Не ни се чака вече! НОЕМВРИ уж не е далече,а бленуваме да видим малкото човече

• 13 309
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
  • Плевен
Цеци,радвам се,че си вече добре и верно си куражлийка и аз да ти кажа,а относно ходененто за ФМ из Пловдив апример определено няма да стане,мъжо само си мисли,че много се впрягам за всичко,за какво трябвало толкова изследвания,то сакън и аз да не прочета нещо...абе нали не с еотнася до колата му Twisted Evil+това и аз вече не искам никъде да пътувам-да става каквото ще! Ще гледам да удържа малко още....
Моят мъж пък някой му бил казал че гледането на ехограф често не било полезно за бебето и сега като се е заинатил че не дава да му облъчвали детето всеки месец и ще ме побърка направо,като не е в час къде се бърка Twisted Evil.С много усилия успях да го убедя като вляза в 8-я месец да отидем,е като го наплаших малко  с разни усложнения и т.н. и той склони,но защо трябваше да ми къса нервите незнам.

# 61
  • София
krassimira00, тя и мойта баба много ни се кара като ходим да го гледаме бебока, ама ние с таткото и майка ми сме любопитковци и не се даваме Simple Smile Тръгнем ли за преглед сме делегация, защото мойта Доки много подробно обяснява и на всички ни е много интересно и все нямаме търпение Simple Smile  Та по тоя повод питах вуйчо ми-той е доктор и ми каза, че няма облъчване за детенце, така няма страшно Simple Smile

Искам да попитам - на мен доки ми каза миналия път че след 28-ма седмица вече трябва да идвам не един, а два пъти на месец. Вие по колко пъти ходите от както сте в седмия месец?

# 62
Здравейте, момичета!
сладурка, ако много се притесняваш, вероятно и във вашия град можеш да намериш доктор на частно, който да ти обърне повече внимание. Едва ли е необходимо да хосиш непременно до Пловдив.
А за това какво гледат или не на ехографа, не можем да знаем всичко. Моят доктор, например, почти нищо не ми казва освен "всичко е наред"  Simple Smile и споменава по замерите на коя седмица отговаря детето.
Миналия път, случайно, като говорихме за контракциите, изтърси: "няма страшно, аз нали видях, че канала е затворен". Така че, явно си гледа човека, но никога преди това не ми го е споменавал изрично.
Мануален преглед за разкритие обаче, също са ми правили /веднъж в 13 г.с., бил задължителен/.
На мен пък от снощи ми се възпали нещо едното око. Така зловещо ме сърби, а вече и ме боли от много търкане, че незнам. Днес правя разни промивки с лайка /ходя цял ден като пират с един памук на окото   Crazy/, но ако не мине до утре май ще трябва да ходя на очен лекар. Уф, пък не съм чула за капки за очи, които да не противопоказни за бременни. Те всичките са с разни антибиотици и кортизони  Confused Дано не ми се наложи да ползвам  Praynig

# 63
Здравейте!

цеци,  радвам се ,че се чустваш по-добре! Hug Аз вчера попрочетох малко от форум "недоносени дечица" и за какво ми беше!!  ooooh! Сега съм се ошашкала, че течението дето го имам е прекалено воднисто и ми изтичат околоплодните води  Crazy Дали е възможно?При вас как е?

Днес бях на работа, да си допродължа отпуската...и като ме нападнаха ония ми ти даскалици Laughing с едни мъдри съвети...От рода на - "абе,стане ли 8 месец бебето трябва да го учиш на гърне!Особено, ако е момче!Има опасност от стерилитет с тия памперси!" Shocked И други от сорта... Crazy Та и аз се чудех тая сутрин какво да облека, намъкнах се в едни тесни джинси, беба се скъса да ме рита, съвета ни продължи 4 часа, прилоша ми...абе пълна програма  Grinning

# 64
Искам да попитам - на мен доки ми каза миналия път че след 28-ма седмица вече трябва да идвам не един, а два пъти на месец. Вие по колко пъти ходите от както сте в седмия месец?
По принцип така трябва,а влезеш ли в 9тия (ако не се лъжа,не по рано) всяка седмица се ходи Peace

# 65
Момичета аз сега се прибирам след кратка,но принудиелна разходка(разплащателна Laughing) и вече разбирам какво значи да си бременна,досега понатежаваше,тук тов се обади,там онова-но вече си се усеща мнооого осезаемо #CrazyТежиии тоя корем,пак хубу,че не е огромен,представям си иначе даже до магазина нямаше да мога да ида SunglassesИ тая глава все ме върти-ниско ли е,високо ли е това кръвно вече не знам...
Та по въпроса за ходенето при друг лекар на частно съвсем не е в парите(не,че не са важни),а в това,че моя наблюдаваща лекар,освен,че се води един от най-добрите АГ-та в града(те и другите са същата работа),та той освен всичко е и завеждащ АГ отделението на единствената в градд ни болница и следователно "шеф" на останалите при които и да ида.Та нкой не смее да му оспори думата и като разбере,че ходя при него на консултациии"абе той шефа щом така е казал,си знае работата".Пък той какво знае? Аз това виказвм на всички оплаквания дето имам все Гинипрал ми бута,пък аз на това лекарство не мога да издържа TiredЕ,ако продължаваме така с това кръвно....ще мисля,дано се пооправя.
Lili_33,тука търсих и аз кокосово масло,но няма,скоро предполагам благодарение на bilba1 ще имам Sunglasses

# 66
Пък може и аз да се шашкам повече от колкото трябва,но бая ме наплашиха преди време с тая спина бифида,а сега като ечта и за кръвното Rolling Eyes
Къде зачезнаха повчето мами,почти никой освен 5-6 редовни мами не пише?

