Методология на отглеждането и възпитанието на ОСИНОВЕНИ ДЕЦА ОТ РОМСКИ ЕТНОС!

• 63 894
  • 361
  •   1
Отговори
# 225
беше спам

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 08:50 от аистенок

# 226
  • космополитно
Много се ядосвам на хората,които видят родилното му петно(на кръста и около дупето-монголоидно петно,което уж пишело ,4е притежават всички с ромски произход даже  в учебника по акушергинекология)

Да, казва се  « монголоидно петно” именно (Mongolian spot). Прилича на синини на кръста (аз се шашнах първия път като го видях и се чудех как ли съм наранила детето ...) и се израства до втората, третата година, като постепенно избледнява. Свидетелства за наличие на азиатски гени.

Повече може да се прочете тук, http://en.wikipedia.org/wiki/Mongolian_spot#cite_note-med-8, съжалявам но не ми се търси подробно и набързо не намерих линк на български.
Както може да се прочете, няма нищо общо специално с ромите –  „монголското петно се среща най-често сред монголите и другите азатски групи като китайци, японци и корейци. Почти всички деца в източна азия се раждат с такова. Също е често срещано ако единият родител е от източна Азия. Намира се и при 90-95 % от децата в източна Африка и 85-90 % от децата на американските индианци ... както и при 46 % от децата от испански произход. При европейците е между 1-10%. Между 50-70% е при дeцата от Америките в резулат на смесването на индианците и европейците.”

ПП. Я покажи в кой учебник по АГ и как го пише, че ми стана интересно?!

ППП а я се замислете и прабългарите от къде идват?  Wink

Да се закача за последния въпрос!
Първо ще добавя инфо за петната, а после ще си дойдем на въпроса за ЧИСТИЯ произход на българите! smile3503

Има един термин в психологията: еквифиналност- казано простичко: няма значение от къде ще се тръгне- винаги ще се стигне до едно и също място…

Когато тръгнах за първа среща с дете, моя позната ме светна (имала познати, които работят в дом), че “ромчетата лесно се разпознавали по тъмен триъгълник отзад на дупето”
Не ми и хрумна да проверявам детето, но вкъщи видях, че няма такъв знак- “О радост!” Бях извадила късмет на чисто българче…
Повече никога не чух за този белег и реших, че е блъв… И ето –от къде тръгна темата… и достигна до петното…
С интерес се разрових и намерих доста линкове:
Оказа се, че петната не толкова са критерий за етнически произход, колкото са белег за Божествения произход на детето(наричат ги и „ангелски целувки")

Ето ги с някои акценти, които си  отбелязах:

http://club.biberonbg.com/read.php?1,621635

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=327676.msg8509985

Такива петна имали с по-тъмен тен на кожата,с времето се заличавали...
да, знам моето също го има предимно при по-тъмните бебета се появява и се счита, че изчезва с възрасттане е нищо страшно и опасно

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg& … /1068732-overview
Монголски място се позовава на макулата синьо-сивата пигментация обикновено на сакралната област на здрави деца. Обикновено изчезва спонтанно в рамките на 4 години, но може да се задържи за цял живот.

От гледна точка на Патофизиологията монголските петна са резултати на място от въвличането на меланоцитите в дермата по време на миграцията им от невронни било в епидермиса.

Колкото до определяне на етническия произход: ”… днес науката използва етнически данни (езици, навици, бит и така нататък) и антропологични данни. На първо място това са размерите и формите на черепа, на носа и на челюстите. Много по-малко значение се отдава на цвета на очите, на кожата и на косите; но тяхната структура, въпреки да е вторичен белег, е твърде трайна и се предава по наследственост....

И да сакрални петна - чист монголски белег:

"...В известен брой хора, въпреки и доста ограничен, се среща сакрални петна - чист монголски белег..."

Това са цитати от един невероятно ценен материал за произхода на …българите. И понеже според мен е значим за темата , тъй като разглежда  “чистотата на нашия арийски произход” го опосочвам в самостоятелен пост...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 05:04 от Venecias

# 227
  • космополитно
Тази тема започна от вълненията на хората, осиновили ромче… И стигна до "важна" информация за произхода Rolling Eyes

Как беше популярната формулировка за предпочитано дете!? “Да е от чист български произход!” smile3521

Моля прочетете следния великолепен материал посветен на чистия ни произход!

http://ziezi.tripod.com/amico/bkn4.htm

В резюме:  чистотата ни до Кубрат (за след него - да замълчим по темата) е:
 “…Курт Кубрат, умрял през 642 година, разшири владенията си от Волга до Дунав. Докато панонските българи се смесваха с авари, маджари, даки, румъни, понтийците с казарите, българите от Волга останаха автономни до петнадесети век със столица Болгар, сега Казан. След това се претопиха, смесени с башкири и киргизи. Но те все още фомрират мнозинството от федералната република на татарите, в която са включени териториите на вотиаки, черемиси и чуваши....“

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 05:05 от Venecias

# 228

И аз се изненадах и това за учебника го прочетох  в нета ,като се рових за петънцето!Това последното ме трогна доста..... Hug
А,колкото до " чистотата" на българския произход,няма какво да пиша...има толкова материали итрудове,колкото смесени и кръстосъни са ни гените. Wink
Аз,като видях за първи път петнто на ,нашето момченце което взехме на 1,1г си помислих,че в дома са го били яко... newsm78 и понеже отказваше да седне на гърненцето и пищеше със все сили си мислехме,че го боли.... Grinning и затова го заведох на личната лекарка,която "деликатно" каза:"всички деца с ромски произход имат такова"  Е,все още си го имаме и по-този повод се разрових ,открих че доста семейства с "чист"български произход и тъмен тен, имат такова и се запитах: "Едно време през добрите стари времена ,не се казваше  че Осиновяваш,а после това дете расте като българче в българско семейство и се жени или омъжва за българин/ка ..... Thinking та така идва много "чистото потекло" Joy
Ей,това сме ние Българи!

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 21:56 от p4eli4katamaya

# 229
моля да се цитираме и пишем във връзка с даден цитат коректно!

последният пост все едно ми слага думи в устата, които меко казано не разбирам ...

ей, хора, не си делете сами децата и другите няма да ви ги делят ...

# 230
моля да се цитираме и пишем във връзка с даден цитат коректно!

последният пост все едно ми слага думи в устата, които меко казано не разбирам ...

ей, хора, не си делете сами децата и другите няма да ви ги делят ...

Не съм  го направила ,нарочно...................Сужелявам,нова съм .......... Sad

# 231
Пчеличката Мая, набиха ли ти канчето?? Laughing Hug Споко!

Сега, като ви зачетох, всъшност рабрах, че нашето петно не е от "вашите", т.е. монголоидно. Нашето е по-светло от тена на кожата. Явно не сме от един модел, те нали ромите се делят на много видове Joy

Мен не ме вълнува кой от какъв произход е, важното е да е "читав" човек и да стана нещо от него. Ей това ми е критерия.

# 232
Здравейте момичета това с пройзхода вече е някаква отживелица .Пък и какви са децата ни няма значение  аз си го обичам  .Даже сега обмислям вариант за сестричка на Вени но искам между 3-5 год  и се съветвах с соц. работничка за осиновяванията от Хайти много искам такова момиченце и вообще не ме притесняват хорските прикаски - те няма да свършат

# 233
First, congratulations to you and thank you for taking the time to write their experience for all, this is very useful.
I am a woman of English who has lived in Bulgaria for several years and my husband and I began the adoption process here in Bulgaria.

We are brought up with many different races in England, so we are all equal, but what has shocked me is when some of our older friends told us not to adopt a child from Roma.

My husband was worried about taking Roma children as a result of these friends, in the interest of the child (such as the Roma in Bulgaria, with English parents, perhaps too much confusion for the child), but we talked to teachers and younger friends and they assure us that the child will be okay and now we're more than happy to take children of Roma origin.

I can not believe how some people about these wonderful children - our friends are usually kind, good heart, people, but I can see that the child's heart is pure and full of innocent no matter where the blood came from.

I just hope that when I get my beautiful child will see this and change.
But I think its good news is that young people do not see a problem, so things are changing.

Първо поздрави на вас и ви благодаря, че отделихте време да напишете своя опит за всички, това е много полезно.
Аз съм жена на английски, който е живял в България за няколко години и съпругът ми и аз да започна процес на приемане и тук в България.

Ние сме пораснали заедно с много различни раси в Англия, така че за нас всички са равни, но това, което е шокиран ми е, когато някои от нашите по-големи приятели казват да не ни да осиновят дете от ромски произход.

Съпругът ми беше притеснен за вземане на ромските деца в резултат на тези приятели, в интерес на детето (като ромите в България с английски родители може би твърде много объркване за дете), но сме говорили за учители и по-млади приятели и те ни уверяват, че детето ще се оправи и сега ние сме повече от щастливи да вземат дете от ромски произход.

Аз не мога да повярвам, как някои хора за тези прекрасни деца - нашите приятели са обикновено вид, добро сърце, хората, но не мога да видя, че сърцето на детето е чист и пълен с невинни няма значение, когато дойде от кръв.

Аз просто се надявам, че когато си получа красива дете ще види това и промяна.
Но аз смятам, си Добрата новина е, че младите хора не виждат проблем, така че нещата се променят.

# 234
Здравейте и от мен, една майка на три годишна дъщеричка. Тя е при нас от една година и в началото аз се вглеждах в нея за да видя или отхвърля идеята за ромски произход.  Детето ни е без произход по документи, но знам, че майката е от ромски произход. Защо в началото бях против това да си осиновим дете от ромски произход - ами просто се страхувах, че един ден то ще осъзнае разликата и ще се чувства различно от нас и това ще го отдалечи от нас и ще го направи нещастно, а може и да го тласне към хората от неговия произход, в търсене на своята идентичност. ДРЪН - ДРЪН, ще кажа аз, след тази една година. Освен по по-тъмната кожа, детето ми по нищо не се различава от нас. То е като попивателна хартия - имитира всеки наш жест или дума, поведение. Даже все повече заприличва на мен по външност Grinning( това по думите на мои приятели, както и на непознати). Защо трябва след време да го обременявам допълнително и с произхода му. Всъщност то има произхода на своите родители, а това сме ние. Защото средата , в която живее е от решаващо значение, при неговото формиране като човек.
Нищо друго не е от значение и не трябва да се преескплоатира. Достатъчно е факта, че е осиновено , с който трябва да се справи емоционално.
Споделям мнението на тези от вас, които мислите че ние сме майките, а другата жена е тази, която го е родила. И с това  темата приключва.

# 235
  • София
Защо трябва след време да го обременявам допълнително и с произхода му. Всъщност то има произхода на своите родители, а това сме ние. Защото средата , в която живее е от решаващо значение, при неговото формиране като човек.
За мен тайната за етническия произход е равна по неприятни последствия с тайната за осиновяването - това е техния произход и за да постигнат цялост, трябва да го осъзнаят. Пазенето на тайна по този повод ще наруши доверието родител - дете. Да, не е лесно да им кажем - и аз си мисля, как ще кажа на сина и, но някой ден ще трябва да го направя. Пък и той вече сам забелязва разликите   bouquet

# 236
За мен тайната за етническия произход е равна по неприятни последствия с тайната за осиновяването - това е техния произход и за да постигнат цялост, трябва да го осъзнаят. Пазенето на тайна по този повод ще наруши доверието родител - дете. Да, не е лесно да им кажем - и аз си мисля, как ще кажа на сина и, но някой ден ще трябва да го направя. Пък и той вече сам забелязва разликите   bouquet
съгласна съм абсолютно  Peace, страшно ми е защото няма да знам кой е най- подходящия момент и много се надявам детето ми да ми помогне в това.

# 237
  • Вън от пространство и време
За мен тайната за етническия произход е равна по неприятни последствия с тайната за осиновяването - това е техния произход и за да постигнат цялост, трябва да го осъзнаят. Пазенето на тайна по този повод ще наруши доверието родител - дете. Да, не е лесно да им кажем - и аз си мисля, как ще кажа на сина и, но някой ден ще трябва да го направя. Пък и той вече сам забелязва разликите   bouquet
съгласна съм абсолютно  Peace, страшно ми е защото няма да знам кой е най- подходящия момент и много се надявам детето ми да ми помогне в това.

И аз съм съгласна на 100 процента с вас.  Hug

За да научим децата си да споделят с нас и "най-несподелимите" неща трябва да им дадем личен пример как става това.

Шапокляк, не се страхувай, помагат и подсказват за какви разговори кога са готови. Стига да можем и най-вече да искаме да им разберем посланията....  Hug

# 238

За да научим децата си да споделят с нас и "най-несподелимите" неща трябва да им дадем личен пример как става това.

Laughing нямаше да се сетя  Wink

# 239
  • космополитно
... Пък и той вече сам забелязва разликите   bouquet

Все се сещам за мой колега който казваше: "Няма как да се скрие онова, което детето вижда в огледалото!"

Освен по по-тъмната кожа, детето ми по нищо не се различава...

Дали защото аз си падам открай време по шоколадовите тенове или защото Тя е светла, не мисля, че детето ми се различава от другите по тен, обаче от известно време Тя все по-категорично се себеопределя като черна и не иска кожата си: "Искам да си махна кожата! Не искам да съм шоколадова!... Мамо, мамо я виж май съм побеляла като теб!"...

Наблюдавате ли подобно "явление" при децата си?

Мисля, че донякъде се успокои и прие цвета си , когато видя тъмната красота на една мис свят(или вселена), която май беше мулатка или някаква друга кръстоска между тъмнокож и?... Да, беше красива и най-важното : получи короната! Hug

Интересно ми е и как и кога детето ми  си изгради представата, че циганите са черни (у дома няма расистки нагласи и не е коментирана темата за по-тъмния цвят на кожата на циганите, изобщо пък не се използва черен - дори вместо негър използвам и тя знае думата тъмнокож), а тя казва (без негативизъм, като констатация): "Виж ги тея цигани какви са черни!" ( и за испанци, италианци и други тип латино)...

Тъй де исках просто кратичко да кажа, че май пред родителите не стои да кажат или не за произхода на децата си - те или го "знаят" интуитивно; или ще го открият през различни асоциативни връзки или просто ще го видят в огледалото... Thinking

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 00:15 от Venecias

Общи условия

Активация на акаунт