Че е готин НОЕМВРИйският отбор, всеки знае - няма спор!!!

• 11 072
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Sofko, мисля, че си е идеален Дани на килограми, а и за яденето не мисля, че му е малко. Пък  ако е гладен ще разбереш, със сигурност! Кати е 8200кг, пък яде много. По 5 пъти на ден, сутрин около 150гр попара, на обяд пюре около 200гр, следобед плод и плодово пюре, привечер каша около 200гр или йогурт с бисквити, преди лягане 180мл АМ. И през деня все се намира какво да си гризка, я бисквитка, я плодче някое. Но много шава, както повечето бебета тука, пълзи из цялата къща, изправя се, опитва се да ходи. Предполагам доста изразходват бебоците, за това са финяги. Моята педиатърка ми каза, че е в норма Кати като тегло, но в момента имало тенденция да са малко по-едрички бебетата, за това и нея я класират като дребничка понякога. Но важното е да са здрави дечицата, пък размера за сега няма толкова значение  Grinning
Иначе пъпеш и диня съм давала, нямаше реакции, но тя не беше в особен възторг. От плодовете яде много праскови и грозде, най ги обича. И ябълка и стържа. Давах и сурова краставичка да си гризка, хареса и. Но всичко мия много добре и беля, махам семки и т.н.

Jeny_b, нормално е да нямаш цикъл след като кърмиш активно. Не се притеснявай. По принцип е хубаво година след раждането да се направи един профилактичен преглед при гинеколог, така че ако до 2 месеца все още нямаш отиди да се консултираш. Но наистина при всяка жена е различно.

Много са сладки новите христянчета, да са живи и здрави!  newsm51

За фотоапарата, ние сме с Pentax, но е на 4 години вече и се замисляме да го сменяме скоро, но не знаем с какво все още. Много ми хвалеха Сони, мъжа ми е гледал един, но не знам кой модел. Иначе от Пентакса сме супер доволни, но малко големичък ни идва вече, с тия миниатюрни дето ги правят.

Gadamer, Merelin, как е храната от ОЗИ? Харесва ли им на малките госпожици? Чакаме отзиви   bouquet

# 211
  Всички снимки са страхотни и аз ще кача по-късничко.
   Ивко и той вече си е християнин от 4 дни  baloni
  Дени благодаря за посрешането-Ивко вече е добре и започна да хапва иначе милия направо се беше стопил.....
  Мами ,които няма да записвате на кухня какво готвитееееее

# 212
Софко, Данни си е много добре с яденето, по това което си написала  newsm78 на нас пюрета като вашето количество за 24 часа  Shockedне ни се събират. Споки си живей маме, мисля \и аз като другите мами\ че нЕмате проблем. ЖЕНИ най-добре ти го е казала. Peace

Днес е гадно времето, но излязохме преди обяд с Данаил в "градинката"\боклуците край блока\ да се социализираме. Дани завъртя флирт с една мацка, по-голяма малко от него.. Ама мацката \мнооо готина\ го тупна два пъти през ръцете и той подви опашка Mr. Green LaughingАз пак съм на хомеопатични, малкия също. Чувстваме се добре. Той беше поизнервен, но сега от гранулките съвсем се кротна. Абе, обичам си го аз нашия хомеопат и тва си е Blush

ето ви една следобедна почерпка от мен

# 213
Благодаря ви за отговорите за динята и пъпеша, че покарай тях ми подхвърлихте и толкова много идеи да разнообразя менюто  Laughing Аз например грозде и краставичка още не съм давала ..

Жени, аз кърмя по 3 -4 пъти на ден и нямам цикъл, но не ми  липсва  Mr. Green

Софко, Габи хапва наполовината на вашето меню и мисля, че си е ОК.

Засега й готвя, но определено й се услажда всичко, което й давам от нашата трапеза и вече ще започна да си записвам подходящи храни .. ако знаете само колко съм разсеяна - преместих си часовника на дясната ръка, за да не забравя нещо, а си спомням, че беше много важно .. и забравих защо съм го преместила, и сега не мога да се сетя дори ... пълно куку  #Crazy

Ами ето какво й давам на Габи да хапва на мънички парченца от ръката ми - сутрин след кърмене и давам банан парченце по парченце, печени картофки на фурна без сол(стават като задушено-печени, мекички и по-вкусни от варените), тиквички пак на фурна, малко патладжан съм й давала, доматка без люспите и печен пипер със сиренце, вчера й дадох риба хек във фолио малко да опита(пак без сол с лимон и доматче) .. имаше и още, но на като не съм си записвала, не си спомням  Thinking Мина, знам че Марти е фен на вашата кухня също и затова изреждам разни бебешки деликатеси, които ни се услаждат  Grinning
Ха, Клю, преди да си постна отговора ти прочетох поста и съм ти отговорила преди да си попитала  Laughing Добре сте се завърнали в Софето, Да ти е здраво и много щастливо християнчето   bouquet

