Отговори
# 135
Нани, ако още не си написала твоя  birth plan, виж тук:
http://www.bellybelly.com.au/articles/birth/birth-plan-can-you-plan-birth

Пъпчето на Мини все още е нейде из къщи...

# 136
Привет мацки.
 Честити бебоци на новите мамчета и добре дошли на завърналите се.   bouquet
 Павлинче, много се радвам, че не сте имали проблем с количката, че би било много неприятно.
 Кларич, Емук и аз съм по същият начин нямам никакви признаци за раждане, а само точно тези болки, като пред цикъл, които започват да стават почти постоянни. Я да помоля раждалите мами да споделят нормално ли е това и значи ли че наближава момента. Много ми с странно, ако не бях бременна бих се обзаложила, че най много до ден ще ми дойде цикълът, така си усещам стомаха.  newsm78
 Иначе вчера бяхме на ЖК и всичко ни е на ред, бебка се чувства супер явно в коремчето, плацентата не е остаряла изобщо, има си води, абе добре си е мацката, диаметъра на  главичката и е 9,8см, което ми се струва никак не малко.  Mr. Green Доки ме вика на преглед точно в деня на термина и каза, че ак до тогава не съм родила чакаме още два три дни и с багажчето в болницата, явно за предизвикано раждане, което хич не ми се иска.  #Crazy
 А мен такава предродилна депресия ме тресе, че чак почвам да се побърквам. Вече едва издържам, чувствам се толкова тромава  Cry, толкова огромна и трудно подвижна  Sad, а и тези киселини  #Crazy, за все повечето и по яки стрии пък да не говоря  ooooh!, чак се разплаквам от безсилие и ..........  Whistling и аз не знам даже от какво  smile3518Спирам до тук щото май вкарах множко негативизъм, а знам, че не трябва защото това са пъли глупости, но понякога наистина вече не издържам.  Embarassed
 Чао за сега и цунки на всички мами и бебоци.   love001
 Лилеби, това за кашлянето и операцията е адски вярно, помня като ми правиха операция - апендицит и бях болна от грип със страшно кашляне, та беше пълен кошмар, даже докитата се притесниха да не ми се отвори раната от кашляне  #Crazy  #Crazy  #Crazy, а болката да не ви плаша, ама на всяко кашляне усещах буквално как конците се опъват  Sick

# 137
Здравейте момичета  Hug

Честит празник!

Честито newsm32 на Ескарина!    bouquet

alis11 добре дошла, чакаме разказа  Simple Smile

Днес в София изглежда хубаво времето само дето ми е студено и само си бърша носа и съм се навлякла като за през зимата.
Исках да изляза, но току що преядох много гадно и въпреки това съм гладна - заради скапаната диета, дето не смея да я разваля, че ако има нещо вярно ще си бия главата после в стената.  Banghead

Ваня недей още да раждаш Simple Smile все има някаква вероятност да са ни объркали килограмите и после да се родят едни дребосъчета, аз ще почакам още 1-2 седмици Sunglasses

emuk на мене пък никакви такива въпроси не ми задаваха - звездички и отлепени ретини в семейството - направо светкане малко и компютъра и това беше.
Кажи ми случая на лични, ако искаш на мене са ми интересни всички истории, аз пак гледах ражданията по Здраве снощи, там нямаше проблеми този път, всичко беше супер и много близнаци.

А за хремата нашето УНГ ми каза още в началото, че се случва при бременни да ти тече носа, та ако е само това (не те тресе и такива работи) няма защо да се притеснявам. После го четох и някъде по странностите при бременност.

Хубав ден на всички! и леки раждания на раждащите!

# 138
Привет мами в този хладен ден!
Аз купих на бебо тънкия вариант комплект за изписване, та сега се чудя дали да не отскоча да купя и едно порт бебе, че ако е такъв студ като ни изписват...като разбрах че няма да раждам тези дни и пак ми се възвърна ентусиазма и желанието за обкаляне и пазаруване, въпреки че вече много се уморявам и ми е трудно ходенето. Аз имам тези болки ниско долу, отдавна и то постоянни, ама още не съм родила.
Мункам я спри тази диета и си яж каквото искаш. Ние сме на една дата с теб, а моето бебче преди 10 дни на консултацията беше 3420г, а сега сигурно е над 3600г, ама никой не ми каза да спазвам диета. Само ми казаха че ще си имам отгледано бебе:) Стига се тормози ти за тез кила...
Честита малка кукличка на Ескарина! Много да е послушна и само радости да носи на мам и тате!
Успех на останалите мами!

# 139
Кукла,
Мерси за линка, супер ценен е, ще се възползвам и аз!

# 140
  • Асеновград
Според вас рано ли е на 10-тия ден да се извежда бебчо навън за около 1-2 часа-сега тук се постопли-само леко подухва,но утре го дават по-топличко.Извеждали сме я 2 пъти по 10мин на терасата.Какво мислите вие???

# 141
  • София
Честит празник на всички!
На новите мами здрави и щастливи бебоци, а на раждащите - леко и безболезнено раждане и здрави, хубави бубки.
 Hug

На мен при миналата бременност прегледът за очни дъна беше следния - първо ми разширяваха зениците и после ми вкарваха някакъв уред (подобен на вдлъбната леща) под клепачите върху очната ябълка.  Shocked Аз трябваше да си мърдам окото в различни посоки, което изобщо не беше лесно, защото от това чудо в окото непрекъснато ми течаха сълзи, а не било добре така. А тва не е нещо, което може да се контолира. След това лекарката го мести насам-натам, което също е доста неприятно.  Sick Да не говорим, че през това време с въпросното око виждаш само някакви петна и звездички, а като го махнат, все едно не знаеш къде се намираш.  #Crazy
Но като гледам как са ви преглаждали вас, започва да ми олеква, надявам се и при мене този път прегледа да протече така (поне ще съм при моята си лекарка, че предишния път точно тогава тя беше за 6 м. на някаква специализация и се наложи да ходя на друго място).  Praynig

# 142
  • Кърджали, България
Честит празник, момичета!
Красиии, според мен не е рано изобщо! Дори и да подухва, бебчо нали е вътре в количката, на завет  Peace . Пък за топличкото - стига да не е много под нулата, все е топличко  Joy На Стоил първата му разходка беше при 4 градуса и така сладко си спа навън  Heart Eyes

Аз ходих на консултация - имам ок. 2 см разкритие, може и да не дочакам термина  newsm44 Ако все пак устискам до 11-ти, ще отида да уточним тактиката.

# 143
Извинявам се, че подхващам такава тема, но имам нужда от съвет от някоя мама с опит. Майка ми беше вкъщи днес и като видя какво беше изакал Алекс в памперса много ме притесни, че бил болен. Цветът беше светъл кафяво-оранжев и стоеше едно леко на конци, като пресечено. Някой има ли представа дали този "пресечен" вид наистина говори, че бебето е настинало? Че педиатърката ни е в чужбина и се връща утре, а днес като 6-ти септември  е много трудно да се хване лекар...
Освен това вчера и днес Алекс нещо не иска и да яде. Само спи, изключая през нощта, когато имаше колики. Хапва насила по 20-на грама (за което специално го будя и му навирам биберона в устата), колкото да не е без хич, и после пак заспива. Чудя се да се притеснявам ли или да се уповавам на това, че той сам няма да се остави да се умори от глад... Confused

Последна редакция: чт, 06 сеп 2007, 15:37 от Hexina

# 144
  • София
Хекси, това, което се сещам е да не би да е някаква непоносимост към АМ? Но нали и такова са му давали в болницата? Thinking Не знам, дано не те шашкам повече, това с нишките ми напомня за непоносимост към някоя храна при захранване с твърди храни. Можеш да пуснеш тема в Здравния форум.

Краси, съвсем време си е за разходка. Не помня Емко кога го изведохме, но май по-късно, щото не можех да ходя от шевовете като хората.

А мен такава предродилна депресия ме тресе, че чак почвам да се побърквам. Вече едва издържам, чувствам се толкова тромава  Cry, толкова огромна и трудно подвижна  Sad, а и тези киселини  #Crazy, за все повечето и по яки стрии пък да не говоря  ooooh!, чак се разплаквам от безсилие и ..........  Whistling
И аз съм така, ядосвам се на себе си, че бързо се измарям, боли ме кръст, корем при най-малкото натоварване, едвам събирам играчките на Емко по пода (два пъти да клекна и вече съм се изморила), яд ме е, че не мога да му обръщам внимание, все ох, маме, не ми бутай корема, ще събудиш бебето и той ходи главно при баща си  Cry, трудно ми е и да го гушкам, че ми пречи корема. И просто вече много ми тежи, скапвам се до магазина да отида, и колата няма изгледи скоро да я оправим, то и да я оправим не знам дали ще мога да шофирам, последния път коремът ми вече опираше във волана. ooooh! Whistling

Мункам, ей затова на бързам да раждам, но си казвам, че малко остана, а пък щом е за доброто на бебешочето ще трая, ако ще и 4 кила и половина да стане. (Че и доктора ме постресна малко, вика: Ако искаш още утре мога да го извадя и за какво - после да го сложим в кувеоз. Shocked Естествено, че на такъв вариант не съм съгласна. Naughty). Пък и с мерките, които ми каза последния път ме поуспокои, не е чак толкова едро бебе както очаквахме (че той по едно време ми говореше за над 4.500 кг  #Crazy)

# 145
Само да добавя към написаното от Ваня - не означава настинка, това не се разбира по акито. Ако има някакъв проблем, ще е по-скоро храносмилателен. Ти нали спомена, че даваш хипоалергенно мляко? Макар че при истинска алергия към кравето мляко и HA не помага, то е по-скоро за всеки случай.
Ако бебето няма някакъв сериозне дискомфорт едва ли е проблем който не може да почака до утре - лекарката ти ще бъде ли тук? Мисля, че може да изчакаш да се върне и е одбре да й се обадиш.

# 146
Не помня кой питаше за очния преглед, ама ще пиша как беше при мен.

Първо ако носиш контактни лещи е добре да ги махнеш и да стоиш поне 1 час и половина без тях. След това ми прегледаха очите за диоптър с компютър, после измериха очното налягане - то е като духване с един апарат в двете очи. След това преглед пак за диоптър - стандартния и после почнаха да ми разширяват зениците - като ми капваха постепенно капки. След това на един специален апарат, ти слагат нещо като стъклена леща и ти светват в окото, за да разгледат подробно ретината за петна или дупчици. Като приключи прегледа, за минута нищо не виждаш, само светлина. Ако всичко е наред ти пишат на една бележка изрично, можеш или не можеш да раждаш нормално.

Но всичко зависи от лекаря, аз ходих на два прегледа и разликата беше от земята до небето. Единият ме претупа,  Naughtyнооооо при вторият вниманието беше страхотно.  Hug

# 147
  • София
Здравейте!
Честито на Муна и Ескарина, желая ви здрави и спокойни бебчета и бързо възстановяване   bouquet
Хекси, аз съм напълно съгласна с Базилиск  Peace Ако въобще има проблем, вероятно е храносмилателен и може да почака до утре. За такъв мъник като Алекс по-добре не търси мнения на майки, а се консултирай с педиатърката като се появи. И не се шашкай, ако имаше нещо сериозно, щеше да е по-очевидно. А и по-принцип акенцата на бебетата се променят, ако им смениш млякото.
Инче, стискам палци да е скоро!
Да не забравая, честит празник на всички, дано ви донесе слънчево настроение!
На мен ми е криво. Пих чайове и осцилококцимум и съм доста по-добре, но ужасно ми се реве, ей така без причина.
Хайде, давайте хубави новини да ми оправят настроението  Simple Smile

# 148
  • Sofia
Сам,

.... 174лв ни излязоха 3те(по 58лв 1та).
....
... нищо особенно като съхранение- в хладилника, но ще знам със сигурност, че ще е там.

Та болки тип менструални, а и болезнени контракции( такава дори в момента) и аз имам от време на време от 2-3 дни насам, та си мисля, че са подготвителни ама да видим кога ще да е събитието newsm78....
Напоследък ми се спи и през деня като в началото.... та и в повечето нощи спя добре, но въртенето си е жива мъка. ooooh!
Депресия не ме е гепила, само нетърпение да ми олекне вече ... и да видя и нагушам беба.

# 149
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честито на Escarina! Hug Да расте здрава и усмихната малката Десислава! Heart Eyes

Днес правихме един запис на тоновете от 1 час и 15 минути... Дежурната лекарка ме остави уж за 10 минути, но имаше раждане горе и се завърна след час и половина. Ние с мъжа ми след половин часово записване се чудехме дали да спрем апарата; пробвахме се един-два пъти, но неуспешно и най-накрая махнахме коланите и го спряхме.
Е, поне интересното беше, че имахме запис над 20 минути на спящ бебок - абсолютно симетрични тонове, после 20 минути на ритащ бебок - пак симетрични, но с по-голяма амплитуда, и финално - на хълцащ бебок - още по-голяма амлитуда и голям майтап, но до момента, в който спря да хълца и тоновете изведнъж спаднаха до 60-80; ние се шашнахме, но се размърдах и бързо се нормализираха. Лекарката като дойде, обясни, че след хълцане тоновете спадали, така че всичко е в реда на нещата и въобще да не се притесняваме. Контакции - йок!
Благодари ни жената, че сме се сетили да изключим апарата и така... Нямаше време да ме прегледа на ехо, но каза, че ако има някакви проблеми, щели на първо място да се отразят върху тоновете; утре дано е по-лек ден в болницата и да имам шанс да ме погледне друг дежурен... galia2007, ти не казваше ли, че в петък си на преглед? Ако правилно съм запомнила, това ще рече, че утре д-р Герганова е на смяна? И ако отново правилно съм запомнила, по кое време ти е прегледът? / Може да се засечем в болницата - ако е в човешко време, мога да цъфна горе-долу, когато ти си там. Laughing/

Красииии, аз лично смятам да извеждаме бебока още след изписването, като единственото ограничение, което възнамерявам да налагам, е да пъдя разни хора, които искат да му дишат в носа (стига да има такива индивиди; може принципно да предприема тактиката да гледам лошо и никой да не смее да припарва до нас Mr. Green).

Morena, да ти се отблагодаря за пореден път за рецептите ти - последните два дни пожънах кулинарни успехи с картофената ти супа със сирене и с ябълково-медния кекс. Hug

Общи условия

Активация на акаунт