големи номера. В магазина на Креми74 ми казаха, че не зареждат големи номера над 85-90 тъй като малко жени имали такъв голям бюст. Направо ме убиха.
Някоя от вас може ли да ми каже от къде мога да си набавя хубави сутиени за кърмене с "голям" номер?

# 189
  • гр.Варна
Я да питам мамите, които са по-наясно  ooooh!- 45-дневният болничен, издаден на 1 август, кога трябва да го преведе НОИ - през септември или през октомври. Незнам дали на този въпрос изобщо някой е в състояние да отговори, като се има предвид системата, ама ако някой знае как по принцип би трябвало да бъде, нека пише

Тъй като нямаш отработени дни през август, би трябвало през септември да ти го платят. Зависи кога са ти го занесли болничния в НАП. И още по-вече, дали са преведени осигуровките за юли.
Моят е от 04.08. и не чакам по рано от началото на октомври.

# 190
  • Sofia
Сега четох една статия, та да ви я предложа ако сте я пропуснали случайно- Първо довърши първата гърда.

# 191
Viskozitet4eтъй като съм на твоя хал,бързам да ти отговоря,отивай под колон ите на Христо Ботев-там има магазин за дрехи за бременни,а в дъното бельо за кърмачки и родилки,аз оттам си взех 2-бял и черен.размерите не отговарят много,много-тъй като аз съм по принцип 75Д-там си взех 90Д-само си харесай модел те ще тид дадат да пробваш.Сигурна съм ,че ще ти станат-много са удобни,но важното е да си премериш.Има едни дето са от 10 лева,но ми бяха малки,та си взех от 28лева,но инвестицията си струва:)))взех ги преди 3 месеца,сега,като родих-пак са ми супер,та не се притеснявай за размера от тази гледна точка.
Момичета,много ви благодаря за милите думи за шушонката ми малка-тя си ми е гордостта и без друго де Blush Heart Eyes Blush,защото е добричка,сладка и мъничка:)
Базилиск,пак мерси за инфото:))

# 192
Лилеби, viskozitet и luidmila73 са прави за това, че трябва да са преведени осигуровките за август, за да могат да ти преведат болничния. Това пропуснах да го напиша, sorry  Sad

viskozitet, за магазин не знам, но пробвай на www.danet.bg Аз оттам си взех един, но гледам, че нямат 95 размер. Има други обаче, които имат големите размери. Виж кое ще ти хареса и прочети и мненията за дадения артикул, защото за някои са доста отрицателни.

# 193
мацки ходих да ми включат системата и май засяках едно наше момиче да ражда по спешност-sisasisa, ама не съм много сигурна .Дали няма да има вест от щъркелче?

# 194
  • морето и сините вълни :)
Бреее днеска няма ли раждали мамчета....затишие пред буря има явно....

Базилискче...аз имам чуството че ми слезе кърмата от тоз чай на ХИП и от това че ям жито с орехи Peace Peace.
Преди малко се издоих че  се подмокрих и си беше баш кърма вече,Беличка..обаче явно нее много достатъчна защотот изпомпих само от едната 20 мл...Надявам се да се увеличи...с времето.Инъче съм доволна Peace.Щом пускам млекце...е добре за Влади.Че искам да си го кърмя Peace Peace Peace

Голяма борба с тва кърмене падна тез дни... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Относно болничния за 45 дена преди раждането..моя е издаден на 26-ти  юли и пари немам още... Sick Sick Sick
отивма да опъна кокала

Общи условия

Активация на акаунт