# 67
  • София
Привет от мен!

Момичета, радвам се, че всичко е ОК при вас...с това кръвно.  Опявам аз от началото, че е много опасно и трябва да го мерите и следите. Моят бебок така щях да го загубя, от едното невнимание към кръвното.

Цецето, щом тоновете на бебока са били 150, значи е добре...и мърда, нали? Казаха ли ти да си го мериш сутрин след сън и следобяд? Ако долната граница ти е над 90, трябва да се вземат лекарства.

Ние с бебо сме добре, растем заедно  Laughing Имам чуството, че вече се търкалям, ама на бавни обороти. Много съм напълняла...ама пусто много ми се яде.

От днес батенцето е на ясла...и ми е едно криво, свито..снощи не можах да заспя до 2.30, а сутринта се ококорих в 7ч. Голямо изживяване. Сега чакам да стане време да си го взема, защото много ми липсва.

Утре ще ми излезнат резултатите от урината и дано нямам бактерии  Praynig

Чао и мерете кръвното! Прееклампсията се появява точно този триместър и спрете кафенцето...пак да си кажа Wink

Дита, има тестове в аптеките ..купи си и се успокой. Сигурно не са и аз се шашкам от такова течение в момента.

# 68
  • София
здравейте, момичета  Laughing
сега се разходих малко в градинката до офиса и се заговорих  с една майка с бебе /на месец и половина-но много сладко, вече си е като човече, абе...съвсем ми се прииска вече да идва и моето/.та тя се оказа много словоохотлива, разказа ми от това, как да се избира количката-кое сега и е удобно и кое не, до раждането.но в общи линии беше толкова щастлива, че казваше през 5 мин как колкото и трудно да ти се види нещо, като си гушнеш бебката-всичко ти минава. Joy
а и изглеждаше вече много добре, каза, че била напълняла 29кг, а сега имаше само малко коремче /и то без да пази диети, кърми и т.н/.абе, подейства ми много мило и освежаващо  Wink
Diana_T, какви са тия тестове-нещо за течение ли, че не разбрах  Embarassed
sladurka , честита ти 400-тна публикация  Wink

# 69
DIana, верно ли има тестове?Да разбера дали са околоплодни води ли? newsm78

# 70
  • София
ето, sladurkaаааа, развали ми поздравлението и написа нова  Wink

# 71
sladurka , честита ти 400-тна публикация  Wink
Embarassedтака е то,като се застоях вкъщи и сега трупам само публикации,ама тоя форум е краста Embarassed

# 72
  • София
Диана, мърда си бебчето, и то доста активно, даже хиперактивно ми се струва напоследък newsm78 А кръвното сега го меря, и още как - на лягане и на ставане. Убедих се аз, че не е шега работа и е трябвало май по-рано да му обърна внимание. Но мен ме подведе това, че не усещам кога съм го вдигнала и не съм смятала за необходимо да го следя...

А баткото плака ли сутринта, като го заведохте на ясла? Спомням си с умиление за моя племенник преди години - сестра ми така го беше обработила за яслата, че сутринта, като го заведохме, беше много щастлив и ни махаше весело. Обаче гледай на втория ден какво стана  Joy, запъна се като магаре на мост и рев, рев....

И аз не знаех, че продават такива тестове в аптеките... Дита, бегай да взимаш, да не се притесняваш и ти и да напрайш някоя беля.

Сладурке, да ме извинява тоя шеф на АГ, дето не си следи пациентките както трябва и не пуска елементарни изследвания. Ама то верно е доста комплицирана ситуацията при тебе...

# 73
Здравейте и от мен
Виждам че времето наближава така че открих една статия която може да ние полезна
за предвестниците на раждането и аз все се шашкам с тия фалшиви контракции и течения
които имам все си мисля че момента е дошъл и едни сънища абе страшна работа е дано бебчо изчака още малко
http://kangaroo.roditeli.info/archive/arh2/opa/

# 74
Здравейте от мен
не съм писала от доста време но ви чета редовно. Днес бях на ЖК и всичко ни е наред но много се бях уплашила защото вчера имах някакво странно течение, бях се притеснила че са около плодните води но доки ми каза че са си ми ок  Simple Smile и ми каза ако пак се случи веднага при нея.
А за ходенето на консултация аз от началото на бременността си ходя по два пъти в месеца и съм много доволна от това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт