Не ни се чака вече! НОЕМВРИ уж не е далече,а бленуваме да видим малкото човече

• 13 281
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Лили,то има вече долколкот знам всякакви хапчета за предизвикване на раждането,и орални и вагинални и системи има...само дето знам,че става бързо и изключително болезнено и с много разкъсвания,защото тялото се насилва за отрицателно време на макс,на мене идеята за такива хапчета не ми допада,после къв шев и кройка пада не е истина...
m_face,мдаа ханша се разширява и каквото и да се свие(до 2год ooooh!) никога не е същия,то и аз си се кефих намалък ханш и хубава що-годе талия,е вече няма да е така,по-лошото е,че с тия малки цици ще е грозна гледка.

# 196
Арабела,трябва д аимаш разплащателна сметка и мисля,че осигуровките след това ги поема НОИ,ох като се сетя за тая институция и тръпки ме побиват,аз от 28 юли съм в болнични познайте още нямам преведени пари.

# 197
Сладурке, това за разширяването на таза при всички ли е? Защото моя позната (а тя беше бая широка) каза че и се разширил таза, ама чакала да и се свие пак...Мале, аз все си мисля че след като родя, отслабвам и пак ще съм си аз...
m_face, аз като родих до 4-5 месеца бях влязла във всичките си стари дрехи, включително и най-тесните. Така че ханша връща старите си размери. Зависи дали обаче някой запас от мазнина не е останал отгоре  Laughing
Но сега нещо ме съмнява, че ще стане по същия начин  Tired Или поне не толкова бързо. Че нямам воля за диети, а вече като хапна нещо и ми се лепи, преди не беше така. Абе важното е да сме живи и здрави, ще обновяваме гардероба, пък комплекси от някой друг килограм в повече се надявам да не си създавам  Simple Smile

# 198
  • София
Здравейте и от мен  Hug

Аз сега се връщам от преглед...
Бебка е наред, станала е 1200гр....този път неможах да видя мн.другите показатели и сега малко ме е яд, но док каза, че всичко е наред.Стомахчето и отговаряше за 30 седмица и няколко дни и док каза, че май ще си имаме малка дебеланка Laughing
Док този път реши и кръвното да ми измери, защото аз все твърдях, че съм с ниско (95/55 някъде) и като го измери  Shocked 145/90, та ме прати да ми правят ЕКГ, изследвания ми пусна и така...малко по-късно като ми го измериха беше 110/75...сега трябва почивните дни да го следя и в понеделник да ида да си взема резултатите от изследванията и да видим пак как е кръвното  Confused

# 199
  • София
арабела, в банката трябва да си твориш разплащателна сметка и за да не се ракарваш 2 пъти - поискай им документ за болничен (че еди кой си номер сметка е на твое име). Това се прилага към декларацията за НОИ. Колкото до осигуровките, работодателя ти продължава да поема здравното върху болничния. Това да си го кажем направо, означава, че на теб няма да ти преведат болничния ако работодателя не е платил осигуровките за месеца. За това са тези закъснения...

Ние водим счетоводството на една фирма с 2 майки, и ако знаете как звъня и се разправям със счетоводството за обезщетението на тези мами...То не е моя работа, но милите няма да си получат мизерните стотинки иначе...Един път бяхме направили една грешка (неволна) и от НОИ 3 месеца не им преведоха парите. Но не казват защо не ги превеждат. И след 3 скандала най-накрая им ги преведоха... абе ужас...

А това с ханша се си мислех, че като съм висока, няма да се разширя толкова, ама май нямам гаранция... Все пак имам успокоението, че може някога да се свие и да и влезна в старите дрешки Simple Smile)))

# 200
Какво говорите вие бе Мацки? Shocked
Аз също си мислех,че след раждането ще си стана същата.Началото на годината бях в Германия и си накупих толкова лятни дрешки Grinning.Естествено не знаех ,че няколко дена след като се върнах или може би още там съм забременяла. LaughingНе съм обличала нито една от тях,защото докато им дойде сезона вече ми бяха леко тесни Embarassed EmbarassedТа все се надявах,че поне другото лято ще ме огрее,ама като слушам какви ги говорите... newsm78 Май ще правя подаръци на приятелките  Laughing

# 201
момичета не се шашкайте толкова.Всички мой приятелки които са раждали после си възвърнаха старата фигура.Че таза се разширява е факт,но после се прибира с времето.Така че спокоино до няколко месеца след като родим ще си станем същите, с разликата че ще имаме по едно прекрасно бебче

# 202
ААА, никакви такива!  Naughty Отслабваме и толкоз! Че и аз бая съм инвестирала в парцалки Embarassed и другото лято ще се контим с беба Flutter Grinning

# 203
  • Плевен
Всички мои познати мами си обличат без проблем дрехите от преди бременноста,така че би трябвало и ние да можем,поне се надявам де.На мен док ми каза че таза се разширявал около 2 сантиметра,когато го питах дали с този тесен таз ще мога да родя нормално,но честно казано ми се струва че са много малко тези 2 сантиметра,ама карай,ще му мислим като родим.
Аз най-накрая сложих снимка на тумбака в албума и хич не ми се вижда малък както всички покрай мен твърдят(май само за да ми късат нервите).
По новините казаха че ще вдигат детските на 30 лв. много се ядосах ,нека гледат те дете с 30лв. на месец,вярно е че все пак е увеличение,но е безумно смешно да пардират с него.А за покачване на минималната заплата чували ли сте нещо?Нали майчинството е спрямо минималната заплата или греша?

