Важно - машина за хляб.

  • 216 043
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 440
Зори, благодаря ти много! Ще ги пробвам и двете със сигурност!  Simple Smile

# 1 441
  • Мнения: 5 221
На каква програма печете козунак? Пуснах го на програма Сладък хляб, първоначално тестото изглеждаше страхотно, а сега на нищо не прилича. Има още около час и половина до края на програмата.  Вместо да втасва, е ставало едно такова лепкаво и отпуснато.

# 1 442
  • Мнения: 2 013
хмммм, да не ти е рядко тестото. Ама щом пък се е надувало досега. Изчакай, то и без това нищо друго не ти остава. Обикновено при печенето ми се вдига най-много.
И аз пека на сладък хляб. Ама във фурната си става по-хубав. Не заради самото печене, а заради формата.
Успех.

# 1 443
  • Мнения: 5 221
Не стана. Стана като кекс. Най-вероятно стана така, защото ползвах някаква готова суха смес за козунак, към която се прибавят само вода и мазнина. Ще пробвам някоя от вашите рецепти.

# 1 444
  • Русе
  • Мнения: 410
pina благодаря за отговора. Аз от мерак днес пак направих, но с мармалад и орехи, обаче ми остана малко суровичък. Предполагам, че е от мармалада. Но тези дни ще опека и във фурната. Дано  се изпече по-добре. Ако не, ще пропускам мармалада, той и без това май се стопява доста. Sad

# 1 445
  • Мнения: 3 927
Вече спретнах 2 хлебчета на моята ФИФ. Започнах уроците с нормален бял хляб.....
Да не си помислите, че съм успяла от първия път - не  Joy Joy - хлябът се сви в средата. Предполагам, че е заради брашното тип 500 и сухата мая. Щото спазвах препоръките за суха мая  Laughing
Вторият хляб вече може да се нарече такъв. Но го забърках с хубавото брашно тип 450 и прясна мая. Прилича ли ви на хубав хляб???:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633111030594462500.jpg

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633111030567118750.jpg

Прясната мая я натроших най-отгоре. Не знам дали е правилно, но стана  Simple Smile
Няма как, ще прочета темата......макар и по диагонал  Wink

# 1 446
  • Мнения: 11 743
Taneto,много добре ти изглежда хляба! Mr. Green
Няма проблем със сухата мая - става и с нея идеално!Брашното тип 500 също не е лошо!Успех и по-натам все вкусотии да твориш! Hug

# 1 447
  • Мнения: 3 927
На мен доста ми лъхаше първият хляб на мая, може би защото не съм свикнала на сухата. Бях взела др. Йоткер.....ще експериментирам, то е ясно  Simple Smile

# 1 448
  • Мнения: 2 013
Абе само аз ли не намирам брашно тип 450  #Cussing out

на мен си ми става всичко с 500 и хляб и козунаци  Simple Smile

# 1 449
  • Мнения: 3 927
cathi,

аз близо 2 години правя всичко с 450 и съм повече от доволна. За хляба обаче за беля нямах такова у дома.......може би просто не съм случила на хубаво брашно 500, но наистина ще си карам с моето  Simple Smile

ти къде живееш?

# 1 450
Тане, аз винаги слагам прясна мая, но тя се разтваря с малко топла водичка да стане на кашичка и така се прибавя в началото при течните продукти, не се слага върху брашното и не се троши. Пробвай следващия път така. Винаги става идеален хляба. Правя всеки ден.

# 1 451
  • Мнения: 2 013
Пловдив

И проверявам в големите магазини. Сляпа ли съм, не знам, но  #Cussing out #Cussing out

# 1 452
  • Мнения: 272
Tane, и аз веднъж забравих да сложа мая и после я натроших като теб и видях, че стана. Обикновено обаче, я натрошавам направо в казанчето, в леко хладка вода. И пак става.
Кати, питай за продукти на варненската мелница, те имат тип450. А като ти гледам резултатите с козунаците, не виждам защо се  #Cussing out за тип 450  bouquet
Я да ви питам нещо - как миете казанчетата от външната страна, на мен ми останаха едни кафяваи петна, които не се махат, а много ме дразнят. Пробвах с влажна кърпа, но не стана.как да пробвам newsm78
А кога мислите да правите козунаците за Великден? А как ги запазвате, че са ми поръчали 4 броя и определено няма да правя всички в събота през нощта Naughty  и пак съм в чуденка

# 1 453
  • Мнения: 2 013
Абе май в събота е добре да се правят. Но в темата за козунаците има мнение, че на някого карали и седмиза в идеалаен вид - в пластмасови купии с капак.
Ама какви ще да сса тези големи кутии  newsm78

Иначе мисля, че на предния ден трябва
И аз ще правя поне 3 за Великден неделя
и поне още един за кумците, за понеделник.

Мисля да го правя в събота и понеделник през деня съответно.

# 1 454
  • Мнения: 7 144
Тане, чудесно хлебче   Grinning.

Аз ще правя козунака в събота. Мисля да замеся цялата доза от 1 кг. брашно и да направя един прав и един кръгъл и така да се опитам да ги изпека наведнъж. Ама ще видим на практика дали ще успея със всичко, защото за Великден ще си имам важни форумски гости от Софийско  Grinning и трябва много добре да си разчета програмата.

Общи условия

Активация на акаунт