Че е готин НОЕМВРИйският отбор, всеки знае - няма спор!!!

• 11 468
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро  Grinning
Да ви се похваля - Ема има вече 7-мо зъбче  newsm47

Ечи много ме размя с това "стар ерген на 30", ама то това изказване си има дълга предистория... newsm62 Дано тръгне безпроблемно работният процес при теб, успех  newsm10

За очите не мога нищо да кажа, но Виктор знае един доцент (жена) в Университетска болница, много добър специалист, ако искаш мога да го питам за името и кабинета, да отидеш при нея.

Открих начин, по който да мога да сложа памперса на Ема без да трябва да участвам в 10 минутно борене, мятане и гонене по кревата. Та значи - аха да почне борбата и аз...мятам върху главата й една пелена или кърпа и противникът, докато е зает да я махне оттам, бива обут безпрепятствено и неусетно за него  newsm48

Изабела и аз така казвам на Ема "Чакай да те хвана" и тя пищейки от смях се опитва да ми избяга... smile3508

Съжалявам за Клю и лошите преживявания - някой знае ли къде са сега?

Искам да приканя мамите, които не са от София, да не се услушват за общия РД, а да идват, защото май-май засега само софийски мами сме се записали, а в крайна сметка ще правим РД в Ст. Загора, за да е удобно и за мамите от другите градове, различни от София, които пък ако не дойдат, ще е кофти.  fiuuuuuu

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 09:53 от gadamer

# 76
добрутро на всички закусили!

Мишо яде този път елда със сирене, ама не я одобри много. От няколко дни си е променил вкуса и не иска пасирани манджи - още като види бурканчето-пюре и върти глава! А беше толкова ящен! В Сливен го записах на кухня за една седмица, ама и двамата не я одобрихме особено - пюретата бяха все безмесни, супите - месни, ама плуват едни недотам сварени телешки парченца и той се мъчи да ги дъвче с двата си зъба... Ей, постоянно хрупа това дете, ушите ще ни изяде - все бисквити, сухари и квото му дадем! На морето изяждаше един сухар или малка баничка докато му приготвям попарата - просто иначе ръмжи и се протяга! Баткото като яде сладолед, Мишо трябва да яде поне фунийка, щото иначе ще ни арестуват за детски тормоз. Тук, в София вчера се засилих да го записвам на кухня, но пък те били във ваканция до 10ти! така или иначе иска си готвенко вече детето, а аз хем не мога да осигуря разнообразие, хем на работа от другата седмица.

Да споделя  Wink : този месец гледач ще бъде таткото  Twisted Evil! някак ще я караме, той ще си работи тук, докато мишо спи, за срещите му ще излизам аз. Той е ентусиазиран, макар че с наближаването на датата Х започна да споменава бабите- Аз си знам, че без тях няма да изкараме зимата, така че скоро апартаментчето ще се пренасели!

а сега да поизлезем, че свърши хубавото време...

# 77
вече мога да кажа добър ден на повечето мами.И аз да се похваля температурата я вдигнахме,защото ни излезе 5 зъбче,ще ставаме особено зъбати newsm47.
мами,помогнете,от една седмица имаме упорити сополи,не са зелени -бели са
.пробвах с подсолена вода,наистина изхвърля,но още не сме се оправили напълно.някой ако знае нещо нека пише.моля ви!

# 78
  • София
Дима 1980, за сополите не мога да те посъветват. Най-добре ще е да посетите педиатър. Иначе аз Ники го оправям като му промивам носа  с физиологичен разтвор. Вече една банка от 500 мл му е отишла в носа. Купуваш голяма банка, защото малките излизат скъпо. Вземаш една спринцовка и игла и слагаш по 1 кубик в ноздра. Множко е, ама пък добре  промива.

Ечи,  Мишо не се ли дави със сухарите? Как ги хрупа с тези два зъба? Ама много му е харесало моренцето, май?
Браво на таткото, че се е хванал да е гледач. А от другия месец на ясла ли ще го давате?

Аз още не мога да си представя, че ще се върна на работа. Миналата седмица си подадох молбата за отпуск за отглеждане на малко дете.  То при мен няма и кой да помага. Двете баби работят. Майка ми е далече и не може да ми помага пред деня и събота и неделя, а пък и малък ми се вижда Ники за ясла. Да не споменавам, че свекърва ми от 3 седмици е в отпуск и дойде само веднъж, защото я помолих, а живее в София Rolling Eyes

Ечи за очите мога да ти дам координати на проф. Петя Василева, която е национален консултант по офтамология. Била най-добрата в България, но да ти кажа сестра ми не е много доволна от нея. Работи  около Герена.

Гадамер, ще пробвам номера с поставянето на памперса, че напоследък е мисия невъзможна.

Теа е толкова сладка и фотосесията е страхотна. Още утре ще отида до Захи да потърся нови дрешки за малкия палавник.  Май ще трябва да им вземате и пари за реклама Laughing

Верче, приятно изкарване в Пловдив.

Честити нови зъбчета на всички ноемврийчета. moresmile

Почивните дни ще се оглеждаме да някое манастирче около София за кръщенето на Ники. Иска ми се да е малко, не толкова известно и да носи името на СВ. Никола.  newsm78 Пожелайте ми успех в търсенето.

Да ви питам с какво сирене правите попарата? Аз взех козе сирене на Маджаров, ама то толкова мирише Sick, че и аз не я ядох тая попара.

# 79
  Привет и от мен Hug(
  Аз пак бях няколко дни в Добрич,за да изпратя моята приятелка,която се връща в Испания Cry
  Дени,добре дошла,мила-липсваше ми Hug Hug HugАз съм "за" рожденния ден/но още не съм говорила с половинката Wink/,при нас проблема ще е превоза Confused,не знам как ще се довлечем...с влак до Ст.Загора,освен...,ама на София как ще й понесе...абе,ще го измислим някак....много ми се идва Peace
  Ради,София е със същите мерки като Теа/която направо ми иде да схрускам Heart Eyes/- 8 500,72 см. WinkНо за разлика от твоята щерка,моята е голям мързел Mr. Green-като седне на това дупе и няма мърдане;нарочно й премествам по-надалеч играчките,за да я стимулирам да се раздвижи,но тя се протяга,протяга и като не ги стигне,вдига примирено рамене,и се захваща с нещо,което й е "под ръка" LaughingНе пълзи все още,и зъб няма все още... Confused не че ме притеснява,но като гледам,май само тя "изоства" от ноемврийския отбор Wink
  Гадамер,страхотни снимки,и вие сте супер готини/ама като тинейджър се изразих WinkPeaceРазглеждах ги няколко пъти,и се замислям,че моята щерка не съм я извеждала никъде извън Търново Confused,а много бих искала...При нас все едно и също-в парка-вкъщи ConfusedТо,с тая липса на кола,все сме зависими от познати....ще взема и аз да изкарам шоф.курс Thinking,поне да се разхождаме през почивните дни и през отпуските;иначе,предвид разстоянията в Търново не ни трябва превоз Grinning
  Ние,със Светослав,заминаваме на екскурзия в Егейска Турция-на 22.09.Решили сме всяка година/стига да имаме възможност/ да си правим разходки в чужбина-досега сме ходили заедно в Македония,в Охрид по -точно,в Испания,а аз съм била без него в Италия и Франция.Догодина имаме идея да направим 10-дневно посещение в Китай Grinning-ще видим,екскурзията е много примамлива и от сега спестяваме за нея.
  Още нещо щях да пиша,но ме извикаха по работа Confused
  Целувки на всички бебоци Heart Eyes,
  прегръщам ви Hug

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 11:16 от Sophi

# 80
  • София
[Съжалявам за Клю и лошите преживявания - някой знае ли къде са сега?

Какво е станало? Не можах да прочета всичко назад... добре ли е Ивко?

Крео, в Разград бяхме началото на август. Мъжа ми е родом оттам, може даже да се окажете познати Simple Smile

Мерелин, Дари М, точно тези буйки на КК харесах, ама няма на Йоана номера, вече два дни ходя до там, и пак няма. Времено и купих едни други, ама ми се струват не много подходящи, но поне почти и стават.

Трябва да пиша едни реферати, ама нямам време... много занимания с това дребното напоследък... как насмогвате???

# 81
[Съжалявам за Клю и лошите преживявания - някой знае ли къде са сега?

Какво е станало? Не можах да прочета всичко назад... добре ли е Ивко?

Клю и Ивко са били една седмица в инфекциозна болница, тъй като мъничкия много е повръщал. Бил е много зле и са останали цялата седмица. Вече са добре и ще правят кръщене на Ивко, след това се прибират към София.

За козето сирене - ние взехме такова от дядото на мъжа ми и давам от него на Габи. Много е полезно - правено е от млякото на козичката, но действително е много миризливо и затова свиквам Габи с вкуса му от малка. Имам приятели, които са хранени само с такова като деца при бабите на село и сега много си го обичат  Laughing , аз пък само като го доближа и ...  Sick

# 82
  • София

Клю и Ивко са били една седмица в инфекциозна болница, тъй като мъничкия много е повръщал. Бил е много зле и са останали цялата седмица. Вече са добре и ще правят кръщене на Ивко, след това се прибират към София.

Ох, мерси, радвам се че всичко е наред вече... И този тъп вирус... казват че бил от мръсните ни плажове  newsm78

# 83

Ох, мерси, радвам се че всичко е наред вече... И този тъп вирус... казват че бил от мръсните ни плажове  newsm78

Незнам, ние не бяхме стъпвали на плажа и пак ни хвана  baby_neutral Лекарите казаха, че се носел във въздуха, което не ми е много ясно какстава ...  newsm78 А отделението е било претъпкано от болнички деца. Ние зимата изкарахме по-леко, отколкото лятото ...  Crazy

# 84
Здравейте, сладурки! Heart Eyes
При нас времето засега е   Nature Partly Sunny , та сутринта се възползвахме максимално...сега се прибрахме младежът да хапне и да спи и следобед, ако все още времето позволява, пак ще се разходим...по-точно Тедката ще се разхожда с баба, защото аз ще ходя на  smile3553
Днес ходихме и на консултация - на 10 месеца Тедката е с мерки 10,500кг. и 82см. ...на мама гигантчето Mr. Green

Ради, абе ще берете ядове след време с таткото...незнам как ще я опазвате красавица Теа от кандидат - зетьовете Grinning
ГабиHug ...може и с автобус да дойдете до Заарата, ама зависи от времето...а не можете ли да вземете кола от някой познат?!? newsm78
Весе, много положителни емоции в Турция! Приятна почивка!...а Никито е както винаги неотразим...и на мен снимката в легена ми е фаворит Peace
Верче, лек път до Майнинград! travel
julia, ronja, благодаря за инфото! Simple Smile
gadamer, честито 7-мо зъбче на Емката! tooth Тя май е ноемврийчето с най-много зъбки...ами така де, няма да излага татко си Wink
Много съжалявам за клю и Ивко! Една моя приятелка мина през същото...много неприятна работа...дано всичко вече е наред! Praynig

Надето се изгуби пак... Sad и AngelEyes...какво ли става с Анка-Калпазанка и Даринка - Мандаринка?!? newsm78

# 85
  • София, Дианабад
Здравейте и от мен вече в това студено и дъждовно, почти зимно време  Grinning Прибрахме се скоропостижно днес, но имаше разходка, все пак.
За обувките за мъниците да споделя какво открих: Вчера купихме на Борис обувки, естествена кожа, много леки, страшно сладки за 34 лв от Стил 99 в Младост 1А. Имаше и намалени две моделчета, но на Борис му бяха малки  - 18 номер, има повече избор за момиченца.  LaughingЗначи, на етикета пише, че се произвеждат в Добрич и всъщност това е завода, който прави обувчиците за Примиджи.
Ради, Борис не прави опити да изхвърля бибата от количката, Laughingзащото още е с връзка и не я маха, а и не се сеща май. Но вчера си беше забавление с мама. Посел подивя още малко и заспа.
Ечи, за проф. Василева знам, че наистина е доста прехвалена, но взима ужасно много и се чака дълго време. Но ти вероятно си опитала всичко. Аз ще ти кажа имената на още 2 лекарки, от които съм доволна. Едната може би вече не работи, защото е доста на години и е небезизвестната проф. Славка Гугучкова. А другата работи в Правителствена, вече Университетска и се казва д-р Чернева, добър диагностик беше и аз съм доволна от нея. Стискам палци да се намери решение на проблема, защото е ужасно да не можеш да виждаш.

Весе, Ники е невероятен на снимката в легена.  Heart Eyes
Верче, приятно прекарване в Пловдив пък да вземем да се видим като се върнете? Grinning
Ей, милия Ивко пак на него му се случва да боледува  Sad
Дени, за общия  РД се сетих, че и Мони бяха навити, а тя е без компютър в момента та като се чуем ще я питам и ще ти кажа.

Дружки, аз пак ще стягам багаж, омръзна ми. Утре отиваме за 4 дни в Априлци с кумуве/кумци и още приятели наоколо, а то ще бъде студдд, но се надявам кротко да седим около камината и да бъде почивка, което ще се отрази зле на моите кг, обаче.  Laughing Laughing
Хайде, приятни почивни дни на всички и да разказвате после за преживявания.  Heart Eyes Laughing Grinning

# 86
  • София
Дари, като се върна ще се разберем да се видим, но това ще е по-другата седмица, защото одеве разбрах, че ще имам ангажименти в Пловдив и ще оставаме там с Алекс и другата седмица. На теб весело изкарване и приятно мързелуване на Априлци.  Peace

Радвам се, че Клю и Ивко са по-добре вече. Hug

Аз така и така ще бъда в Пловдив, поне ще гледам да организирам кръщенката на Алекс (да минава всичко на куп Mr. Green)

Весе, Никито е голям сладурко-смехурко. А снимката с легена наистина е уникална Laughing

Дени, а ти виж има ли капаро за хотела, за да ти пращаме парички по пощата.  Money

Гадамер, честито 7-мо зъбче на Емката!!!

Крео, аз си давам обикновено краве сирене на Алекс, защото нямам близки на село, откъдето да взимам домашни продукти. Crossing Arms

Момичета, ще се "видим" пак след седмица и половина. Целувам ви!!!

# 87
момичета, мерси за очните докторки! сигурно пак ще тръгна по тях, но им се искаше да знам дали сте чували за такъв случай като моя... абе, май трябва да си налягам парцалите и да тренирам зверене в хартия! явно съм мързелива в очите.

Крео, аз също мисля, че бебоците са много малки за ясла, то въобще яслата (и името й едно!) си е кофти работа - детето реве вътре, а а майката - отвън, но ако няма как. При нас и двете баби са пенсионерка и безработна, проблемът е, че сме от извън София и бабите не сме ги преселили. Та като дойдат хем става тясно, хем някай не ни се живее с баби. Големият син го отгледа баба ми и малко майка ми, та си имаме спомен и моят мъж искаше "да опитаме ние сами". Той е на свободна практика, но това не значи че не работи, а и дете не се гледа докато си чертаеш на компютъра!!! Та баба ще идва, няма как! до пролетта и после - ясли и пр. заведения!

а Мишо яде не само сухари, но и препечени филии (днес докато си чакаше обяда изяде остатъчите от филийката на батко от сутринта, които той не беше изял "че са много твърди", но за двузъбото мляскало няма твърдо - върти, плюнчи, дъвче като баба с венците! А краставицата я прави на ситни парченца, които после му вадя от устата, защото не гълта непюрирани неща! Вече изхвърлям рендето - имам си ново, синеоко!

Дени, верно е големшък Тедката - да ти расте все така юначно! Аз забравих нашите мерки от вчера, почти на 10 месеца: 9,500, 77 см. Хемоглобинът ни пак е граничен - 110, предписаха ни поливитамини?!

дима, и аз със солен разтвор - от голямата бака - сипвам в носа. На морето слагах бивацин три дни, но сополите ни бяха към зеленото. Сополите са упорита работа, особено когато лекарите не ни изследват посявки да видят какво е точно - ако продължават искай си такова изследване!

Дари - много добра цена за обувките! аз на Петър купувах само Колевски, ама те станаха съвсем зверски скъпи! Аз лично намирам обувките с ципче през стъпалцето за ненужни - те са прекалено меки за прохождане! При Петър пък все му беше дебел глезенът и трябваше да му купя ти номера по-големи! Кофти при нас се разминаха момчетата ми с три месеца и през това лято на Мишо му бяха малки и дрешките, и обувките на баткото! Надявам се като забави темпото догодина, да ги ползваме!

ама и аз се разписах, че война и мир (това е, защото отлагам писането по работа!), айде кво е хубаво за спане в този дъжделив следобед Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 88
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей Софи, и ние плануваме посещение на Китай другата година. Каква е вашата оферта, можеш ли да ми я пратиш?
Мерси на всички, които честитиха зъбчето на Ема. Дени - не е Ема с най-много зъбки,  Аля на д-р Дженд има отдавна цели 8 зъбчета, а  ми се върти в главата, че още някое бебенце беше с 8. Ама горе-долу Емка е или втора, или трета поред  Grinning И Дени - много голям е твоят мъж, брееей - богатирът на мама  Hug Емка до него ще е като новородена  Mr. Green

# 89
Привет в този мрачен ден и от мен  Simple Smile

Ечи, много е порастнало малкото мишле, а колко е чаровен нямам думи просто.Успешно завръщане на работа ти желая и таткото да не се ослушва, а сега докато гледа малкия да мисли стратегия, как да направи девойка следващия път  Wink
Крео, те на нас ни "плащат', ама с дрешки от снимките, които аз избирам за Теа.
Верче, приятно изкарване в Пловдив! Hug Как е пишата на Алекс, по-добре ли е?
Дари, Теа заедно с държачите ги изхвърля от количката бибероните  Rolling Eyes Весело изкарване в Априлци  Peace
Габи, тъкмо се чудех къде се загуби  Hug Те нашите девойки като по калъп бе  Laughing Хайде елате на рожденния ден, много искам да се запознаем  Praynig
Гадамер, браво на малката красавица  Hug Седем зъбчета си има вече.А като си помисля, че ние още едно си нямаме  Confused
Дени, много строен твоя малък мъж бе.Браво на Тедката  Hug Хем красив, хем висок...мечта за всяка мадама  Peace
Дима, заведи бебо на педиатър, защото има такъв вирус, от който хремата е прозрачни сополи.Не го лекувай на своя глава.На нас ни изписаха Коларгол, а сега минаваме и на антибиотични капки.Дано не е нещо сериозно при вас.

За сега ви казвам чао, но до по-късно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт