Важно - машина за хляб.

• 216 050
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Цитат на: boo
Цитат на: Raya
...

Дай снимка, да знам как изглежда поне?
 Grinning
Виж малко по-горе, в предходния си постинг съм пейстнала линк на сайт, в който има и снимка на машината.

# 61
  • София
Така...да направя равносметка: благодарности към Рая за отговорите на въпросите ми от онзи ден. Междувременно опитах да направя панетоне-то по рецепта, намираща се в тази тема, обаче увеличих продуктите - като за 1000 гр готово печиво. При последното втасване залепна за капака, та се наложи да му резна върха, но после пак се наду и изглеждаше съвсем прилично, като се опече. Стана една педя високо, много пухкаво, обаче почти безвкусно. Извод: ще намаля маята, количествата на продуктите като цяло, освен това на захарта, което ще увелича, за да сладни малко повече. Иначе какъв козунак би било?...
Снощи доста късно опекох хляб с маслини и шарена сол - стана фантастичен, като симид - ароматен и много вкусен хляб. Но продуктите пак дойдоха в повече...Ще си взема бележка.
Имам ново питане: опитните собственички на машини за хляб да кажат кои програми ползват, за да омесят тесто за козунаци, без да го пекат в машината. По-горе беше писано за две последователни програми - така ли е и кои точно са те. И още нещо - мисля, че ако се ползва само програмата за месене на тесто, не може да се очаква то да втаса /имаше подобен въпрос или констатация по-горе. Очаквам отговорите ви, ама бързичко, че Великден наближава Simple Smile

# 62
Цитат на: Duci
Въпрос към Рая, Хонда или Di5: когато правите козунак и не го печете в машината, на програма само за тесто ли го правите или на обикновената програма(basic) и го спирате преди да започне печенето?

Ами аз използвам само програмата за тесто, на моята машина е 58 мин.

# 63
Цитат на: munti
Искам   да попитам за козунака на Di5 колко точно брашно се слага,защото когато пробвах рецептата брашното беше малко и трябваше да прибавям на око и като че ли сложих повече.Освен това когато пуснах сместта на режим "Тесто" като че ли не можаха да втасат достатъчно (времето за втасване при мойта машина на тази програма е 50мин.)

Ами на мен ми отива за тази рецепта между 3 и 1/3 ч.ч и  3 и 1/2 ч.ч. Всеки път е различно, понякога и малко повече, аз затова първо слагам 2 чаши и половина брашно и после като почне да се меси почвам да добавям докато ми стане меко нелепкащо тесто. Разликата може да идва и от брашната, но аз в повечето случаи го правя с едно и също брашно, защото купуваме много голяма разфасовка, може и да е от яйцата, тук уж яйцата са на размери, аз винаги купувам large, но сега като почнах да се вглеждам внимателно виждам че купени от различни магазини, големината им е различна, нищо че уж са все  large.
Цикълът на машината ми за тесто е 58мин и ползвам само него, верно не се надига тестото толкова колкото тестото за питка, но после нали пак втасва като се оформят козунаците.

# 64
  • До хладилника, който обичам
Цитат на: Karimma
Виж малко по-горе, в предходния си постинг съм пейстнала линк на сайт, в който има и снимка на машината.

О, благодаря, не бях разбрала, че става дума за същия модел Sign Exclamation

# 65
  • София
Не е същият модел. Подобна е. Дори май марката е друга.

Пуснах снимки на машината и на кашона:

http://community.webshots.com/album/220224794bxVpVD

# 66
  • София
Цитат на: Raya
Не е същият модел. Подобна е. Дори май марката е друга.

Пуснах снимки на машината и на кашона:

http://community.webshots.com/album/220224794bxVpVD

За подобността на модела съм съгласна, обаче марката си е пак FIF Mr. Green Всъщност ти си сторила нещо по-добро - снимала си я, аз не се сетих, честно казано.

# 67
  • София
И пак съм аз Mr. Green Моля, напишете рецепта за тесто за пица. Намерих скорошна тема, в която има няколко рецепти, но ако в книжките ви към машините има такава /моята книжка е на немски - непознат за мен език Embarassed /, моля, напишете я.
Благодаря Ви! Simple Smile

# 68
Не може ли да се направи отделна тема само с рецепти за машина за хляб Confused:

# 69
Не може ли да се направи отделна тема само с рецепти за машина за хляб Confused:

ама и аз по-горе предложих същото
аз съм събрала рецепти от предишните две теми и от дир-а. Ако искате може да ги систематизирам и да започнеме тема САМО ЗА РЕЦЕПТИ, а в тази нищо не ни пречи да коментираме досегашните неща

# 70
Давай!

# 71
Темата САМО ЗА РЕЦЕПТИ е готова. Ако има нещо за коригиране по изписаните рецепти, пишете на лични и ще го оправя. Искам и да пусна правила при ползване на машината, ама сигурно ще стане утре вечер защото книжката е при майка ми.

# 72
Я кажете, някой взе ли си машина за хляб от Метро? Ако да - каква е? Снимка? Програми? Доволни ли сте?

# 73
  • София
Я кажете, някой взе ли си машина за хляб от Метро? Ако да - каква е? Снимка? Програми? Доволни ли сте?

Не съм, но ги гледах - "дървени" са и това си е.

# 74
Цитат на: Duci
Въпрос към Рая, Хонда или Di5: когато правите козунак и не го печете в машината, на програма само за тесто ли го правите ...?
На програмата само за тесто, като я прекъсвам по описанието на Ди, преди да започне втасването.

Цитат на: munti
...за козунака на Di5 колко точно брашно се слага,защото когато пробвах рецептата брашното беше малко и трябваше да прибавям на око...

И аз добавях, но както и Ди е описала всичко зависи и от големината на яйцата ,брашното.

Общи условия

Активация на акаунт