# 214
Здравейте, момичета!

Ето ме и мен след кратко отсъствие, но съм затънала в работа и когато се прибера гледам да прекарам повече време с децата. Неда е на кухня от 2 дни и яде като ламя! Завиден апетит има това дете Simple Smile Ран е на градина от понеделник, в първа група и е много доволен, не плаче, даже казва, че му харесва. Порасна си детето...

изчетох темата, признавам последните 2 стр набързо, но си водих си съвестно записки Simple Smile

Честити християнчета! на Гадамер, Анхелика, Дени

Добре дошли на Карил и на Клю

Добре дошли на новите мами, на техните бебчета и специално на моя астрален близнак Гого Simple Smile

Честито и на първото проходило ноемврийче КААН

Ради, и Недка се опитва да пие бира, а Ран направо надига чашата и иска "чиво". Умирам от срам по заведенията. Аз не му давам разбира се, но той много мрънка след това

Тали, има един начин за продължаване на майчинството - ВТОРО БЕБЕ Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Мина, след много четене по форумите навремето купих на Ран въпросните буйки за прохождане на КиК и след това като започна да ходи стабилно купих следващия тип обувки, който те препоръчваха. Резултатът е, че Ран стъва накриво с едното краче и сега трябва да се мъкнем по разни ортопеди. Племеничката ми проходи с обувки, които твърдо държат глзена (каквито са тези на Минимен) и има идеално стъпало. За това на неда няма да й обувам никакви буйки тип КиК - в къщи ходи боса с чорап, на вън с твърди обувки. Сега не ходи много на вън. Може изкривяването на крака на Ран да няма нищо общо с буйките, но не искам да пробвам отново с тях. От марката минимен съм доволна- Ран има такива ботуши- експлоатирахме ги доста и не са изкривени и стават и за повторна употреба

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 16:16 от Цветина

# 215
Карил, страхотни сте! Радвам се, че сте изкарали добре..там е много спокойно!

Диня съм давала само на сок, но ме изплашиха, че не е добре за бъбреците  Rolling Eyes

Ечи, според мен социализация може и чак в детската градина. Лина доста комуникира с други деца в парка. Яслата за мен е еквивалент на болница. Можеби говоря така, защото нито на ясла, нито на детска градина сме ходили и тримата, и баща ми като лекар е настоявал за това. Разбира се всичко е и до ген, но не съм боледувала като малка почти от нищо, като се изключи няколко настинки и един грип в 7 клас, и рубеолата в 10  Joy

Обувки имаме вече - на К&К, най-малките, Лина ходи много добре с тях!

Жени, и аз още съм без цикъл - отдавам го на това, че Лина е основно на кърма и не се притеснявам! Ако нямате заместено хранене е нормално, според мен. Иначе и вие сте явно като нас - и Лина не пълзи, нито става сама, но иначе стабилно и бързо ходи, като я държа.

Софко, с Лина имахме "хранителни" дни, когато яде 100 зеленчуково, 100 плодово и 100 каша + 2 кърмения през деня, и сутрин, вечер  и 1-2 кърмения нощем и идва доста. Днес например пък след 8 съм я кърмила само 2 пъти!!!досега. Не мисля, че е гладна, защото я храня на поискване. Наддава средно по 300 грама след 6 месец.

Петя, успешно сондиране и честита последна имунизация! Simple Smile

Клю, честито християнче!  Hug

Къде ли се загуби и Маша????

# 216
  • на странно място ......
Здравейте, мамчета!

Чета си ви редовно, но нещо ме мързи да пописвам!
Записваме се в групата на ходещите на детска кухня, от два дни Диляна хапва доста доволно, макар че се съмнявах в апетита и към храната от кухнята, оказа се че готвят доста вкусно, каквото остане и аз замезвам Crazy

Добре дошли на новите попълнения от мами и бебчовци! Hug

Честити христианчета на ЕМКА, МИМИ, ТЕДКАТА и ИВКО!!!

Мина и аз ги гледах обувките на Минимен и мисля че си направила добър избор, май и аз ще се ориентирам направо към тях, доста са стабилни и същевременно не чак с толкова твърди подметки, пък имаше и нашият номер, който при КК все още не са докарали!

Днес цял ден се шляем с Диляна по градинките дори си имаме вече обожатели! Опитвайки се да ходи с моя помощ, отидохме при един батко на годинка и нещо, а той като ни видя дотича и започна да прегръща и целува Диляна, направо паднахме с майката  Joy Диляна остана доста очудена какво и прави този и реши че не е лошо да го понастъпи едно хубаво, вирна глава и си тръгна  Mr. Green Голям майтап са тия малки дребосъчовци, стават все по-забавни и любознателни с всеки изминал ден!

Софко, мисля че детето ако е гладно само ще ти каже, ти не гледай колко наддава а дали е жизнено, вече това е важното, още повече че едни са по-големи генетично и няма начин всички да се еднакви дори на една възраст. Братовчеда на Диляна с който са родени на една дата сега е 12.5 кг. а Диляна е 9кг..САМО НЕМА ДА СЕ КОСИШ   bouquet

Лека вечер момичета отиваме на разходка дано не ни завали дъжда!   bouquet  bouquet  bouquet

# 217
Привет!

И аз съм от безциклените, също изхабих един тест, то мъжът ми тъй се беше оцъклил, като му казах, че ми е лошо  Mr. Green
Кърмя два пъти на ден, вечер вече дохранвам - хем се опитвам да разбера дали от глад ес буди, хем се опитвам вече да го отбивам. Мисля, че ако утре заместя цицката с шише няма да забележи - не я търси никак. то докато има ще се кърмим! Баткото май го докарах до 8 месец, та сега сме ехее! С баткото и цикълът ми дойде май към 8-я, ама сега не се види!

Софко, като посмятах, ние не ядем повече и не мисля, че е гладен  (200 попара, 190 пюре, 200 каша плюс две кърмения). Ама повече не мога да го накарам да яде - как си успяла да удвоиш пюрето?! Иначе бисквити и грозде може да хрупа постоянно, ако му давам!

Ох, уморена!!!

# 218
Ох, писах, писах и какво натиснах и всичко се затри...пфу... #Cussing out

Сега сначале... ooooh!

ronja ме подсети  smile3555 Ако някой има желание да дойде още на 30 ноември за общия РД да казва...ще му направя резервации за две нощувки...
Аз предлагам купона да е на 1-ви в късния следобед, за да може да отпочинете от пътуването или пък да се разходите из нашия хубав град...фук фук Embarassed
Ще трябва и меню да си направим, защото предполагам няма да ни разрешат толкова много хора да сме на свободна консумация...но това пак ще го обсъдим след като говоря с управителя...
Аз торта ще поръчам, но трябва да решим и тя каква ще е... newsm38
Балони, украси и тем подобни - ще ги мислим след като решим горните проблеми... ura
Ако някой има идеи да свирка...предполагам iviche няма да остане безучастна Wink Иве, разчитам на теб!
Ох, ами май това беше! newsm78

Спокойна нощ, приятели! smile3524 Аз се надявам да е такава, че днес Тедката ми е спал само 40 минути следобед и след това рев, рев Praynig

P.S. МЕРЕЛИН, тъкмо щях да пиша, че си се загубила в дън гори телилейски и те гледам, че си тук Heart Eyes

# 219
Здравейте и от нас!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНЧЕТА!   bouquet
И ние сме от тях. Кръстихме Никол в Котел, където бяхме почивните дни. Кръщенето мина много добре и почерпката после, но Ники плака през 90 % от ритуала. Направо не беше тя, нещо се стресна от попа и рев,рев. И като излязохме започна да раздава усмивки на всички. Иначе мисля, че добре и се отрази чистият въздух, само дето сега всички подсмърчаме, но най гадно ми е за мъника,че и е запушено нослето, а не дава нито да и изпомпам сополките, нито да и капна физ.разтвор и пада голяма борба, а дори и е трудно да суче.
За теглото ние май сме от най-дребничките, последно бяхме 7 500, но ми изглежда добре. Тя не спира да се движи, постоянно иска или да пълзи или да ходи с някой.
Жени аз кърмя, но имам цикъл. Първите три пъти беше много точен, после избърза, аз бях писала, за което благодаря на Мина за отговора.
За апаратите и ние сме фенове на Канон. Много сме доволни, нашият е Powershot A 540.
Мина аз съм взела на Никол буйки на КК едни с връвчици и цип за 25 лв. 15-16 номер, и разни други, но те са по скоро декоративни.
и последно и аз съм давала диня на Ники и и хареса, и пъпеш, но не и хареса.
По- късно ще кача снимки и на моето християнче, че сега отиваме да се къпем.

# 220
  • Отвъд алеята зад шкафа
Клю добре дошла  Hug Сега малко накратко ще пиша, че ми се спи вече, а и Вики ме чака  luvbed   Whistling

Дени ние с Вики искаме две нощувки - петък и събота тоест.  Peace

# 221
Здравейте и от мен!  Hug

И ние се завърнахме вече.Най-доволна от пътуването е Теа(разбира се  Wink ), защото имаше непрекъснато кой да я води за ръцете, а тя да върви.Дори свекър ми й направи проходилка...даде й да бута една рабуретка на колелца  Laughing В къщи пък й закачиха люлката на племеника ми и тя направо се размаза от кеф вътре, още повече, че баща ми и правеше куклен театър докато се люлее.Абе голям купон, ама нощно време да не си край нея.Ейййй, съдра се от рев това дете  Rolling Eyes Едната вечерпрез 10 мин съм давала вода й биберон и все рев, а й се спи, но не заспива.нА ЛУДА СТАНАХ.А ако знаете, как реве като ме няма и мрънка.Но стига толкова съм се отплесвала.

ЧЕСТИТО НА МАЛКИТЕ ХРИСТИЯНЧЕТА ЕМА, ТЕДИ, НИКОЛ, МАРИЯ и ИВКО.ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ, ИГРИВИ, ЩАСТЛИВИ, КЪСМЕТЛИВИ И БОГ ДА ГИ ПАЗИ. Снимките от кръщенетата са страхотни, много красиви деца, но как иначе при такива майки и бащи  Mr. Green

Петя, добре си е Моника на килограмчета и ръст  Peace Теа е месец по-голяма от нея, а е със същите размери, но не мисля, че е дребна.Е, на фона на наше приятелче, което е една седмица по-голямо от нея, а е 10 килца е дребна, но иначе смятам, че добре си изглежда.Желая ви сондирането на очето да мине безпроблемно  Peace
Сбруни, браво на Дилянка бе.Вече на опашка ги кара да се редят май  Wink Ама тя е такава кукличка, че изобщо не се учудвам, че от сега си има обожатели.
Мамаминьон, честито прохождане на малкия сладур Каан  Hug
Клю, добре сте се завърнали  Hug Радвам се, че чаровния Ивко вече е добре.Аз така и не успях да се обадя на варненска територия  Embarassed но бях там за 2 часа само.
Карил, страхотни снимки.Изглеждате прекрасно с малкия красавец  Peace
Цвети, какво ще ги правим нашите малки пиандета, не знам  Laughing  Wink Пусни малко снимки на мъниците  Praynig
Софко, радвам се, че татенцето ти е по-добре.Дано да се стабилизира човека  Praynig А за Дани-сладурани не се безпокой-много си е добре даже детето  Peace
Дени, ако можем да помагаме с нещо от разстояние казвай.С много неща те нагърбихме покрай организацията, направо ми е съвестно.

А, да не забравя да кажа, че и ние от два дни сме на кухня.На Теа страшно много й харесва храната, ама то има защо.Много вкусно готвят.И мама намазва, защото бебата яде само половин супа и половин ядене, а другото изяждам аз.Но от десертчетата нищо не ми оставя, тях си ги изяжда до дупка на следобедното хранене.Доволна съм, за левче на ден детето получава три вкусни яденета, а и самата кухня ни е на 5-10 мин вървене от вкъщи.

Извинете, ако забравям някого или нещо, но снощи четох пропуснатото и може да съм позабравила.

Последно,  да питам в София къде има обувчици на Минимен, че не съм ги виждала   newsm78

Сега ви пожелавам Лека и спокойна нощ  Hug

# 222
Хора   bouquetБЪРЗАМ да се похваля....!!!
от вчера имаме два големи и пухкави килими в хола и от снощи Дани се отпуска и ходи  Shocked ДНЕС ОБАЧЕ БЕШЕ ВЪРХА, НЕ СЪМ СЕ ИЗПРАВЯЛА, като КУКА СЪМ ОКОЛО НЕГО. Той ПРАВИ ВЕЧЕ доста крачки, ако сутринта бяха 3-4 вечерта \дойде баща ми и свеки\ обикаля стаята доста свободно  Shocked Peaceимам чувството, че с ТОЗИ ТЕМП УТРЕ ЩЕ ПРАВЯ ПРОЩЪПУЛНИК И ЩЕ КУПУВАМ НАКОЛЕНКИ. Цялата въртележка му доставя такова огромно удоволствие, че сияе като слънце!!! Прави десетина крачки сам с разперени нагоре ръчички, спира се опрян в хладилника или стената и ме поглежда гордо, гордо...Ех, ...ако кажете как да му кача клипче....да го видите! Много съм ЩАСТЛИВА като го гледам!  Heart Eyes