# 204
  • София
Момичета откъде ви дойде на акъла, че таза няма да се свие??
Свива се, разбира се...дип, че не работи сайта да ви покажа снимки от преди да родя, докато бях бременна с първото и от лятото (миналото). Никаква разлика, освен, че май майките губим представа как сме изглеждали преди и после отслабваме още повече.  Laughing
Таза ми се сви някъде около 1г6м след раждането и то напълно...иначе килограмите се свалят бързо. При една приятелка таза се сви малко по-късничко- след 2-2.5години, но и тя не можа да свали бързо килограмите, което според мен има значение и за таза.
Така, че изобщо не го мислете това.

А аз да ви кажа как намазах днес  Mr. Green Ходих на педикюр в един нов салон в квартала (отвори в понеделник). Жената ми направи масаж на краката (влизало в цената), а отделно й дойдоха две курсистки по масаж и се обучаваха безплатно на мен  Grinning Отидох в 10ч и в 12ч се прибрах...ега ти и кефа Party
Сега засядам да ям, защото изпуснах закуската и взе да ми става лошо.
Хайде, лек и безпроблемен ден!

# 205
  • София
А за покачване на минималната заплата чували ли сте нещо?Нали майчинството е спрямо минималната заплата или греша?

Ами казаха че ще направят МРЗ 220.00 лв, но още нищо не е излязло в Държавен Вестник официално. И промяна в осигуровките ще има - но това май от 01.10 го гласят да влиза в сила, до колкото разбрах. Майчинството е обвързано с МРЗ - да. Те говорят да върнат стария начин за изплащане на майчинството и болничния от работодателя - ама пак не се знае от кога...

Но нека го изменят и ще видим...Че ако има промяна октомври, тамън ще трябва да ни изплащат болничните и в НОИ пак ще се насметат и няма да знаят какво да правят....

# 206
  • София
Качих снимките в албумчето Други да ме видите за какво отслабване казвам (с 30кг надолу)- на третата снимка дата не е вярна
Ще ги изтрия после от там, че не им е мястото в този албум Wink

# 207
обнадеждихте ме,че таза си се връща на място Partyсега ще гледам сники и ще се надявам пак да съм хубава,без сенки и целулит и със свежа кожа(ама бая май ще трябва да почакам)

# 208
  • Плевен
Ох аз както се осигурявам сама,не ми се мисли какво ще измислят.Иначе за болничния да кажа като човек който от 5 месеца е в болничен.
1.Много е важно болничния да е изряден,със всички номера,диагнози,да са ви правилно и четливо попълнени имената и ЕГН-тата(знам че звучи смешно,но от НОИ ги връщат за най малкия дефект,на една позната заради нечетливо написана буква в името).
2.Важно е счетоводителката да е наясно какви образци трябва да внесе,защото моята каза че са няколко.
3.Попълва се един документ за разплащателната сметка на която ще ви превеждат парите,на мен ми искаха двустранно преснимано картончето което ми издадоха от банката заедно с дебитната карта,там пише всичко което им трябва и се разписах че е вярно с оригинала.
4.За да можете да изчислите кога ще си получите парите,питайте на коя дата се внасят осигуровките във вашата фирма за съответния месец.Максимум 30 дни след като са внесени осигуровките си получавате парите.
5.Болничния се изплаща месец за месец,а не целия на веднъж(аз лично си мислех че е целия,ама не е )
В повечето фирми осигуровките за предходния месец се внасят от 1-во до 5-то число на текущия.Например осигуровките за август се внасят от 1 до 5-и септември и следователно болничния за август се получава най късно до 5 октомври(най рано 10-15 септември).Ако се забави звъниш в НОИ да видиш къде е проблема. Grinning

# 209
  • София
Сладурке, хайде на бас че таткото и така те харесва? Аз съм сигурна, че всички ще се възстановим много бързо, дори и аз, дето съм станала млекодайно слонче Simple Smile А какво остава за теб дето си си слабичка по принцип Simple Smile

А и моя корем е голям, май и беб ще е голям, ама и аз много килца трупнах де Simple Smile Ама като сме 2 в 1 не мога да мисля само за себе си . . .После като се родим, си имам мойте начини да отслабна и мисля че за 3-4-5 месеца ще съм се възстановила, а ако не ми се е разширил и ханша - ще си носа и старите дрешки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт