Важно - машина за хляб.

• 216 450
  • 1 526
  •   2
Отговори
# 1 305
  • Den Haag
Това е моя модел:

Ще помоля, ако имате същия модел да ми напишите програмите и времето, за да сверя моята.Благодаря предварително.  bouquet

# 1 306
  • София
 Butterfly , моята е същата. Козунак пуснах да меси и втасва на Teig kneten /Месене на тесто/.

# 1 307
Това е моя модел:

Ще помоля, ако имате същия модел да ми напишите програмите и времето, за да сверя моята.Благодаря предварително.  bouquet

Моята е същата (то всъшност това е моята машинка  Laughing). По-назад в темата съм пуснала програмите за нея, но ето ги пак :

Програми за машина за хляб Фиф

1.Basis –             Основна програма
2. weißbrot –       Бял хляб
3.Vollkornbrot –   Пълнозърнест хляб
4. Subes brot-     Сладък хляб/козунак
5.Schnell –          Бърза
6.Teig kneten-    Месене с втасване
7.Nudelteig-        Тесто за макарони/само месене
8. Joghurtbrot-    Хляб с мляко
9. marmalade-     Мармалад
10.Backen -        Допичане

# 1 308
Ох, от две седмици се каня да изчета темата и още съм на 5-та 6-та страница......Исках да разуча какви машини се продават във Варна. Аз съм виждала само Мулинекс в Технополис....и ена много кофти изглеждаща машика в Метро (не ми вдъхва доверие да я купя).....

Явно Фиф-ки няма в нашия край  Wink, ами ще се прежаля за една по-скъпа, че само аз не съм си купила още туй чудо на техниката  Simple Smile

Та значи: какви хлебопечки се намират на варненския пазар?

# 1 309
Ами в магазин Берлин до дупката на центъра(строежа на бъдещия търговски център,който се готви от 20 години и никога няма да бъде построен),до бившия полски център,до преди седмица-две имаше машини ФИФ.
В Пикадили център на щанда за техника се намира една Severin,ама изглежда ужасно - няма дисплей,има 3 копчета всичко на всичко и то от тези,дето с тях си светваме лампите в стаята Sick,а е над 100-120 лева!
В Метро би трябвало все още да има марка Аlaska,каквато аз си купих преди месец и съм много доволна,не съм я спирала!Дано нямаш предвид нея като казваш грозна,че аз си я харесвам,а и тя визуално мнооого прилича на Фиф от снимката,която е дадена тука на тази страница!
За Мулинекса в Технополис и Техномаркет - знаеш!
Последен вариант е да си поръчаш Клатроник на Иван Звездев - тука във форума се ползват и са доволни от тях!
Дано съм била полезна! Peace

# 1 310
Благодаря ти  Simple Smile
Не беше Аляска това, което видях в Метро, мисля че друго беше името.......отивам на сайта на Звездев да погледна Wink

# 1 311
А, бе, момичета от Варна, вие там нямате ли магазини ТСМ? newsm78

И сега и аз да се похваля-купихме си и ние  машина за хляб!Хип, хип! Ура! Но имам един проблем-нямам кухненска везна и не мога да си измервам продуктите. Rolling Eyes
 Момичета, помощ!

# 1 312
Ами и аз нямам везна!
Значи 1 чаена чаша брашно е 110гр
1 чаена чаша захар е 200гр
течностите ги меря с оразмерената чаша,която е в комплекта на машината
маята я режа на четвъртинки- пакетчето е 40гр- четвъртинката 10гр.
Брашното така или иначе се следи,ако е необходимо да се добави,че различните марки дават разлика и трябва да се проконтролира процеса на замесване!Това е,не е трудно!

# 1 313
Няма, има едни магазини Big Shop, в които се предлагат стоки на TCM, но на по-високи цени, отколкото във вашите складове и магазини из София, Пловдив и ако не се лъжа Бургас и Русе. Точно във Варна няма.......
Аз всъщност бях питала в биг шопа до плейбоя за хлебопекарни и знаете ли как ме изгледаха - все едно търсех да си купя космически кораб.......но бях питала миналата година...

Caprarri ,
в тукашните Практикер и техно-магазините има ужасно голямо разнообразие от везни - механични и електронни; от 10-15 лева до.....50-60 лева. Предполагам и в софийските ще ги има  Wink
Аз имам една вече старичка, механична, до 2 кг. и непрекъснято я ползвам. Моята се нулира така че в една купа мога да измеря и събера всички продукти за дадена рецепта - за мен теглилката е супер удобно нещо  Peace

# 1 314
@pina ,благодаря за бързата реакция.Мъжа ми днес иска да яде домашно приготвен хляб и сега ще се пробвам.Дали има вероятност да се изложа?!
@Taneto ,аз всъщност съм от Бургас .В Бургас я купихме за 69 лева. ''FIF'' от ТСМ.
А в Бургас ние нямаме Практикер.

# 1 315
Caprarri,
сори, реших, че си от София  Simple Smile....
Но в Бургас имате поне Техномаркет и Технополис, нали? Е, там ще намериш - все пак веригите предлагат едно и също в различните градове...

# 1 316
  • Балчик
Е, Taneto, това, че ти не знаеш, не означава, че във Варна няма. Айде разходи се до бившия полски център. Има фиф-ка за 69 лв., вчера я гледах  bouquet И аз разпитвах за ТЦМ в София,защото преди месеци във Варна ФИФ беше 115 лв, ама сега е 69.Между другото от Бургас нещо се снабдяват, така разбрах. Аз искам за свеки да купя.
Стана ми смешно, продавачите сигурно се чудят и се радват  на големия интерес към хлебопекарните, но горките не знаят, че фактор номер 1 е форум БГ Мамма ( и не само той, а много други форуми де). hahaha

# 1 317
Преди време (май повече от година) имаше магазин TCM на площад Мусала, после видях, че не съществува вече. Там някъде ли е бившия полски център?? Извинявам се, ама живея във Варна само от 14 г. и това понятие ми е неизвестно Embarassed

Не може всички да знаем всичко  Simple Smile
Като магазина, от който те пратих да си накупиш силиконовите форми  Wink  bouquet

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 14:32 от Taneto

# 1 318
Ами и аз ти го обяснявах къде е този магазин Берлин - до хотел Мусала,точно до дупката на бул.Княз Борис,алуминиевите магазини,които са там временно,но от 20 години.
Абе като застанеш с лице към входа на хотел Мусала,пада се в дясно през няколко магазина,точно на ъгъла е! bowuu

# 1 319
ОК, магазин Берлин е едно.
Имаше магазин TСМ от другата страна, точно до сегашната книжарница АБВ и близо до куфарите Самсонайт. Залагам си главата.

pina, извини ме, прочела съм ти постинга, но нали полския център нищо не ми говори - съм го изчистила от паметта. Иначе Берлин го знам.

Аз обаче питах за Клатроника и ето какво ми отговориха от Бон апети:

http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=1301

Общи условия

Активация на акаунт