ПП доста неща сме разчистили , но се изправя под масата и си удря главата отгоре...а пък и много ме е страх от ръбовете на шкафа\макар че е един\...С дунапрен ли да предпазя  newsm78 newsm78 newsm78Дайте идеи ..
Май една  hahahaкаска е най-добре да му турна

ДЕНИЧКА, за РД, живот и здраве и аз мисля, че ще има нещо като предварителен куверт с порцион - салата, ястие, десерт newsm78 За тортата е интересна ситуацията  newsm78 Странно е че нищо оргинално не ми идва наум..САМО МИ ДОЙДЕ идеята да си менкаме подаръци, както го направихме на срещата в МОЛЛа по Коледа. Нещо символично, за нищо пари ако ще да е, но да има тръпката на изненадата  Peace Ама това разбира се и другите да го коментират..

Peti_n ,
ЧЕСТИТО и НА ХРИСТИЯНКАТА НИКОЛ!!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И КЪСМЕТ !!! Peace  bouquet

ЕЧИ,
на гроздето махаш кожата \както и семките\ нали newsm78

ЦВЕТИНА,
браво на малката мацуна за яденето!!! Определено вече май им харесва "човешката" храна и е предпочитана пред пюретата..

ЗА ОБУВКИТЕ
сетих се да ви кажа, че в провинцията ми препоръчаха обувки на "Капчица" от естествена кожа, много леки, удобни и подходящи за прохождане, както и модели за по-големи деца и са с по около 20 лв по-евтини от "Колев". В крайна сметка от Каварна взех буйките на Колев, които честно казано доста ми грознеят, бели с ...РЕСНИ  #Crazy Sick SickНеможаха ли малко да ги поизтипосат, да му се невиди..Тези по-хубавите с връзките са 25 лв, да ме извиняват ама ..и циповете им се затварят доста трудно, все захапват кожа отвътре....Нещо ме дразнят....САМО ДА ВИ ИНФОРМИРАМ, че ВИДЯХ ОБУВЧИЦИ ПРЕМАМАН И БЕНЕТОН НА ул-. Екзарх Йосиф, бяха около 30 лв. Май ще мина пак да ги разгледам.

# 223
  • Плевен
Karil,ние по ръбовете не сме сложили дунапрен,а от найлоните с балончета(не знам как се нарича Embarassed),тези с който се увиват чупливи неща. Дано да си ме разбрала,че само как го обясних Simple Smile

# 224
Здравейте красавици!  bouquet
Да са здрави и честити християнчетата Ники и Ивко!   bouquet
Клю,  Hug Heart Eyes
Карил, много хубави снимки  Peace Мисля, че точно този тип тату не ти отива   Thinking Кажи му на Дани, като порасне /след 14 години/ да се пробва пак, но върху друг модел  Wink Честита придобивка!
За цикъла - и с тримата се оциклих след шестия месец, а кърмих / и още го правя/ доста след това  Sad Нямаше да имам нищо против, ако се беше забавил  Embarassed
За теглото - както се вижда в подписа ми и Гого не е от най-тежките младежи, но няма как да се лепне нещо по него - той не спира да се движи дори и когато спи  Mr. Green  Батко ни Иван на 10м беше 10,800кг. при ръст 74см, но той не беше, а и сега не е от най-подвижните деца.
Гого е опитвал почти всички пресни плодове /без кайсия, ягоди, малини и къпини/ и зеленчуци / без патладжан, бамя, бакла, фасул и сигурно има и още, но не се сещам/ виреещи в градината на прабаба. Всичко му харесва, стига да не е по-бебешки / във вид на пюрета, кисели или каши/ и да е от масата на големите  Laughing
Софко, не се притеснявай, мила, не е гладно детето / нали пълни пампите редовно -качествено и количествено/ Peace Ти си най-добрата майчица, която Данни може да има Hug Не си внушавай, че нещо не правиш, като хората или както пише по дебелите книги.... просто ти се случва за пръв път  да си МАМА Hug С второто ще си много по-уверена и сигурна, а с третото.....  Heart Eyes
Наде, видях те  Heart Eyes Драсни някой ред  Praynig Добре ли сте с Ачето? Ще има ли подарък-новина / че ще става кака/ за рождения и ден?
Спокойна нощ и сладки сънища  Hug

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 23:23 от dil

Общи условия

Активация на акаунт